Deri Kanseri

Deri Kanseri

Son dakika Deri kanseri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Deri kanseri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Deri kanseri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Deri Kanseri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan deri kanseri gelişmeleri de dahil olmak üzere 318 deri kanseri haberi bulunmuştur. Tüm deri kanseri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Son 10 yılda 50 kat arttı! ‘Eskiden dosttu artık baş düşman’
Son 10 yılda 50 kat arttı! ‘Eskiden dosttu artık baş düşman’ 9 günlük bayram tatili vesilesi ile turizmcinin yüzü güldü, sahil şeritleri hıncahınç dolu. Bodrum’un nüfusu neredeyse bir milyona yaklaştı. Çeşme, Foça, Kuşadası, Antalya’da da durum aynı; adım atacak yer yok. Kimi de trafiğin azalmasını bekledi, bugün itibarı ile düşüyor yola, sonraki haftayı yıllık izne bağlayarak... Yazın bu ilk günlerinde, denizin kucağında ama en çok da güneşin altında sere serpe yatıp dinlenmek, bir tatlı huzur aramak hele de şehirlilerin şüphesiz ‘olmazsa olmazı’. Ancak eskiden dost olan güneş bugün artık baş düşman. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, son 10 yılda deri kanseri vakalarının 50 kat arttığını söylüyor. Bu da haftada en az 3-4 tanılı hasta demek. Peki hem D vitamini alıp hem kanserden korunmak nasıl mümkün olacak? İşte yanıtı...
30.06.2023 Sağlık
Mutsuzsanız dikkat!  Uzmanlar sebebini açıkladı
Mutsuzsanız dikkat! Uzmanlar sebebini açıkladı Havaların soğumasıyla birlikte güneşli günlere artık veda ediyoruz. En büyük D vitamini kaynağı olan güneş ışınlarının kişileri depresyondan korumaya yardımcı olduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Huri Özkarabulut, D vitamini eksikliğinin birçok hastalık riskini artırdığını belirtti.
26.09.2022 Sağlık
Hızlı büyüyen güneş lekelerine dikkat
Hızlı büyüyen güneş lekelerine dikkat Dermatoloji (Cildiye) Uzm. Dr. Enkhjargal (Egi) Losol, “Bazı hızlı büyüyen güneş lekeleri; ‘lentigo maligna’ olarak adlandırılan deri kanseri türüyle karışabileceği için iyi huylu veya kötü huylu ayrımının doğru yapılabilmesi açısından dermatoloji uzmanlarınca dermatoskopi ile kontrol edilmesi gerekir” dedi.
21.07.2022 Sağlık
Posalı beslenme kanser tedavisini olumlu etkiliyor!
Posalı beslenme kanser tedavisini olumlu etkiliyor! Araştırmalar, yüksek posalı gıdaların kanser hastalığının tedavisine olumlu katkı sağladığını gösteriyor. Son yapılan çalışmaya göre, posalı gıda verilen 37 melanom hastasının ortalama hastalıksız sağ kalımının posalı gıda almayan 91 hastaya kıyasla daha iyi olduğu saptandı. Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal, kanser hastaları üzerinde yapılan çalışmanın sonuçlarını değerlendirdi.
27.01.2022 Sağlık
BioNTech kolon kanseri aşısının Faz 2 denemelerine başladı
BioNTech kolon kanseri aşısının Faz 2 denemelerine başladı Kovid-19 salgınından önce kanser tedavisi üzerinde çalışan Alman biyoteknoloji firması BioNTech, deneysel kolon kanser aşısının (BNT122) Faz-2 denemelerine başladığını bildirdi.
1.10.2021 Sağlık
Uzun süreli güneş teması deri kanserlerinin görülme oranını artırdı
Uzun süreli güneş teması deri kanserlerinin görülme oranını artırdı Deri kanserlerinin görülme oranlarının son yıllarda arttığını belirten Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ebru Karagün, “Bunun en önemli nedenleri arasında ozon tabakasındaki incelme ile bronzlaşma amacı ile uzun süreli güneş temasıdır. Hem UVA hem de UVB, malign melanom (cilt kanseri) gelişimine neden olmaktadır” dedi.
21.09.2021 Sağlık
Hatalı güneşlenmeyle ilgili uyarı! Cilt kanseri...
Hatalı güneşlenmeyle ilgili uyarı! Cilt kanseri... Türk Dermatoonkoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Melih Akyol: "Çocukluk çağında oluşan, yanık derecesine varacak hatalı güneşlenmeye bağlı tablolar sonucunda ileri yaşlarda deri kanserleri gelişebiliyor"
7.09.2021 Sağlık
Sedef, egzama ya da vitiligoyu kontrol altına almak mümkün!
