Denetçi

Denetçi

Son dakika denetçi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan denetçi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını denetçi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Denetçi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan denetçi gelişmeleri de dahil olmak üzere 360 denetçi haberi bulunmuştur. Tüm denetçi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tavuk fiyatını düşürecek hamle! Ticaret Bakanlığı harekete geçti
Tavuk fiyatını düşürecek hamle! Ticaret Bakanlığı harekete geçti Tavuğa ihracat kısıtlaması geliyor. Ticaret Bakanlığı fahiş fiyatlara karşı harekete geçti. Son aylarda fiyatlarında artış görülen tavuk etiyle ilgili Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, fiyatları düşürmek için tavuğa ihracat yasağı getiriyor.
26.04.2024 Ekonomi
Ramazan'da milyonlarca idari para cezası kesildi!
Ramazan'da milyonlarca idari para cezası kesildi! Ramazan ayında 7 bin 500’den fazla görevliyle yapılan 104 bine yakın gıda denetiminde uygunsuzluk tespit edilen 1022 ürün için 45 milyon lira idari para cezası kesildiğini ifade eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hiç şüphesiz en iyi denetçi tüketicinin kendisidir. Tüketicilerimiz bu sürece ne kadar dahil olursa o kadar hızlı ve kolay sonuç alabiliyoruz" dedi.
8.04.2024 Gündem
Yöresel ürün hilesine darbe! AVM'de ortaya çıktı, bakanlık harekete geçti
Yöresel ürün hilesine darbe! AVM'de ortaya çıktı, bakanlık harekete geçti Tarım Bakanlığı yöresel ürün hilesine geçit vermedi. Gıda kontrollerini artıran bakanlık, etiketsiz satılan toplam 717 kilo sucuk, 332 kilo peynir ve 308 kilo tereyağına el koydu
16.03.2024 Gündem
Yılbaşı öncesi 81 ilde gıda ve alkol denetimi! Tek tek tespit edildi
Yılbaşı öncesi 81 ilde gıda ve alkol denetimi! Tek tek tespit edildi TARIM ve Orman Bakanlığı ekipleri tarafından, yılbaşı öncesi 81 ilde market, kuru yemişçi ve restoranlara yönelik denetim gerçekleştirildi.
27.12.2023 Gündem
Yılbaşı öncesi 81 ilde eş zamanlı gıda denetimi başlatıldı
Yılbaşı öncesi 81 ilde eş zamanlı gıda denetimi başlatıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Bu pazar günü yeni bir yıla gireceğiz. Halkımızın çokça alışveriş yaptığı gıda satış yerlerine, bugünden itibaren ülkemizin 81 ilinde eş zamanlı denetim programına başlıyoruz. Bu denetim, 1 hafta devam edecek" dedi.
26.12.2023 Gündem
İstanbul'da zeytinyağında skandal! Tek tek tespit edildi
İstanbul'da zeytinyağında skandal! Tek tek tespit edildi Sultanbeyli’de İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, zeytin ve zeytinyağı satışı yapan toptancı ve şarküterilerde denetim yaptı. Denetimlere İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca da katıldı. Karaca, "İstanbul'da 131 bin gıda işletmesi var. Bu zamana kadar 206 bin denetim gerçekleştirdik. 28 Kasım'dan bugüne kadar 2 bin 521 gıda denetimi gerçekleştirdik. Zeytinyağı, bal, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri taklit ve tağşiş açısından sıkıntılı ürünler olduğu için biraz daha dikkatli davranıyoruz. " dedi. Karaca,"Bugüne kadar aldığımız zeytinyağında 8 numunede olumsuzluk tespit ettik. 28 Kasım'dan itibaren 39 ilçemizde 15 numune aldık." dedi.
5.12.2023 Gündem
Türkiye’nin gündemine oturan dolandırıcılık olayında elden para verenler için dikkat çeken iddia
Türkiye’nin gündemine oturan dolandırıcılık olayında elden para verenler için dikkat çeken iddia Yüksek kar getirili özel ve güvenilir fon vaadiyle, aralarında Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan’ın yargılandığı dava ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Ali Osman Kurtcu, “Bir ponzi sistemi. Bu bilgilere göre, bu durum bizim hukuk boyutumuzun dışarısında, vergi kaçağına sebebiyet veren bir sistem olabileceği kanaati var. Tabii ki hukuk noktasında değerlendirilecek ama elden para verilmesi de sorumluluk kapsamında” dedi.
