Cilt Hastalıkları

Cilt Hastalıkları

Son dakika cilt hastalıkları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cilt hastalıkları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cilt hastalıkları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cilt Hastalıkları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cilt hastalıkları gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.175 cilt hastalıkları haberi bulunmuştur. Tüm cilt hastalıkları haberleri aşağıda listelenmiştir.
4 kuaförden birinde alerjik cilt hastalıkları görülebiliyor
4 kuaförden birinde alerjik cilt hastalıkları görülebiliyor Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Ankara Üniversitesi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalları ortak projesi olarak 2021 yılında başlayan, 'kuaförlerde mesleksel alerjik hastalıkların değerlendirilmesi' projesi tamamlandı. Proje araştırmacılarından ERÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İnsu Yılmaz, "Kuaförler, fırıncılar, boyacılar, mobilyacılar ve inşaat işçileri hem solunumsal hem de cilt hastalıkları açısından risk grubunda olan meslek gruplarıdır. Bunların başında da kuaförler geliyor. Kabaca, 4 kuaförden birinde alerjik cilt hastalıkları görülebiliyor" dedi.
11.01.2024 Gündem
Nasır Nasıl Geçer? Nasır Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Nasır Nasıl Geçer? Nasır Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Nasır, cildin uzun süre boyunca aynı bölgeden sürtünmesinden dolayı meydana gelir. Özellikle sıklıkla ayaklarda gözüken nasırlar dar, sıkı ve yanlış ayakkabı seçiminden dolayı oluşur. Uzun süre ayakta durmak ya da el ile uzun süreli işler yapma vücudun belirli bölgelerinde nasır oluşturabilir. Nasır evde doğal ürünlerle tedavi edilebileceği gibi çeşitli solüsyon, bant ya da oje türevli ilaçlarla da tedavi edilebilir.
8.01.2024 Sağlık
Dört mevsim sıcak suyuyla şifa kaynağı! Yurt dışından da talep var
Dört mevsim sıcak suyuyla şifa kaynağı! Yurt dışından da talep var Ağrı’nın Diyadin ilçesinde bulunan ve cilt hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği düşünülen kaplıcalar, soğuk havalarda bile sıcak suyuyla ziyaretçilerini ağırlıyor.
4.04.2023 Yaşam
Uzmanından “güneş kremi” uyarısı
Uzmanından “güneş kremi” uyarısı Uzmanlar yaz mevsiminde zararlı güneş ışınlarından korunmanın daha da önemli hale geldiğini vurguladı. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Sezin Ünlü Açıkel, güneş koruyucu krem seçerken cilt tipine uygun ürün tercih etmenin son derece önemli olduğunun altını çizdi.
4.07.2022 Sağlık
Emeklilere tamamen ücretsiz! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensuplarını kapsıyor, 15 gün içerisinde...
Emeklilere tamamen ücretsiz! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensuplarını kapsıyor, 15 gün içerisinde... Milyonlarca emekliye güzel haber! SSK, Bağ-Kur, ve Emekli Sandığı mensupları para ödemeden yararlanıyor. SGK resmen duyurdu. 6 ay sınırı bunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu emekli vatandaşlar için harekete geçti. Ödemeler SGK tarafından karşılanıyor. Sağlık ile ilgili pek çok hizmete para ödemeden ulaşan vatandaşlar kaplıca tedavilerinden de ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Ayrıca şehir dışına kaplıca tedavisine gidenlerin yol paraları da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor. Ücretsiz kaplıca merkezi seçerken merkezin SGK izni olup olmadığının kontrol edilmesi gerekiyor. İzinsiz merkezlerin ücretleri SGK tarafından karşılanmıyor. Koronavirüs nedeni ile iki yıldır rağbet görmeyen kaplıcalar özellikle emekliler tarafından tercih edilmeye başladı. Peki ücretsiz kaplıca tedavisinden kimler yararlanabiliyor? Emeklilerin nereye başvurması gerekiyor? İşte emeklilerin para ödemeden yararlanabileceği kaplıca merkezleri...
14.02.2022 Emekli
Cilt hastalıklarına iyi geliyor, romatizma, böbrek taşı, bel fıtığına şifa! Diyadin Kaplıcaları..