Sedef, egzama ya da vitiligoyu kontrol altına almak mümkün! Sedef, liken planus, egzama, vitiligo gibi cilt hastalıkları hem fizyolojik hem de psikolojik etkileri ile hastaların yaşamını zorlaştırabiliyor. Ciltte döküntü, leke ve renk farklılıklarına yol açabilen bu rahatsızlıklar, günümüzde fototerapi uygulamaları ile kontrol altına alınabiliyor. Peki, Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Özer Arıcan dermatolojik hastalıklarda fototerapi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
22.08.2021 Sağlık
Güneş yanığına karşı 12 etkili öneri
Güneş yanığına karşı 12 etkili öneri Ciltte kızarıklık, şişlik, su kabarcıkları, kaşıntı, ağrı… Genellikle hassas ciltlerde oluşan güneş yanığı, yaz mevsiminde sıkça görülen cilt problemlerinde ilk sıralarda yer alıyor. Toplumda sadece estetik bir problem olarak görülse de, tedavisinde gecikildiğinde ciltteki bağışıklık sistemini baskılayarak uçuk ve zona gibi enfeksiyonları tetikleyebiliyor. Güneş yanığının en önemli uzun dönem komplikasyonu ise yanan alanlarda deri kanseri riskinin artmasıdır ki bu kanser türünün bazıları ölümcül olabiliyor.
21.08.2021 Sağlık
Güneş lekelerinden kurtulmanın yolları!
Güneş lekelerinden kurtulmanın yolları! Yaz aylarıyla birlikte ortaya çıkan cilt sorunlarının başında güneş lekeleri geliyor. Uzun süreli ve tekrarlayan güneş ışığına maruz kalındığında özellikle yüz el göğüs sırt kol ve bacaklar gibi açık alanlarda kahve renkli güneş lekeleri oluşabileceğini söyleyen Uzman Dr. Ayşen Sağdıç Coşkuner, güneş lekeleri için kullanılan tedavi yöntemlerini anlattı.
17.08.2021 Sağlık
Güneş yanığına karşı 12 etkili öneri!
Güneş yanığına karşı 12 etkili öneri! Ciltte kızarıklık, şişlik, su kabarcıkları, kaşıntı, ağrı… Genellikle hassas ciltlerde oluşan güneş yanığı, yaz mevsiminde sıkça görülen cilt problemlerinde ilk sıralarda yer alıyor. Toplumda sadece estetik bir problem olarak görülse de, tedavisinde gecikildiğinde ciltteki bağışıklık sistemini baskılayarak uçuk ve zona gibi enfeksiyonları tetikleyebiliyor. Peki, güneş yanığı oluştuğunda neler yapmalı, nelerden kaçınmalıyız? Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Emel Öztürk Durmaz Durmaz güneş yanığına karşı 12 etkili kuralı anlattı; önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
11.08.2021 Sağlık
Uzmandan uyarı: Deri kanseri riskini artırıyor
Uzmandan uyarı: Deri kanseri riskini artırıyor Çocuklukta özellikle birden fazla kez geçirilen güneş yanıklarının ilerideki deri kanseri riskini artırdığına dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Sıla Kılıç Sayar, “Yapılan araştırmalarda, 5 kereden fazla özellikle su toplamalarının da görüldüğü güneş yanığı geçiren kişilerde oldukça tehlikeli bir kanser türü olan melanom tipi deri kanserinin gelişme riskinin yaklaşık 2 kat arttığı görülmüştür” dedi.
29.07.2021 Sağlık
Kanser riskini artırıyor! Çocuklukta birden fazla...
Kanser riskini artırıyor! Çocuklukta birden fazla... Çocuklukta özellikle birden fazla kez geçirilen güneş yanıklarının ilerideki deri kanseri riskini artırdığına dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Sıla Kılıç Sayar, “Yapılan araştırmalarda, 5 kereden fazla özellikle su toplamalarının da görüldüğü güneş yanığı geçiren kişilerde oldukça tehlikeli bir kanser türü olan melanom tipi deri kanserinin gelişme riskinin yaklaşık 2 kat arttığı görülmüştür” dedi.
29.07.2021 Sağlık
Kanserojen madde tespit edilmişti! Güneş kremini kullananlar...
Kanserojen madde tespit edilmişti! Güneş kremini kullananlar... Bazı güneş kremleri, içeriğinde kansere neden olan benzen tespit edilince piyasadan toplatılmıştı. Cerrahpaşa Başhekimi Doç. Dr. Zekai Kutlubay, bu kremi kullananların paniklememesi gerektiğini söyledi. Kutlubay, benzenin kanser yaratabilmesi için on yıllarca bu maddeye maruz kalınması gerektiğini ifade etti.
17.07.2021 Sağlık
Evde de güneşten korunmaya devam edin
Evde de güneşten korunmaya devam edin Kontrolsüz güneşlenmenin ciltte lekeler oluşturmanın yanı sıra deri kanserlerine de sebep olduğunu kaydeden Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Onur Çapkan, 3 adımda ultraviyole ışınlardan korunmanın mümkün olduğunu söyleyerek, “Direkt güneş ışığından kaçının, gölgede kalmak UV ışının yüzde 75 oranında azaltır. Güneşten koruyucu özelliği bulunan kıyafetler ve kremler kullanmaya özen gösterin. UVA ışınları pencere ve araç camlarını geçebilmektedir. Bu sebeple güneşten korunmaya ev içinde de devam edilmesi önerilmektedir” dedi.
