Darbe Gecesi

Darbe Gecesi

Son dakika darbe gecesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan darbe gecesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını darbe gecesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Darbe Gecesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan darbe gecesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.178 darbe gecesi haberi bulunmuştur. Tüm darbe gecesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, savunma sanayiinde adeta destan yazıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, savunma sanayiinde adeta destan yazıyor Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adana İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitinginde konuştu. “Türkiye savunma sanayi alanında adeta bir destan yazıyor.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TCG Anadolu'yu geçen sene hizmete aldık. İHA SİHA'larda ilk 3 ülkeden biriyiz. Milli muharip uçağımız KAAN ilk uçuşunu başarı ile gerçekleşti. Muhalefet örnek gösterdiği ülkelerde son 4 gündür KAAN konuşuluyor. Rakiplerimiz endişeye kapıldı, daha ne müjdeler vereceğiz." ifadeleri kullandı.
25.02.2024 Gündem
Tüm Türkiye'de "15 Temmuz"a özel etkinlik ve gösteriler düzenlendi
Tüm Türkiye'de "15 Temmuz"a özel etkinlik ve gösteriler düzenlendi Tüm yurtta 15 Temmuz'a özel etkinlikler ve gösteriler düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Haydarpaşa Gar Binası‘nda 15 Temmuz'a özel 'mapping' gösterisi düzenlerken tüm Türkiye'de gösteriler ve etkinlikler yapıldı.
15.07.2023 Gündem
Hande Fırat 15 Temmuz gecesine damga vuran tarihi görüşmeyi anlattı! CNN Türk'teki o facetime görüşmesi nasıl yapıldı?
Hande Fırat 15 Temmuz gecesine damga vuran tarihi görüşmeyi anlattı! CNN Türk'teki o facetime görüşmesi nasıl yapıldı? 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi gecesi yaşanan tarihi yayının perde arkasını gazeteci Hande Fırat, CNN Türk ekranlarında anlattı.
15.07.2023 Gündem
15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı?
15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı? 15 Temmuz 2016’da Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış FETÖ mensubu ve bu örgütsel faaliyeti destekleyen 8 binin üzerinde askeri personelin, savaş uçakları da dahil 35 uçak, 3 gemi, 37 helikopter, 74'ü tank 246 zırhlı aracın ve 4 bine yakın hafif silahın kullanıldığı darbe girişimi Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak düştü. Halkın 15 Temmuz direnişinin üzerinden 6 yıl geçti. Pek çok kişi bu özel günde neler yaşandığını ve 15 Temmuz darbe girişiminin nasıl olduğunu araştırıyor. Peki, 15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı? İşte 15 Temmuz gecesi yaşananlar!
15.07.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle bir araya geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yüreğinde memleket sevdası olan, bu topraklara dair hayalleri ve hedefi bulunan, Türkiye merkezli düşünen herkesin, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun başımızın üstünde yeri vardır." dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadeleyle ilgili, Terörle mücadele sadece içeride değil. Suriye olsun Irak'ta olsun buralarda da devam ediyoruz ve taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz.' dedi. Erdoğan, 'İstismar siyasetine prim vermedik ama onlar verdi' diyerek HDP'ye tepki gösterdi. Erdoğan, ''Korkma' diye başlayan İstiklal Marşımız 84 milyonun ortak hissiyatının sembolüdür. Peki HDP için öyle mi? Parlamentoda İstiklal Marşı okunurken onlar İstiklal Marşı'nı okumuyorlar.' dedi.
7.11.2021 Siyaset
FETÖ'cü sivil imamların yalanı ortaya çıktı!
