Denizcilik

Denizcilik

Son dakika denizcilik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan denizcilik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını denizcilik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Denizcilik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan denizcilik gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.811 denizcilik haberi bulunmuştur. Tüm denizcilik haberleri aşağıda listelenmiştir.
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir Yunanistan'ın Deniz Parkı ilan etme girişimi hakkında konuşan MSB Kaynakları, "Bakanlık olarak Ege Denizi’nde hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak ve Yunanistan’ın tek taraflı statü oluşturma çabalarını engellemek maksadıyla teyakkuz halinde bulunmaktayız." ifadelerini kullandı. Bakanlık kaynakları, Kürecik’teki NATO radarının İran’ın İsrail’i vurduğu sırada İsrail’e bilgi aktarıp aktarmadığı yönündeki iddialarla ilgili, "Bu radar sisteminden elde edilen bilgiler NATO prosedürleri çerçevesinde müttefiklerle paylaşılmakta, NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir” dedi.
18.04.2024 Gündem
TCG Kınalıada'dan yola çıktı!
TCG Kınalıada'dan yola çıktı! TCG Kınalıada korveti, Japonya'ya 134 yıl önce iadei ziyaret yapan Ertuğrul Fırkateyni, dönüş yolunda yakalandığı fırtına sonucu kayalıklara çarparak batan geminin anısına Uzak Doğu'ya sefere çıktı. TCG Kınalıada, 4,5 ay sürecek seyrinde 20 ülkeye demir atacağı belirtildi.
8.04.2024 Gündem
Deniz ticaretinde rekor! Bakan Uraloğlu açıkladı
Deniz ticaretinde rekor! Bakan Uraloğlu açıkladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılının ilk çeyreğinde yaşanan ekonomik iyileşmenin ticari hayata yansımaya başladığını belirterek, 2024 yılı ilk çeyreğinde limanlarda elleçlenen yük miktarının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,2 artarak 134 milyon 327 bin 597 tona yükseldiğini bildirdi. Uraloğlu, limanlarda elleçlenen konteyner miktarının ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17,9 gibi rekor bir oranda artarak 3 milyon 350 bin 817 TEU’ya ulaştığını açıkladı.
3.04.2024 Ekonomi
Marmara Denizi'nde müsilaj alarmı: Geri gelecek
Marmara Denizi'nde müsilaj alarmı: Geri gelecek Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi’ndeki renk değişimi ile ilgili durumunun deniz suyu sıcaklıklarına bağlı olarak çoğalan algler ile ilgili olduğunu belirtti.
2.04.2024 Gündem
Sinem Dedetaş kimdir, Üsküdar Belediye başkanı kim oldu 2024?
Sinem Dedetaş kimdir, Üsküdar Belediye başkanı kim oldu 2024? Üsküdar’dan aday olan eski Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş oldu. İşte, CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı Sinem Dedetaş'ın biyografisi...
31.03.2024 Gündem
Kapıda vizeye sayılı günler kala vapur seferleri başladı
Kapıda vizeye sayılı günler kala vapur seferleri başladı Türkiye'den 10 Yunan adasında kapıdan 7 günlük vize uygulamasının başlamasına sayılı günler kala İzmir'den tarifeli ve chareter seferleri hazırlıkları devam ediyor.
21.03.2024 Ekonomi
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek!
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek! Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde su sıcaklığının uzun yıllar ortalamasına göre 3 derece daha yüksek olduğunu açıkladı.
16.03.2024 Gündem
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım!
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım! Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından Türkiye’nin F-35’e geri dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya yanıt verildi. Yanıtta KAAN vurgusu yapılırken İngiltere'den talep Eurofighter uçaklarıyla ilgili de son durum paylaşıldı.
14.03.2024 Gündem
Marmara Denizi'nde büyük tehlike!  'Yeniden göreceğiz'
Marmara Denizi'nde büyük tehlike! 'Yeniden göreceğiz' Her hafta Marmara Denizi’ne dalarak denizin durumunu gözlemleyen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, son durumu anlattı.
6.03.2024 Gündem
Kruvaziyer turizminde yıllar sonra ilk! Yolcu sayısı 20 bini geçti!
