Defne Yaprağı

Defne Yaprağı

Son dakika Defne yaprağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Defne yaprağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Defne yaprağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Defne Yaprağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan defne yaprağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 92 defne yaprağı haberi bulunmuştur. Tüm defne yaprağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
21 Mart ekinoks ritüelleri || 21 Mart'ta defne yaprağı yakmak ritüeli nasıl yapılır? İşte 21 Mart defne yaprağı ritüeli
21 Mart ekinoks ritüelleri || 21 Mart'ta defne yaprağı yakmak ritüeli nasıl yapılır? İşte 21 Mart defne yaprağı ritüeli 21 Mart defne yaprağı ritüeli, ekinoks ile birlikte sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. 21 Mart’ta gece ve gündüz eşit olur, Türkiye’nin bulunduğu kuzey yarım kürede ilkbahar başlarken güney yarımküre sonbahara girer. 21 Haziran’da (Yaz gündönümü) ise yılın en uzun gündüzü ve en kısa gecesinin yaşandığı zamandır. Bir diğer adı da Yaz gündönümüdür. 21 Mart ritüelleri kapsamında defne yaprağı yakmak ritüeli sorgulanmaya başlandı. Peki, 21 Mart'ta defne yaprağı yakmak ritüeli nasıl yapılır? İşte 21 Mart defne yaprağı ritüeli…
21.03.2024 Gündem
Gece Kaşıntısı Nasıl Geçer? Gece Kaşıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Gece Kaşıntısı Nasıl Geçer? Gece Kaşıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kaşıntı, genellikle çok fazla kişinin mustarip olduğu önemli bir sorundur. Kolay kolay geçmeyen ve nedeni de kolay tespit edilemeyen kaşıntı kişinin günlük hayatını da olumsuz etkiler. Kaşıntıların çok önemli bir kısmı ise, basit ve kolay geçen rahatsızlıklar kategorisinde yer alır. Ama bazen de kaşıntı çok daha olumsuz durumlara yol açabileceği için çok dikkat etmek gerekir. Kaşıntıların pek çok nedeni vardır. Bunun için en önemli olan da nedeninin keşfedilmesidir.
2.01.2024 Sağlık
Defne yaprakları, kadınlar için gelir kapısı oldu! Yüzde 90'ını Türkiye karşılıyor
Defne yaprakları, kadınlar için gelir kapısı oldu! Yüzde 90'ını Türkiye karşılıyor Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde kurulan tesiste, günde 1 ton yaş defne yaprağı kurutuluyor. Daha sonra ilçedeki kadınlar tarafından ayrıştırılan yapraklar, firmaların ihtiyacına göre paketleniyor. 19 Mayıs Ekolojik Üreticiler Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakkı Karaman, "20 kişiye 12 ay boyunca istihdam sağlıyoruz. Daha çok yaygınlaşması için çiftçilerimize ücretsiz dağıtımın
24.12.2023 Ekonomi
Binbir zahmetle üretiliyor! Her derde deva, kilosu 180 ila 200 liradan satılıyor
Binbir zahmetle üretiliyor! Her derde deva, kilosu 180 ila 200 liradan satılıyor Doğada kendiliğinden yetişen defne ağaçları, gelir kaynağı oluyor. Defne ağaçlarının meyvelerinin kaynatılması ile üretilen defne yağının litresi 180 ila 200 TL'ye alıcı buluyor.
18.11.2023 Yaşam
Ormanın definesi için hasat zamanı! 7 köyün geçim kaynağı oldu...
Ormanın definesi için hasat zamanı! 7 köyün geçim kaynağı oldu... Osmaniye'de 500 tonun üzerinde hasat yapılmasının beklendiği defne yaprağı yöre sakinleri için ciddi bir gelir kaynağı oldu
7.12.2022 Yaşam
Talep patladı! 25 farklı ülkeye ihraç ediliyor, bir ilçenin geçim kaynağı
Talep patladı! 25 farklı ülkeye ihraç ediliyor, bir ilçenin geçim kaynağı 25 farklı ülkeye ihraç ediliyor, yöre halkına geçim kaynağı oluyor. Sadece bir fidanlıkta 12 milyon ton üretiliyor. Ankara’nın Çubuk ilçesinde üretilen salatalıklarla hazırlanan coğrafi işaretli turşu damak çatlatıyor.
