Deniz Ticaret Odası

Deniz Ticaret Odası

Son dakika Deniz Ticaret Odası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Deniz Ticaret Odası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Deniz Ticaret Odası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Deniz Ticaret Odası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan deniz ticaret odası gelişmeleri de dahil olmak üzere 557 deniz ticaret odası haberi bulunmuştur. Tüm deniz ticaret odası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rifat Hisarcıklıoğlu, yeniden TOBB Başkanı oldu
Rifat Hisarcıklıoğlu, yeniden TOBB Başkanı oldu Ankara'da gerçekleştirilen Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) 79'uncu Genel Kurulu'nda Rifat Hisarcıklıoğlu yeniden başkan seçildi.
31.05.2023 Ekonomi
TOGG ile ilgili güzel haber! Hisarcıklıoğlu açıkladı
TOGG ile ilgili güzel haber! Hisarcıklıoğlu açıkladı İzmir'de Aliağa Ticaret Odasında (ALTO) 'Meslek Komitesi ve Meclis Üyeleri İstişare Toplantısı’na katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin yerli otomobili TOGG ile ilgili müjde verdi. 29 Ekim’de TOGG’un fabrikasının açılışını yapacaklarını söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Allah nasip ederse mart ayında Aliağa sokaklarında gezerken TOGG’u göreceksiniz” dedi.
21.09.2022 Ekonomi
Karaismailoğlu: Kanal İstanbul ile Türkiye'nin denizyolu taşımacılığındaki rolü güçlenecektir
Karaismailoğlu: Kanal İstanbul ile Türkiye'nin denizyolu taşımacılığındaki rolü güçlenecektir Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Denizcilik sektörümüze 2053 yılına kadar 21.6 milyar dolar yatırım gerçekleştireceğiz. Bu sayede 180 milyar dolar milli gelirimize katkı sunacağız. Kanal İstanbul ile Türkiye'nin denizyolu taşımacılığındaki rolü güçlenecektir. İstanbul Boğazı'nda seyir emniyetini arttıracağız, boğazdaki gemi trafiğini Kanal İstanbul ile azaltacağız" dedi.  
1.07.2022 Ekonomi
İnebolu Belediyesi hangi parti, İnebolu belediye başkanı kim? İnebolu nerenin ilçesi, nereye bağlı?
İnebolu Belediyesi hangi parti, İnebolu belediye başkanı kim? İnebolu nerenin ilçesi, nereye bağlı? Afet ve Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kırmızı kod uyarısı yapılan Kastamonu’da sabah saatlerinde çay ve dereler taşmaya başladı. İnebolu ilçe merkezinden geçen çayın taşma noktasına gelmesinden ötürü iş yerlerinin açılmaması ve giriş ile birinci katta oturan vatandaşlarında üst katlara çıkması uyarısı yapıldı. Peki, İnebolu nerenin ilçesi, nereye bağlı? İnebolu Belediyesi hangi parti, İnebolu belediye başkanı kim?
27.06.2022 Gündem
Pide almak için girdiği kuyrukta 68 yaşındaki Kıbrıs gazisini acımadan dövdüler
Pide almak için girdiği kuyrukta 68 yaşındaki Kıbrıs gazisini acımadan dövdüler Kocaeli’de yaşayan 68 yaşındaki Kıbrıs gazisi, pide almak için girdiği fırında 3 genç tarafından saldırıya uğradı. Yaşlı adam, ameliyat edildi.
28.04.2022 Yaşam
Antalya Deniz Ticaret Odası yöneticisine, denizi kirletmekten 49 bin TL ceza
Antalya Deniz Ticaret Odası yöneticisine, denizi kirletmekten 49 bin TL ceza Antalya'da tarihi Kaleiçi'ndeki Yat Limanı'nda Deniz Ticaret Odası (DTO) yönetim kurulu üyesi Hanifi Demirkıran'a, deniz üstünde teknesini raspa ve boya yaparak kirletmesi nedeniyle 49 bin TL ceza uygulandı.
28.04.2022 Yaşam
Geleceğin kaptan adayları denize açılmadan dünyayı gezecekler
Geleceğin kaptan adayları denize açılmadan dünyayı gezecekler Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Tam Donanımlı Köprüüstü Simülatörü törenle hizmete girdi. Kaptan adayları böylece denize açılmadan simülatör marifeti ile dünya denizlerinde, en zorlu deniz yollarında seyir edip gemilerini limanlara demirleyecekler.
5.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Deniz kirliliğini önceden ölçen yerli ve milli sistem devrede
Deniz kirliliğini önceden ölçen yerli ve milli sistem devrede Muğla'nın dünyaca ünlü Fethiye Körfezi'nde, bir bilgi ve savunma teknolojileri firması tarafından geliştirilen yerli ve milli akıllı şamandıra ürünü Smartium Blue Deniz Suyu Kalitesi Ölçüm Sistemi, faaliyete geçti.
