Ceza Puanı

Ceza Puanı

Son dakika ceza puanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ceza puanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ceza puanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ceza Puanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ceza puanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.123 ceza puanı haberi bulunmuştur. Tüm ceza puanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Uraloğlu duyurdu: Kış hazırlıklarımız tamam
Bakan Uraloğlu duyurdu: Kış hazırlıklarımız tamam Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Kış hazırlıklarımız tamam. Karayolları ekiplerimiz, vatandaşlarımızın konforlu ve trafik güvenliği sağlanmış bir ortamda yolculuk yapması için kar ve buzla mücadele çalışmalarına devam edecek" dedi.
30.11.2023 Gündem
Kış lastiği kullanma zorunluluğu İstanbul’da bugün başladı
Kış lastiği kullanma zorunluluğu İstanbul’da bugün başladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, zorunlu kış lastiği uygulamasının 1 Aralık’ta başlayıp 4 ay süreceğini belirterek, “Kış lastiğine geçmek için karın yağmasını beklemeyin. Trafikte güvenli sürüş ve olası kazaları önlemek için lütfen lastiklerimizi şimdiden taktıralım” dedi.
25.11.2023 Gündem
47/1A Trafik Cezası Kodu Nedir? 47/1A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
47/1A Trafik Cezası Kodu Nedir? 47/1A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Günümüzde hem araç kullanıcıları için hem de yayalar için birçok farklı ceza çeşidi bulunmaktadır. Bunlar arasında yer alan 47/1-a dur ihtarına uymama cezası da çok sık yaşanmaktadır. 47/1-a numaralı ceza kodu vuku bulduğunda, hem sürücünün sürücü belgesine belirli bir ceza puanı olarak, hem de para cezası olarak işlenmektedir. Trafik cezası rehberinde de geçerli olan 47/1-a cezaları için sürücüye, 20 ceza puanı yazılır. Ancak bu puan sürücü belgesinden 1 yıl dolmadan silinmediği için büyük önem taşımaktadır. 
22.09.2023 Gündem
47/1 C Trafik Cezası Kodu Nedir? 47/1 C Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
47/1 C Trafik Cezası Kodu Nedir? 47/1 C Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafik Kanununda insanların can ve mal güvenliğini sağlamak için pek çok kanun belirlenmiştir. Bu kurallara belirli kodlar verilmiş ve sistemde kolaylık sağlanmıştır. Bu maddelerden birisi de 47/1 C trafik cezası kodudur. Bu ceza kodunu alan kişi trafik kurallarından birini ihlal etmiştir. Bu ihlal sonucunda ise 47/1 C ceza kodunda belirlenen ücret kadar cezai işlem uygulanmaktadır.
22.09.2023 Gündem
61/1A Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
61/1A Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Taşıt yollarında, trafik düzeni içerisinde yer alan araçların bazı yerlerde duraklamaları veya park etmeleri yasaktır. Trafik kanununa göre yasak olan yerlerde araçların duraklamasının ve park etmesinin yasak olduğu ifade edilebilir. Karayolları trafik kanununun 61. maddesine göre yasak olan yerlerde park edilmesi ve duraklama yapılması 61/1A trafik kodu ile cezalandırılmaktadır. 61/1A trafik cezası koduna göre trafikte taşıt yolu üzerinde yasaklanan yerlere park edilmesi yasaktır. 
22.09.2023 Gündem
51/2 A Trafik Cezası Kodu Nedir? 51/2 A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
51/2 A Trafik Cezası Kodu Nedir? 51/2 A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Son senelerde ülkemiz çapında trafik kazalarının önüne geçebilmek adına radar ile hız kontrolü artırılmış durumdadır. Kara yolları bünyesinde sürücüler adına belirlenmiş olan hız sınırlarının aşılması durumunda, ciddi anlamda para cezası uygulanmaktadır. Bunların içerisinde ise 51/2 A trafik cezası yer almaktadır. Pek çok kişi, kendilerine ulaşan para cezasına dair tebligatlar bünyesinde 51/2 A trafik cezası ifadesi ile karşılaşabilirler.