Kruvaziyer turizminde yıllar sonra ilk! Yolcu sayısı 20 bini geçti! Kruvaziyer turizminde 'cazibe merkezi' olarak gösterilen ve bu yıl 2 milyon turist hedefinin aşılması beklenen Türkiye'ye, ocak ayında 18 gemiyle 19 bin 986 yolcu geldi. 2011 Ocak ayında 20 bin 712 turistin geldiği Türkiye'de, 13 yıl aradan sonra ilk defa ocak ayı yolcu sayısı 20 bin civarına ulaştı.
1.03.2024 Ekonomi
Son 8 yılda Türkiye'de 3 bin 223 deniz aracı kazası oldu
Son 8 yılda Türkiye'de 3 bin 223 deniz aracı kazası oldu Türkiye'de 2016-2023 yıllarında 3 bin 223 deniz aracı kazasında 677 kişi ölü bulundu, 390 kişi kayboldu, 24 bin 975 kişi sağ kurtarıldı.
20.02.2024 Gündem
Marmara Denizi'nde kargo gemisi battı! Kurtarma çalışması sürüyor
Marmara Denizi'nde kargo gemisi battı! Kurtarma çalışması sürüyor Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 69 metre boyundaki kargo gemisinin mürettebatı için kurtarma çalışması başlatıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Marmara Denizi'nde batan kargo gemisine yönelik arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve şu ana kadar yapılan aramalarda içi boş bir can salı bulunduğunu açıkladı. Sahil güvenlik ekipleri, "Kimse var mı?" anonslarıyla fırtınalı denizde gemicileri arıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da 2 sahil güvenlik gemisi, 2 sahil güvenlik botu, Kıyı Emniyeti'ne ait 2 römorkör bölgede çalıştığını, 1 sahil güvenlik korveti ve bir sahil güvenlik uçağının da bölgeye intikal edeceğini kaydetti. Hazır bekletilen helikopter ise hava şartları düzelirse havalanacak.
15.02.2024 Gündem
Türk denizcilerin bulunduğu gemi battı Çin’in Şanghay kenti açıklarında battı! 16'sı Türk 21 denizci kurtarıldı
Türk denizcilerin bulunduğu gemi battı Çin’in Şanghay kenti açıklarında battı! 16'sı Türk 21 denizci kurtarıldı Çin’in Şanghay kenti açıklarında içinde Türk denizcilerin de bulunduğu Omega adlı gemi, Mirabella isimli gemiyle kötü hava koşullarından dolayı çarpıştı. Filikalarla gemiyi terk eden 16'sı Türk 21 denizcinin diğer gemi tarafından kurtarıldığı açıklandı.
24.01.2024 Dünya
Bakan Uraloğlu açıkladı! "Doğu Akdeniz'de etkinliğimiz artacak"
Bakan Uraloğlu açıkladı! "Doğu Akdeniz'de etkinliğimiz artacak" Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti (KKTC) arasında 3 trafik gözetleme istasyonu ve 1 gemi trafik hizmetleri merkezinden oluşan 'Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi Kurulumu Projesi İmza Töreni' gerçekleşti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Proje ile Doğu Akdeniz'de etkinliğimizi arttıracak, Mavi Vatan'ımızda çıkarlarımızı koruyacak, KKTC çevre denizleri ve ülkemiz arasındaki deniz alanında tüm deniz trafiğini izleyebileceğiz" dedi.
23.01.2024 Gündem
Porsun ne demek, Porsun astsubay nedir? Deniz kuvvetleri Porsun ne iş yapar?
Porsun ne demek, Porsun astsubay nedir? Deniz kuvvetleri Porsun ne iş yapar? Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetlilerine bağlı olarak yapanlar tarafından bilinir ki Deniz Kuvvetlerinin farklı gelenekleri, isimlendirmeleri ve yaklaşımları vardır. Porsun astsubaylık da bunlardan biridir. Peki, Porsun ne demek, Porsun astsubay nedir? Deniz kuvvetleri Porsun ne iş yapar?
19.01.2024 Çalışma Hayatı
Türk askerinin Aden Körfezi'ndeki görev süresi 1 yıl uzatıldı
Türk askerinin Aden Körfezi'ndeki görev süresi 1 yıl uzatıldı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak kabul edildi.
