Gazete Vatan Logo

İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı kim, 6’lı masa dağıldı mı? Meral Akşener neden ayrıldı, İyi Parti masadan çekildi mi?

Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yapılan Altılı Masa toplantısının ardından gözler Meral Akşener’e çevrilmişti. Merakla beklenen açıklama geldi. Peki, Altılı Masa dağıldı mı, Meral Akşener neden ayrıldı? Meral Akşener adayı kim, Altılı Masa adayı kim oldu?

İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı kim, 6’lı masa dağıldı mı? Meral Akşener neden ayrıldı, İyi Parti masadan çekildi mi?

Meral Akşener Cumhurbaşkanı adayı kim, Altılı Masa adayı kim oldu? sorularına yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. Millet İttifakı ile başlayan ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Altılı Masa halini alan ittifakta İyi Parti çatlağı yaşandı. Peki, 6’lı masa dağıldı mı? İyi Parti masadan çekiliyor mu, neden ayrıldı?

MERAL AKŞENER CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM, ALTILI MASA DAĞILDI MI?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Genel Merkezinde açıklamalarda bulundu. Akşener; "Geldiğimiz noktada İYİ Parti bir kıskaca alınmış, dayatmaya mecbur bırakılmış, ölümle sıtma arasında tercihe zorlanmıştır ve elbette buna boyun eğmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti lideri Akşener, “Ceketimi assam aday ederim diyenlerin karşısında dimdik duruyoruz, durmaya da devam edeceğiz. Üzülerek söylüyorum ki dün itibarıyla altılı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Altılı masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüşmüştür.” ifadelerini kullandı.” açıklamasında bulundu ve Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a çağrı yaptı.

Haberin Devamı

ALTILI MASA ADAYI KİM OLDU?

Altılı Masa liderlerinin cumhurbaşkanı adaylığı gündemiyle bir araya geldiği toplantı sonrası yapılan açıklamada, liderlerin ortak aday konusunda anlaştığı ve 6 Mart Pazartesi günü yeni görüşme yapılacağı iddia edilmişti.

Adaylık için, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isminin öne çıktığı ifade edilmişti, Akşener de yaptığı açıklamayla Kılıçdaoğlu’nun aday olduğunu ifade etmiş oldu.