Cumhurbaşkanı Adaylığı

Cumhurbaşkanı Adaylığı

Son dakika cumhurbaşkanı adaylığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cumhurbaşkanı adaylığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Adaylığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cumhurbaşkanı adaylığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.007 cumhurbaşkanı adaylığı haberi bulunmuştur. Tüm cumhurbaşkanı adaylığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
İYİ Parti'den istifa eden Ağıralioğlu: Akşener kazanılamayacağını bildiği halde adaylığı engelleyemedi
İYİ Parti'den istifa eden Ağıralioğlu: Akşener kazanılamayacağını bildiği halde adaylığı engelleyemedi Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını eleştirdikten sonra İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti'ye dönüş şartını "Akşener'in bırakması" olarak açıkladı. Ağıralioğlu, Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için defalarca kez "Kazanılamayacak denklem" dediğini de belirtti.
21.06.2023 Gündem
Demirtaş'tan yeni açıklama: Beni aday göstermediniz
Demirtaş'tan yeni açıklama: Beni aday göstermediniz Aktif politikayı bıraktığını açıklayan Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP yönetimine 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı adaylığı için hazır olduğunu söylediğini, ancak bunun parti yönetimi tarafından gerekçesiz bir şekilde reddedildiğini söyledi.
1.06.2023 Gündem
Osman Nuri Kabaktepe: İstanbul'un bazı ilçelerinde itirazlarımız var
Osman Nuri Kabaktepe: İstanbul'un bazı ilçelerinde itirazlarımız var AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, seçim sürecinde gerçekleştirilecek saha çalışmaları hakkında, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda konuştu. Kabaktepe, “Muhakkak maddi hatalar olur, partiler tespitlerini yapıyor, bizim de tespitlerimiz var, bu tespitlere itirazlar oluyor. Bizim de İstanbul'un bazı ilçelerinde itirazlarımız var. Diğer partilerin de itirazları var. Bunlar her dönemde olacaktır" şeklinde konuştu.
17.05.2023 Gündem
Seçime 12 gün kala son anket sonuçları ortaya çıktı! Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında 4 puanlık fark
Seçime 12 gün kala son anket sonuçları ortaya çıktı! Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında 4 puanlık fark 14 Mayıs için geri sayım sürerken seçim anketleri de ortaya çıkıyor. Optimar’ın son anketinde çarpıcı sonuçlar yer aldı. Anket sonuçlarına göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında 4 puanlık fark bulunuyor.
2.05.2023 Gündem
YSK Başkanı Yener: Erdoğan'ın adaylığında engel yok
YSK Başkanı Yener: Erdoğan'ın adaylığında engel yok Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, "Kurulumuz, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Sayın Muharrem İnce'nin ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın geçici aday listesinde yapılan adaylığına yapılan itirazları reddetmiştir" dedi.
30.03.2023 Gündem
TBMM Başkanı Şentop: Erdoğan'ın adaylığında hukuken sorun yok
TBMM Başkanı Şentop: Erdoğan'ın adaylığında hukuken sorun yok TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına ilişkin, "Bu konuda hukuken hiçbir sorun yok. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci defa adaylığı söz konusudur. Çünkü iki defa adaylık hakkı veren 101'inci madde 30 Nisan 2018'de yürürlüğe girmiştir" dedi.
28.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı adayları kesinleşti! Seçim süreci belli oldu
Cumhurbaşkanı adayları kesinleşti! Seçim süreci belli oldu YSK Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 100 bin imza sürecinin sona erdiğini açıkladı. Yener, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın 100 bin imzayı tamamlandığını ve seçime katılmaya hak kazandığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 'Geçici Aday Listesi' Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 14 Mayıs'ta yapılacak seçim öncesi yayımlanan 'Geçici Aday Listesi'nde; Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan yer aldı.
27.03.2023 Gündem
Sinan Oğan 4. cumhurbaşkanı adayı oldu
Sinan Oğan 4. cumhurbaşkanı adayı oldu ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, YSK'nın verilerine göre 100 bin imzaya ulaştı. Sinan Oğan; Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce'nin ardından dördüncü Cumhurbaşkanı adayı oldu.
26.03.2023 Gündem
Muharrem İnce,100 bin imzayı toplayarak cumhurbaşkanı adaylığı hakkı kazandı
Muharrem İnce,100 bin imzayı toplayarak cumhurbaşkanı adaylığı hakkı kazandı Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri çerçevesinde cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayan 10 isim için 100 bin imza süreci dördüncü gününde devam ediyor. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 100 bin imzayı 4'üncü günde aşarak 3'üncü Cumhurbaşkanı adayı oldu.
25.03.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce anketi! Dikkat çeken bakanlık teklifi iddiası
Kılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce anketi! Dikkat çeken bakanlık teklifi iddiası Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce görüşmesi ne zaman olacak? Kılıçdaroğlu, İnce'ye ne teklif edecek? CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova canlı yayında son kulis bilgilerini aktardı. Canova, "Görüşme nisan ayının ilk haftası gerçekleşebilir. CHP lideri ziyaret öncesi birkaç anket görmek istiyor" dedi. İşte haberin detayları...
24.03.2023 Gündem
Sahte deprem uzmanı skandalı! Anında tahmin ediyoruz deyip onlarca kişiyi dolandırdılar
Sahte deprem uzmanı skandalı! Anında tahmin ediyoruz deyip onlarca kişiyi dolandırdılar Deprem endişesini paraya çevirerek dolandırıcılık yapan sahte deprem uzmanları ortaya çıktı. İddiaya göre bu kişiler, sosyal medya üzerinden para toplayarak deprem tahmini yapıyor, oluşturulan Whatsapp grupları üzerinden onlarca kişiyi tuzağa düşürüyor. İşte sahte deprem uzmanı skandalının detayları...
