Dijital Okuryazarlık

Dijital Okuryazarlık

Son dakika dijital okuryazarlık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dijital okuryazarlık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dijital okuryazarlık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dijital Okuryazarlık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dijital okuryazarlık gelişmeleri de dahil olmak üzere 45 dijital okuryazarlık haberi bulunmuştur. Tüm dijital okuryazarlık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Uraloğlu: Ülkemizde sosyal medya kullanım süresi yaklaşık 3 saat
Bakan Uraloğlu: Ülkemizde sosyal medya kullanım süresi yaklaşık 3 saat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, "Sosyal medya kullanım süresi dünyada 2 saat 23 dakika iken; ülkemizde 2 saat 44 dakika, yaklaşık 3 saati buluyor. Dolayısıyla bu alan asla boş bırakılmaması ve son derece ciddiyetle ele alınması gereken bir konu" dedi.
13.02.2024 Gündem
Bakan Göktaş açıkladı! Engelli atamaları için müjdeli haber
Bakan Göktaş açıkladı! Engelli atamaları için müjdeli haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Son 21 yılda kamuda engelli memur sayısını tam 12 kat artırdık. 68 bin 108 engelli vatandaşımızı kendileri için uygun olan kadrolara atadık. Bu yıl Şubat ayında 2 bin 323 engelli vatandaşımızın atamalarını gerçekleştirmiştik. Yeni yılın ilk ayında 2 bin 392 engelli atamasını da gerçekleştireceğimizin müjdesini milletimizle paylaşmak isterim." dedi.
17.12.2023 Çalışma Hayatı
Bakan Yanık: 'Yaşlanma eylem planı hazırlıyoruz'
Bakan Yanık: 'Yaşlanma eylem planı hazırlıyoruz' Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dünya nüfusunun yüzde 9,8’ini, Türkiye’nin ise yüzde 9,7’sini 65 yaş ve üzeri nüfusun oluşturduğunu kaydetti. Bakan Yanık, "Türkiye’de yaklaşık her 10 kişiden biri 65 yaş ve üzeri. Ülkemizdeki yaşlanma süreci de dünyadaki demografik süreçle aynı yönde ve maalesef aynı hızda ilerliyor. Ülkemizdeki yaşlı nüfus 2017-2021 döneminde yüzde 19,6 oranında artış gösterdi. 6 milyon 895 bin 385 kişiden 8 milyon 245 bin 124 kişiye çıktı" dedi.
6.10.2022 Siyaset
MEB resmen duyurdu! Ağustos sonunda tamamlanacak
MEB resmen duyurdu! Ağustos sonunda tamamlanacak Milli Eğitim Bakanlığı güzel haberi duyurdu! Ağustos sonunda tamamlanacak. Temel Eğitimde 10.000 Okul projesinde sona yaklaşıldı. Proje için seçilen dezavantajlı 10.000 ilk ve ortaokulun fiziki mekânları güçlendirildi; öğrencisi, öğretmeni, yönetici ve velilerine kapsamlı eğitim destekleri sağlandı. Başarıyla yürütülen projenin ağustos ayı sonunda tamamlanacağını açıklayan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Eylül'ün ilk haftası içinde kapanışıyla ilgili bir değerlendirme toplantısını tüm kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.
7.08.2022 Eğitim
MEB'den flaş karar! Yeni uygulama geliyor, ilkokul, ortaokul ve liselerde...
MEB'den flaş karar! Yeni uygulama geliyor, ilkokul, ortaokul ve liselerde... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor. İlk kez olacak. Yeni uygulama geliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk'te Hakan Çelik'in konuğu oldu. Bakan Özer, 'Yabancı dille ilgili bizim ülkemizin bir sıkıntısı var. Artık bunu kırmak istiyoruz.' dedi ve yeni modelin detaylarını paylaştı. Özer ayrıca merakla beklenen atama sürecinden de bahsetti. İşte son dakika haberinin detayları...
25.06.2022 Eğitim
Üniversitelerde yeni dönem! YÖK başkanı duyurdu...