22.09.2023 Gündem
60/1-A Trafik Cezası Kodu Nedir? 60/1-A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
60/1-A Trafik Cezası Kodu Nedir? 60/1-A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Sürücüler kara yollarında bazı hatalar yapabilmektedir. Bu hataların yapılması halinde cezai işlemler uygulanmaktadır. BU cezai işlemler bazı trafik kodları ile belirlenmiştir. Bunlardan birisi de 60/1-A trafik cezası kodudur. Bu trafik kodu araçların yanlış yere park etmesi sonucunda verilmektedir. 
22.09.2023 Gündem
73/b Trafik Cezası Kodu Nedir? 73/b Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
73/b Trafik Cezası Kodu Nedir? 73/b Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? 73/B sürücülere araçlardan bir şeyler dökmeleri ya da atmaları halinde yazılan cezadır. Cezanın yazılmasından sonra 15 gün içinde ödenmesi halinde indirim uygulanır. 
22.09.2023 Gündem
48/5 Trafik Cezası Kodu Nedir? 48/5 Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
48/5 Trafik Cezası Kodu Nedir? 48/5 Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafikte yerine getirilmesi gereken kuralların ihlal edilmesi durumunda trafik cezası uygulanmaktadır. Sürücülerin hem kendi hayatlarını hem de trafikte yer alan diğer sürücülerin hayatını tehlikeye atmaması için alkollü bir şekilde araç kullanmaması gerekmektedir. Kişinin alkollü araç kullanımı durumunda Karayolları Trafik Kanunu'nun 48/5 maddesinde de alkollü araç kullanımı durumunda uygulanacak olan yaptırımlar yer almaktadır. 
25.08.2023 Gündem
61/1B Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
61/1B Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? 61/1 B trafik cezası taşıt yolu üzerine park etmenin ya da yasak yerlere park etmenin cezasıdır. Bu ceza ile kişilerin belgelerine 10 ceza puanı eklenir.
24.08.2023 Gündem
Mobbing yapan başhekim için emsal ceza! Yönetici olamayacak
Mobbing yapan başhekim için emsal ceza! Yönetici olamayacak Kumluca Devlet Hastanesi’nde iki hemşireye görev yeri terk cezası olarak A-4 kâğıdına 500 kere, “Ben salağım servisimden başka servise gittim” yazdıran Başhekim Uzman Doktor Ayşegül Alkan hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucunda Alkan’a, ‘Amirine veya mahiyetindekilere karşı küçük düşürücü davranışta bulunmak’ fiilinden 60 ihtar puan ceza verildi ve görev yeri değiştirildi. Bu ceza puanına göre Alkan, meslek hayatı boyunca bir daha yöneticilik yapamayacak.
24.08.2023 Yaşam
46/2-B Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2-B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
46/2-B Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2-B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafik cezaları belirli kodlara ayrılmaktadır. Bu kodlarında kendilerine ait cezaları ve ceza puanları bulunmaktadır. Bu cezalardan birisi de 46/2-B cezasıdır. Bu ceza kodu önem taşıyan cezalar arasında yer almaktadır. 46/2-B kod şerit değiştirmek isteyen kişilerin kontrol etmeden geçmesi durumunda sürücülere verilmektedir. Bunun sonucunda da sürücülere cezai işlem uygulanmaktadır.
22.08.2023 Gündem
78/1 B Trafik Cezası Kodu Nedir? 78/1 B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
78/1 B Trafik Cezası Kodu Nedir? 78/1 B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Ülkemizde her verginin bir kodu bulunmaktadır. Aynı şekilde trafik cezalarının da kodları bulunmaktadır. Trafik şube denetleme ve kara yolları işletme tarafından trafik cezaları için belirli kodlar düzenlenmektedir. Bu kodlar ile cezaların ayrıntılarına, ne kadar ceza verildiğine ve nasıl itiraz edildiğine kolayca ulaşılabilmektedir. 78/1 B ceza kodu bunlardan birisidir. 
