Çıldır Gölü

Çıldır Gölü

Son dakika çıldır gölü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çıldır gölü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çıldır gölü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çıldır Gölü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çıldır gölü gelişmeleri de dahil olmak üzere 64 çıldır gölü haberi bulunmuştur. Tüm çıldır gölü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Turistik Doğu Ekspresi biletleri satışa çıkıyor!
Turistik Doğu Ekspresi biletleri satışa çıkıyor! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir, Doğu Ekspresi’nin son yıllarda farklı tatil seçeneği arayan seyahat severlerin, sanat tutkunların gözdesi haline geldiğini belirterek, “Ekonomik, konforlu ve güvenli bir taşımacılık hizmeti ile Anadolu’nun tarihi ve doğal güzelliklerinin keşfedilmesi sağlanıyor. Bu yıl turistik Doğu Ekspres seferleri 11 aralıkta, bilet satışları ise 1 kasımda başlayacak” dedi.
1.11.2023 Ekonomi
Kars'ta renkli görüntüler! Buz üstünde horon teptiler
Kars'ta renkli görüntüler! Buz üstünde horon teptiler Buz tutan Çıldır Gölü’nde atlı kızaklarla gezdiler, buz gibi soğuğa aldırış etmeden buz üzerinde horon teptiler.
16.01.2023 Yaşam
Türkiye'nin en büyük gölü hangisidir? Türkiye'nin göllerinin büyüklüğe göre sıralaması...
Türkiye'nin en büyük gölü hangisidir? Türkiye'nin göllerinin büyüklüğe göre sıralaması... Türkiye genelinde doğal ve yapay öller bulunuyor. Konumuna bakıldığında diğer ülkelere oranla Türkiye'deki göl sayısı ortalamanın altında kalıyor. Türkiye'de pek çok türde göl bulunurken 100'ün üstünde doğal göl bulunuyor. Peki, Türkiye'nin en büyük gölü hangisidir? Türkiye'nin göllerinin büyüklüğe göre sıralaması…
1.12.2022 Eğitim
Buz tutan Çıldır Gölü'nde festival
Buz tutan Çıldır Gölü'nde festival Ardahan'ın doğal ve turistik zenginliklerinin uluslararası tanıtımı amacıyla organize edilen '7'nci Çıldır Gölü Altın At Kristal Buz Festivali' düzenlendi. Festival kapsamında buz tutan göl üzerinde yapılan etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.
13.02.2022 Yaşam
Kars'ın neyi meşhur? Kars'ın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Kars'ın neyi meşhur? Kars'ın en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Türkiye'de yer alan her şehrin kendi tarih ve kültürünü yansıtan gezilip görülecek yerleri ile meşhur yiyecek ve içecekleri bulunmaktadır. Türkiye'nin Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Kars şehri de bunlardan biri olarak belirtilmektedir. Kars tarihi ve doğal güzellikleri ve zengin mutfağı ile orayı ziyaret edenleri etkisi altına almayı başarmış şehirlerden biri olarak ifade edilmektedir.
7.02.2022 Yaşam
Çıldır Gölü ilgi odağı oldu! Ortaya renkli görüntüler çıktı
Çıldır Gölü ilgi odağı oldu! Ortaya renkli görüntüler çıktı Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden olan Ardahan'daki Çıldır Gölü, sahip olduğu doğal yapısı ve güzellikleriyle her mevsim ağırladığı yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.
31.01.2022 Yaşam
Çıldır Gölü'nde buz pateni yapan milli sporcu İklim: Hayalimi gerçekleştirdim
Çıldır Gölü'nde buz pateni yapan milli sporcu İklim: Hayalimi gerçekleştirdim Doman Çıldır Gölü üzerinde buz pateni yapan, buz pateni milli takım sporcusu İklim Şentunalı (19), "Küçüklüğümden beri en büyük hayalimdi. Hayalimi gerçekleştirdim" dedi.
29.01.2022 Kültür Sanat
Buz tutan Çıldır Gölü, festival alanı gibi
Buz tutan Çıldır Gölü, festival alanı gibi Ardahan'ın Çıldır ilçesinde, yüzeyi tamamen buz tutan Çıldır Gölü'ne giden yöre halkı ve ziyaretçiler, festival havasında eğleniyor. Gölün buzla kaplı zemininde Türk tarihinin en eski dönemlerinden bugüne ulaşan birçok oyundan biri olan 'aşık'ı oynayanlar, müzik eşliğinde halay çekip, Eskimo usulü balık avladı, atlı kızakla gezdi ve sobada demlenen çaydan içti. 
5.01.2022 Yaşam
Çıldır Gölü buz tuttu
Çıldır Gölü buz tuttu Kars ve Ardahan sınırları içinde bulunan Çıldır Gölü, kısmen buz tuttu. Ziyarete gelenler gölde kayıp, halay çekti.
7.12.2021 Yaşam
Çıldır Gölü'nde korkutan görüntü!
Çıldır Gölü'nde korkutan görüntü! Kars sınırlarında yer alan Çıldır Gölü'nün suları, son haftalarda 10 metre kadar çekildi. Göldeki çekilme yöre balıkçılarını da olumsuz etkiledi.
