Dicle Nehri

Dicle Nehri

Son dakika dicle nehri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dicle nehri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dicle nehri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dicle Nehri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dicle nehri gelişmeleri de dahil olmak üzere 332 dicle nehri haberi bulunmuştur. Tüm dicle nehri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dicle Nehri'nde alarm çanları çalıyor!
Dicle Nehri'nde alarm çanları çalıyor! Diyarbakır'da Dicle Nehri çevresi bırakılan atıklar nedeniyle çöplüğe döndüğünü vurgulayan Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, insan ve hayvan sağlığını etkilemeye başladığını söyledi.
15.04.2024 Gündem
Diyarbakır’da kaybolan 68 yaşındaki vatandaş 30 saattir aranıyor
Diyarbakır’da kaybolan 68 yaşındaki vatandaş 30 saattir aranıyor Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde akrabasını ziyaret etmek için evinden çıkan 68 yaşındaki vatandaş, 30 saattir ekiplerin yoğun çalışmasıyla aranırken, kayıp şahsın telefonuna rastlandı.
9.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre asla müsamahamız yoktur
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre asla müsamahamız yoktur Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda vatandaşlara seslendi. Erdoğan, "Bu kadim coğrafyada tüm farklılıklarımızla inşallah kıyamete kadar birlikte yaşayacağız. Bizim teröre asla müsamahamız yoktur. Terörle bağı olanın milletimizle bağı olmaz." dedi.
10.05.2023 Gündem
Depremzedelere imar yalanı ile tuzak! Dolandırıcıların yeni yöntemi ortaya çıktı
Depremzedelere imar yalanı ile tuzak! Dolandırıcıların yeni yöntemi ortaya çıktı Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, vatandaşların yüksek katlı binalardan çok müstakil dubleks için arazi arayışına girmesi dolandırıcıların iştahını kabarttı. Deprem fırsatçıları, imara açılmayacak tarım arazileri satmaya başladı.
6.04.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak Başbakanı'na terörle mücadele mesajı: Her türlü iş birliğine hazırız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak Başbakanı'na terörle mücadele mesajı: Her türlü iş birliğine hazırız Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Başbakanı Sudani ortak basın açıklaması yaptı. Erdoğan, "PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütleri ile mücadelemizi ele aldık. Terörle mücadelede her türlü iş birliğine hazırız. Bu örgütlerin iki ülke için de tehdit olduğu açıktır. Iraklı kardeşlerimizden beklentimiz PKK'yı terör örgütü olarak tanımasıdır ve bu topraklarını bu eli kanlı terör örgütünden temizlemesidir." dedi.
21.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıkladı! Aziz Sancar'ın adı verilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıkladı! Aziz Sancar'ın adı verilecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mardin Derik Ovası Sulaması", "Midyat-Nusaybin Yolu", "Ömerli ve Dargeçit Doğalgaz Verme" ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Mardin Havalimanı'nın adının Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirileceğini açıkladı. Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezasıyla ilgili ise, "Mahkeme kararının açıklanmasının ardından söylenenlere baktığımızda bir taraftan gülüyor, bir taraftan üzülüyoruz. Siyasi tartışma yok, bir şahsın YSK'ya hakareti var" dedi. Erdoğan buradaki konuşmasının ardından AK Parti Mardin İl Başkanlığı yeni binasının açılışını da gerçekleştirdi.
17.12.2022 Gündem
Gabar Dağı nerede? Gabar Dağı hangi ilde? Gabar Dağı’nda petrol bulundu mu?
Gabar Dağı nerede? Gabar Dağı hangi ilde? Gabar Dağı’nda petrol bulundu mu? Gabar Dağı'nda 150 milyon net petrol rezervine sahip yeni bir saha keşfedildi. Şehit jandarma Esma Çevik'in adının verildiği alandan günlük 5 bin varillik üretim yapılıyor. Peki, Gabar Dağı nerede? Gabar Dağı hangi ilde? Gabar Dağı’nda petrol bulundu mu? Gabar Dağı’nın harita üzerindeki yeri nerede? Gabar’ın toplam petrol rezervi ne? İşte detaylar…
13.12.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyarbakır Cezaevi müze oluyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyarbakır Cezaevi müze oluyor Diyarbakır’da 140 projenin toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adalet Bakanlığı, Diyarbakır Cezaevi'ni tamamen boşalttı. Bugün itibarıyla cezaevi Adalet Bakanlığı'mızdan Kültür ve Turizm Bakanlığı'mıza devredildi" açıklamasında bulundu.
23.10.2022 Siyaset
Dicle Nehri'ne giren 2 çocuk boğuldu
Dicle Nehri'ne giren 2 çocuk boğuldu Diyarbakır'da aileleriyle gittikleri Dicle Nehri kıyısında serinlemek için suya giren Suriyeli 5 ve 6 yaşlarındaki 2 çocuk, boğuldu.
