Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor!
Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor! Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi.
29.04.2024 Adana
Kim Milyoner Olmak İster'de 1 milyonluk soru açıldı!
Kim Milyoner Olmak İster'de 1 milyonluk soru açıldı! Kim Milyoner Olmak İster, bu hafta izleyicilere büyük bir heyecan yaşattı. Başarılı sunucu Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla ekranlara gelen Kim Milyoner Olmak İster'e katılan 20 yaşındaki Batu Alıcı isimli yarışmacının performansı bugüne kadar gerçekleştirilen en başarılı performanslar arasında yer aldı. Yarışmacı, 1 milyonluk soruya kadar ulaşarak izleyicilere heyecan dolu dakikalar yaşattı. İşte o tarihi soru...
11.12.2022 Magazin
UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi! KPSS önlisans sınavı UNESCO sorusu!
UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi! KPSS önlisans sınavı UNESCO sorusu! KPSS ön lisans sınavı gerçekleştirildi. Adaylar, sınav sorularının cevaplarını kontrol ederek KPSS ön lisans netlerini ve puanlarını hesaplıyor. KPSS ön lisans sınavında cevabı merak edilen sorulardan biri de UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi oldu. ÖSYM tarafından KPSS ön lisans sınavında sorulan UNESCO sorusu internette araştırılan konuların başında geliyor. Peki, UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde Türkiye'den hangi unsurlar girmiştir? İşte UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi!
25.10.2020 Gündem
Türk edebiyatının 'Beyaz Kartal'ı toprağa verildi
Türk edebiyatının 'Beyaz Kartal'ı toprağa verildi Türk edebiyatının, 'Dede Korkut' ve 'Beyaz Kartal' olarak anılan şair ve yazarı Bahaettin Karakoç, Kahramanmaraş'ta düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
18.10.2018 Yaşam