21.08.2022 Ekonomi
“Kanser tedavisi sırasında her iki hastanın birinde iştahsızlık görülüyor”
“Kanser tedavisi sırasında her iki hastanın birinde iştahsızlık görülüyor” Uzman Diyetisyen Pakize Gizem Akgül, kanser hastalarının yüzde 54’ünün iştahsızlık sorunu yaşadığına dikkat çekerek özellikle kemoterapi sürecinde daha sağlıklı bir beslenme planı için uygulanabilecek yöntemler için önerilerde bulundu.
4.04.2022 Sağlık
Köy muhtarının 'defne yaprağı' tartışması kanlı bitti
Köy muhtarının 'defne yaprağı' tartışması kanlı bitti Sinop'un Ayancık ilçesinde, bir muhtar silahla vurulması sonucu ağır yaralandı.
13.03.2022 Yaşam
Paraya para demiyorlar! Her yıl daha fazla verim elde ediliyor, 25 bin TL kazanç...
Paraya para demiyorlar! Her yıl daha fazla verim elde ediliyor, 25 bin TL kazanç... Bunu yapanlar paraya para demiyor. Son yıllarda değeri arttı. İlaç, gıda, kimya, boya ve kozmetik sektöründe kullanılıyor. Vatandaşlar bunu yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor; 5 kişilik bir aile 25 bin TL gelir elde ediyor. Defne yaprağı köylülerin geçim kaynağı oldu. Firma tarafından yapılan çeşitli işlemlerin ardından farklı ülkelere ihraç ediliyor. Gelirinin oldukça iyi olduğunu belirten muhtar, köylülerin para kazandıkları sahalarını koruyup kolladığını, kesilen dalların ise 1 yıl sonra daha gür çıktığını ve daha çok verim elde edildiğini söyledi. Öte yandan tüccarlar da yerinden gelip alarak fabrikalarına götürüyor.
2.03.2022 Ekonomi
D harfi ile bitki isimleri - D ile başlayan bitkiler...
D harfi ile bitki isimleri - D ile başlayan bitkiler... Dünya çapında görevleri ve özelliklerine bağlı olarak birçok değişik bitki türü bulunur. Bu bitki türleri aynı zamanda çiçekli veya çiçeksiz olarak da öne çıkar. Tabii meyve veren ve lezzetiyle tüketilen harika bitkiler de olduğunu ifade etmek gerekir. Üstelik bu bitkilerin önemli bir kısmı Şifa konusunda da önemli bir yere sahiptir. Her bir bitki ise türlerine bağlı olarak değişik isimler üzerinden ele alınır ve ifade edilir. Özellikle bunlar içerisinde D harfi üzerinden başlayan bitkiler merak ediliyor.
16.02.2022 Gündem
Sofraları şenlendirecek 8 yöresel Ramazan lezzeti
Sofraları şenlendirecek 8 yöresel Ramazan lezzeti Ülkemizin her bir köşesi birbirinden özel lezzetlere ev sahipliği yapıyor. Bu lezzetlerin bazıları Ramazan ayında sofraların baş köşesinde kendine yer buluyor. İşte iftar menülerini şenlendirecek 8 Ramazan lezzeti.
3.05.2021 Ramazan
Ramazan sofralarının baş köşesinde yer alacak tarif: Kuzu gerdan
Ramazan sofralarının baş köşesinde yer alacak tarif: Kuzu gerdan Bol muhabbetli ve lezzetli Ramazan sofraları, geçmişten günümüze kültürümüzün önemli bir parçası. Ramazan ayı boyunca Türk mutfağının en özel ve en çok sevilen lezzetleri için evlerde hazırlıklar yapılmaya başlanıyor. İftarda ya da sahurda alternatif öneriler arayanlar en özel tariflerin peşine düşüyor. Akrabaların bir araya toplandığı ve dostların ağırlandığı Ramazan sofraları, Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle kalabalık olamasa da sofralara eşlik eden enfes yemekler gecenin keyfini artırmaya yardımcı oluyor. İşte iftara özel sofralar için ne pişireceğine karar veremeyenlere, enfes ve yapımı kolay kuzu gerdan tarifi...
21.04.2021 Ramazan
Evde 2,5 lira maliyetle Ramazan pidesi tarifi
Evde 2,5 lira maliyetle Ramazan pidesi tarifi Ramazan sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan pidenin evlerde de en az fırındaki kadar lezzetli yapılabileceğini dile getiren Öğretim Görevlisi Elif Zeynep Özer, 2,5 lira maliyetle Ramazan pidesi yapmanın püf noktalarını paylaştı. Özer, aynı zamanda Osmanlı şerbeti tarifi de verdi.
