Ceza Muhakemesi Kanunu

Ceza Muhakemesi Kanunu

Son dakika Ceza Muhakemesi Kanunu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ceza Muhakemesi Kanunu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ceza Muhakemesi Kanunu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ceza Muhakemesi Kanunu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ceza muhakemesi kanunu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.245 ceza muhakemesi kanunu haberi bulunmuştur. Tüm ceza muhakemesi kanunu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı '8'inci Yargı Paketi' kabul edilerek yasalaştı.
2.03.2024 Çalışma Hayatı
Uzlaştırıcıların asgari ücret tarifesi belirlendi
Uzlaştırıcıların asgari ücret tarifesi belirlendi Ceza Muhakemesi Kanunu gereğince soruşturma ve kovuşturma makamlarının talebi üzerine görevlendirilen uzlaştırıcıların, 2024'e ait asgari ücret tarifesi belli oldu.
31.12.2023 Ekonomi
Vekalet ücreti || Yeni avukatlık asgari ücret tarifesine göre vekalet ücreti ne kadar? Vekalet ücreti tarifesi…
Vekalet ücreti || Yeni avukatlık asgari ücret tarifesine göre vekalet ücreti ne kadar? Vekalet ücreti tarifesi… Yeni avukatlık asgari ücret tarifesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Baro başkanlarıyla yaptığı toplantıda, "Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'ni eylül ayında açıklayacakları" sözünü verdiklerini hatırlattı. Bakan Tunç, "Çalışmalarımızı tamamladık, yeni tarifeyi onayladık. Yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderilen 2023-2024 Avukatlık Asgari Ücreti Tarifesi avukatlarımız için hayırlı uğurlu olsun." ifadesini kullandı.
21.09.2023 Ekonomi
Adalet Bakanı Tunç'tan adli tatil dönemi açıklaması
Adalet Bakanı Tunç'tan adli tatil dönemi açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yarın başlayacak adli tatil dönemi süresince adliyelerde nöbetçi mahkemelerce, Yargıtay ve Danıştay'da da nöbetçi heyetler tarafından kanunla belirtilen yargılamalara devam edileceğini duyurdu.
19.07.2023 Gündem
Hablemitoğlu davasında dikkat çeken talep! Ertelendi
Hablemitoğlu davasında dikkat çeken talep! Ertelendi Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesine ilişkin davada, 'reddi hakim' talebi sonrası dosyanın bir üst mahkemeye gönderilmesine karar verilerek, duruşma ertelendi. Hablemitoğlu ailesinin avukatı Ersan Barkın ise davanın en kritik sanığının tahliye edilmesinin ardından firari olduğunu belirterek, "Heyet tarafsızlığını yitirmiştir. Reddi hakim talebinde bulunuyoruz" dedi.
10.07.2023 Gündem
Hangi TİKTOK fenomenleri gözaltına alındı? Gözaltına alınan 120 TİKTOK fenomenleri kimler, isimleri var mı? (TİKTOK fenomenleri gözaltına alındı)
Hangi TİKTOK fenomenleri gözaltına alındı? Gözaltına alınan 120 TİKTOK fenomenleri kimler, isimleri var mı? (TİKTOK fenomenleri gözaltına alındı) Sosyal medya platformu TikTok'ta 1,2 milyar TL'lik vurgun yaptıkları belirlenen şüphelilere operasyon düzenlendi. 37 ilde eş zamanlı gerçekleşen operasyonda aralarında ünlü fenomenlerin de olduğu 120 kişi gözaltına alındı. Peki, gözaltına alınan TİKTOK fenomenleri kimler, hangi TİKTOK fenomenleri gözaltına alındı? Gözaltına alınan fenomenler kimler?