17.01.2024 Gündem
Deniz suyu soğumadı balık Karadeniz’de soğuğa kaçtı
Deniz suyu soğumadı balık Karadeniz’de soğuğa kaçtı Son günlerde etkili olan hava sıcaklıkları sebebi ile deniz suyu soğumayınca, tezgahlarda balık azalmaya başladı.
5.01.2024 Ekonomi
Mayına çarpan gemideki Türk denizcilerin durumu iyi
Mayına çarpan gemideki Türk denizcilerin durumu iyi Tuna nehrinde mayına çarparak karaya oturan gemide, görev yapan 4 Türk denizcinin sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.
28.12.2023 Gündem
Çalışan emeklilere 5 bin lira! TBMM'de kabul edildi
Çalışan emeklilere 5 bin lira! TBMM'de kabul edildi Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesi ile ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
27.12.2023 Ekonomi
Ukrayna Savunma Bakanlığı: Rus gemisi artık bir denizaltı
Ukrayna Savunma Bakanlığı: Rus gemisi artık bir denizaltı Ukrayna Savunma Bakanlığı, 26 Aralık gecesi Feodosya limanında vurulan Rusya’ya ait Novoçerkassk adlı gemiye ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, “Ukraynalı savaşçılar gemiyi modifiye etti. O artık bir denizaltı” dedi.
27.12.2023 Dünya
İsveç'in NATO üyeliği Komisyon'dan geçti
İsveç'in NATO üyeliği Komisyon'dan geçti İsveç’in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasına ilişkin kanun teklifi Meclis Dışişleri Komisyonu tarafından kabul edildi. Teklife AK Parti, MHP ve CHP evet oyu verirken, İYİ Parti hayır oyu verdi. DEM Parti ise oylamaya katılmadı.
26.12.2023 Gündem
Tematik Harita Nedir, Ne İşe Yarar? Tematik Haritalar Hangileridir?
Tematik Harita Nedir, Ne İşe Yarar? Tematik Haritalar Hangileridir? Söz konusu haritaları olduğu zaman tematik harita özellikle günümüzde önemli bir yer taşımaktadır. Çünkü bu haritalar aynı zamanda belli bir konum üzerinden yine belli bir konu dahilinde farklı renklendirme eşliğinde belirleme olanağı tanır. Böylece mekana ait olan bilgiler değişik konu üzerinden ilişkilendirilerek belli bir kalıba sokulur. Bu durum genelde renklendirme ya da sembol kullanımı ile birlikte harita üzerinde gerçekleşmektedir. Günümüzde ise farklı harita türleri üzerinden hazırlanan bu tematik yapı birçok değişik alanda yaygın kullanılmaktadır.
21.12.2023 Eğitim
Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay! MSB: Sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi
Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay! MSB: Sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk fotoğrafı tartışmasıyla başlayan ve bazı askerin görevden uzaklaştırılmasına neden olan tartışmanın yankıları sürüyor. Konuya ilişkin bilgi veren Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, söz konusu olayda gözetim ve denetim sorumluluğunu tam olarak yerine getirmeyen sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildiğini belirtti. Kaynaklar ayrıca, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Sayın Bakanımızın (Yaşar Güler) Atatürk sevgisini ve Atatürk’e olan bağlılığını sorgulamaya çalışmak kimsenin haddi değildir” açıklamasını yaptı.
21.12.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu duyurdu: Kruvaziyer yolcu sayısı hedefini aştık
Bakan Uraloğlu duyurdu: Kruvaziyer yolcu sayısı hedefini aştık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Limanlarımıza uğrayan kruvaziyer gemi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre göre yüzde 19,4 artışla 1167 adet, kruvaziyer gemisi ile gelen yolcu sayısı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51,6 artışla 1 milyon 517 bin 933 oldu. 2023 yılı hedefi olan 1,5 milyon kruvaziyer yolcu sayısı, kasım ayı itibarıyla aşıldı" dedi.
12.12.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu'ndan önemli açıklama: Her iki araçtan biri elektrikli olacak
Bakan Uraloğlu'ndan önemli açıklama: Her iki araçtan biri elektrikli olacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, net sıfır emisyon hedefi kapsamında ulaştırma projeleri ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.
5.12.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Denizcilik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki denizcilik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.