21.04.2021 Ramazan
Kuzu incikli İstanbul pilavı nasıl yapılır? Kuzu incikli İstanbul pilavı tarifi
Kuzu incikli İstanbul pilavı nasıl yapılır? Kuzu incikli İstanbul pilavı tarifi Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek. İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra. Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! İşte bugün ne yapsam diye düşünenler için kuzu incikli İstanbul pilavı tarifi... Kuzu incikli İstanbul pilavı nasıl yapılır?
15.04.2021 Ramazan Sofrası
İftar menüsü | 3. gün Ramazan iftar menüsü 2021 yemek listesi: İftar menüsü önerileri, bugün ne pişirsem?
İftar menüsü | 3. gün Ramazan iftar menüsü 2021 yemek listesi: İftar menüsü önerileri, bugün ne pişirsem? Ramazan iftar menüsü hazırlıkları evlerde devam ediyor. İftar menüsü için önerilen yemekler inceleniyor. Ramazan ayının 3. günü sizler için lebeniye çorbası, tas kebabı, zeytinyağlı antep usulu kuru biber ve patlıcan dolması, şehriyeli pirinç pilavı, gavurdağı salatası ve güllaç tarifini paylaştık. İftar menüsü 2021 3. gün yemek listesi…
15.04.2021 Ramazan
Arda Türkmen'den 2. gün iftar menüsü! Bugün ne yemek yapsam? (14 Nisan 2021)
Arda Türkmen'den 2. gün iftar menüsü! Bugün ne yemek yapsam? (14 Nisan 2021) Kanal D ekranlarının sevilen şefi Arda Türkmen, Ramazan ayına özgü yepyeni tarifleri Arda'nın Ramazan Mutfağı'nda paylaşıyor. Programın bugünkü bölümünde günün iftar menüsünde sütlü sarı mercimek çorbası, damat paçası böreği tarifi, vişneli güllaç tarifi vardı. İftara ne yapsam? Bugün ne yemek yapsam? diyorsanız haberimize göz atın. Tarifleri evlerinde denemek isteyenlere ve kolay iftar yemekleri arayayanlara işte sütlü sarı mercimek çorbası, damat paçası böreği tarifi, vişneli güllaç tarifi ve yapılışları...
14.04.2021 Ramazan
İlk iftar yemeği menüsü! İftarda ne yapsam? Bugün iftara ne pişirsem? 13 Nisan pratik iftar menüsü
İlk iftar yemeği menüsü! İftarda ne yapsam? Bugün iftara ne pişirsem? 13 Nisan pratik iftar menüsü Ramazan ayının ilk iftar menüsü için hazırlıklar başladı. 1. gün iftar menüsü için leziz tarifler, iftar menüsü önerileri merak ediliyor. Bugün lebeniye çorbası, tas kebabı, zeytinyağlı antep usulu kuru biber ve patlıcan dolması, şehriyeli pirinç pilavı, gavurdağı salatası ve güllaç tarifi yapılışlarını sizin için derledik. Peki, lebeniye çorbası, tas kebabı, zeytinyağlı kuru patlıcan dolması, şehriyeli pirinç pilavı, gavurdağı salatası ve güllaç tarifi nasıl yapılır? Bugün iftara ne pişirsem, akşama ne yapsam, bugün ne yesek diyorsanız Bu tariflere mutlaka göz atın. İşte iftar menüsü önerileri ve yapılışları...
15.04.2021 Ramazan
Aromatik bitki yağlarının etken maddesinden takviye edici gıda üretildi
Aromatik bitki yağlarının etken maddesinden takviye edici gıda üretildi Niğde Teknopark'ta faaliyet gösteren bir firma kekik, nane, adaçayı, lavanta gibi 30'a yakın tıbbi aromatik bitkinin yağındaki etken maddeden, bağışıklık sistemini güçlendirici takviye edici gıda üretti.
19.11.2020 Sağlık
Kasım ayında hangi balık yenir? Ay ay balık tüketme rehberi!