FETÖ'cü sivil imamların yalanı ortaya çıktı! Ankara'da FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin yönetildiği Akıncı Üssü davasında verilen hükmün gerekçesinde, darbe girişimini yöneten sivil imamlar Adil Öksüz, Kemal Batmaz ve Harun Biniş'in 'arsa bakmaya gittik' yalanı deşifre edildi. Gerekçede, sivil imamların arsa baktıklarını söyledikleri arazinin, imara kapalı askeri alan olduğu yer aldı. Kararda bu savunma için, "Sanıkların savunmalarının tümüyle gerçek dışı, yalan ve gülünç olduğu açıktır" ifadeleri yer aldı.
24.07.2021 Yaşam
15 Temmuz şehitleri dünyanın birçok ülkesinde de anıldı
15 Temmuz şehitleri dünyanın birçok ülkesinde de anıldı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde birçok ülkede etkinlik düzenlendi. ABD'nin New York şehrinde, dev Türk bayrağı ve şehitlerin fotoğrafları meydandaki ekrana yansıtıldı. Birçok ülkede anma törenlerinin adresi büyükelçilikler oldu.
15.07.2021 Gündem
15 Temmuz selası ne zaman okunacak? 15 Temmuz camilerde sela okunacak mı? Bugün sela kaçta okunacak?
15 Temmuz selası ne zaman okunacak? 15 Temmuz camilerde sela okunacak mı? Bugün sela kaçta okunacak? Diyanet İşleri Başkanlığı, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla Türkiye genelinde düzenlenecek programlara ilişkin genelge yayımlamıştı. Hain darbe girişiminin 5. yılında 15 Temmuz için anma törenleri yapılıyor. Darbe gecesi selalarıyla milli birlik çağrısı yapan camilerden yine aynı şekilde selalar icra edilecek. Peki, 15 Temmuz selası ne zaman okunacak? 15 Temmuz camilerde sela okunacak mı? Bugün sela kaçta okunacak? İşte camilerde selaların okunacağı saat!
15.07.2021 Gündem
15 Temmuz şehitleri kim? 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların isim isim listesi!
15 Temmuz şehitleri kim? 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların isim isim listesi! 15 Temmuz darbe girişiminin 5. yılında milleti ve bayrağı için bir an bile düşünmeden göğsünü siper eden kahramanlar anılıyor. Hain darbe girişimi gecesinde tanklara karşı durarak canını feda eden 15 Temmuz şehitleri dualar ve törenlerle anılıyor. Türkiye'nin dört bir yanında şehitlikler ziyaret ediliyor ve hafızalardan silinmeyen darbe gecesi anlatılıyor. Pek çok kişi de 15 Temmuz gecesi şehit olan kahramanların isimlerini merak ediyor. Peki, 15 Temmuz şehitleri kim? İşte 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların isim isim listesi!
15.07.2021 Gündem
15 Temmuz sözleri ve mesajları 2021! Kısa, uzun, anlamlı 15 Temmuz anma sözleri
15 Temmuz sözleri ve mesajları 2021! Kısa, uzun, anlamlı 15 Temmuz anma sözleri Bugün 15 Temmuz darbesinin 5. yıl dönümünü! Korkunç darbe gecesi şehitleri anılıyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle milyonlar bugünü hatırlatmak verilen mücadelenin ve hain darbe girişimi karşısındaki direnişi paylaşmak istiyor. Büyük mücadelenin 5. yıl dönümününde törenler düzenlenecek, şehitlere dualar okunacak. İşte Kısa, uzun, anlamlı 15 Temmuz sözleri ve mesajları 2021!
15.07.2021 Gündem
Emniyetten 15 Temmuz şehitlerinin anısına paylaşım
Emniyetten 15 Temmuz şehitlerinin anısına paylaşım Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hedef alınan Özel Harekat Başkanlığı ve Havacılık Dairesi Başkanlığında şehit olan personelin ailelerinin yer aldığı bir video paylaştı.
14.07.2021 Gündem
Osman Erbaş kimdir? Şehit Korgeneral Osman Erbaş nereli, kaç yaşında? Osman erbaş nerelerde görev yaptı?
