Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nda ilk tren Kars'a ulaştı
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nda ilk tren Kars'a ulaştı "Demir İpek Yolu" olarak nitelendirilen, tarihi İpek Yolu'nu canlandıracak "Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı"nın Azerbaycan'daki resmi açılışı sonrası Kazakistan'dan yola çıkan ilk tren Kars'a ulaştı.
29.09.2021 Gündem
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu açıldı
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu açıldı Asrın projesi "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattı açıldı. Hattın açılması nedeniyle Bakü'de tören düzenlendi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bugün istikbalimiz için çok önemli adımlar atıyoruz. Bu proje ile Asya, Avrupa Ve Afrikayı birbirine bağlıyoruz." dedi. Konuşmaların ardından ilk tren seferi yapıldı.
30.10.2017 Siyaset
Bakan Arslan, BTK Demiryolu Hattı'nda incelemelerde bulundu
Bakan Arslan, BTK Demiryolu Hattı'nda incelemelerde bulundu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Haziran'ın sonunda bitirilerek hizmete sunulması beklenen, ancak Gürcistan tarafındaki tünel çalışmaları nedeniyle Eylül ayına ertelenen Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı'nda incelemelerde bulundu.
4.06.2017 Ekonomi
Demir İpek Yolu bu yıl açılıyor
Demir İpek Yolu bu yıl açılıyor Demir İpek Yolu olarak da adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı'nın 2016'nın ilk yarısında açılması planlanıyor.
5.01.2016 Ekonomi