Kasım ayında hangi balık yenir? Ay ay balık tüketme rehberi! Balık sağlıklı, yüksek proteinli bir besindir ve özellikle vücudumuzun kendi başına üretmediği temel yağlar olan omega-3 yağ asitleri için önemlidir. Omega-3 yağ asitleri beyin ve kalp sağlığında önemli bir rol oynar. Uzmanlar, haftada en az 2 kez özellikle yağlı balık yemeyi öneriyor. Ancak, balık tüketirken dikkat edilecek en önemli şey mevsimine uygun balık yemektir. Peki, Kasım ayında hangi balık yenir? Hangi ayda hangi balık tüketilmeli? Balığın yanında ne yenir? İşte kasım ayında tüketebileceğiniz balık çeşitleri ve ay ay balık tüketme rehberi...
8.11.2020 Sağlık
Defne yaprağını dünyaya ihraç ediyor
Defne yaprağını dünyaya ihraç ediyor Zonguldak'ta iş insanı Zekai Kamitoğlu, Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde kurulan tarımsal kalkınma kooperatifiyle planlı şekilde toplanan defne yaprağını işleyerek, dünya pazarına ihraç ediyor. Belde ve civarındaki köylerde önemli geçim kaynağı haline gelen, özellikle kozmetik ve savunma sanayinde kullanılan defne yaprağını kilosu 3,5 liradan satan köylüler, ayda 5 bin liraya kadar gelir elde edebiliyor.
3.11.2020 Ekonomi
Hangi balık ne zaman yenmeli, nasıl tüketilmeli?
Hangi balık ne zaman yenmeli, nasıl tüketilmeli? Eylül ayıyla birlikte mevsiminin taze balıkları tezgahlardaki yerini aldı. Besleyici özelliği ile bilinen balık hakkında bilgi veren Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Gökhan Taşpınar, “Şu anda tüketilmesi en güzel balıklar; Deniz Levreği, Lüfer, Kofana, Palamut, Torik, Uskumru, Barbun, Tekir, Minekop, İskorpit, Lipsöz, Akya, Karagöz ve Trança’dır” dedi.
31.10.2020 Sağlık
Tikka Masala Tarifi! Tikka Masala nasıl yapılır?
Tikka Masala Tarifi! Tikka Masala nasıl yapılır? Hint Mutfağı klasiklerinden Tikka Masala yemeği baharratlı ve bol soslu bir Kuzey Hindistan yemeğidir. Hint yemeklerinde kullanılan Ghee adı verilen sade tereyağı, çok baharrat ve garam masala baharrat karşımı ile yapıldığı için oldukça yoğun ve soslu bir yemek. Peki, Tikka Masala nasıl yapılır? İşte Tikka Masala tarifi...
26.07.2020 Gündem
Arda Türkmen'den 22. gün iftar menüsü: Bugün iftara ne pişirsem diyenlere pratik iftar menüsü (15 Mayıs 2020)
Arda Türkmen'den 22. gün iftar menüsü: Bugün iftara ne pişirsem diyenlere pratik iftar menüsü (15 Mayıs 2020) Arda Türkmen Ramazan Mutfağı'nda 22. gün iftar menüsü için pratik, değişik ve nefis yemek tarifleri hazırladı. Arda Türkmen bugünkü iftar sofrasına haşlama, maydanozlu nohut ezmesi ve fıstıklı tel kadayıf tarifi hazırladı. Bugün iftara ne yapsak, iftarda ne yesek diyorsanız Arda’nın Ramazan Mutfağı iftar menüsünde yer alan pratik yemek tariflerine mutlaka göz atın. Peki, haşlama, maydanozlu nohut ezmesi ve fıstıklı tel kadayıf tarifi nasıl yapılır? İşte Arda Türkmen pratik, kolay ve hafif iftar menüsü hazırladı. İşte haşlama, maydanozlu nohut ezmesi ve fıstıklı tel kadayıf tarifi ve yapılışı…
15.05.2020 Ramazan
İftar için çorba tarifleri! Bugün iftarda ne pişirsem? İftar menüsü için pratik 8 çorba tarifi
İftar için çorba tarifleri! Bugün iftarda ne pişirsem? İftar menüsü için pratik 8 çorba tarifi Çorbası, salatası, ana yemeği ve tatlısıyla ramazan iftar sofralarının yeri ayrıdır. Özellikle de çorba iftar sofralarının vazgeçilmezlerinden. İftar için çorba tarifleri arıyor Bugün iftarda ne pişirsem, iftara ne yapsam diyorsanız sizin için derlediğimiz çorba tariflerine mutlaka göz atın. İşte iftar menüsünde yapabileceğiniz 8 çorba tarifi ve yapılışı...
4.05.2020 Ramazan

Benzer Haber Etiketleri

Defne Yaprağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki defne yaprağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.