12.08.2022 Yaşam
Yasak olmasına rağmen süs havuzuna girip, 'Ya boğulacağız ya yüzeceğiz' dedi
Yasak olmasına rağmen süs havuzuna girip, 'Ya boğulacağız ya yüzeceğiz' dedi Diyarbakır'da termometreler, 40 dereceyi gösterince bayram tatilindeki çocuklar da Sur ilçesinde bulunan Anzele Parkı'nda, girilmesi yasak ve tehlikeli süs havuzuna atladı. Havuza giren çocuklardan İshak Salih Vart (12), Bizim Diyarbakırda denizimiz yok. İki seçeneğimiz var; ya Dicle Nehrine girerek boğulacağız ya da Anzeleye gelip burada yüzeceğiz dedi. 
11.07.2022 Yaşam
Serinlemek için Dicle Nehri'ne giren iki çocuktan acı haber!
Serinlemek için Dicle Nehri'ne giren iki çocuktan acı haber! Şırnak'ın Cizre ilçesinde serinlemek için girdikleri Dicle Nehri’nde akıntıya kapılan İdris Pütrü (17) ve Zekeriya Negiz (13) hayatını kaybetti.
4.06.2022 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Batman'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "500 yataklı hastanemizin de ihale süreci başladı. Batman'da 3 millet bahçesi projemiz var. Tarihi Hasankeyf ilçemizde Millet Bahçesi'nin çalışması sürüyor." dedi.
6.11.2021 Siyaset
Veysel Eroğlu barajı nerede? Ilısu Veysel Eroğlu barajı derinliği nedir, Ilısu barajı hangi nehir üzerindedir?
Veysel Eroğlu barajı nerede? Ilısu Veysel Eroğlu barajı derinliği nedir, Ilısu barajı hangi nehir üzerindedir? Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES"in açılışı bugün gerçekleşti. Barajın nerede olduğu, yapımına ne zaman başladığı gibi konular da araştırılmaya başlandı. Peki, Veysel Eroğlu barajı nerede? Ilısu Veysel Eroğlu barajı derinliği nedir, Ilısu barajı hangi nehir üzerindedir?
6.11.2021 Gündem
Veysel Eroğlu kimdir? Prof. Dr. Veysel Eroğlu hakkında merak edilenler…
Veysel Eroğlu kimdir? Prof. Dr. Veysel Eroğlu hakkında merak edilenler… Mardin ve Şırnak sınırları içerisinde Dicle Nehri üzerinde Mardin'in Dargeçit ilçesinin 15 km doğusunda yer alan Ilısu Barajı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle açıldı. Peki, Veysel Eroğlu kimdir? İşte Veysel Eroğlu hakkında merak edilenler...
6.11.2021 Gündem
Mardin'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu eser Türkiye düşmanlarına en güzel cevap
Mardin'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu eser Türkiye düşmanlarına en güzel cevap Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı 19 yıldır halka hizmet amacımızın eser ve hizmet siyasetimizin en somut örneklerinden biridir. Bu eser içimizdeki mankurtlara ve içimizedeki yeminli Türkiye düşmanlarına verilmiş en güzel cevaptır." dedi.
6.11.2021 Siyaset
Petrol bulundu! Bir ilin kaderi değişti
Petrol bulundu! Bir ilin kaderi değişti Huzura kavuşan 'petrol kenti' Batman devlet destekli yatırımlarla gelişti. Batman'ın kaderi 17 Ocak 1946'da 1361 metrede petrol bulunmasıyla değişirken, ülke ekonomisine önemli katkı sağlandı.
5.11.2021 Ekonomi
Günde 5 bin kişi geziyor, ücreti 25 lira! Ve başladı...
Günde 5 bin kişi geziyor, ücreti 25 lira! Ve başladı... Dicle Nehri üzerindeki, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan, gövde bakımından dünyanın en uzun, güç bakımından ise Türkiye'nin 4'üncü büyük barajı Veysel Eroğlu (Ilısu) Barajı ve Hidroelektrik Santrali Projesi nedeniyle su altında kalan Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesinde gezi tekneleri suya indirildi.
26.07.2021 Yaşam
Dicle Nehri kıyısında mahsur kalan 21 kişi kurtarıldı
Dicle Nehri kıyısında mahsur kalan 21 kişi kurtarıldı Diyarbakır'da, Dicle Nehri kıyısında piknik yaparken suyun yükselmesi sonucu mahsur kalan 21 kişi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Jandarma Arama Kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı.
22.07.2021 Yaşam
Selfie merakı canından ediyordu
Selfie merakı canından ediyordu Diyabakır'da, tarihi Ongözlü Köprü'de 'selfie' çekerken dengesini kaybedip, Dicle Nehri'ne düşen N.D. (30) adlı kadın, çevredekilerce kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan N.D.'nin sudan çıkarılma anı, cep telefonu kamerasına yansıdı.
