Bakanlıktan Emine Erdoğan ve Çevre Ajansı ile ilgili iddialara tepki: Hukuki süreç başlatılacak
Bakanlıktan Emine Erdoğan ve Çevre Ajansı ile ilgili iddialara tepki: Hukuki süreç başlatılacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bir gazetede çıkan, Çevre Ajansı’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde olduğu yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada "Türkiye Çevre Ajansı TBMM'de milletin temsilcilerinin onayıyla kurulmuştur. Çevre Ajansı Emine Erdoğan Hanımefendi de dâhil olmak üzere hiç kimsenin himayesinde değildir ve hiçbir özel şahısla ilgisi yoktur." ifadeleri kullanıldı.
30.09.2022 Gündem
Bakan Kurum: Buna müsaade etmeyeceğiz
Bakan Kurum: Buna müsaade etmeyeceğiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Çevre Ajansı'na ilişkin ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Bakan Kurum "Uluslararası ödüllere layık görülen, israfın önlenmesine ve ekonomimize büyük katkılar sağlayan Sıfır Atık Hareketimize ve bu hareketi himaye eden Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'ye dair insanın hayal gücünü zorlayan, akla hayale sığmaz iftiralar, yalanlar, asılsız ve mesnetsiz iddiaları şaşkınlık ve esefle gördük" dedi.
27.05.2022 Siyaset
Bakan Kurum'dan 'Türkiye Çevre Ajansı' açıklaması
Bakan Kurum'dan 'Türkiye Çevre Ajansı' açıklaması Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Ülkemizde ilk kez Çevre Ajansının kurulmasını sağlayan düzenlememizle atık toplama konusunda en verimli uygulamalardan dünyada da yaygın olarak kullanılan Depozito İade Sistemi'nin etkinliğini tek bir merkezden, Çevre Ajansımızdan yöneterek artıracağız." ifadelerini kullandı.
18.10.2020 Gündem