Demokratik Toplum Kongresi

Demokratik Toplum Kongresi

Son dakika Demokratik Toplum Kongresi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Demokratik Toplum Kongresi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Demokratik Toplum Kongresi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Demokratik Toplum Kongresi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan demokratik toplum kongresi gelişmeleri de dahil olmak üzere 606 demokratik toplum kongresi haberi bulunmuştur. Tüm demokratik toplum kongresi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Soylu: 74 belediyede 88 soruşturma yürütüldü
Bakan Soylu: 74 belediyede 88 soruşturma yürütüldü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "2022 yılında 12 belediyede 14 soruşturma olmak üzere toplam 74 belediyede 88 soruşturma yürütüldü. Burada herhangi bir siyasi partiye yönelik farklılık, baskı, herhangi bir siyasi partiye yönelik bir anlayış söz konusu değil" dedi.
26.11.2022 Gündem
HDP'li Leyla Güven'in 22 yıl 3 ay hapis cezasına istinaftan onama
HDP'li Leyla Güven'in 22 yıl 3 ay hapis cezasına istinaftan onama Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi, milletvekilliği düşürülen tutuklu HDP'li Leyla Güven'in yargılandığı davada, 'terör örgütü üyeliği' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından aldığı 22 yıl 3 ay hapis cezasını onadı.
11.06.2021 Siyaset
Mardin merkezli 6 ilde PKK operasyonu!
Mardin merkezli 6 ilde PKK operasyonu! Mardin merkezli 6 ilde, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 26 şüpheli gözaltına alındı.
20.03.2021 Gündem
Diyarbakır'da PKK soruşturması: 101 şüpheli hakkında yakalama kararı
Diyarbakır'da PKK soruşturması: 101 şüpheli hakkında yakalama kararı Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturmada, farklı meslek kollarına mensup 101 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bu kapsamda harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Diyarbakır merkezli Şırnak ve Adıyaman'da düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 19 avukat gözaltına alındı.
20.11.2020 Gündem
PKK topladı HDP dağıttı! Kars'ta böyle örgütlenmiş...
PKK topladı HDP dağıttı! Kars'ta böyle örgütlenmiş... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Özerkliği andıran bir öz yönetim kurma çabası ve adımları söz konusu" dediği Kars'taki PKK/KCK soruşturmasında çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı.
19.10.2020 Gündem
Terör soruşturması kapsamında 14 kişi yakalandı! Aralarında HDP'liler de var
Terör soruşturması kapsamında 14 kişi yakalandı! Aralarında HDP'liler de var Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan 17 şüpheliden, aralarında HDP'li eski Siirt Milletvekili Hatice Kocaman ve bazı HDP'lilerin de bulunduğu 14'ü yakalandı.
30.09.2020 Gündem
HDP'li Batman Belediye Başkanı Mehmet Demir tutuklandı
HDP'li Batman Belediye Başkanı Mehmet Demir tutuklandı Hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılan HDP'li Batman Belediye Başkanı Mehmet Demir, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.
22.07.2020 Gündem
HDP'li Belediye Başkanı gözaltına alındı
HDP'li Belediye Başkanı gözaltına alındı Terör soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan, İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılan HDP'li Batman Belediye Başkanı Mehmet Demir gözaltına alındı.
21.07.2020 Gündem
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 23  tutuklama
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 23 tutuklama Diyarbakır merkezli terör örgütü PKK operasyonunda gözaltına alınan 45 kişiden 23'ü tutuklandı.
29.06.2020 Gündem
Diyarbakır merkezli 7 ilde operasyon! Gözaltılar var...
Diyarbakır merkezli 7 ilde operasyon! Gözaltılar var... Diyarbakır merkezli 7 ilde terör örgütü PKK'ya yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldı. Aralarında HDP'nin meclis üyeleri ve eski belediye başkanlarının da bulunduğu 42 şüpheli gözaltına alındı.
26.06.2020 Gündem
HDP'ye yakınlığıyla bilinen derneğin yöneticisi uyuşturucudan  tutuklandı
HDP'ye yakınlığıyla bilinen derneğin yöneticisi uyuşturucudan tutuklandı Van'da HDP ve DBP yöneticileri ile terör örgütü PKK/KCK'nın sözde "yasama meclisi" olarak kabul edilen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) üyelerinin katıldığı kongrede Van Dil Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği (DİSA-DER) başkanlığına seçilen C.A'nın aracında 1 kilogram 990 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi.
5.06.2020 Gündem
Selçuk Mızraklı'nın cezası belli oldu
Selçuk Mızraklı'nın cezası belli oldu Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapisle cezalandırıldı.