23.03.2023 Yaşam
Siyasi partilerin cumhurbaşkanı adaylığı başvurusu için son gün
Siyasi partilerin cumhurbaşkanı adaylığı başvurusu için son gün Siyasi partilerce cumhurbaşkanı adaylığı için yapılacak başvuru süresi bugün saat 17.00'de sona erecek.
23.03.2023 Gündem
YSK, Cumhurbaşkanı adaylarının ilk gün imza sonuçlarını açıkladı
YSK, Cumhurbaşkanı adaylarının ilk gün imza sonuçlarını açıkladı Seçmenler tarafından aday gösterilecek Cumhurbaşkanı adayları için imza toplama sürecinde ilk gün sonuçları açıklandı. 11 adayın 27 Mart'a kadar 100 bin imza toplaması gerekiyor.
22.03.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu'nun adaylık başvurusu YSK'ya sunuldu
Kılıçdaroğlu'nun adaylık başvurusu YSK'ya sunuldu CHP Grup Başkanvekilleri ile Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin temsilcileri, Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya başvurdu.
22.03.2023 Gündem
YSK'dan 3 aday için ret, 9 aday için eksik belge tespiti
YSK'dan 3 aday için ret, 9 aday için eksik belge tespiti Yüksek Seçim Kurulu (YSK), cumhurbaşkanlığı adaylığı başvurusunda bulunan 18 isimden 3'ünün başvurusunun reddedildiğini, aralarında Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın da bulunduğu 9 kişinin başvurularında eksik belge tespit edildiğini duyurdu.
21.03.2023 Gündem
Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya başvurdu
Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya başvurdu Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuruda bulundu.
20.03.2023 Gündem
Sinan Oğan, cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya başvurdu
Sinan Oğan, cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya başvurdu Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanlığı için aday gösterdiği Sinan Oğan, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) adaylık başvurusunda bulundu.
20.03.2023 Gündem
Doğu Perinçek, cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya başvurdu
Doğu Perinçek, cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya başvurdu Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, cumhurbaşkanı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu.
20.03.2023 Gündem
AK Parti'nin adayı Erdoğan oldu
AK Parti'nin adayı Erdoğan oldu AK Parti TBMM Grubu, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine ilişkin grup kararı aldı.
16.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı adaylığına yönelik YSK kararı, Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı adaylığına yönelik YSK kararı, Resmi Gazete'de Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 'Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Siyasi partiler, cumhurbaşkanı adayı için 19-23 Mart'ta başvuruda bulunacak.
15.03.2023 Gündem
Seçim takvimi Resmi Gazete'de yayımlandı
Seçim takvimi Resmi Gazete'de yayımlandı Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 14 Mayıs cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için hazırladığı takvim, Resmi Gazete'de yayımlandı. Seçim takviminin başlangıç tarihi 18 Mart 2023 olarak belirlenirken, Cumhurbaşkanı aday listesi ise 31 Mart Cuma günü Resmi Gazete'de yayınlanarak kesinleşecek. 
14.03.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu'nun adaylığına HDP'den ilk tepki: Ziyarete bekliyoruz
Kılıçdaroğlu'nun adaylığına HDP'den ilk tepki: Ziyarete bekliyoruz Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olarak açıklanmasının ardından HDP'den ilk tepki geldi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hayırlı olsun, kendisiyle genel merkezimizde konuşmak için ziyaretini bekliyoruz" dedi.
6.03.2023 Gündem
İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı kim, 6’lı masa dağıldı mı? Meral Akşener neden ayrıldı, İyi Parti masadan çekildi mi?
İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı kim, 6’lı masa dağıldı mı? Meral Akşener neden ayrıldı, İyi Parti masadan çekildi mi? Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yapılan Altılı Masa toplantısının ardından gözler Meral Akşener’e çevrilmişti. Merakla beklenen açıklama geldi. Peki, Altılı Masa dağıldı mı, Meral Akşener neden ayrıldı? Meral Akşener adayı kim, Altılı Masa adayı kim oldu?
3.03.2023 Gündem
MHP lideri Bahçeli: Erdoğan'ın adaylığı hukukidir, meşrudur
MHP lideri Bahçeli: Erdoğan'ın adaylığı hukukidir, meşrudur MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Amasya'da Yavuz Selim Meydanı'nda "Aziz Milletim Sıra Sende" temalı mitingde konuşarak, "Cumhurbaşkanı adayımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Hainlere karşı aynı hizadayız. Biriz, diriyiz, hep birlikte Türk milletiyiz. Hedefimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açık ara farkla tekrar cumhurbaşkanı seçilmesidir." dedi.
25.04.2023 Seçim
Akşener'in İmamoğlu planı ortaya çıktı! İşte 6'lı Masa'nın ortak adayı...
Akşener'in İmamoğlu planı ortaya çıktı! İşte 6'lı Masa'nın ortak adayı... Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak işaret edilmesinin ardından gözler 6'lı Masa'nın cumhurbaşkanı adayına çevrildi. Bu süreçte ise tüm gözler aday olması muhtemel isimlere çevrilirken, Akşener'in İmamoğlu planı ve Kılıçdaroğlu’nun adaylık hamlesi ortaya çıktı.
25.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Cumhurbaşkanı Adaylığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cumhurbaşkanı adaylığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.