Cilt hastalıklarına iyi geliyor, romatizma, böbrek taşı, bel fıtığına şifa! Diyadin Kaplıcaları.. Cilt hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geliyor, dondurucu soğuklarda sıcak suyuyla ziyaretçi akınına uğruyor. Yüzde 99 oranındaki kükürt oranı ile insan sağlığına çok yararlı oluyor; romatizma, böbrek taşı, bel fıtığına şifa oluyor. Uzak şehirlerden şifa için buraya gelen bir vatandaş, “Bel ağrılarına, eklem ağrılarına, romatizmaya birebirdir. Bu soğukta bu suya girdiğiniz zaman sudan çıktıktan sonra bile üşümüyorsunuz” dedi.           
13.01.2022 Gündem
'Diyadin Kaplıcaları’na dondurucu soğukta bile akın var
'Diyadin Kaplıcaları’na dondurucu soğukta bile akın var Ağrı’nın Diyadin ilçesinde bulunan ve cilt hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği düşünülen kaplıcalar, dondurucu soğuklarda sıcak suyuyla ziyaretçilerini ağırlıyor.
13.01.2022 Sağlık
Soğuk havalarda cildinizi korumanız önemli!
Soğuk havalarda cildinizi korumanız önemli! Soğuk hava, rüzgar, kalorifer ve elektrikli soba kullanımı, kışın havasız ortam cilt sağlığını olumsuz etkileyecektir. Kış aylarında en sık görülen cilt hastalıkları; cilt kuruluğu, soyulma, egzama, sedef hastalığı olarak sıralanabilir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, bu ve benzeri sorunların için önerilerini sizler için derledi.
17.12.2021 Sağlık
Sedef, egzama ya da vitiligoyu kontrol altına almak mümkün!
Sedef, egzama ya da vitiligoyu kontrol altına almak mümkün! Sedef, liken planus, egzama, vitiligo gibi cilt hastalıkları hem fizyolojik hem de psikolojik etkileri ile hastaların yaşamını zorlaştırabiliyor. Ciltte döküntü, leke ve renk farklılıklarına yol açabilen bu rahatsızlıklar, günümüzde fototerapi uygulamaları ile kontrol altına alınabiliyor. Peki, Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Özer Arıcan dermatolojik hastalıklarda fototerapi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
22.08.2021 Sağlık
Sıcak havalarda gül hastalığına dikkat!
Sıcak havalarda gül hastalığına dikkat! Yaz aylarında tetiklenen ve yüzde kızarıklıklarla kendini belli eden rozase yani gül hastalığını kontrol altına almanın mümkün olduğunu dile getiren Dermatolog Doç. Dr. Ayşe Serap Karadağ rozase konusunda dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
10.08.2021 Sağlık
Ozon tedavisi vücut direnci ve bağışıklığı artırıyor!
Ozon tedavisi vücut direnci ve bağışıklığı artırıyor! Ozon tedavi, Covid-19 başta olmak üzere pek çok hastalıkla mücadelede vücudu destekliyor. İnsan sağlığı için önemli elementlerden biri olan ozon gazının uzman kontrolünde tedavi amaçlı kullanılması, bağışıklık sistemini güçlendirerek direnç verdiğini dikkat çeken Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr Öğretim Üyesi Hülya İskenderoğlu Bahat ozonun pek çok hastalığa kısa ve etkin tedavi sağladığını belirtti. Peki, Ozon tedavisini salgın döneminde yaptırmak direnci artırır mı? Ozon tedavisi ne sıklıkta yaptırmak önemlidir? Ozon Tedavisi neye iyi gelir? Hülya İskenderoğlu Bahat ozon tedavisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
6.08.2021 Sağlık
Covid pandemisi yeni cilt hastalıkları yarattı
Covid pandemisi yeni cilt hastalıkları yarattı Son 2 yıldır tüm dünyayı etkileyen pandemi sürecinin dermatolojik hastalıkları da tetiklediğini vurgulayan Uzm. Dr. Ayşe Pınarbaşı, Covid ile birlikte değişen yeni estetik trendleri konusunda bilgilendirmede bulundu.
30.07.2021 Sağlık
Zeytin yaprağının faydaları nelerdir? Zeytin yaprağı neye iyi gelir, nasıl tüketilmelidir?