9.03.2020 Gündem
Erciş eski Belediye Başkanı HDP'li Çetin'in 15 yıl hapsi istendi
Erciş eski Belediye Başkanı HDP'li Çetin'in 15 yıl hapsi istendi İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılan Erciş Belediye Başkanı HDP'li Yıldız Çetin ve 10 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmanın ardından hazırladığı iddianame, Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Şüpheliler hakkında 15'er yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, Yıldız Çetin'in kente gelen terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey sorumlularını evinde barındırdığı belirtildi.
28.01.2020 Gündem
Şarkıcı Ferhat Tunç hakkında 20 yıla kadar hapis istemi!
Şarkıcı Ferhat Tunç hakkında 20 yıla kadar hapis istemi! Diyarbakır'da terör soruşturması kapsamında Ferhat Tunç diye bilinen şarkıcı Ferhat Tunç Yoslun hakkında "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası" yapmak suçlarından 8 yıl 6 aydan 20 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.
15.02.2019 Gündem
İYİ Partili vekile Meclis'ten geçici çıkarma cezası
İYİ Partili vekile Meclis'ten geçici çıkarma cezası AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Sayın Akşener, şunu iyi bilsin ki Kandil'in borazanlığını yapan HDP, Kürt kardeşlerimizi asla ve kat'a temsil edemez. Merak ediyorum, Sayın Akşener'i tek millet değil, 'Türk milleti' söyleminden 'HDP, Kürt siyasi hareketinin temsilcisidir.' noktasına getiren nedir? Bunun açıklanması lazım." dedi.
10.12.2018 Siyaset
HDP'li vekil cezaevinden çıkamadan yeniden tutuklandı
HDP'li vekil cezaevinden çıkamadan yeniden tutuklandı Cezaevindeyken milletvekili seçilen ve bugün tahliye edilen HDP Hakkari milletvekili Leyla Güven hakkında tahliye işlemi yapılmadan  savcının itirazı üzerine yeniden tutuklama kararı verildi.
29.06.2018 Siyaset
PKK’ya Suriye'de darbe ve hendek operasyonları
PKK’ya Suriye'de darbe ve hendek operasyonları Sınır ötesinde bulunan terör hedeflerini yok etmek için düzenlenen operasyonlar devam ediyor. Operasyonlar terör örgütü PKK’nın Irak’ta bulunan kamplarına yoğunlaştı. YPG/PYD’nin terör koridoru oluşturma çabası ise Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonu ile engellendi. Terör örgütü PKK, Suriye’den önce yurt içinde bazı ilçeleri sözde özerk bölge ilan etmeye çalışmıştı. İşte güvenlik güçlerinin kararlı operasyonuyla terörden temizlenen Silopi, Cizre, Nusaybin, Silvan gibi ilçelerde yaşanan olaylar.
18.06.2018 Gündem
DTK Eş Başkanı Leyla Güven gözaltına alındı
DTK Eş Başkanı Leyla Güven gözaltına alındı Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven hakkında Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili yaptığı açıklama ve paylaşımlardan dolayı başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.
22.01.2018 Gündem
DTK kongresi için 'terör' soruşturması başlatıldı
DTK kongresi için 'terör' soruşturması başlatıldı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, DTK'nın 8. Olağan Kongresi'nde "terör örgütü propagandası" yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlattı.
29.09.2021 Gündem
İş adamının PKK'ya para aktardığı iddiası
İş adamının PKK'ya para aktardığı iddiası Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya finans sağladığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan iş adamı Celalettin Birtane hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
29.09.2021 Gündem
Öcalan'ın kardeşine 7 milyon lira aktarmış!
Öcalan'ın kardeşine 7 milyon lira aktarmış! Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik hakkında, 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
29.09.2021 Gündem
Diyarbakır'da flaş gözaltılar! 3 eski başkan da var...
Diyarbakır'da flaş gözaltılar! 3 eski başkan da var... Diyarbakır’da DTK soruşturması kapsamında aralarında tabip odasının 3 eski başkanının da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.
29.09.2021 Gündem
7 yıl süren KCK ana davasının maliyeti 238 bin lira
7 yıl süren KCK ana davasının maliyeti 238 bin lira KCK ana davasında 111 sanığı çeşitli hapis cezasına çarptıran Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararında, davanın yargılama giderinin 238 bin lira olduğu belirtildi.
29.09.2021 Gündem
Öcalan'ın kardeşlerinin ifadeleri alındı
Öcalan'ın kardeşlerinin ifadeleri alındı İmralı'da ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılan terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın 68'inci doğum günü nedeniyle dün düzenlenen kutlamayla ilgili açılan soruşturma kapsamında Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'nde yaşayan kardeşleri Mehmet Öcalan ve Fatma Öcalan'ın, İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alındı.
29.09.2021 Gündem
Terörist cenazelerinde yemek dağıtmış
Terörist cenazelerinde yemek dağıtmış Eski DBP'li Hani Belediye Başkanı Abdurrahman Zorlu'yla ilgili iddianame tamamlandı
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Demokratik Toplum Kongresi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki demokratik toplum kongresi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.