Osman Erbaş kimdir? Şehit Korgeneral Osman Erbaş nereli, kaç yaşında? Osman erbaş nerelerde görev yaptı? Türkiye, Bitlis'teki helikopter kazasında şehit olan 11 askerin acısını yaşıyor. Şehitlerden biri de; Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş. Kahreden haber sonrası Şehit Korgeneral Osman Erbaş kimdir, merak edildi. Peki, Osman Erbaş kimdir? Şehit Korgeneral Osman Erbaş kimdir, Osman erbaş nerelerde görev yaptı? Korgeneral Osman Erbaş’ın özgeçmişi…
5.03.2021 Gündem
8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş şehit oldu!
8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş şehit oldu! Türkiye Bitlis'ten gelen acı haberle yasa boğuldu. Bingöl'den 13.55'te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait Cougar tipi bir helikopter Bitlis Tatvan sınırlarında düştü. Helikopterde bulunan 9 asker şehit oldu, 4'ü ise yaralandı. Şehit olanlar arasında Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da olduğu bildirildi. Erbaş'ı Türkiye 2016'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimine gösterdiği tepki ile tanımıştı.
5.03.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Akdeniz resti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Akdeniz resti! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Doğu Akdeniz'i bir rekabet alanı olmaktan çıkartıp uzun vadeli çıkarlarımıza hizmet edecek bir iş birliği havzası haline getirmeliyiz. Hiçbir geçerliliği olmayan maksimalist haritalar üzerinden ülkemizin sahillerine hapsedilme girişimlerine itiraz ediyoruz. Doğu Akdeniz'de hakkımız olmayan bir şeyi talep etmiyoruz. Yunanistan'ı gerginliği tırmandırmaktan vazgeçmeye çağırıyoruz." dedi.
12.01.2021 Siyaset
FETÖ'cü eski Başçavuş Zekeriya Kuzu'dan inanılmaz son dakika hamlesi!
FETÖ'cü eski Başçavuş Zekeriya Kuzu'dan inanılmaz son dakika hamlesi! 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast timinde yer alan ve KHK ile TSK'dan ihraç edilen eski Başçavuş Zekeriya Kuzu, görevine geri dönme talebiyle OHAL Komisyonu'na başvurdu. Kuzu, yakalandığı menfez nedeniyle 'menfez paşası' diye anılıyor. İşte FETÖ'cü hainin akılalmaz son dakika girişimi.
5.01.2021 Gündem
Aydın Şirin kimdir? Eski Tümamiral yeni Koramiral Aydın Şirin darbe gecesi rehin alınmıştı!
Aydın Şirin kimdir? Eski Tümamiral yeni Koramiral Aydın Şirin darbe gecesi rehin alınmıştı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlık ettiği YAŞ toplantısı 45 dakika sürdü. Kritik toplantıda alınan kararlarla 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay, general ve amiralliğe yükseltildi. 30 Ağustos 2020 tarihinden geçerli olmak üzere Tümamiral Aydın Şirin koramiralliğe terfi ettirildi. Tümamiral Aydın Şirin kimdir?
23.07.2020 Gündem
Marmaris'te darbe gecesi şehit edilen polisin anıtı açıldı
Marmaris'te darbe gecesi şehit edilen polisin anıtı açıldı Muğla'nın Marmaris ilçesinde, 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ silahlı terör örgütü üyesi askerler tarafından şehit edilen polis memuru Nedip Cengiz Eker'ın anısına esnaf, halk ve polis memurlarının ortaklaşa yaptırdığı çeşme ve anıt törenle açıldı.
15.07.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bertaraf etmeye kararlıyız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bertaraf etmeye kararlıyız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında ulusa sesleniş konuşması yaptı.
