Dersim

Dersim

Son dakika dersim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dersim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dersim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dersim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dersim gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.285 dersim haberi bulunmuştur. Tüm dersim haberleri aşağıda listelenmiştir.
“Farklı kültürler de dostça yaşayabilir”
“Farklı kültürler de dostça yaşayabilir” Yapımcı yönetmen Doğukan Özgentürk, dünyanın neresinde olursa olsun farklı kültürlerin de bir arada dostça ve kardeşçe yaşayabileceği gerçeğinden yola çıkarak hazırladığı belgeseliyle tarihe güçlü bir not düştüğünü söyledi.
25.01.2024 Adana
MHP lideri Devlet Bahçeli'den yerel seçim mesajı! 'İstanbul muradına erecek'
MHP lideri Devlet Bahçeli'den yerel seçim mesajı! 'İstanbul muradına erecek' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin 31 Mart seçimleri için 'ya Bismillah' diyerek yola koyulduğunu söyleyerek, "Sosyal medya belediyeciliğinin sonu gelmiştir. Yalan ve iftiranın sonu gelmiştir. Kaybolan, heba ve israf edilen yılların sonu görünmüştür. Şehremini görevine kastetmekle kalmayıp ikinci iş görenlerin, hatta sözde cumhurbaşkanı yardımcılığı vaadine kanıp şehirlerini yüzüstü bırakıp kaçanların hesabı da 31 Mart 2024 tarihinde muhakkak görülecektir" dedi.
23.01.2024 Gündem
59 bin TL'ye kiralık diploma! Talep arttı, ustalık belgesi ve lise diplomasına kadar indi
59 bin TL'ye kiralık diploma! Talep arttı, ustalık belgesi ve lise diplomasına kadar indi Diplomayı kiralayarak gelir elde etmek birçok meslek grubunda görülüyor. Özellikle işyeri açmak için diplomaya veya usta belgesine sahip olma zorunluluğu olan sektörlerde ‘kiralık diplomalar’ fırsat haline geldi. Önceden üniversite için görülen bu durum artık liselere kadar indi. Verilen ilanlarda kiralık diploma fiyatları 800 lira ila 57 bin lira arasında değişiyor. Meslek odaları, “Diploma kiralama son dönemde arttı” uyarısında bulundu.
16.01.2024 Gündem
MİT'ten nokta operasyon: Terörist Faik Aydın etkisiz hale getirildi
MİT'ten nokta operasyon: Terörist Faik Aydın etkisiz hale getirildi MİT, terör örgütü PKK/KCK'ya Avrupa'dan eleman temin eden Renas Raperin kod adlı terörist Faik Aydın'ı, Irak sınırından yaklaşık 160 kilometre derinlikte düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.
13.01.2024 Gündem
65 dokunulmazlık dosyası Meclis'e ulaştı
65 dokunulmazlık dosyası Meclis'e ulaştı Aralarında HDP'li Meclis başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ında bulunduğu 65 dokunulmazlık dosyası Meclis'e ulaştı.
24.04.2023 Gündem
Cemevlerine saldırı sanığı: Kendimi mehdi sanıyordum
Cemevlerine saldırı sanığı: Kendimi mehdi sanıyordum Ankara'da 4 cemevine saldırıp 2 kişiyi yaralayan tutuklu sanık Ahmet Ozan Karaca duruşmadaki savunmasında "Adımın Ahmet olması, yaşımın 24 olması gibi birçok şey mehdiyi işaret ediyordu. O dönem kendimi mehdi zannediyordum" dedi.
27.02.2023 Gündem
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Birleşik Krallığın sokaklarında kendisini ve partisini rezil etmiştir
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Birleşik Krallığın sokaklarında kendisini ve partisini rezil etmiştir Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Kılıçdaroğlu kayıp 8 saatin hemen ardından Birleşik Krallığın sokaklarında kendisini ve partisini rezil etmiştir." dedi.
8.11.2022 Siyaset
34 milletvekili hakkında 65 dokunulmazlık dosyası Meclis'e ulaştı
34 milletvekili hakkında 65 dokunulmazlık dosyası Meclis'e ulaştı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın da aralarında bulunduğu 65 dokunulmazlık dosyası, Meclis'e ulaştı.
3.10.2022 Siyaset
Muharrem İnce: CHP işgal altında
Muharrem İnce: CHP işgal altında Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Önümüzdeki kurultayda Atatürk, Anıtkabir'den çıksa genel başkanlığa aday olsa İsmet İnönü de genel sekreter olsa 2'si birden girseler, kurultayı kaybederler. Kazanamazlar çünkü CHP, işgal altında" dedi.
16.09.2022 Siyaset
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Türkiye’nin Suriye konusunda attığı adımlar değerli ve isabetlidir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Türkiye’nin Suriye konusunda attığı adımlar değerli ve isabetlidir Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Bahçeli, "2023’e kadar her alanda ve her komşumuzla normalleşme atmosferinin hakim olması samimi arzumuz ve umudumuzdur." açıklamasında bulundu. Bahçeli ayrıca, 'Türkiye’nin Suriye konusunda attığı adımlar değerli ve isabetlidir. Bu ülkede yaşayan hiç kimse, kökeni ve mezhebi ne olursa olsun ülkemizin ötekisi veya hasmı değildir.' ifadelerini kullandı.
