Gazete Vatan Logo

Fiziki Unsur Nedir? Türkiye'deki Fiziki Unsur Örnekleri Nelerdir?

Dünya çapında oluşum kapsamında iki farklı unsur öne çıkmaktadır. Bunlardan biri beşeri ve diğeri ise fiziki oluşumlar olarak değerlendirilir. Beşeri oluşum denen durum İnsan eli ile ortaya çıkan yapılar ya da unsurlar olarak değerlendirilir. Bu durumda fiziki unsur ise insan elinin dokunmadığı ve tamamen doğal şekilde ortaya çıkan oluşumlar şeklinde ifade edilebilir. Bu iki faktör bir araya gelmek suretiyle dünyada yaşanabilir bir etki meydana getirmektedir. Daha doğrusu yaşamın dengesini oluşturması ile beraber ayrıca bir döngü ortaya çıkarır.

Fiziki Unsur Nedir? Türkiye'deki Fiziki Unsur Örnekleri Nelerdir?

Fiziki Unsur Nedir?

Doğal yollarda meydana gelen, yani insan elinin herhangi bir şekilde dokunmadığı unsurlar fiziki unsur olarak ifade edilmektedir. Bu konuda bütün farklı doğa olaylarını fiziki unsur şeklinde ifade etmek mümkündür. Özellikle yer şekilleri ve toprak ile beraber iklim gibi daha birçok farklı husus bu konuda söz konusu edilebilir.

Fiziki unsur aynı zamanda dünyanın meydana geldiği birçok farklı doğal oluşumları ve gelişimleri de ifade etmektedir. Bu konuda insan elinin dokunduğu unsurlar ise beşeri unsur olarak ön plana çıkar.

Türkiye'deki Fiziki Unsur Örnekleri Nelerdir?

İnsanların herhangi bir şekilde etki gerçekleştirmediği, tamamen doğal bir yapı altında oluşan unsurlar fiziki unsur olarak öne çıkar. Yani bunlar kendiliğinden ortaya çıkmıştır ve çoğu yüz binlerce ve hatta milyonlarca yıl içerisinde ulaşabilir. Aynı zamanda anlık olarak ve hızlı şekilde de oluşan doğal unsurlar bulunmaktadır. Bu fiziki unsurlar Türkiye üzerinden ele alındığı zaman birçok farklı örnek söylemek mümkün olur.

Haberin Devamı

- Dağlar

- Ovalar

- Akarsular

- İklim özellikleri

- Yer şekilleri

- Ağaçlar

- Toprak

Bu şekilde yukarıda verilen farklı ve doğal yapılar aynı zamanda fiziki unsur şeklinde ön plana çıkmaktadır. Özellikle Türkiye tarıma elverişli bir alan olması ile beraber engebeli bir bölge olarak fiziki unsur açıdan önemli bir jeolojik alandır. Zaten bu sebepten dolayı üstelik yine fiziki unsur olarak öne çıkabilecek deprem riski yüksek bir bölgedir.

Fiziki Unsurlar Nasıl Oluşur?

Doğal hayatın gelişimi ve dönüşümü ile beraber bu konuda fiziki unsurlarını oluştuğunu söylemek gerekir. Çünkü insan eline dokunmadığı ve tamamen doğal bir yapı altında meydana gelen unsurlar olarak ifade edilebilir.

Fiziki unsurlar dünya üzerinde hem milyonda yıl önce oluşmuş hem de yeni oluşan pek çok yapı doğrultusunda öne çıkmaktadır. Herhangi bir insan katkısı olmadan oluşmuşlardır ve aynı zamanda belli bir döngü içerisindedirler. Yani birbirlerini tetiklemek suretiyle dünya çapındaki birçok doğal, fiziki unsur oluşur.

Haberin Devamı