29.11.2023 Gündem
Akkuyu Santrali 'nükleer tesis' oluyor! Bakan Dönmez, CNN Türk'te detayları paylaştı
Akkuyu Santrali 'nükleer tesis' oluyor! Bakan Dönmez, CNN Türk'te detayları paylaştı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Fatih Dönmez Akkuyu Nükleer Santrali'nden CNN Türk canlı yayına bağlanarak ilk yakıt teslimine dair detayları paylaştı. "Tesis büyük oranda tamamladı" diyen Bakan Dönmez, "İlk reaktör devreye alındıktan sonra üretmemiz gereken enerjinin 4'te 1'i üretilecek. Dünyada aynı anda 4 reaktör inşaatı devam eden bir proje yok" dedi.
26.04.2023 Ekonomi
Sucuktaki gerçek denetimlerde ortaya çıktı! 'Et yerine ot yiyoruz'
Sucuktaki gerçek denetimlerde ortaya çıktı! 'Et yerine ot yiyoruz' İstanbul'da yapılan denetimlerde bazı marketlerde sucuğun et yerine ottan üretilerek satıldığı ortaya çıktı. GLADER Başkan Yardımcısı Selman Bahadır Orhan, özellikle sucukta hile tespit ettiklerini belirterek "Et yerine ot yiyoruz. Maalesef bazı sucuklarda bu tür hilelere şahit olduk. Çok daha profesyonelce yapıldığı için basit laboratuvarda bu hileleri yakalamamız mümkün olmuyor. Denetçiler, hayvansal hücre kullanılmadan yalnızca ot ile üretilmiş hileli sucukları tespit etti" dedi.
29.03.2023 Ekonomi
Türkiye depremlerle sarsılırken inşaat mühendislerinden internette 'kiralık-satılık diploma' ilanı
Türkiye depremlerle sarsılırken inşaat mühendislerinden internette 'kiralık-satılık diploma' ilanı Asrın felaketi 11 ile ağır hasar verirken depreme dirençli kentler ve yapılar oluşturulması bilinciyle farkındalığın arttığı süreçte, inşaat mühendislerinin internet ortamında 'kiralık-satılık diploma' ilanları dikkat çekti. İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Soner Akdoğan, "Meslek etiği bilincinde olmayan üyelerimiz diplomalarını yapı denetim firmalarında, gitmedikleri şantiyelerde ya da kamu ihalesi işi yapan firmalarda kiralıyor. Karşılığında belli ücret alıyor" dedi.
9.03.2023 Gündem
Haluk Levent: Ahbap'ı iki firma denetleyecek
Haluk Levent: Ahbap'ı iki firma denetleyecek AHBAP derneğinin kurucusu Haluk Levent, bütün yapılan işlemlerin denetlenmesi için biri uluslararası iki bağımsız denetçi firmayla sözleşme imzaladıklarını duyurdu.
12.02.2023 Magazin
İçişleri Bakanlığı personel alacak! KPSS’den en az 70 puan şartı var! İşte İçişleri Bakanlığı personel alımı şartları!
İçişleri Bakanlığı personel alacak! KPSS’den en az 70 puan şartı var! İşte İçişleri Bakanlığı personel alımı şartları! İçişleri Bakanlığı duyurdu! Merkez teşkilatında genel idare hizmetleri sınıfında boş bulunan 50 adet İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcısı kadrosunda personel istihdam edilecek. Peki, İçişleri Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İçişleri Bakanlığı personel alımı şartları!
14.12.2022 Personel Alımı
Hazine ve Maliye Bakanlığı İç denetçi alımı başvuruları başladı! İşte ÖSYM 2022-İç Denetçi alımı başvuru kılavuzu!
Hazine ve Maliye Bakanlığı İç denetçi alımı başvuruları başladı! İşte ÖSYM 2022-İç Denetçi alımı başvuru kılavuzu! ÖSYM duyurdu. Hazine ve Maliye Bakanlığı İç denetçi alımı için başvurular başladı. Başvuru kılavuzu ÖSYM’in internet sitesinden yayınlandı. Yapılan duyuruya göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulu İç Denetçi Aday Belirleme Sınavı 24 Aralık 2022 tarihinde uygulanacak. Sınav başvuruları ise 24 Kasım’da sona erecek. Peki, Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İç denetçi alımı ÖSYM başvuru kılavuzu ve başvuru linki!
22.11.2022 Personel Alımı
TMSF KPSS’den en az 75 puanla 47 personel alacak! İşte başvuru şartları!