13.07.2021 Yaşam
Uzmanlar uyardı: Dicle Nehri yüzmek için güvenli değil
Uzmanlar uyardı: Dicle Nehri yüzmek için güvenli değil Diyarbakır'da havaların ısınmasıyla birlikte Dicle Nehri’nde biri balık tutan, diğer serinlemek isteyen 2 kişi boğuldu. Açık su yüzme sporcusu, cankurtaran Hüseyin Nazlıoğlu, Dicle Nehri'nin yüzmek için güvenli olmadığına dikkat çekerek, "Biraz serinleyeyim derken boğulabilirsiniz. Nehirde akıntı yüksek. Aynı zamanda yosun ve ağaç kökleri var. Bunlara takılıp boğulma ihtimali var" dedi.
2.06.2021 Gündem
Hasankeyf-2 Köprüsü açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ilan etti
Hasankeyf-2 Köprüsü açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ilan etti Hasankeyf-2 Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Törende önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Bu ülkenin ve milletin hayallerini gerçeğe dönüştüren herkese şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiye ilişkin olarak da "İhracatta, sanayi üretiminde her ay yeni rekorların haberini alıyoruz. Mart'ta ihracatımız yüzde 42.42 oranında artışla tüm zamanların en yüksek rakamı olan 18.9 milyar dolara ulaştı" diye konuştu.
17.04.2021 Siyaset
Dehşete düşüren olay! 3 yaşındaki oğlunu Dicle Nehri'ne attı
Dehşete düşüren olay! 3 yaşındaki oğlunu Dicle Nehri'ne attı Şırnak'ın Cizre ilçesinde, psikolojik sorunları olduğu öne sürülen ve 15 gün önce eşinden boşanan baba H.M., gezmek için dışarıya çıkardığı 3 yaşındaki oğlu K.M.'yi Dicle Nehri'ne atıp, olay yerinden uzaklaştı. Çevredekilerin suya atlamasıyla nehirden çıkarıldıktan sonra hastanede tedaviye alınıp, doktorların uzun çabaları sonucu tekrar hayata döndürülen çocuğun durumunun ağır olduğu öğrenildi.
16.04.2021 Gündem
Helikopter kazasının sebebi belli oldu!
Helikopter kazasının sebebi belli oldu! Bitlis Tatvan’da 11 askerin şehit oluğu helikopter kazası ile ilgili kaza kırım heyeti çalışmalarını tamamladı. Kaza kırım heyetinin ayrıntılı çalışmaları sonucu hazırlanan raporda, “4 Mart 2021 saat 14.25’te Muş ile son görüşme yapılmasını müteakip, saat 14.30’dan itibaren ani hava değişimi ile olumsuz hava şartlarıyla karşılaşılmış, bulut içine girilmiştir. Bunun üzerine pilotlar tarafından geri dönüş kararı verilmiştir. Ancak maalesef saat 14:41’de kaza kırım meydana geldiği değerlendirilmektedir” denildi.
8.03.2021 Gündem
12 bin yıllık Hasankeyf'te açılan müze tarihe ışık tutuyor
12 bin yıllık Hasankeyf'te açılan müze tarihe ışık tutuyor Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun en büyük müzelerinden birine kavuştu. Bir bölümü Prof. Dr. Veysel Eroğlu-Ilısu Barajı'nın suları altında kalan ilçenin Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, "Bölgedeki arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan tüm tarihi eserlerin sergilendiği bir müzeye sahibiz. Arkeopark alanındaki tarihi eserler, binlerce yerli ve yabancı turisti 12 bin 500 yıllık Hasankeyf’e çekecek. Hasankeyf’in tarihi Şanlıurfa'da bulunan Göbeklitepe'den 500 yıl daha eskidir. Büyük kalede 3 bine yakın mağarayı 1-2 yıl içerisinde turizme açmak istiyoruz" dedi.
1.02.2021 Kültür Sanat
'Burada valilik yapmam" dedi ve noktayı koydu: Fitil fitil getirmezsem...
'Burada valilik yapmam" dedi ve noktayı koydu: Fitil fitil getirmezsem... Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, türkülere konu olan Kırklar Dağı'nda 9 yıl önce yapımına başlanan ardından mahkeme kararıyla yıkılan konutlar için imar izni veren, dönemin belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinden hesap soracağını söyledi. Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin bu konutlardan dolayı vatandaşa 100 milyon lira ödeme yapacağını belirterek, "Diyarbakırlı vatandaşlarımız emin olsun. 100 milyon lirayı o hatayı yapan, o gün, o paranın altında imzası olan belediye başkanları ve meclis üyelerinin burunlarından fitil fitil getirmezsem ben burada valilik yapmam" dedi.
14.11.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Dicle Nehri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dicle nehri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.