Üniversitelerde yeni dönem! YÖK başkanı duyurdu... Milyonlarca üniversite öğrencisi bekliyordu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar resmen duyurdu. YÖK Başkanı Özvar, "Uzaktan eğitimin yeni şeklini önümüzdeki günlerde inşallah üniversitelerle paylaşacağız, duyuracağız." dedi. Dünyada gerçekleşen dijital dönüşümlere paralel olarak, başta Anadolu Üniversitesi olmak üzere birkaç üniversitemizde uygulandığı haliyle açıköğretimin mevcut biçiminin güncellenmeye ve çeşitlendirmeye ihtiyacı olduğunu belirten YÖK Başkanı Özvar,"Bu çerçevede temel amacımız, açık, uzaktan ve hibrit modelleri çeşitlendirmektir” şeklinde konuştu.
14.05.2022 Eğitim
10 bin kadına ‘Dijitalde Hayat Kolay’
10 bin kadına ‘Dijitalde Hayat Kolay’ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde ‘Dijitalde Hayat Kolay’ projesi ile dijital okuryazarlık ve dijital pazarlama eğitimleri alanında 10 bin kadına ulaşmayı hedefleyen Türk Telekom, projenin yeni döneminde kadınların dijital yetkinliklerini geliştirmeye ve ürünlerini çevrim içi kanallardan pazarlamalarına destek oluyor.Proje ile yeni dönemde daha fazla sayıda kadına ulaşılırken, eğitimlere katılan kadınlar arasından belirlenecek girişimcilere hibe desteği sunulacak.
7.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Vodafone, 2025’e kadar kadın çalışan oranını yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyor
Vodafone, 2025’e kadar kadın çalışan oranını yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyor Vodafone, Türkiye’de de 2025 yılına kadar kadın çalışan oranını yüzde 44’ten yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyor. Türkiye Vodafone Vakfı'nın da kadınların güçlenmesi amacıyla hayata geçirdiği projelerle son 11 yılda 61 bine yakın kadına ulaşırken, toplam 8,7 milyon TL’lik yatırım yaptıığı belirtildi.
4.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Türk Telekom 2021 verilerini açıkladı
Türk Telekom 2021 verilerini açıkladı Türk Telekom teknoloji, girişimcilik, kültür sanat ve sosyal sorumluluk alanındaki iş birlikleri ve yatırımlarıyla 2021 yılı verilerini paylaştı. Dünyanın sayılı teknoloji şirketlerinden Juniper Networks ve Net Insight iş birliğinde Türk mühendislerin 5G alanındaki başarısını dünyaya kanıtlayan Türk Telekom, aynı zamanda geleceğin ‘Unicorn’ları olan girişimleri yurt dışına açtı ve Atatürk Kültür Merkezi’nin 7 yıl boyunca ana destekçiliğini üstlendi.  
30.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Dijital Öğretmenler Projesi’nin yeni dönem başvuruları başladı!
Dijital Öğretmenler Projesi’nin yeni dönem başvuruları başladı! İlkokul ve ortaokul öğretmenlerinin eğitimin her alanında faydalanabileceği dijital okuryazarlık becerileri edinmelerini amaçlayan dijital Öğretmenler projesinin yeni eğitim dönemi başvuruları başladı. Başvurular 6 Ağustos – 13 Eylül tarihleri arasında Dijital Öğretmenler web sitesi üzerinden gerçekleştirilebilecek. Peki, Dijital Öğretmenler Projesi başvurusu nasıl yapılır? Dijital Öğretmenler Projesi'ne kimler başvuru yapabilir? İşte detaylar...
7.08.2021 Eğitim
Kadınlar için 11 önemli adım! Tek tek açıklandı, bu yıl...
Kadınlar için 11 önemli adım! Tek tek açıklandı, bu yıl... Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, bu yıl kadınlara yönelik eğitimden istihdama ve şiddetin önlenmesine kadar 11 önemli adım atılacağını açıkladı.
23.07.2021 Ekonomi
Çocukların ekran karşısında geçirdiği süreye dikkat!
Çocukların ekran karşısında geçirdiği süreye dikkat! Dünyayı etkisi altına alan Kovid- 19 salgınının tetiklediği dijitalleşme süreçleri, eğitimin en önemli paydaşı olan ebeveynleri de doğrudan etkiliyor. Salgınla birlikte yayılımı büyük bir ivme kazanan dijital süreçlerin, aile sosyolojisini yeniden şekillendirdiğini ve ebeveynliğin anlamını değiştirdiğini ifade eden Dr. Derya Kavgaoğlu, “Ebeveynin yorgun olduğu için veya vakti olmadığı için çocuğun ekran karşısında geçirdiği süreyi görmezden gelmesi önemli bir risktir” dedi.