TMSF KPSS’den en az 75 puanla 47 personel alacak! İşte başvuru şartları! Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) personel alacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, İstanbul Merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere, 7 fon denetçi yardımcısı, 20 fon uzman yardımcısı ve 20 fon avukatı kadrosuna atama yapılacak. Atama için yazılı ve sözlü giriş sınavı için başvuru alınacak. Peki, TMSF personel alımı başvurusu nasıl yapılır? TMSF personel alımı başvuru şartları ne? İşte detaylar…
14.11.2022 Personel Alımı
MİT personel alımı başvurusu nasıl yapılır? MİT lise, ön lisans ve lisans mezunu personel alıyor! İşte başvuru şartları ve MİT genel başvuru sayfası!
MİT personel alımı başvurusu nasıl yapılır? MİT lise, ön lisans ve lisans mezunu personel alıyor! İşte başvuru şartları ve MİT genel başvuru sayfası! Millî İstihbarat Teşkilâtı (MİT) personel alımı ilanları yayınlandı. MİT bünyesinde çeşitli beceri ve kabiliyetlere sahip istihbarat uzmanları; dünya dillerinde yetkin dil uzmanları; sinyal ve görüntü analizi, coğrafi bilgi sistemleri, yazılım ve donanım, ağ güvenliği dahil olmak üzere farklı alanlarda uzman mühendisler; tesis, bina ve araçlarımızın emniyetini sağlayan koruma ve emniyet memurları gibi birçok sahada faaliyet gösteren personel istihdam edecek. Peki, MİT personel alımı başvurusu nasıl yapılır? MİT personel alımı başvurusu nereden yapılır? İşte Güncel MİT personel alımı ilanları ve MİT Kariyer Sayfası!
24.10.2022 Personel Alımı
Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu! İç denetçi aday belirleme sınavı başvuru şartları belli oldu!
Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu! İç denetçi aday belirleme sınavı başvuru şartları belli oldu! Hazine ve Maliye Bakanlığı iç denetçi aday belirleme sınav ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulu’na alınacak iç denetçiler için “iç denetçi aday belirleme sınavı” yapılacak. Başvuru şartları ve sınava ilişkin detaylar belli oldu. Peki, Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Hazine ve Maliye Bakanlığı iç denetçi alımı şartları ne? İç denetçi aday belirleme sınavı ne zaman? İşte detaylar…
24.10.2022 Personel Alımı
Ahmet Algan kimdir, kaç yaşında ve nereli? Rekabet Kurulu İkinci Başkanlığına Ahmet Algan atandı!
Ahmet Algan kimdir, kaç yaşında ve nereli? Rekabet Kurulu İkinci Başkanlığına Ahmet Algan atandı! Rekabet Kurulu İkinci Başkanlığına Ahmet Algan atandı. Atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, Ahmet Algan kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Ahmet Algan’ın biyografisi!
3.09.2022 Gündem
Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavı giriş belgesi! Sayıştay yazılı sınav ne zaman, sınav giriş belgesi nasıl alınır?
Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavı giriş belgesi! Sayıştay yazılı sınav ne zaman, sınav giriş belgesi nasıl alınır? 2022 Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı adaylığı yazılı sınavının sınava giriş belgeleri erişime açıldı. İşte Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavı giriş belgesi…
31.08.2022 Eğitim
Kamu Gözetimi Kurumu (KGK) bağımsız denetçi sınav ilanı yayınlandı! İşte başvuru şartları!
Kamu Gözetimi Kurumu (KGK) bağımsız denetçi sınav ilanı yayınlandı! İşte başvuru şartları! Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu sınav ilanı yayınlandı. İlana göre, bağımsız denetçi yetkilendirmesi için sınav yapılacak. Başvurular 12 -26 Eylül tarihlerinde alınacak. Peki, Kamu Gözetimi Kurumu bağımsız denetçi sınavı başvurusu nasıl yapılır? Bağımsız denetçi alımı sınavı ne zaman? İşte başvuru şartları…
30.08.2022 Personel Alımı
Bakanlık harekete geçti! 24 işletmeye faaliyetten men
Bakanlık harekete geçti! 24 işletmeye faaliyetten men Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ekiplerince yılın ilk 7 ayında gerçekleştirilen 731 bin 648 gıda denetiminde 8 bin 321 firmaya 113 milyon 544 bin 482 TL ceza uygulandı; 24 işletme faaliyetten menedildi, 107 işletme hakkında ise suç duyurusunda bulunuldu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Vatandaşımızın sağlığıyla oynayanlara göz açtırmıyoruz, açtırmayacağız" dedi.