15.08.2022 Siyaset
MİT'ten nokta operasyon! PKK'nın sözde Gara lojistik sorumlusu öldürüldü
MİT'ten nokta operasyon! PKK'nın sözde Gara lojistik sorumlusu öldürüldü MİT'in Irak'ın kuzeyindeki Gara'da düzenlediği operasyonla, terör örgütü PKK'nın sözde Gara lojistik sorumlusu Azad Yandı'nın da arasında olduğu 7 terörist etkisiz hale getirildi.
9.08.2022 Gündem
MİT’ten, 7 ayda 20 büyük operasyon
MİT’ten, 7 ayda 20 büyük operasyon Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), yılbaşından bu yana gerçekleştirdiği nokta operasyonlarla PKK terör örgütüne büyük darbe vurdu. MİT, 7 ayda 20 büyük operasyon gerçekleştirerek, 8'i sağ olmak üzere 21 teröristi etkisiz hale getirdi. Etkisiz hale getirilen teröristler arasında PKK'nın sözde Suriye özerk yönetimi merkez yürütme konseyi eş başkanı, 'Ferhat Derik' kod adlı Hüseyin Şibli de bulunuyor.
26.07.2022 Gündem
HDP'li vekillerin seçimini Kandil'de yapmışlar! PKK'lı terörist itiraf etti
HDP'li vekillerin seçimini Kandil'de yapmışlar! PKK'lı terörist itiraf etti Gri listede aranırken PKK’dan kaçan Merdan Rüştü Ovalıoğlu, ifadesinde, 7 Haziran 2015 seçimlerinde HDP’nin milletvekili listesinin Kandil’de hazırlandığını, adaylarla burada tek tek görüşüldüğünü söyledi. Ovalıoğlu, 12’si halen milletvekili 17 kişiyle ilgili tanıklıklarını ayrıntılarıyla anlattı.
22.07.2022 Gündem
PKK elebaşı Cemil Bayık'ın Selahattin Demirtaş'a 16 milyon dolar gönderdiği iddiası!
PKK elebaşı Cemil Bayık'ın Selahattin Demirtaş'a 16 milyon dolar gönderdiği iddiası! Terör örgütü PKK'dan kaçarak teslim olan ve Kobani soruşturmasında 'gizli tanık' olarak ifade veren 'Leheng Dersim Adil' kod adlı Merdan Rüştü Ovalıoğlu, PKK elebaşı Cemil Bayık'ın Selahattin Demirtaş'a eş başkanken HDP’nin seçim çalışmalarında kullanılmak üzere 16 milyon dolar gönderdiğini söyledi.
21.07.2022 Gündem
İzzettin İnan etkisiz hale getirildi
İzzettin İnan etkisiz hale getirildi Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT), Irak'ın kuzeyindeki Duhok- Gara bölgesinde düzenlediği operasyonda PKK/HPG Askeri Konsey üyesi ve Apollo Akademiler sorumlusu 'Dersim Malatya' kod adlı İzzettin İnan etkisiz hale getirildi. 
17.07.2022 Gündem
Gazi Koşusu’nu en çok kazanan jokey kim? Gazi Koşusu’nda en iyi dereceyi yapan at hangisi? Gazi Koşusu’nda tarihe geçen notlar!
Gazi Koşusu’nu en çok kazanan jokey kim? Gazi Koşusu’nda en iyi dereceyi yapan at hangisi? Gazi Koşusu’nda tarihe geçen notlar! 1927 yılından bu yana düzenlenen Türk at yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu'nun 96’ıncısı için nefesler tutuldu. At yarışı tutkunlarının yakından takip ettiği Gazi Koşusu'nda ilk düzenlendiği tarihten bu yana en çok kazanan jokey merak ediliyor. Peki, Gazi Koşusu’nu en çok kazanan jokey kim? Gazi Koşusu’nda en iyi dereceyi yapan at hangisi? İşte detaylar…
26.06.2022 Diğer Sporlar
Gazi koşusu ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte 2022 Gazi Koşusu jokeyleri ve koşacak atlar!
Gazi koşusu ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte 2022 Gazi Koşusu jokeyleri ve koşacak atlar! 96. Gazi Koşusu için nefesler tutuldu! Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen Gazi Koşusu bugün Veliefendi Hipodromu'nda koşulacak. Bu yılki Gazi Koşusu’nda 19'u erkek, 3'ü dişi 22 safkan Türk at sporu tarihine geçmek için piste çıkacak. Bu yılın ikramiyesi 2.5 milyon TL olarak belirlendi. Peki, Gazi koşusu ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte 2022 Gazi Koşusu jokeyleri ve koşacak atlar!
