Cemil Ertem

Cemil Ertem

Son dakika cemil ertem haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cemil ertem ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cemil ertem haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cemil Ertem

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cemil ertem gelişmeleri de dahil olmak üzere 110 cemil ertem haberi bulunmuştur. Tüm cemil ertem haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye’den ABD’ye ticari diplomasi hamlesi
Türkiye’den ABD’ye ticari diplomasi hamlesi Türkiye ile ABD arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinasyonunda ABD’de 'ticari diplomasi etkinlikleri' düzenlenecek.
13.03.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Cemil Ertem açıkladı! Kripto para...
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Cemil Ertem açıkladı! Kripto para... Türkiye dünden beri 2 milyar dolarlık kripto para vurgunu iddiasını konuşuyor. Bu konuda ne adım atılabilir? Yasal düzenlemeler olacak mı? Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Cemil Ragıp Ertem, CNN TÜRK haber editörü Kıvanç El'in sorularını yanıtladı.
23.04.2021 Ekonomi
Kıdemde 3 ayaklı mutabakat formülü
Kıdemde 3 ayaklı mutabakat formülü Kıdem tazminatı çalışmalarında mutabakat aradıklarını belirten Erdoğan, “Konunun işçi, işveren ve hükümet; üçlü ayağı var. Hepsinin mutabakatı ile çözeceğiz” dedi.
17.04.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeşil ışık yaktı! Krediler...
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeşil ışık yaktı! Krediler... İhracatçıları kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eximbank kredilerinin artırılması talebine yeşil ışık yaktı. TİM Başkanı Gülle, “Eximbank’ın ihracatçıya vereceği 10 milyar dolarlık ilave kredi 20 milyar dolarlık ihracat artışı sağlar” dedi
26.10.2018 Ekonomi
KGF kredisine 13 yıl  yapılandırma müjdesi
KGF kredisine 13 yıl yapılandırma müjdesi Yeni düzenleme ile döviz kredileri TL cinsinden yapılandırılabilecek. Kredi Garanti Fonu (KGF) tarafından kefalet verilmiş işletme kredisinde 96 ay, yatırımda 156 ayı aşmamak kaydıyla yapılandırma yapılabilecek.
11.10.2018 Ekonomi
Yerli ve milli not dönemi başlıyor
Yerli ve milli not dönemi başlıyor Ekonomi yönetiminin spekülatif kararlar almakla suçladığı uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının yerine geçecek yerli ve milli not kuruluşu için süreç hızlandı.
19.06.2018 Ekonomi
YÖK, kodlama/yazılım eğitimi başlatıyor
YÖK, kodlama/yazılım eğitimi başlatıyor YÖK, İŞKUR ve üniversiteler işbirliğiyle gençlere kodlama/yazılım eğitimi başlatılıyor. Proje, genç işsizliğin azaltılmasında önemli rol oynayacak.
18.06.2018 Ekonomi
Cemil Ertem'den enflasyon açıklaması
Cemil Ertem'den enflasyon açıklaması Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, enflasyon rakamlarının yüksek gelmesi halinde Merkez Bankası'nın harekete geçeceğini söyledi.
1.06.2018 Ekonomi
"Türkiye’yi tarihinin en büyük ekonomik krizine götüren isim şu anda..."
"Türkiye’yi tarihinin en büyük ekonomik krizine götüren isim şu anda..." Türkiye, 2001'de tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşadı. IMF ile başımızın belada olduğu o dönem, bir bakan yaşadığı stresten dolayı intihara kalkışmıştı. Türkiye'yi o stresin altına sokan isim IMF Türkiye masası şefi olan Cottarelli'ydi. O isim şu anda bakın ne yapıyor.
31.05.2018 Gündem
16 milyarlık ÖTV’den vazgeçemeyiz
16 milyarlık ÖTV’den vazgeçemeyiz Maliye Bakanı Ağbal, enflasyonda 0.5 puanlık düşüş için 16 milyarlık vergiden vazgeçmelerinin gerektiğine dikkat çekerek, “Bu da bütçeye önemli yük getirir. ÖTV indirimiyle ilgili çalışma yok” dedi.
2.05.2018 Ekonomi
Ankara'da kritik toplantı! İndirim geliyor mu?
Ankara'da kritik toplantı! İndirim geliyor mu? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem’in akaryakıtta ÖTV indirimine gidilebileceği yönündeki sözlerinin ardından hafta başında Ankara, kritik bir toplantıya ev sahipliği yapacak
2.05.2018 Ekonomi
Benzinde son dakika ÖTV müjdesi:'Depolar 20-25 lira daha ucuza dolacak'
Benzinde son dakika ÖTV müjdesi:'Depolar 20-25 lira daha ucuza dolacak' Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem’in geçen haftalarda sinyalini verdiği ÖTV'de indirim yüzde 15 olarak gerçeklerşirse araçların deposu 20-25 lira daha ucuza dolacak.