5.11.2021 Gündem
Orman yangınlarında son durum! Aydın Çine için büyük seferberlik: Alevlere karşı canla başla büyük mücadele...
Orman yangınlarında son durum! Aydın Çine için büyük seferberlik: Alevlere karşı canla başla büyük mücadele... Türkiye'de çıkan yangınların büyük kısmı söndürüldü, Muğla ve Aydın’da 8 bölgede orman yangınları sürüyor. Muğla Yatağan’dan Aydın Çine’ye sıçrayan yangınlara müdahale ediliyor. Gönüllüler, gölete su taşıyarak ekiplere destek oluyor. Milas’ta devam eden yangının tehdit ettiği Yeniköy Termik Santrali’nde önlemler artırılırken, Köyceğiz’de ise alevler nedeniyle bir yayla boşaltıldı
9.08.2021 Gündem
Bakan Ersoy'dan orman yangınları sonrası rezervasyon açıklaması
Bakan Ersoy'dan orman yangınları sonrası rezervasyon açıklaması Son dakika haberi... Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, yangının sönmesiyle rezervasyonların arttığını belirterek, "Bölgeye yapabileceğimiz en büyük yardım normalleşmeye katkı sağlamaktır. Halkımızdan tek isteğimiz tatil planlarını buralarda yapmalarıdır" dedi.
8.08.2021 Gündem
600 TL 15 dakika için ödüyorlar! Yoğun talep var
600 TL 15 dakika için ödüyorlar! Yoğun talep var Resmen talep yağıyor. 15 dakikasına 600 TL ödeme yapılıyor. Türkiye'deki 460 su sporu merkezinin yarısından fazlasına sahip olan Antalya, heyecan arayan tatilcileri adrenalin dolu aktivitelerle buluşturuyor. Tatilciler su sporları arasında en çok 'deniz paraşütü' olarak da bilinen 'parasailing'i tercih ediyor. İşletmecilerin 'su sporlarının kralı' dediği parasailingin 15 dakikası, 300 ile 600 TL arasında fiyatlandırılıyor.
25.07.2021 Yaşam
Bakan Karaismailoğlu'ndan flaş Kanal İstanbul açıklaması!
Bakan Karaismailoğlu'ndan flaş Kanal İstanbul açıklaması! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bugün 12 milyar ton olarak gerçekleşen dünya ticaret hacminin yüzde 90'ı deniz yolu ile taşınıyor. Dünya ticaret hacminin 2030'da 25 milyar, 2050'de de 90 milyar ton olarak gerçekleşeceğini öngörülmektedir. Dünyada büyüyen ticaret hacmi ve gelişen ticaret yolları dikkate alındığında Kanal İstanbul'un önemi ve aciliyeti de görülecektir" dedi
8.04.2021 Ekonomi
İstanbul ile ilgili flaş açıklama! Mavi kategori...
İstanbul ile ilgili flaş açıklama! Mavi kategori... Vali Yerlikaya toplantıda yaptığı konuşmada “Şehrimizi mavi kategoriye ulaştırmak için hep birlikte çalışıyoruz." dedi.
5.03.2021 Gündem
Uzaktan eğitim imkanı olmayan 360 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı
Uzaktan eğitim imkanı olmayan 360 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı Kocaeli’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası, Gebze Ticaret Odası ve Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi iş birliğinde düzenlenen proje ile uzaktan eğitim sürecinde maddi imkanı olmayan öğrencilerin kullanması amacıyla 360 tablet bilgisayar dağıtıldı.
26.01.2021 Yaşam
Side Sualtı Müzesi'ne, 6 yılda 70 bin kişi daldı
Side Sualtı Müzesi'ne, 6 yılda 70 bin kişi daldı Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 115 heykelin sergilendiği Side Sualtı Müzesi'ne, açıldığı 2015 yılından bu yana 70 bin kişi dalış yaptı.
21.01.2021 Kültür Sanat
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıran Holding Onursal Başkanı Turgut Kıran'ın  cenaze namazına katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıran Holding Onursal Başkanı Turgut Kıran'ın cenaze namazına katıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıran Holding Onursal Başkanı Turgut Kıran'ın cenaze namazına katıldı.
5.12.2020 Siyaset
İstanbul’da yeni mesai saatleri: Dönüşümlü mesai kapsamında kamu kurumlarında nasıl çalışılacak? Kimler evden çalışabilecek?
