Ticaret Bakanlığı duyurdu! Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde değişiklik! İnternet alışverişlerinde geçerli! Cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlar iade edilemeyecek!
Ticaret Bakanlığı duyurdu! Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde değişiklik! İnternet alışverişlerinde geçerli! Cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlar iade edilemeyecek! Ticaret Bakanlığı Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğ’inde değişikliğe gitti. Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde yeni düzenlemeler yapıldı. Cayma hakkını da içeren düzenlemede tüketiciye teslimi yapılmış olan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlarda tüketici iade hakkını kullanamayacak. Düzenlemede tanıtma ve kullanma kılavuzunda satıcı veya yetkili servis tarafından kurulum veya montajının yapılacağı belirtilen mallardan kurulum ya da montajı yapılanlar da iade edilemeyecek. Peki, İnternetten alışverişte iade nasıl olacak? İnternetten alınan cep telefonu ve bilgisayarın iadesi yok mu? İnternet alışverisinde cep telefonu iadesi nasıl olacak? İşte detaylar…
23.08.2022 Ekonomi
Cayma oranı yüzde 52 yeniden dizayn gerekli
Cayma oranı yüzde 52 yeniden dizayn gerekli Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) otomatik katılımda sistemden çıkış oranının yüzde 52 olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Cayma oranı yüksek, dizaynı gözden geçirmemiz lazım” dedi
12.06.2017 Ekonomi
Ev alacaksanız okuyun! Gerekçe göstermeden vazgeçebilirsiniz ama...
Ev alacaksanız okuyun! Gerekçe göstermeden vazgeçebilirsiniz ama... Ön ödemeli konut satışında değişikliğe gidildi. Ev alan 24 aya kadar herhangi bir gerekçe göstermeksizin sözleşmeden dönebilecek. Ancak satıcı tazminat ödenmesini isteyebilecek.
11.03.2017 Ekonomi
Mahkemeden emsal karar! 40 gün sonra cayınca...
Mahkemeden emsal karar! 40 gün sonra cayınca... Bursa'da, bir tur firması tarafından tanıtım amaçlı götürüldüğü tesislerde, psikolojik baskı altında devre mülk sözleşmesi ve senet imzalatıldığını iddia eden tüketici, 40 gün sonra caymasına rağmen sözleşmeyi "kapıdan satış" kapsamında değerlendiren mahkemece haklı bulundu.
26.05.2015 Ekonomi