17.08.2023 Gündem
51/2 C Trafik Cezası Kodu Nedir? 51/2 C Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
51/2 C Trafik Cezası Kodu Nedir? 51/2 C Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Son zamanlarda hem trafiğin sorunsuz akışı, hem de sürücülerin can güvenliği bakımından trafik cezalarında önemli bir artış görülüyor. Sürücülerin kendi kullandıkları araçlara göre belirli bir hız sınırları bulunur. Bu hız sınırlarının aşılması durumunda ise, belirlenmiş trafik kurallarına göre cezası bulunur. 
8.08.2023 Gündem
61/1G Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1G Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
61/1G Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1G Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafik kuralları sürücülerin hem can hem de mal güvenliğini korumak için belirlenmiştir. Her cezanın farklı kodları bulunmaktadır. Bu kodlardan birisi de 61/1G numaralı trafik cezası kodudur. Bu ceza kodu sürücülerin yanlış park etmesi sonucunda sürücülere kesilmektedir. 
5.08.2023 Gündem
74/b Trafik Cezası Kodu Nedir? 74/b Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
74/b Trafik Cezası Kodu Nedir? 74/b Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafik cezaları trafiğe çıkan her sürücünün farklı nedenlerle karşılaşabileceği durumlar arasında yer alır. Günümüzde trafik cezaları ise, genellikle Mobese ve EDS gibi gelişmiş uygulamalarla kesiliyor. Kırmızı ışıkta durmayan ya da Hız limitine uymayan sürücüler bu uygulamalarda takip edilerek, plakaya gerekli cezai işlem yapılabiliyor. Sürücülere gelen cezalardan birisi de 74/b trafik cezası olabilir.
5.08.2023 Gündem
Ehliyet affı Resmi Gazete'de yayımlandı mı? Ehliyet affı çıktı mı 2023, torba yasada ehliyet affı var mı 2023, ehliyet affı kimleri kapsıyor?
Ehliyet affı Resmi Gazete'de yayımlandı mı? Ehliyet affı çıktı mı 2023, torba yasada ehliyet affı var mı 2023, ehliyet affı kimleri kapsıyor? "Ehliyet affı çıktı mı, ehliyet affı Resmi Gazete’de yayımlandı mı? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Trafikte ceza puanı dolan, bu nedenle ehliyetine el konulan sürücüler ehliyet affı yasasına yönelik araştırmalarını devam ettiriyor. Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, ehliyet affıyla ilgili Meclis'e sunulan teklifin yasalaştığını açıkladı. İşte ehliyet affında son durum…
30.03.2023 Gündem
İskoçya'da Başbakanlık'ta ilk namaz!
İskoçya'da Başbakanlık'ta ilk namaz! Pakistan asıllı Hamza Yusuf İskoçya’nın ilk Müslüman Başbakanı seçildi. Hamza Yusuf resmi Başbakanlık konutunda ailesi ile ilk namazını kıldı.
29.03.2023 Dünya
Ehliyet affı 2023 ne zaman yürürlükte? Trafik ceza puanları silindi mi? Hangi ihlallerin trafik cezaları silinecek?
Ehliyet affı 2023 ne zaman yürürlükte? Trafik ceza puanları silindi mi? Hangi ihlallerin trafik cezaları silinecek? Trafik ceza puanları hakkında gelişmeler devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamayla birlikte ehliyet affı ve trafik ceza puanları ile ilgili müjde de geldi. Ehliyetine el konulan ve trafik ceza puanı olan sürücüler "trafik ceza puanları silindi mi, ehliyet affı çıktı mı" sorularına yanıt aramaya başladı. Hangi ihlaller af kapsamında olacak? Trafik ceza puanları ne zaman silinecek? İşte detaylar...