21.06.2023 Gündem
Cem Garipoğlu yaşıyor mu? Mezarı açılacaktı, flaş karar verildi
Cem Garipoğlu yaşıyor mu? Mezarı açılacaktı, flaş karar verildi Türkiye’nin gündemine oturan Münevver Karabulut cinayeti hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Münevver Karabulut’un babası cezaevinde 8 yıl önce intihar eden kızının katili Cem Garipoğlu'nun, ölmediğini, kaçtı veya kaçırıldığını öne sürmüştü. Süreyya Karabulut Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş ve Başsavcılık bu şüpheye yanıt vermişti. Konuyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. İşte detaylar...
10.04.2023 Gündem
Yeğenini 'çöp ev'de odaya kilitlemişti! 27 yıl hapis istemiyle hakim karşısında
Yeğenini 'çöp ev'de odaya kilitlemişti! 27 yıl hapis istemiyle hakim karşısında Bursa'da, kaçırdığı öne sürülen yeğeni Cem Muhammet A.'yı (10) 'çöp ev'deki kilitli odada alıkoyduğu iddiasıyla tutuklanan Kamuran Pınar Acar'ın, 27 yıl hapis cezası istemiyle Bursa 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Bursa Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği'nin (UCİM) davaya katılma talebi reddedildi.
6.03.2023 Yaşam
Sevgilisiyle yaşadığı evin penceresinden düşerek öldü! 'İntihar edecek biri değildi'
Sevgilisiyle yaşadığı evin penceresinden düşerek öldü! 'İntihar edecek biri değildi' Eskişehir’de geçtiğimiz haziran ayında sevgilisiyle birlikte yaşadığı evin penceresinden düşerek hayatını kaybeden Zerin Kılınç'ın acılı annesi Telli Özokçu, olayla ilgili yakalanan zanlı Yılmaz S.'nin ifadesinin ardından serbest bırakılması eleştirdi. Özokçu, “Ben 7 aydır bu gözyaşını döküyorum. Bir de yavrusu var benim kuzumun. Onun için hayatta kalmak zorundayız. Biz adalet istiyoruz. Raporlarımız çıkmadı. Hep onu bekledik, yok. Adalet istiyoruz” dedi. Yeni gelişmeye göre şüpheli Yılmaz S. yeniden gözaltına alındı.
11.01.2023 Yaşam
7. Yargı Paketi'nde taslak hazır! Konutta haciz uygulaması bitiyor
7. Yargı Paketi'nde taslak hazır! Konutta haciz uygulaması bitiyor Adalet Bakanlığı 7. Yargı Paketi üzerindeki çalışmalarını tamamladı. Kira ilişkisinden kaynaklanan uyuşmazlıklar, ortaklığın giderilmesine ilişkin uyuşmazlıklar, kat mülkiyetinden kaynaklanan uyuşmazlıklar ve komşu hakkıyla ilgili uyuşmazlıklar, zorunlu arabuluculuk kapsamına alınacak. Konutlarda hakim kararı olmaksızın haciz işlemi yapılamayacak.
2.01.2023 Gündem
CMK ücretlerine rekor artış
CMK ücretlerine rekor artış Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) gereğince soruşturma ve kovuşturma makamlarının talebi üzerine görevlendirilen müdafi veya vekillere yapılacak ödemelere ilişkin 2023 yılı ücret tarifesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Tarife kapsamında, ücretlere yüzde 122.93 oranında artış yapıldı.
28.12.2022 Gündem
Necip Hablemitoğlu cinayeti ile ilgili flaş gelişme!
Necip Hablemitoğlu cinayeti ile ilgili flaş gelişme! Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili aralarında FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen ile emekli Albay Levent Göktaş'ın da bulunduğu 10 sanık hakkında açılan davayı kabul eden Ankara 36’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği görevsizlik kararına savcılık tarafından yapılan itiraz reddedildi. Sanıklar, dosyanın gönderildiği terörle yetkili ağır ceza mahkemesinde yargılanacak.
21.12.2022 Gündem
Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı? Başsavcılık'tan  gündem yaratacak karar
Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı? Başsavcılık'tan gündem yaratacak karar Türkiye'yi sarsan Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili en derin şüphesini dile getirerek, cezaevinde 8 yıl önce intihar eden kızının katili Cem Garipoğlu'nun, ölmediğini, kaçtı veya kaçırıldığını öne süren acılı baba Süreyya Karabulut Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Baba Karabulut'un "Bu cellat ya öldürüldü ya kaçırıldı" şüphesine Başsavcılık yanıt verdi.