Zeytin yaprağının faydaları nelerdir? Zeytin yaprağı neye iyi gelir, nasıl tüketilmelidir? Zeytin yaprağının kurutularak çayı yapıldığı zaman, insan vücudu adına birçok yararı bulunuyor. Bununla birlikte bağışıklık sistemine de faydaları saymakla bitmiyor. Doğal bir yöntem olmasından dolayı maddi bakımdan da çok ekonomik olan zeytin yaprağı çayı, kilo problemleri olan kişilerin sıklıkla olumlu netice aldıklarını söyleyebiliriz. Peki, Zeytin yaprağı çayı faydaları ne? Zeytin yaprağı neye iyi gelir? Zeytin yaprağı nasıl tüketilmeli? İşte zeytin yaprağı çayı ile ilgili bilmeniz gerekenler...
16.02.2022 Sağlık
Yaz aylarının korkulu rüyası: Güneş alerjisi
Yaz aylarının korkulu rüyası: Güneş alerjisi Güneş ürtikeri veya solar ürtiker olarak da bilinen güneş alerjisinin cildin güneş ışınlarına maruz kalması dolayısıyla kurdeşen oluşturarak kaşıntı, kızarıklık gibi lezyonlar oluşturması şeklinde geliştiği belirtildi. Yaz mevsiminin gelmesi ile güneş alerjisi olanlar için zorlu günler başladığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Oya Yeşim Hacımustafaoğlu Utkan, güneş alerjisi hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
13.07.2021 Sağlık
Arı zehri ciltte yaşlanma karşıtı etki gösteriyor
Arı zehri ciltte yaşlanma karşıtı etki gösteriyor Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, "Doğal bitkisel yağlar, arı sütü ve arı zehri içeren katkısız formüllerin kullanımı cilt bariyerinin temizliği, sıkılaşması ve canlı bir görünüm kazanması açısından faydalı olacaktır." dedi.
13.07.2021 Sağlık
Müsilaj uyarısı! Balık ve midye yemeyin, sahillerde dolaşmayın!
Müsilaj uyarısı! Balık ve midye yemeyin, sahillerde dolaşmayın! Marmara Denizi'nde ortaya çıkan müsilaj (deniz salyası) sorununa ilişkin, sorunun devam ettiği bölgelerde denizlere girilmemesi uyarısı yapılıyor. Sorun Marmara Denizi’nde devam ederken pek çok kişinin aklında tek bir soru var: ‘Balık ve midye yenir mi?’ Uzmanlar, bu bölgelerden çıkarılan deniz ürünlerinin tüketilmemesi gerektiği konusunda uyarıyor.
11.06.2021 Sağlık
Marmara'da alarm! Denize girmeyin
Marmara'da alarm! Denize girmeyin Marmara Denizi sahillerinde etkisini gösteren deniz müsilajı ya da halk arasındaki ismiyle deniz salyasının yoğun bulunduğu bölgelerde denize girenlere uzmanlardan ‘denize girmeyin’ uyarısı geldi. O bölgelerde, kokuşma ve çürümenin sağlığı tehdit ettiğini söyleyen uzmanlar, denize girenlerde cilt hastalıkları ya da ishalli hastalıklar meydana gelebileceğini vurguladı. Diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise balık ve midye tüketimi.
6.06.2021 Gündem
Çocuklarda bu belirtilere dikkat! Geç kalmayın!
Çocuklarda bu belirtilere dikkat! Geç kalmayın! Koronavirüs nedeniyle vakitlerinin büyük çoğunluğunu evde ve toplumdan izole geçiren çocukların daha az hastalanıyor. Hal böyle olunca koronavirüs endişesi nedeniyle hastanelere başvurular da azalıyor. Ancak uzmanlar bu durumun çocukluk çağı hastalıklarının geç teşhis edilmesine neden olduğunu belirtiyor. Özellikle pandemide zorunlu aşıların ihmali de büyük tehlikeye işaret ediyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Dr. Aslı Mutlugün Alpay, koronavirüs salgını döneminde çocuk hastalıklarına karşı dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
17.03.2021 Sağlık
Salgından sonra herkes almaya başladı! Talep arttı, tam 63 çeşit...
Salgından sonra herkes almaya başladı! Talep arttı, tam 63 çeşit... Şanlıurfa'da, koronavirüs salgınıyla birlikte vatandaşlar, doğal sabunları tercih etmeye başladı. Kentteki tezgahında 63 çeşit sabun bulunduran Mehmet Halil Akkuş, yaptığı bitkisel sabunlarla halkın cilt sorunlarına çare olduğunu iddia etti. Akkuş, eşek ve keçi sütünden yapılan sabunlar da vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Cildiye Dermatoloji Uzman Doktor Hacer Altın Sürücü ise bu tür sabunların kullanılmadan önce mutlaka uzmana başvurulması gerektiğini söyledi.
