Deprem Riski

Deprem Riski

Son dakika deprem riski haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan deprem riski ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını deprem riski haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Deprem Riski

haberleri sayfasında son dakika yaşanan deprem riski gelişmeleri de dahil olmak üzere 910 deprem riski haberi bulunmuştur. Tüm deprem riski haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstanbul'a yeni metro hattı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak
İstanbul'a yeni metro hattı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Hayat pahalılığı ile mücadelenin önceliklerimizin başında yer aldığı ekonomi programımızı zor şartlarda uygulamayı sürdürüyoruz. Seçim sonrası için felaket senaryoları yazarak bu programı sabote etmek için çalışanlar var. Onları da yakından takip ediyoruz. Ama bunların hiçbiri deprem bölgemizi ayağa kaldırma çalışmalarımızın önüne geçemiyor. İnşallah bu badireyi de mutlaka geride bırakacağız dedi.
19.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hizmet ederken kimsenin kökenine mezhebine bakmadık kapıları kimseye kapatmadık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hizmet ederken kimsenin kökenine mezhebine bakmadık kapıları kimseye kapatmadık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Törenine canlı bağlantıyla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Afeti takip eden haftalarda ve aylarda dünyanın en iyi iyileştirmesini gerçekleştirdik. Afetzedelerin yanında olduk, destek verdik. Taşınmadan kiraya, enkaz kaldırmadan geçici barınmaya her konuda 115 milyar liralık kaynakla 2 milyon kişiye ulaştık" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Mamak Yeşilbayır Mahallesi Sağduyu Caddesi'nde toplu açılış töreninde konuştu. Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Hizmet ederken kimsenin kökenine mezhebine bakmadık. Belediyemizin ve kamu kurumlarının kapılarını kimseye kapatmadık." dedi.
19.03.2024 Gündem
Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy İstanbul depremi için uyardı! Yeni fay hattı tespit edildi
Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy İstanbul depremi için uyardı! Yeni fay hattı tespit edildi Büyük Marmara depremi için ne kadar süre kaldı? İstanbul’da beklenen 7 üzeri depremi tetikler mi? Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Bursa'da tespit edilen yeni fay hattını CNN Türk’te değerlendirdi. Ersoy, "yerleşim alanlarındaki tüm yerlerin önemli bir deprem riski daha var” dedi.
18.03.2024 Gündem
İstanbul, Adapazarı ve Kocaeli için felaket uyarısı: İkisi birden kırılırsa 7.7 büyüklüğünde deprem olur
İstanbul, Adapazarı ve Kocaeli için felaket uyarısı: İkisi birden kırılırsa 7.7 büyüklüğünde deprem olur Kocaeli Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şerif Barış, "Bursa'nın içerisinde kırılmamış birçok fay var. İşte bu faylar potansiyel tehlike. İznik-Mekece fayı kırılırsa 7,2. Gemlik fayı 6,9. Bu ikisi birden kırılırsa 7,7. Burada olacak bir afet sadece İstanbul'u, sadece Adapazarı'nı, sadece Kocaeli'ni değil; tüm Marmara'yı etkileyecek" dedi.
14.03.2024 Gündem
Naci Görür'den flaş açıklama: Türkiye'de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir
Naci Görür'den flaş açıklama: Türkiye'de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir Bilim Akademisi üyesi, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Her depremde 80-90 bin insanı bir gecede toprağa veremeyiz. Bu bize yakışmıyor. Türkiye'de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir. Türkiye'de 5'in üzerinde depremler ölüme neden oluyor. Bizim bunu halletmemiz lazım" dedi.
29.02.2024 Gündem
İstanbul afetlere nasıl hazırlanacak? AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum açıkladı
İstanbul afetlere nasıl hazırlanacak? AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum açıkladı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, “Risksiz İstanbul” tanıtım toplantısında İstanbul’da 5 yılda 650 bin konut yapacaklarını açıkladı. Kurum, “İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar durmayacağız, dinlenmeyeceğiz, hep birlikte çalışacağız” dedi.
15.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Oy versin vermesin her vatandaş başımızın üzerindedir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Oy versin vermesin her vatandaş başımızın üzerindedir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin her ne surette olursa olsun, bir güvensizlik ve huzursuzluk ortamına sürüklenmesine asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Son 21 yıldır olduğu gibi terör örgütleriyle, suç şebekeleriyle, çetelerle, şehir eşkıyalarıyla, milletimizin canına ve malına kasteden tüm alçaklarla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu vesileyle dünkü hadise sonrasında farklı mecralardan geçmiş olsun dileklerini ileten tüm siyasi parti genel başkanlarına teşekkür ediyorum" dedi.