17.12.2022 Gündem
Konya'daki vahşette yeni gelişme! Emine Erdoğan'dan infial yaratan görüntülere tepki
Konya'daki vahşette yeni gelişme! Emine Erdoğan'dan infial yaratan görüntülere tepki Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ndeki görevlinin bir köpeğe elindeki kürekle vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen görüntüler infial yaratmıştı. Tepki çeken görüntülerle ilgili soruşturma başlatılmıştı. Gözaltına alınan 2 kişi çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği'nce 'Bir ev Hayvanına veya Evcil Hayvana İşkence Etme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.. Merkezin bağlı olduğu Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Nevzat D. ile veteriner hekim açığa alındı, olay sırasında orada bulunan işçilerin iş akitleri feshedildi, sorumluların tamamı da işten çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da Konya'daki görüntülere tepki göstererek "Hepimizi derinden üzen hadiseyi şiddetle kınıyor ve cezasız kalmayacağına inanıyorum" dedi.
25.11.2022 Gündem
Cemevlerinin elektrik ve su faturaları devlet tarafından ödenecek
Cemevlerinin elektrik ve su faturaları devlet tarafından ödenecek Cemevlerinin elektrik ve su faturalarının devlet tarafından ödenmesini de içeren torba teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
24.10.2022 Gündem
Filiz Saraç kimdir? Yeni İstanbul Barosu başkanı Filiz Saraç hakkında merak edilenler…
Filiz Saraç kimdir? Yeni İstanbul Barosu başkanı Filiz Saraç hakkında merak edilenler… İstanbul barosu başkanı kim oldu, sorusu yanıt buldu. İstanbul Barosu'nun yeni başkanı Filiz Saraç oldu. Saraç, İstanbul Barosu’nun ilk kadın başkanı oldu. Peki, Filiz Saraç kimdir? Yeni İstanbul Barosu başkanı Filiz Saraç hakkında merak edilenler…
24.10.2022 Gündem
Rusya'dan Kuzey Akım'daki sızıntılara ilişkin "Uluslararası Terörizm Yasası" doğrultusunda soruşturma
Rusya'dan Kuzey Akım'daki sızıntılara ilişkin "Uluslararası Terörizm Yasası" doğrultusunda soruşturma Rusya, Baltık Denizi üzerinden Rus gazını Avrupa'ya taşıyan Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarındaki sızıntılar ile ilgili "Uluslararası Terörizm Yasası" doğrultusunda soruşturma başlattı.
28.09.2022 Dünya
Ziraat Bankası servis görevlisi maaşı ne kadar? Ziraat Bankası servis görevlisi nedir, ne iş yapar, sınav konuları belli mi, başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır?
Ziraat Bankası servis görevlisi maaşı ne kadar? Ziraat Bankası servis görevlisi nedir, ne iş yapar, sınav konuları belli mi, başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? Ziraat Bankası servis görevlisi alımı için aramalar arttı. Ziraat Bankası ile Ziraat Katılım Bankası için 1800 servis görevlisi alımı yapılacak. Peki, Ziraat Bankası servis görevlisi ne iş yapar, maaşı ne kadar? Ziraat Bankası servis görevlisi başvuru şartları nelerdir, nasıl ve ne zaman yapılır? Sınav soruları ve konuları belli mi?
27.09.2022 Personel Alımı
MASAK nedir? MASAK’ın görevleri nelerdir? MASAK kime bağlıdır? MASAK ÖSYM’de nasıl inceleme yapacak?
