Damar tıkanıklığı sebebi yağı bir anda yok ediyor! Günde 5 adet yiyen kolestrol lafını bir daha ağzına almıyor
Damar tıkanıklığı sebebi yağı bir anda yok ediyor! Günde 5 adet yiyen kolestrol lafını bir daha ağzına almıyor Beyine ve hafızaya olan faydalarıyla bilinen ceviz son yapılan araştırmalar neticesinde başka yararları da ortaya çıktı. İşte cevizin insan sağlığına olan birçok faydası...
20.03.2024 Yaşam
Damar sertliği nedir? Damar sertliği belirtileri nelerdir?
Damar sertliği nedir? Damar sertliği belirtileri nelerdir? Damar sertliğinin, tıbbi adıyla ateroskleroz, vücudun atardamarlarını etkileyen ve tedavi edilmediğinde hayati tehlikeye yol açabilen kalp damar hastalığı olduğunu bildiren Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Mustafa Seren, “Şeker hastalığı, obezite, sigara kullanımı, yüksek tansiyon, aile bireylerinde kalp hastalığının olması, hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme damar sertliği riskini artırıyor. Damar sertliğinin belirtileri, hangi atardamarın etkilendiğine göre farklılık gösteriyor” dedi.
24.05.2022 Sağlık
Kahve sağırlık riskini azaltıyor
Kahve sağırlık riskini azaltıyor Kahvenin güçlü bir antioksidan olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Beğenik, “Damar sertliği erkeklerde daha fazla görülüyor. Dolayısıyla kahve içen erkekte damar sertliği riski azalırsa sağır olma ihtimali de düşer. Damarlardaki herhangi bir problem yani damar yapısının bozulması bütün organları etkiler. Çünkü organlar damarlar yardımıyla çalışır. Hangi organa ait damarın yapısı hasar alırsa, o organın fonksiyonu da olumsuz etkilenir” dedi.
13.02.2021 Sağlık