11.02.2024 Gündem
Murat Kurum seçim startını verdi: Trafik çilesi bitecek
Murat Kurum seçim startını verdi: Trafik çilesi bitecek Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Eyüpsultan Camii’ndeki sabah namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Murat Kurum, 'Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, herkes için çalışacağız.' mesajında bulundu. Kurum, "Tarihi Yarım Ada için yatırımlar yapacağız. Fatih Sultan Mehmet Han'ın emanetine sahip çıkacağız. Yaşamayı eziyet olmaktan çıkaracağız. Trafik çilesi bitecek." dedi.
8.01.2024 Gündem
Türkiye'nin diri fay haritası güncellendi! Büyük risk oluşturuyor, il il açıklandı
Türkiye'nin diri fay haritası güncellendi! Büyük risk oluşturuyor, il il açıklandı Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde depremler olmaya devam ederken, MTA tarafından Türkiye'nin diri fay haritası da güncellendi. Yapılan araştırmada 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay bulunurken, birinci derece risk altında olan şehirler; İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt oldu. Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz Türkiye'deki deprem üretebilen fayları anlatarak risk haritasını yorumladı.
21.12.2023 Gündem
Graben Nedir, Nasıl Oluşur? Türkiye'de Graben Örnekleri Nelerdir?
Graben Nedir, Nasıl Oluşur? Türkiye'de Graben Örnekleri Nelerdir? Coğrafya içerisinde en önemli konulardan biri olarak Graben öne çıkmaktadır. Özellikle engebeli bir bölge ve deprem riski yüksek olan Türkiye'de Graben oldukça fazladır. Toprağın bir anda çökmesi ile her iki tarafının aşağısında kalan toprak parçası Graben olarak ifade edilir. Genelde deprem riski ile birlikte ortaya çıkan bir durum şeklinde anlatmak mümkündür. Daha çok paralel faylar ile beraber çevresi depresif bloklar şeklinde bir yapıya bürünmüş kısım olarak anlatmak mümkündür. Ortaya çıkan sonuç ise zikzak çizen bir görüntüdür.
17.12.2023 Eğitim
Fiziki Unsur Nedir? Türkiye'deki Fiziki Unsur Örnekleri Nelerdir?
Fiziki Unsur Nedir? Türkiye'deki Fiziki Unsur Örnekleri Nelerdir? Dünya çapında oluşum kapsamında iki farklı unsur öne çıkmaktadır. Bunlardan biri beşeri ve diğeri ise fiziki oluşumlar olarak değerlendirilir. Beşeri oluşum denen durum İnsan eli ile ortaya çıkan yapılar ya da unsurlar olarak değerlendirilir. Bu durumda fiziki unsur ise insan elinin dokunmadığı ve tamamen doğal şekilde ortaya çıkan oluşumlar şeklinde ifade edilebilir. Bu iki faktör bir araya gelmek suretiyle dünyada yaşanabilir bir etki meydana getirmektedir. Daha doğrusu yaşamın dengesini oluşturması ile beraber ayrıca bir döngü ortaya çıkarır.
16.12.2023 Eğitim
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Naci Görür İstanbul'un en riskli ilçelerini tek tek sıraladı
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Naci Görür İstanbul'un en riskli ilçelerini tek tek sıraladı Uzman isim Prof. Dr. Naci Görür olası İstanbul depremiyle ilgili açıklama yaptı. ABD'li araştırmacının verilerini açıklayan Naci Görür, "Her an İstanbul'da büyük deprem olabilir diye düşünüyorum." dedi. Naci Görür İstanbul'un en riskli ilçelerini açıkladı.
11.12.2023 Gündem
Deprem olma ihtimali yüzde 47'ye çıktı! Naci Görür'den çarpıcı uyarı
Deprem olma ihtimali yüzde 47'ye çıktı! Naci Görür'den çarpıcı uyarı Türkiye'nin değişmeyen gündemi olan depremlere ilişkin her gün ayrı uyarılar geliyor. Prof. Dr. Naci Görür, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
8.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kentsel dönüşüm beka meselesidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kentsel dönüşüm beka meselesidir Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşümün siyaset üstü bir konu olduğunu dile getiren Erdoğan, "Kentsel dönüşümün siyasi çıkarlar için istismarına yönelmek ülkemize ihanet etmektir. Kentsel dönüşüm konusu beka meselesidir" şeklinde konuştu.