MASAK nedir? MASAK’ın görevleri nelerdir? MASAK kime bağlıdır? MASAK ÖSYM’de nasıl inceleme yapacak? KPSS’de soru sızdırma iddiaları üzerine ÖSYM’de araştırmalar sürüyor! DDK müfettişleri ÖSYM’nin sorularının bulunduğu kozmik odasında yer alan sınav sorularını inceliyor. Soruşturmada MASAK da devreye girdi. Türkiye’nin gözü kulağu ÖSYM’de yapılan incelemelere ve KPSS soruşturmasına çevirilirken MASAK’ın yapacağı incelemeler de kamuoyu tarafından takip edilecek. Pek çok kişi MASAK’ın görevleri ve hangi suçlara baktığı konusundaki bilgileri araştırıyor. Peki, MASAK nedir? MASAK’ın görevleri nelerdir? MASAK kime bağlıdır? MASAK ÖSYM’de nasıl inceleme yapacak? MASAK hangi suçlara bakar? MASAK ÖSYM raporu ne zaman çıkar? İşte MASAK hakkında bilmeniz gerekenler…
6.08.2022 Gündem
Liseli kıza vapurda aylarca dehşeti yaşattı!
Liseli kıza vapurda aylarca dehşeti yaşattı! Lise öğrencisi E.T.’yi her gün okula gitmek için bindiği vapurda taciz eden Afgan uyruklu Sakhı Murad Azımı hakkında “cinsel taciz” suçundan üç yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
14.07.2022 Yaşam
Adli tatil ne zaman başlıyor, hangi gün ve tarihte bitiyor?
Adli tatil ne zaman başlıyor, hangi gün ve tarihte bitiyor? Adli tatil merak ediliyor. Temmuz ayının gelmesiyle adli tatilin ne zaman başlayacağı mahkemede işi olanlar tarafından sorgulanıyor. Peki, Adli tatil ne zaman başlıyor, hangi gün ve tarihte bitiyor?
4.07.2022 Gündem
DBP’li Saliha Aydeniz hakkında flaş gelişme!
DBP’li Saliha Aydeniz hakkında flaş gelişme! Polise tokat atılmasıyla ilgili DBP’li Saliha Aydeniz’in yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin karma komisyonun Perşembe günü toplanacağı bildirildi.
20.06.2022 Gündem
Hamile eşiğini öldürdüğü iddia edilmişti! Dava yeni gelişme
Hamile eşiğini öldürdüğü iddia edilmişti! Dava yeni gelişme Muğla'nın Fethiye ilçesinde Kelebekler Vadisi'nde hamile eşini kayalıklardan iterek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Hakan Aysal'ın davasında İstinaf Mahkemesi, Hakan Aysal'ın akıl hastası olup olmadığının İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. Üst Kurulundan alınacak raporla belirlenmesi gerekirken bunun yapılmadığını belirterek, yerel mahkemenin müebbet hapis cezası kararını bozarak, yeniden yargılanmasına karar verdi.
19.06.2022 Yaşam
Kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine dair Türk Ceza Kanunu Resmi Gazete’de
Kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine dair Türk Ceza Kanunu Resmi Gazete’de Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine dair Türk Ceza Kanunu Resmi Gazete’de yayımlandı. Kanuna göre, failin salt indirim almaya yönelik kılık ve kıyafetine özen göstermesi, takım elbise giymesi, kravat takması gibi duruşmadaki şekli tutum ve davranışları, takdiri indirim nedeni olarak dikkate alınmayacak.
26.05.2022 Gündem
Genç kızın taytını çalıp kaçmıştı! Şok eden iç çamaşırı itirafı
Genç kızın taytını çalıp kaçmıştı! Şok eden iç çamaşırı itirafı Ankara'nın Keçiören ilçesinde lise öğrencisi Y.Ç.'nin (17) kuruması için balkona astığı taytı kokladıktan sonra çalan, hakkında 'cinsel taciz'den suç duyurusu bulunan N.T. savcılık ifadesinde, "Bugüne kadar 60 tane kadın çamaşırı çaldım. Bu, benim zaafım" dedi.
8.05.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Ceza Muhakemesi Kanunu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ceza muhakemesi kanunu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.