24.01.2023 Gündem
Ehliyet affında detaylar belli oldu! Araba sahibi herkesi ilgilendiriyor
Ehliyet affında detaylar belli oldu! Araba sahibi herkesi ilgilendiriyor Araba sahibi herkesi ilgilendiren son dakika gelişmesi! Ehliyet affı ve ceza puanının silinmesini bekleyen milyonlarca sürücüye müjdeli haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu, detaylar belli oldu. Buna göre yaklaşık 2 buçuk milyon sürücünün ceza puanı silinecek ve 10 bin kişinin ehliyeti iade edilecek. İşte ehliyet affına ilişkin detaylar...
24.01.2023 Gündem
Gelinim Mutfakta gün birincisi kim oldu? 18 Ocak Gelinim Mutfakta çeyreği kim aldı?
Gelinim Mutfakta gün birincisi kim oldu? 18 Ocak Gelinim Mutfakta çeyreği kim aldı? Gelinim Mutfakta yarışmasında bugün Meksika usulü "ayrılık acısı" tarifi ile ekrana geldi. Nursel Ergin'in sunuculuğunu yaptığı yarışmada kayınvalideler gelinleri puanladı. Peki 18 Ocak Gelinim Mutfakta gün birincisi kim oldu, çeyreği kim aldı?
18.01.2023 Televizyon
46/2 H Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2 H Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
46/2 H Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2 H Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafik kuralları, sürücülerin ve yayaların güvenliklerini sağlamak için düzenlenmiştir. Trafik cezalarının her birinin ayırt edilebilmesi için farklı kodlar ile adlandırıldıklarını söylemek mümkündür. Trafik cezası kodlarından birisi de 46/2 H olarak ifade edilebilir.
9.12.2022 Ekonomi
46/2 G Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2 G Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
46/2 G Trafik Cezası Kodu Nedir? 46/2 G Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafikte uygulanan kurallar, sürücülerin can ve mal güvenliğini koruyabilmek amacıyla konulmuş bulunmaktadır. 46/2 G Trafik Cezası Kodu, trafikte sorun yaratacak şekilde şerit değiştirme suçlarına yazılır. Sürücüler aksi bir işaret bulunmadığı durumda, trafikte tehlike oluşturacak kadar birden çok şerit değiştirdiğinde 46/2 G Ceza kodu yazılmaktadır.
9.12.2022 Ekonomi
39/3 Trafik Cezası Kodu Nedir? 39/3 Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
39/3 Trafik Cezası Kodu Nedir? 39/3 Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Geçerlilik süresi dolmuş sürücü belgesi ile araç kullanmak yasaktır. Sürücü böyle bir ihlal yaprağında 39/3 trafik cezası uygulanır. 2918 sayılı kara yolları trafik kanuna göre “Sürücü belgelerine ait esaslar” başlığı altında 39. Maddesi baz alınarak 39-3 bendince cezai işlem uygulanır. 
3.12.2022 Ekonomi
39/2 Trafik Cezası Kodu Nedir? 39/2 Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
39/2 Trafik Cezası Kodu Nedir? 39/2 Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Araç sürmek isteyen kişilerin sürmek istedikleri araçlar için sürücü belgesi almaları germektedir. Kişinin süreceği araç türüne göre alınması gereken sürücü belgesinin sınıfı da farklılık göstermektedir. 39/2 trafik kodu ise sürücülerin ehliyet sınıfı dışında araç kullanmaları durumunda aldıkları trafik cezalarını ifade etmektedir. Kişinin ehliyet sınıfı dışında bir araç kullanması durumunda trafik cezası alacağını ifade eden bir trafik kuralıdır. Kişinin yetersiz ehliyetle araç kullanmaya çalışması durumunda 39/2 trafik cezası alacağının bilinmesi gerekmektedir. 
3.12.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ceza Puanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ceza puanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.