27.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Bitcoin yükselir mi? Bitcoin ne kadar oldu? Bitcoin düşüyor mu?
Bitcoin yükselir mi? Bitcoin ne kadar oldu? Bitcoin düşüyor mu? Kripto para piyasalarında son durum yatırımcının gündeminde olmayı sürüdürüyor. Kripto para borsalarında en yüksek hacimli birimi Bitcoin gelen ağır satış baskısıyla gerileyerek piyasa hacmi daraldı. Gelen olumsuz haberlerden etkilenen Bitcoin düşüş eğilimine girdi ve hafta boyu satıcılardan gelen yoğun bir baskı yatırımcıyı satışa yönlendirdi. Peki, Bitcoin neden düştü? Bitcoin yükselir mi? Bitcoin ne kadar oldu? Bitcoin düşüyor mu? Bir bitcoin kaç TL? Bitcoin kaç dolar? İşte detaylar...
15.05.2021 Ekonomi
MEB harekete geçti, imzalar atıldı, ücretsiz...
MEB harekete geçti, imzalar atıldı, ücretsiz... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar! 18-30 yaş arasındaki gençleri kapsıyor. Ücretsiz olacak. 81 ilden başvurular alınıyor. Microsoft Türkiye, MEB ve İŞKUR iş birliğiyle başlatılan “21. Yüzyıl Dijital ve Kariyer Yetkinlikleri Programı” ile 25 bin gence ücretsiz dijital yetkinlik eğitimi verilecek. Microsoft Türkiye’nin MEB ve İŞKUR ile iş birliği içinde hayata geçirdiği “21. Yüzyıl Dijital ve Kariyer Yetkinlikleri Programı” ile 18-30 yaş arası gençlerin dijital yetkinliklerinin artırılması ve böylece istihdam edilmelerinin kolaylaştırılması hedefleniyor. 6 modülden oluşan 30 saatlik ücretsiz eğitim programıyla 81 ilde 25 bin gence ulaşılacak. Peki, MEB ve İŞKUR ücretsiz eğitim programı başvurusu nasıl yapılır? İşte 21. Yüzyıl Dijital ve Kariyer Yetkinlikleri Programı başvurusu şartları!
5.05.2021 Eğitim
e-devlet'te dev değişim! Bütünleşik hizmet, yapay zeka...
e-devlet'te dev değişim! Bütünleşik hizmet, yapay zeka... Herkesi çok yakından ilgilendiriyor. e-Devlet'te dev değişim! Açıklama yapıldı. Artık e-Devlet kullanımı daha da yaygınlaştırılacak. Tamamen değişiyor. Yapay zeka kullanımı gündemde. e-Devlet kullanımı kolaylaşacak. Bütünleşik hizmetler sunulacak.
25.03.2021 Gündem
Dijital Öğretmen projesine 15 ilde 1000 öğretmen alınacak! İşte başvuru şartları!
Dijital Öğretmen projesine 15 ilde 1000 öğretmen alınacak! İşte başvuru şartları! Dijital Öğretmen projesi başvuruları başladı. 15 ilden 1.000 öğretmen proje kapsamında eğitim alacak. ING Türkiye, Habitat Derneği ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliği ile hayata geçirilen, ilkokul ve ortaokul öğretmenlerinin dijitalleşen dünyaya adım atması ve yüz yüze ve uzaktan eğitimde yararlanabilecekleri dijital okuryazarlık becerileri edinmelerini hedefleyen ödüllü Dijital Öğretmenler projesinin yeni eğitim dönemi başvuruları açıldı. Peki, Dijital Öğretmen projesi başvurusu nasıl yapılır? İşte Dijital Öğretmen projesi ile ilgili merak edilenler...
19.02.2021 Eğitim
Huzurevleri sakinleri salgın sürecini etkinliklere katılarak geçiriyor
Huzurevleri sakinleri salgın sürecini etkinliklere katılarak geçiriyor Kovid 19 salgını nedeniyle, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kuruluşlarda kalan huzurevi sakinleri, vakitlerini sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılarak geçiriyor.