6.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli ikramiyesi açıklaması: Kayıpları giderecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli ikramiyesi açıklaması: Kayıpları giderecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine toplantısının sona ermesinin ardından açıklamalarda bulundu. Asgari ücret ve maaş zamları ile ilgili konuşan Erdoğan, "Yılbaşında ekonomik dengeyi sarsmayacak, çalışanların kayıplarını giderecek bir asgari ücret belirleyeceğiz." dedi. Erdoğan ayrıca, enflasyonla ilgili önemli mesajlar vererek, "İnsanımızı günlük hayatta sıkıntıya sokan meseleleri bire birer çözüme kavuşturuyoruz. En zoru geride kaldı. İnşallah bundan sonra hep birlikte daha iyiye gideceğiz. Enflasyonu yavaş yavaş kontrol altına alıyoruz." ifadelerine kullandı.
6.12.2023 Gündem
Tapu da var, sözleşme de! 30 yıllık inşaat bilmecesi, satış iptal edildi
Tapu da var, sözleşme de! 30 yıllık inşaat bilmecesi, satış iptal edildi Sultangazi'de iddiaya göre, Nuri S. isimli müteahhit 30 yıl önce toprak sahibi İslam Altın ile kat karşılığı anlaşarak başladığı apartman inşaatının bir kısmını yarım bıraktı, tamamladığı daireleri ise 29 yıl önce 7 kişiye satarak ortadan kayboldu. Dairelerini müteahhit Nuri S.'den alanlar binada oturmaya başladı. Ancak müteahhit iddiaya göre İslam Altın'a söz verdiği daireleri yapmadı. Bu sırada toprak sahibi İslam Altın ölünce çocukları müteahhite dava açtı. Dava 2008 yılında kesinleşince; 29 yıl önce satılan arsa ve daire tapuları toprak sahibi olan İslam Altın'ın çocuklarına geri verildi. İslam Altın'ın çocukları ise, bina ve arsayı başka bir müteahhite sattı. Yeni müteahhit ise, deprem riski olduğu gerekçesiyle binadan karot alınmasını sağladı. Binanın 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında incelenmesiyle yıkımına karar verildi. 
28.09.2023 Gündem
Depremin izi her şeyi ortaya çıkaracak! İstanbul'da heyecanlandıran keşif
Depremin izi her şeyi ortaya çıkaracak! İstanbul'da heyecanlandıran keşif Avcılar'da Küçükçekmece Gölü havzası içinde sürdürülen Bathonea Antik Kenti kazılarında, M.S. 600'lü yıllarda çıkan büyük bir yangının karbon tabakası izleri ortaya çıkarıldı. Bu izlerin o dönemdeki depremin ardından çıkmış olabileceği göz önüne alınarak çalışmalar yoğunlaştırıldı.
1.09.2023 Yaşam
Cevdet Yılmaz: Bu yıl 1 trilyon lira kaynak deprem için harcanacak
Cevdet Yılmaz: Bu yıl 1 trilyon lira kaynak deprem için harcanacak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Deprem felaketinden 11 ilimiz ve 14 milyondan fazla insanımız doğrudan etkilendi. Bu yıl sadece merkezi yönetim bütçemizde, deprem harcamalarımız hesaplarımıza göre 762 milyar Tük Lirası olacak. Çok büyük bir yükle karşı karşıyayız. Yerel yönetimler, İş Kur, SGK gibi kurumlarımızı da dahil edersek 1 trilyon liraya yakın kaynağın bu sene depreme harcanacağını ifade edebilirim. Bu en gelişmiş ülke için bile büyük bir maliyet ama inşallah hep birlikte ülke olarak, millet olarak bu yükü omuzlayacağız" dedi.