26.06.2022 Diğer Sporlar
HDP'li vekillere ait dokunulmazlık dosyaları Meclis'e gönderildi
HDP'li vekillere ait dokunulmazlık dosyaları Meclis'e gönderildi HDP'li 10 milletvekiline ait 11 dokunulmazlık dosyası Meclis’e gönderildi. Fezlekeler Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna havale edildi.
21.06.2022 Siyaset
MHP lideri Bahçeli'den fahiş kira artışları ile ilgili açıklama: Sınırlandırmak mecburiyetindeyiz
MHP lideri Bahçeli'den fahiş kira artışları ile ilgili açıklama: Sınırlandırmak mecburiyetindeyiz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Vatandaşlarımızı mağdur haline getiren, zincir marketlerde peynirden yumurtaya, etten süte kadar fiyat etiketlerinin kabarmasına yol açan kimler varsa suçludur, sahnelenen kirli oyunun parçasıdır. Kiralardaki yükselişe sessiz kalamayız, konut fiyatlarındaki yükselişleri atıl vaziyette seyredemeyiz. Vahim artışları sınırlandırmak, taleplerine kulak vermek mecburiyetindeyiz" dedi. Bahçeli, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleri tartışmalarına ilişkin "Türkiye seçeneksiz değildir. Eğer şartlar içinden çıkılmaz hale bürünürse NATO’dan ayrılmak bile alternatif bir tercih olarak gündeme alınmalıdır. NATO’yla var olmadık, NATO’suz da yok olmayız " ifadelerini kullandı.
24.05.2022 Siyaset
Murat Sancak Dele Alli bombasını patlattı!
Murat Sancak Dele Alli bombasını patlattı! Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak dünyaca ünlü yıldız futbolcu Dele Alli hakkında "Dele Alli’nin ağabeyi Türkiye’ye geldi. Ağabeyiyle hemen hemen her noktada anlaştık." ifadelerini kullandı.
11.02.2022 Adana DemirSpor
Öğrencisini feci şekilde dövmüştü! Minik öğrencinin ifadesi ortaya çıktı! 'Kanlı kazağımı değiştirdi'
Öğrencisini feci şekilde dövmüştü! Minik öğrencinin ifadesi ortaya çıktı! 'Kanlı kazağımı değiştirdi' Aksaray'da öğrencisi T.K.'yi (10) dövdüğü için mesleğine son verilen Ali Rıza Y.'nin (40), 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Pedagog eşliğinde ifadesi alınan T.K., "Öğretmenim dövdükten sonra burnum kanadı. Kan, kazağım, pantolonum ve ayakkabıma da damladı. Öğretmenim, kazağımı çıkartıp, yeni kazak aldı. 'Ben bu kazağı yakacağım' dedi. Bu olayı ailene söyleme diye tehdit etti'' dedi.
25.01.2022 Yaşam
Bakan Kasapoğlu'ndan muhalefete sert eleştiri: 'Bu çevrimdışı muhalefet zihniyetini bir kenara bırakın'
Bakan Kasapoğlu'ndan muhalefete sert eleştiri: 'Bu çevrimdışı muhalefet zihniyetini bir kenara bırakın' Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, muhalefet partilerini ayrıştırıcı bir dil kullanmaktan vazgeçmeye çağırarak, ‘’Siz ayrıştırırsınız, biz birleştiririz. Siz inkar edersiniz, biz ihya ederiz. Siz tahrip edersiniz, biz inşa ederiz. Çağrımız şu; gelin bu offline zihniyetten vazgeçin. Gelin online olun, çevrimiçi olun birlikte inşa edelim’’ dedi.
8.12.2021 Siyaset
HDP'li 13 milletvekilinin dokunulmazlık fezlekesi Meclis'e sunuldu
HDP'li 13 milletvekilinin dokunulmazlık fezlekesi Meclis'e sunuldu HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da aralarında bulunduğu 13 milletvekili hakkındaki 16 yeni dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığı'na sunuldu
23.11.2021 Siyaset
Üniversitelerde yeni dönem! Kuyruklar oluştu...
Üniversitelerde yeni dönem! Kuyruklar oluştu... Yüz yüze eğitime başlayan üniversitelerin birçoğu öğrencilerine kampüse giriş için PCR testini zorunlu tuttu. Üniversitelerin sağlık merkezlerinde ve hastanelerde test yaptırmak isteyen akademisyenler ve öğrenciler uzun kuyruklar oluşturdu.
28.09.2021 Eğitim
Turuncu kategoride yer alan, Diljin Mariya Dersim kod adlı Saniye Toprak öldürüldü
Turuncu kategoride yer alan, Diljin Mariya Dersim kod adlı Saniye Toprak öldürüldü İçişleri Bakanlığı, “Terörden Arananlar Listesinde” 1 milyon TL’ye kadar ödülle Turuncu kategoride yer alan, Diljin Mariya Dersim kod adlı Saniye Toprak'ın öldürüldüğü belirtti.
14.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Dersim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dersim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.