15.07.2020 Gündem
15 Temmuz şehitleri kimlerdir? 15 Temmuz şehitleri isimleri...
15 Temmuz şehitleri kimlerdir? 15 Temmuz şehitleri isimleri... 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4’ncü yıl dönümünde şehitlerimiz saygıyla ve minnetle anılıyor. Türkiye'nin dört bir yanında şehitlikler ziyaret ediliyor ve hafızalardan silinmeyen darbe gecesi anlatılıyor. Darbe girişiminin 4'üncü yıl dönümünde şehit olanların anısına 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne dev bir Türk bayrağı asıldı. Peki, 15 Temmuz şehitleri kimlerdir? 15 Temmuz şehitleri isimleri...
15.07.2020 Gündem
Bakan Selçuk, 15 Temmuz şehidi öğretmenin eşi ve gazi öğretmenle görüştü
Bakan Selçuk, 15 Temmuz şehidi öğretmenin eşi ve gazi öğretmenle görüştü Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan öğretmen Yusuf Elitaş'ın eşi Serpil Elitaş ve gazi öğretmen Muhammet Fatih Zengin ile görüştü.
15.07.2020 Gündem
Hande Fırat kimdir? İşte Gazeteci Hande Fırat ve 15 Temmuz gecesi
Hande Fırat kimdir? İşte Gazeteci Hande Fırat ve 15 Temmuz gecesi 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme ile hafızalara kazınan Hande Fırat 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yılında merak edilen isimlerin başında geliyor. Peki, Hande Fırat kimdir? Hande Fırat kaç yaşında ve nereli? Hande Fırat'ın telefonu nerede? 15 Temmuz gecesi ve Hande Fırat hakkında merak edilenler...
15.07.2020 Gündem
FETÖ ihanetinin faturası 1.3 trilyon TL
FETÖ ihanetinin faturası 1.3 trilyon TL FETÖ’nün hain darbe girişiminin ekonomiye faturası hesaplandı. Hazırlanan rapora göre, 251 vatan evladını şehit eden eli kanlı terör örgütü FETÖ’nün, ülke ekonomisine verdiği zarar da 1.3 trilyon lirayı buldu
15.07.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit ailesi ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit ailesi ile telefonda görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit olan Özel Hareket Şube Müdürü Dursun Acar'ın Artvin'de yaşayan babası ve annesi ile telefonda görüştü.
14.07.2020 Gündem
15 Temmuz darbesi saat kaçta başladı? Ne zaman, hangi yılda oldu? 15 Temmuz'da neler oldu? 15 temmuz gecesi olanlar....
15 Temmuz darbesi saat kaçta başladı? Ne zaman, hangi yılda oldu? 15 Temmuz'da neler oldu? 15 temmuz gecesi olanlar.... FETÖ'nün sinsice devletin tüm kılcal damarlarına sızarak devletin silahlarını millete doğrulttuğu, demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedeflediği darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti. Demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedefleyen ve bu sinsi emellerini 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde 251 kişiyi şehit ederek gerçekleştirmek isteyen FETÖ'nün hain planında olayların merkez üssü Ankara oldu. Peki, 15 Temmuz darbe girişimi ne zaman, saat kaçta oldu?
15.07.2020 Gündem
Henri Barkey soruşturmasında dikkat çeken ifade!
Henri Barkey soruşturmasında dikkat çeken ifade! Cumhuriyet Başsavcılığı'nın eski CIA danışmanı Henri Barkey'in FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimindeki bağlantısıyla ilgili soruşturmada dikkat çekici bir ifade dosyaya girdi. Barkey'in 15 Temmuz'da kaldığı Büyükada S. P. Hotel'de şef garson olarak çalışan A.U., Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde 25 Şubat 2020'de ifade verdi. A.U., Barkey'in 15 Temmuz günü kendisine, şaşırmış gibi yaparak "İstanbul'a 3 kez geldim. İlk geldiğimde HSBC isimli bankada patlama, ikinci geldiğimde Gezi Parkı eylemleri, üçüncü geldiğimde ise böyle bir olay yaşandı" dediğini söyledi.
10.03.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Darbe Gecesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki darbe gecesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.