10.03.2021 Yaşam
Alt ıslatma problemine homeopati önerisi
Alt ıslatma problemine homeopati önerisi Alt ıslatma probleminin 5 yaşında yüzde 15 ila 20 civarında görüldüğüne dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Serhat Koran, bu problemin çözümü için homeopatik tedavi önerisinde bulundu. Koran, “Homeopatik tedavide sadece çocuğun gece altına ıslatmasına odaklanılmaz, çocuğun anne karnındaki dönemden başlayarak büyüme, gelişme ve çevresiyle karşı olan davranışları da ele alınarak bir bütün olarak tedavi değerlendirilir” dedi.
9.03.2021 Sağlık
Pandemi obeziteyi tetikledi!
Pandemi obeziteyi tetikledi! Obezite dünyada önlenebilir sağlık problemleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. COVID-19 pandemisi ile birlikte obezite vakalarında artış görülüyor. Uzmanlar, her yıl yaklaşık 3 milyon insanın obezite ve fazla kiloya bağlı gelişen hastalıklardan dolayı hayatını kaybettiği belirtiyor.
3.03.2021 Sağlık
Pandemi döneminde MASKAKNE ve egzamaya dikkat!
Pandemi döneminde MASKAKNE ve egzamaya dikkat! Koronavirüs pandemisiyle beraber maskeler son 1 yıldır hayatın bir parçası haline geldi. Covid-19 enfeksiyonuna yakalanmamak için maske kullanımı büyük önem taşıyor. Bazen gün boyunca takılması gereken maskelerin sentetik metaryelden yapılması ve yanlış kullanımı ise ciltte egzama veya akne gibi problemlere neden olabiliyor. Memorial Şişli ve Ataşehir Hastaneleri Dermatoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Necmettin Akdeniz, yanlış maske kullanımının tetiklediği cilt hastalıkları hakkında bilgi verdi.
2.03.2021 Sağlık
"Bilinçsiz uygulamalar ciltte ömür boyu kalıcı hasar bırakabilir"
"Bilinçsiz uygulamalar ciltte ömür boyu kalıcı hasar bırakabilir" SON yıllarda profesyonel olarak cilt bakımında kullanılan iğneli ya da cildin içine müdahale eden bazı ürünlerin ev tipi olanları da yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Ancak bu ürünler bilinçsizce kullanıldığında kalıcı hasarlara da yol açarak kişilerin yıllarca süren tedavilere maruz kalmasına sebep olabiliyor. Bu ürünlerin yanlış kullanımında oluşabilecek tehlikelere dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi A. Nilhan Atsü "Arkadaş önerisine, reklama dayalı, ev tipi, invaziv uygulamalar sıkıntı yaratabilir. Hatalı uygulamalar sonrasında deride enfeksiyondan tutun, leke, kalıcı izler ve kalıcı cilt hastalıklarına kadar bir seri rahatsızlık görebiliriz" dedi.
5.01.2021 Sağlık
Tırnak mantarı, en dirençli cilt hastalıklarından biri
Tırnak mantarı, en dirençli cilt hastalıklarından biri Tıpta ‘onikomikoz’ olarak adlandırılan ve en dirençli cilt hastalıklarından biri olan ‘tırnak mantarı’, sadece sıkı ayakkabı giyen, ayakları çok terleyen, diabet ve dolaşım sorunu olan kişilerde değil, ayaklarına fazla yüklenen atletler, dansçılar ve iş yerinde çizme giymek zorunda kalan işçilerin de sıkça karşılaştığı bir cilt hastalığı olarak dikkat çekiyor.
25.11.2020 Sağlık
Çocuklarda hiperaktiviteye akupunkturla çözüm
Çocuklarda hiperaktiviteye akupunkturla çözüm Çocuklarda görülen hem fiziksel hem psikolojik sorunların akupunkturla tedavi edilebileceğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koran “Akupunktur tedavisiyle çocuklarda sık görülen obezite ve psikolojik kaynaklı dikkat eksikliği, hiperaktivite, baş ağrıları, gece altını ıslatma, iştahsızlık gibi durumlara çözüm bulunabiliyor. Ayrıca çocuklarda sık görülen alerjik rinit, astım, cilt hastalıkları, epilepsi ve nörolojik hastalık temelli kalan doku bozukluğunda da akupunktur başarılı sonuçlar veriyor” dedi.
19.11.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Cilt Hastalıkları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cilt hastalıkları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.