28.09.2021 Yaşam
Çıldır Gölü'nde balıkçılar 'Vira bismillah' dedi
Çıldır Gölü'nde balıkçılar 'Vira bismillah' dedi Ardahan ile Kars ili sınırlarında yer alan Çıldır Gölü'nde balık avı yasağının kalkmasıyla balıkçılar "Vira bismillah" diyerek ağlarını attı.
14.09.2021 Yaşam
Çıldır Gölü'nde ailecek Eskimo usulü balık avı
Çıldır Gölü'nde ailecek Eskimo usulü balık avı Kars ve Ardahan sınırları içinde yer alan Türkiye’nin önemli göllerinden Çıldır Gölü yaz- kış balıkçıların umudu oluyor. Sefer Kılıç (47) ve oğulları Volkan (25) ile Yunus (23) günlerinin büyük bir bölümünü geçimlerini sağladıkları Çıldır Gölü'nde geçiriyor. Sefer Kılıç, "Çıldır Gölü bizim için ekmektir" dedi.
12.01.2021 Yaşam
Buz tutan Çıldır Gölü'nde sürat pateni antrenmanı
Buz tutan Çıldır Gölü'nde sürat pateni antrenmanı Ardahan'da, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün kısa kulvar (short track) sürat pateni takımı, yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü'nde antrenman yaptı.
6.01.2021 Yaşam
2 ayda bu hale geldi! Büyük tehdit...
2 ayda bu hale geldi! Büyük tehdit... Geçtiğimiz aylarda Akgöl, Karagöl ve Tecer tamamen kurudu. Son olarak tarımsal sulamada kullanılan ve bölgenin en büyük barajı olan Kırklareli’ndeki Kayalı Barajı çöl oldu. Milliyet’e konuşan uzmanlar, “Gölümüzü yaşatamazsak, göletleri de, tarımı da, canlıları da yaşatamayız. Geriye dönüş mümkün” diyor.
3.01.2021 Gündem
Çıldır Gölü'nde Eskimo usulü balık avı!
Çıldır Gölü'nde Eskimo usulü balık avı! Çıldır Gölü'nde Eskimo usulü balık avı!
29.12.2020 Haber
Çıldır Gölü, Ege ve Akdeniz sahillerini aratmıyor!
Çıldır Gölü, Ege ve Akdeniz sahillerini aratmıyor! Ardahan’ın Çıldır ilçesinde, kış aylarında yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü, kavurucu sıcaklarda ise Ege ve Akdeniz sahillerini aratmayan güzelliğiyle tatilciler ile bölge halkının akınına uğruyor.
5.08.2020 Yaşam
Şaşırtan durum! Türkiye’nin en hızlı akan nehri...
Şaşırtan durum! Türkiye’nin en hızlı akan nehri... Türkiye’nin en hızlı akan nehri unvanına sahip olan Çoruh Nehri buz tuttu.
24.01.2020 Yaşam
Doğal yaşamı tehdit ediyor
Doğal yaşamı tehdit ediyor Van Gölü Havzası'ndaki Sarımehmet Baraj'ında 2 yıldır görülen ve istilacı tür olarak bilenen zebra midyeler, Çıldır Gölü'nde de ortaya çıktı. Gölde balıkçılık yapan Atanur Dursun, "Zebra midyeler hem bunları hem de balıkları yiyor. Bir midyenin veya ölü balığın içinde yüzlerce zebra midye çıkıyor. Benim gibi birçok kişi geçimini balıkçılık yaparak sağlıyor. Ama zebra midyeler sayesinde balık sayısında gözle görülür bir düşüş var" dedi.
26.11.2019 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugün başladı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugün başladı! Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ardahan'da düzenlenen mitingde halka hitap etti. Erdoğan, "Düzenli sosyal yardım alan kardeşlerimize, aylık 150kw saat karşılığı elektrik tüketim desteği vermeye başlıyoruz" diyerek müjdeyi verdi.
1.03.2019 Siyaset
Hayatlarında ilk kez buz gören çocuklar ne yapacağını şaşırdı
Hayatlarında ilk kez buz gören çocuklar ne yapacağını şaşırdı Sömestr tatili için Doğu Ekspresi'yle aileleriyle birlikte Diyarbakır’dan Kars’a gelen çocuklar, hayatlarında ilk kez buz tutan gölün üzerine çıkınca ne yapacaklarını şaşırdı. Aileler, yüzeyi tamamen buz tutan Çıldır Gölü'nde çocukları ile birlikte kaydı. Çocukların buzla imtihanı ise renkli görüntülere sahne oldu.
29.01.2019 Yaşam
Ekmek parasını buzun altından çıkarıyorlar
Ekmek parasını buzun altından çıkarıyorlar Doğu Anadolu'nun en büyük ikinci gölü olan ve kışın üzerinde Eskimo usulü balık avcılığı yapılan Çıldır Gölü'nde, bazı köylüler geçimlerini buz altından yakaladıkları balıklarla sağlıyor.
27.01.2019 Yaşam
Çıldır Gölü’ne yoğun ilgi
Çıldır Gölü’ne yoğun ilgi Doğu Anadolu Bölgesi'nin ikinci büyük gölü olan Çıldır Gölü'nün yüzeyi soğuklardan dolayı 40 santimetre kalınlığında buz tuttu.
25.01.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Çıldır Gölü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çıldır gölü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.