İstanbul’da yeni mesai saatleri: Dönüşümlü mesai kapsamında kamu kurumlarında nasıl çalışılacak? Kimler evden çalışabilecek? İstanbul'da kamuda uzaktan çalışma düzenlemesinin kapsamı genişledi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirler neticesinde, sanayi sektöründe çalışanlar için erken mesai düzenlemesi ve kamuda esnek çalışma yöntemlerinin değerlendirildiği İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Kamu kurumları dönüşümlü çalışacak" dedi.
5.11.2020 Çalışma Hayatı
İstanbul ile ilgili flaş karar! Pazartesi başlıyor
İstanbul ile ilgili flaş karar! Pazartesi başlıyor İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, koronavirüs tedbirlerine ilişkin son dakika açıklamalarda bulundu. Yerlikaya koronavirüs tedbirleri kapsamında mesai saatlerine ilişkin yeni düzenlemeleri açıklarken '60 yaş ve üstü çalışanların, hamilelerin, kronik rahatsızlığı bulunanların ve 10 yaş ve altı çocuğu bulunan kadın personeller evden çalışacaktır ' dedi.
4.11.2020 Yaşam
İstanbul'da mesai saatleri değişti! İşte yeni mesai saatleri...
İstanbul'da mesai saatleri değişti! İşte yeni mesai saatleri... İstanbul'da kamu sektörün mesai saatlerine ilişkin düzenleme yapıldı. Vali Yerlikaya açıkladı. Resmi ve özel olmak üzere ilkokul 1. sınıf öğrencileri, anasınıfı öğrencileri pazartesi günü 09.30'da ders başı yapacak. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kademeli mesai çalışmalarına ilişkin "Jandarma emniyet ve sahil güvenlik komutanlığı 07,00'den başlayıp 08,00'de ve 09,00'da görev ve türlerine göre mesaiye başlayacaklar. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz 08,00- 16,30'da, sağlık teşkilatımız saat 08,30-16,30'da; diğer tüm kamu kuruluşlarımız 09,00-16,30'da mesai yapacaklar" ifadelerini kullandı.
18.09.2020 Gündem
MEB ile Deniz Ticaret Odaları arasında Mesleki Eğitim İşbirliği  Protokolü imzalandı
MEB ile Deniz Ticaret Odaları arasında Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü imzalandı Milli Eğitim Bakanlığı ile İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası arasında Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü imzalandı.
6.08.2020 Eğitim
Bakan Karaismailoğlu: Türkiye büyüyecek ve güçlenecek!
Bakan Karaismailoğlu: Türkiye büyüyecek ve güçlenecek! Bakan Karaismailoğlu, Deniz Ticaret Odası Toplantısı'nda konuştu: Türkiye büyüyecek ve güçlenecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Piri Reis Üniversitesinde, Deniz Ticaret Odası'nın 'Temmuz Ayı Meclis Toplantısı'na katıldı. Bakan Karaismailoğlu, Unutmayalım ki, denize ve denizciliğe verilecek önem ölçüsünde Türkiye Cumhuriyeti büyüyecek ve güçlenecektir" dedi.
2.07.2020 Ekonomi
Bakan Varank: Kovid-19 güvenli üretim belgeleri verilmeye başlandı
Bakan Varank: Kovid-19 güvenli üretim belgeleri verilmeye başlandı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Covid-19 güvenli üretim belgeleri verilmeye başlandı" dedi.
9.06.2020 Ekonomi
Yolcu gemileri faaliyetlerine 1 Haziran'da başlayacak
Yolcu gemileri faaliyetlerine 1 Haziran'da başlayacak Yolcu gemileri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve diğer ilgili bakanlıkların kararları doğrultusunda yüzde 50 kapasite ile 1 Haziran'dan itibaren faaliyetlerine yeniden başlayacak.
30.05.2020 Ekonomi
Ticari yatlar için flaş karar: 1 Haziran’dan itibaren başlıyor
Ticari yatlar için flaş karar: 1 Haziran’dan itibaren başlıyor Ticari yatların, 1 Haziran’dan itibaren faaliyetlerine yeniden başlamalarına izin verildi.
27.05.2020 Ekonomi
Corona virüs yat tatili rezervasyonlarını arttırdı
Corona virüs yat tatili rezervasyonlarını arttırdı İzole tatil sebebiyle vatandaşlar deniz turizmine yöneldi. İzmir Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, turizm sezonun alternatiflerini oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, "Deniz turizmi, Türkiye turizminin neredeyse yüzde 22 payına sahip. Deniz turizmi dediğimiz noktada marinalar, yat turizmi, su altı ve su üstü sporları ile kruvaziyer gibi faktörler var. Ama maalesef şu andaki kruvaziyerde beklenti söz konusu değil. 2021'den sonra var olacağını düşünüyoruz. Şu anda gündemde olan, yata yönelik talep" dedi.
16.05.2020 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Deniz Ticaret Odası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki deniz ticaret odası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.