13.02.2021 Yaşam
MEB harekete geçti... Bakan Selçuk duyurdu! Parasız dağıtılacak
MEB harekete geçti... Bakan Selçuk duyurdu! Parasız dağıtılacak Yüz binlerce kişiye müjde! Bu hafta başlıyor, ocak sonuna kadar tamamlanacak. Öğrencileri ve velileri sevindirecek haberi Bakan Selçuk duyurdu. Ücretsiz olarak dağıtılacak. Binlerce öğrenci yararlanacak. Uzaktan eğitime geçilmesinin ardından online olarak yapılan dersler nedeniyle bilgisayarı ya da tableti bulunmayan öğrenciler mağduriyet yaşıyordu. Uzun süredir üzerinde çalışılan öğrencilere tablet dağıtımı ile ilgili detaylar netleşti. Bakan Selçuk 500 bin öğrenciye tablet verileceğini açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde alınan kararla bu haftadan başlayarak ocak ayı sonuna kadar 500 bin tablet bilgisayarı, resmi veriler üzerinden tespit edilen öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştıracaklarını bildirdi.
17.12.2020 Eğitim
MEB'den, öğretmenlere 'Dijital Okuryazarlık Kılavuzu'
MEB'den, öğretmenlere 'Dijital Okuryazarlık Kılavuzu' Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenler için 'Dijital Okuryazarlık Öğretmen Kılavuzu' hazırladı. Covid-19 salgınıyla birlikte dijital teknolojilerin öğrenme sürecinin merkezi haline geldiğini kaydeden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kılavuzun dünya literatüründeki tüm yayınların uzmanlarca harmanlanması sonucu hazırlandığını belirtti.
16.12.2020 Eğitim
Anne ve babalar dijital dünyada da ebeveynlik yapmalı
Anne ve babalar dijital dünyada da ebeveynlik yapmalı Uzmanlar, çocukların dijital mecralarda geçirdiği zamanın pandemi döneminde arttığına işaret ederek, anne ve babaların dijital dünyada da ebeveynlik rolü üstlenip çocuklarına bilinçli internet ve teknoloji kullanımı konusunda eğitim vermesi gerektiğini belirtiyor.
13.09.2020 Bilim ve Teknoloji
TikTok, Aile Eşlemesi Modu özelliğini sundu
TikTok, Aile Eşlemesi Modu özelliğini sundu Aile Eşlemesi Modu adı altında çeşitli özellikleri birleştiren TikTok, ebeveynlere çocuklarının uygulamayı nasıl kullandığını gözlemlemeleri ve kontrol etmeleri için yeni seçenekler sunuyor.
17.04.2020 Bilim ve Teknoloji
Konya'da 49 ilden öğretmenlere medya okuryazarlığı anlatıldı
Konya'da 49 ilden öğretmenlere medya okuryazarlığı anlatıldı TÜBİTAK ve Konya Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen "Dijital Çağın Okuryazar Bireyleri" projesi kapsamında, 49 ilden 96 öğretmene medya okuryazarlığı eğitimi verildi.
21.06.2019 Eğitim
BTK ve Google'dan ortak proje!
BTK ve Google'dan ortak proje! Google Türkiye ve BTK işbirliği ile geliştirilen “İnternot Olmaya Var mısın?” platformu, 13-14 Nisan tarihlerinde İstanbullu çocuk ve anne-babalarla buluşuyor.
12.04.2019 Bilim ve Teknoloji
30 bin öğrenciye eş zamanlı "dijital okuryazarlık" sınavı yapıldı
30 bin öğrenciye eş zamanlı "dijital okuryazarlık" sınavı yapıldı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi" kapsamında dijital okuryazarlık dersi alan 8 üniversitedeki 30 bin öğrenciye eş zamanlı sınavın başarıyla yapıldığını bildirdi.
6.04.2019 Eğitim
Üniversitelerde 30 bin öğrenciye "dijital okuryazarlık" dersi
Üniversitelerde 30 bin öğrenciye "dijital okuryazarlık" dersi YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç,"Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi kapsamında 3 bin 112 öğretim elemanımız, 'dijital çağda yükseköğretimde öğrenme ve öğretme', 30 bin 2 öğrenci de 'dijital okuryazarlık' dersini alıyor" dedi.
28.03.2019 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Dijital Okuryazarlık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dijital okuryazarlık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.