12.08.2023 Gündem
Bakan Özhaseki: İstanbul için özel bir yasa çıkarmayı hesaplıyoruz
Bakan Özhaseki: İstanbul için özel bir yasa çıkarmayı hesaplıyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, eskiden bu yana dünyada deprem riski taşıyan 10 şehirden biri olan İstanbul'un depreme hazırlanması gerektiğini hatırlatarak " İstanbul için özel bir yasa çıkarmayı hesaplıyoruz. Şu ana kadar 11 yıldır devam eden İstanbul'daki kentsel dönüşüm içinde ne tür engellerle karşılaştıysak onları bertaraf edecek, işi hızlandıracak tedbirleri alarak bu yasayı da çıkarmak istiyoruz" dedi. Özhaseki, kentsel dönüşüm projesi kapsamında rezerv konut alanlarına 350 bin konut yapılacağını söyledi.
9.08.2023 Gündem
Adıyaman Hakkari bindirme zonu nerede? Adıyaman Hakkari fay hattı haritası: Adıyaman Hakkari arası fay zonu hangi ilçeleri kapsıyor?
Adıyaman Hakkari bindirme zonu nerede? Adıyaman Hakkari fay hattı haritası: Adıyaman Hakkari arası fay zonu hangi ilçeleri kapsıyor? Konya, İzmir ve Erzurum'da peş peşe meydana gelen depremler sonrası Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada Adıyaman Hakkari bindirme zonuna dikkat çekti. Görür, "Pınaryolu- Narman/Erzurum'da 4,0 deprem. Horasan batısı Göle arasında uzanan sol yönlü doğrultu fayı üzerinde (Çoban Dede). 6 Şubat depremleri sonucu sıkışan Doğu Anadolu'da bu depremler beklenebilir. Aynı beklenti Adıyaman-Hakkari arasındaki bindirme Zonu için de geçerli." ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklamanın ardından Adıyaman Hakkari bindirme zonu nerede? Adıyaman Hakkari fay hattı haritası: Adıyaman Hakkari arası fay zonu hangi ilçeleri kapsıyor? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
3.08.2023 Gündem
GYODER’den kiraları düşürecek formül
GYODER’den kiraları düşürecek formül Gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER, erişilebilir kiralık konut sorununa çözüm bulmak için, kamu-özel iş birliğinde geliştirdiği ‘GYODER Yeni Konut Modeli’ni tanıttı. Arsa maliyetini ortadan kaldıran model ile uzun dönemli kiracılık mümkün olacak. Kamusal kiraya veren yapısı ile uygun fiyatlı kiralık konutlar üretilecek. Hızlanması gereken kentsel dönüşümün de önü açılacak.
20.07.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinde 650 bin konut inşa etmeyi hedefliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinde 650 bin konut inşa etmeyi hedefliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'yle Alman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen “Türk-Alman Konferansı: Depremden Etkilenen Bölgelerde İş Dünyasının Yeniden Güçlendirilmesinde Avrupa Özel Sektörünün Rolü” adlı konferansa video mesaj gönderdi.
13.07.2023 Gündem
GYODER, deprem bölgesinde konut piyasasını inceledi
GYODER, deprem bölgesinde konut piyasasını inceledi ‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2023 1. Çeyrek Raporu’nda depremin satılık konut ve kiralık piyasasına etkilerini inceledi.
13.06.2023 Ekonomi
Kiralardaki fahiş artış için yeni çözüm: Alt ve üst sınır
Kiralardaki fahiş artış için yeni çözüm: Alt ve üst sınır Pandemi ile artan kira fiyatları deprem riski nedeniyle katlandı. Kiralık konut fiyatındaki fahiş artışın önüne geçilebilmesi için devreye alınan yüzde 25'lik artış sınırı ev sahipleri tarafından uygulanmıyor. Bu süreçte kiracı/ev sahibi arasındaki davalar artıyor. Peki farklı çözümler uygulanabilir mi? Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, "Kiralarda alt ve üst sınır belirlenerek bir skala çalışması yapılmalı, ondan sonra yüksek artışlar yapanlar için yaptırımların devreye sokulması uygun olacaktır." ifadelerini kullandı.
25.05.2023 Ekonomi
Yüzde 25 zam sınırı! Piyasalarda soğuma başladı, kredi de çekilemiyor: 'Satış' uyarısı
Yüzde 25 zam sınırı! Piyasalarda soğuma başladı, kredi de çekilemiyor: 'Satış' uyarısı Yüzde 25 zam sınırı nedeniyle bazı ev sahipleri evini kiraya vermekten kaçınıyor. Bazıları ise evini boş tutmayı tercih ediyor. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı vatandaşa uyarılarda bulundu.
5.05.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Deprem Riski ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki deprem riski haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.