8.06.2021 Sağlık
Cilt kanserine karşı ayna karşısında düzenli muayene önerisi
Cilt kanserine karşı ayna karşısında düzenli muayene önerisi Prof. Dr. Borlu, tehlikeli bir kanser türü olan deri kanserinin görülme yaşının 50-60'lardan 30'lara kadar düştüğünü, kolay belirti vermemesi nedeniyle düzenli olarak ayna karşısında vücutta çıkan benleri kontrol etmenin büyük önem taşıdığını söyledi
29.05.2021 Sağlık
SGK parayı faiziyle ödeyecek! 186 bin lira...
SGK parayı faiziyle ödeyecek! 186 bin lira... Türkiye'de yaşayan milyonlarca kişi için çok önemli karar. SGK o parayı faiziyle ödeyecek. Deri kanseri tedavisi gördükten sonra sağlığına kavuşan Yakup Aydın (39), tedavi gördüğü süreçte aylık dozu 15 bin TL civarı olan kanser ilacına harcadığı 186 bin 500 TL'nin kendisine iade edilmesi için açtığı davayı kazandı. Aydın 1'inci İş Mahkemesi'nde görülen davada, 'Yaşam hakkının kutsallığı ve sosyal devlet' ilkesine vurgu yapan mahkeme heyeti, paranın dava tarihinden itibaren işleyecek faiziyle birlikte SGK'dan tahsil edilip, Aydın'a ödenmesine karar verdi. Öte yandan devlet, kanser ilaçlarına geçen yıl 5,6 milyar lira kaynak aktardı
10.04.2021 Ekonomi
Çocuklar ve ergenlerde ultraviyole tehdidi
Çocuklar ve ergenlerde ultraviyole tehdidi Çocukluk ve ergenlik dönemindeki güneş yanıklarının, ileriki yaşlarda gelişebilecek deri kanserleri açısından çok riskli olduğunu dile getiren Dermatoloji Uzmanı Burak Sezen, güneşten korunmanın yollarını anlattı.
1.09.2020 Sağlık
Solaryum ışıkları deri kanserine sebep olabilir!
Solaryum ışıkları deri kanserine sebep olabilir! Dermatoloji Uzmanı Dr. Dilek Peker, solaryum ışıklarının deri kanserine neden olabileceğini belirterek güneş kremi kullanmanın çok önemli olduğunu kaydetti.
26.08.2020 Sağlık
Zeytinyağındaki skualen böbreklere iyi geliyor
Zeytinyağındaki skualen böbreklere iyi geliyor Dokuz Eylül Üniversitesinden bir grup bilim insanı, zeytinyağının içeriğinde bulunan skualen adlı maddenin böbrek hasarını azalttığını saptadı.
18.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Güneşleneyim derken kanser olmayın
Güneşleneyim derken kanser olmayın Dermatoloji Uzmanı Oğuz Küçükçakır, güneşli günleri doyasıya yaşamanın D vitamini açısından faydası olduğu kadar, krem kullanılmadığı takdirde UV-A ve UV-B ışınlarının ise kansere sebep olabileceğini söyledi.
19.07.2020 Sağlık
"Güneş ışınlarının oluşturduğu yanıklara dikkat"  uyarısı
"Güneş ışınlarının oluşturduğu yanıklara dikkat" uyarısı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rafet Koca, özellikle çocukluk çağında oluşan güneş yanıklarının ileride ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, güneşe çıkmadan en az 20 dakika önce güneşten koruyucuların sürülmesinin önemli olduğunu söyledi.
18.07.2020 Sağlık
Güneş yanığına kesinlikle bunları sürmeyin
Güneş yanığına kesinlikle bunları sürmeyin Yaz aylarıyla birlikte deniz sezonu da açıldı. Kişiler cilt tiplerini önemsemeden bronzlaşmak uğruna uzun süre güneşte kalabiliyor. Doğru güneşlenmede saatin ve sürenin önemli olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Serpil Özyılmaz, güneş yanıklarına uygulanan yanlış tedavilere dikkat çekti. Özyılmaz, yanığa sürülen diş macunu ve yoğurt gibi maddelerin alerjik reaksiyona yol açabileceğini uyarısında bulundu.
16.07.2020 Sağlık
'Koruyucu kremler yalancı güvenlik'
'Koruyucu kremler yalancı güvenlik' Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertan Yılmaz, bronz tene sahip olmak ya da D vitamini ihtiyacı giderme düşüncesiyle uzun süre güneş ışıklarına maruz kalmanın kırışıklıklara neden olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, bu durumun da cildi erken yaşlandırdığını ve deri kanserine yatkınlığı artırdığını kaydetti.
15.07.2020 Sağlık
'Bronzlaşayım derken cildiniz erken yaşlanmasın'
'Bronzlaşayım derken cildiniz erken yaşlanmasın' Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertan Yılmaz, bronz tene sahip olmak ya da D vitamini ihtiyacı giderme düşüncesiyle uzun süre güneş ışıklarına maruz kalmanın kırışıklıklara neden olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, bu durumun da cildi erken yaşlandırdığını ve deri kanserine yatkınlığı artırdığını kaydetti.
15.07.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Deri Kanseri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki deri kanseri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.