30.04.2018 Ekonomi
Ertem: Akaryakıtta ÖTV düşürülmeli
Ertem: Akaryakıtta ÖTV düşürülmeli Maliye Bakanlığı'nın politikalarıyla Merkez Bankası'na destek olması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, fiyat esnekliği az olan akaryakıt ürünlerinde ÖTV indirimine gidilebileceğini söyledi
27.04.2018 Ekonomi
Merkez Bankası’ndan faiz artırım sinyali
Merkez Bankası’ndan faiz artırım sinyali Yarın açıklanacak faiz öncesi Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'dan faiz artırım sinyali geldi. Çetinkaya Washington'da yaptığı sunumda ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabileceğini söyledi.
24.04.2018 Ekonomi
Cemil Ertem'den ÖTV indirim sinyali geldi!
Cemil Ertem'den ÖTV indirim sinyali geldi! Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, yaptığı değerlendirmede "Fiyat esnekliği olmayan alanlarda ÖTV indirimleri bütçede çok olumsuz etkiye yol açmaz" derken yapılacak indirim ile ilgili de "Enflasyon beklentilerini düşürüz; temel makrodan faiz ve kura kadar olumlu etkisi olur; bunları kullanmaktan çekinilmemeli" dedi.
20.04.2018 Ekonomi
Piyasada tansiyon ‘erken’ düştü
Piyasada tansiyon ‘erken’ düştü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerin 24 Haziran’da yapılacağını açıklaması, piyasalardaki tansiyonu düşürdü. Belirsizliğin kalkmasıyla dolar/TL 4.01’i test etti, borsa yüzde 3.1 yükseldi. İşlem hacmi rekor kırdı.
18.04.2018 Ekonomi
Ertem: Kur oynaklığına karşı adımlar atılacak
Ertem: Kur oynaklığına karşı adımlar atılacak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, kur oynaklığına karşı adımlar atılacağını söyledi.
13.04.2018 Ekonomi
Savaş ekonomisi
Savaş ekonomisi ‘Ticaret savaşları’nın ayak sesleri iyice güçlenince piyasalar gerildi. ABD başta olmak üzere Japonya’dan Çin’e, Avrupa’dan Afrika’ya tüm borsalar çöktü. TL de tedirginlikten payını aldı. Dolar 4.03 TL’yi gördü.
23.03.2018 Ekonomi
İlk adım kamu bankalarından
İlk adım kamu bankalarından Kamu bankalarının faizleri düşürecek bir çalışma yaptığını düşündüğünü söyleyen Ertem, “Önümüzdeki günlerde faizleri düşürecek adımlar atılacaktır” dedi
16.02.2018 Ekonomi
Ertem: Kamu bankaları faizi düşürücü adım atacaktır
Ertem: Kamu bankaları faizi düşürücü adım atacaktır Kredi Garanti Fonu ile kamu bankalarının alacak tarafının güçlendirildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, "Bankaların artık faizleri düşürecek yönde bir çalışma yaptıklarını düşünüyorum, önümüzdeki günlerde faizleri düşürecek adımlar atılacaktır" dedi.
16.02.2018 Ekonomi
Beştepe'de kritik faiz toplantısı
Beştepe'de kritik faiz toplantısı Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faizler ve yatırım konusunda bir toplantı yaptığını açıkladı.
2.02.2018 Ekonomi
En kötü geride kaldı
En kötü geride kaldı TÜFE’de hedefler şaştı ve yılı çift haneyle bitirdi. Ancak ekonomistlere göre, enflasyon düşüş trendine girecek. Uzmanlar 2018’de yeniden tek hanelerin görüleceğini öngördü
3.01.2018 Ekonomi
100 milyarlık enjeksiyon
100 milyarlık enjeksiyon Büyümeyi tetikleyen ve şirketlere can suyu olan Kredi Garanti Fonu, 2018’de de sürecek. Kredi geri dönüşleri ve 2017’den kalan 50 milyar liralık kefalet piyasaya enjekte edilecek. 100 milyar liralık hacim oluşacak
2.01.2018 Ekonomi
Cemil Ertem'den "Bitcoin" uyarısı
Cemil Ertem'den "Bitcoin" uyarısı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, Bitcoin'le ilgili uyarıda bulunarak "Regülasyonlar ortaya çıkana kadar tasarruf aracı olarak kullanılmamalı" dedi.
21.12.2017 Ekonomi
Kıskandıran büyüme
Kıskandıran büyüme Türkiye ekonomisi 3’üncü çeyrekte beklentilerin üzerinde yüzde 11.1 büyüyerek son 6 yılın en iyi performansını sergiledi. Türkiye, AB, G20 ve OECD ülkelerini sollayarak dünyanın en hızlısı oldu. Büyümeyi teşvikler, KGF, sanayinin hızlı dönen çarkları ve hanehalkı tüketimi tetikledi. 2017’de yüzde 7’lik büyüme için umut doğdu
11.12.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Cemil Ertem ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cemil ertem haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.