6.08.2022 Gündem
İsmail Altıntaş kimdir, nereli, kaç yaşında? Sayıştay Başsavcılığına atanan İsmail Altıntaş’ın özgeçmişi!
İsmail Altıntaş kimdir, nereli, kaç yaşında? Sayıştay Başsavcılığına atanan İsmail Altıntaş’ın özgeçmişi! Cumhurbaşkanlığı atama kararına göre; Sayıştay Başsavcılığına İsmail Altıntaş atandı. Peki, İsmail Altıntaş kimdir, nereli, kaç yaşında? Sayıştay Başsavcılığına atanan İsmail Altıntaş’ın özgeçmişi!
2.08.2022 Gündem
2022 Sayıştay eleme sınavı sonuçları! Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı sonuçları sorgulama!
2022 Sayıştay eleme sınavı sonuçları! Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı sonuçları sorgulama! Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı sonuçları açıklandı. İşte 2022 Sayıştay eleme sınavı sonuçları sorgulama ekranı…
22.07.2022 Eğitim
Kültür ve Turizm Bakanlığı 52 sürekli işçi alacak! KPSS şartı yok!
Kültür ve Turizm Bakanlığı 52 sürekli işçi alacak! KPSS şartı yok! Kültür ve Turizm Bakanlığı KPSS şartsız sözleşmeli personel alacak! Yayımlanan ilana göre, Merkezi Kapadokya Alanı sınırları içinde bulunan Kapadokya Alan Başkanlığında boş sürekli işçi kadrolarına KPSS puanı aranmaksızın; 2 İç Denetçi, 3 Mühendis, 1 Peyzaj Mimarı, 4 Mimar, 1 Şehir Plancısı, 4 İdari Uzman alınacak. Ayrıca, KPSS taban puanı esas alınmak üzere; 1 Avukat, 4 Mühendis, 4 Mimar, 1 Şehir Plancısı, 1 Arkeolog, 1 Müze Araştırmacısı, 4 İdari Uzman, 1 Grafiker, 2 Restoratör, 10 Büro Görevlisi, 3 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 2 Teknisyen ve 3 Destek Personeli alımı yapılacak. Peki, Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuru şartları!
10.07.2022 Personel Alımı
Muhittin Şahin kimdir? Şeker Fabrikaları TÜRKŞEKER yeni genel müdürü Muhiddin Şahin nereli, hangi görevlerde bulundu?
Muhittin Şahin kimdir? Şeker Fabrikaları TÜRKŞEKER yeni genel müdürü Muhiddin Şahin nereli, hangi görevlerde bulundu? Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Alkan görevden alındı. Alkan'ın yerine Muhiddin Şahin atandı. Peki, Muhittin Şahin kimdir? TÜRKŞEKER Şeker Fabrikaları yeni genel müdürü Muhiddin Şahin nereli, hangi görevlerde bulundu?
4.06.2022 Gündem
Kiracı - ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Hemen hesaplayın, paranızı geri alın
Kiracı - ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Hemen hesaplayın, paranızı geri alın Site ve apartmanlarda oturan milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. Tek tek açıklandı. Pek çok vatandaş haberdar değil. Kiracıların ve ev sahiplerinin talepte bulunması gerekiyor. Son bir yıl içerisinde kiralık ve satılık ev fiyatlarında görülen fahiş artış aidatlara da yansıdı. Özellikle sitelerde oturanlar kiralarla yarışır aidat miktarları ödemeye başladı. Her ay düzenli olarak ödenen aidatlar site yada apartman giderlerinin karşılanması için kullanılıyor. Ancak yıl içerisinde net gider rakamı belli olmadığı için ortalama bir miktar üzerinden hesaplama yapılıyor. Bu nedenle mahsuplaşma yapılmasının talep edilmesi gerekiyor. Yıl sonunda gelir ve giderlerin sıfırlanması hem kiracılar hem de mülk sahipleri için önemli. Çünkü, apartman ve site yönetimine her ay düzenli olarak ödenen aidat olarak nitelendirdiğimiz aylık sabit miktar, aslında ortak gider avansı. Avans olarak alındığına göre, dönem bitince gerçekleşen gider hesabının yapılması ve ödenen miktarla karşılaştırılarak herkesle ayrı ayrı mahsuplaşmanın yapılması gerekiyor. Ancak sitelerin çoğu bunu yapmıyor. Uzmanlar mahsuplaşma konusunda özellikle sitelerde oturanların ısrarcı olmasını ve ödenen fazla parayı talep etmelerini öneriyor.
23.05.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Denetçi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki denetçi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.