Cari İşlemler Açığı

Cari İşlemler Açığı

Son dakika cari işlemler açığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cari işlemler açığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cari işlemler açığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cari İşlemler Açığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cari işlemler açığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 422 cari işlemler açığı haberi bulunmuştur. Tüm cari işlemler açığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Moody's Türkiye için not kararını açıkladı
Moody's Türkiye için not kararını açıkladı Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3" olarak teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.
13.01.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon vurgusu: Yeniden tek haneye çekilecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon vurgusu: Yeniden tek haneye çekilecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi kapsamında Meclis'te konuşuyor. Yılmaz "Dezenflasyon politikalarımızın devamlılığı sağlanarak 2025 yılında istikrar dönemine geçilecek; enflasyondaki gerileme hız kazanacak, öngörülebilirlik artacak ve 2026 yılında enflasyon yeniden tek haneye çekilecektir" dedi.
11.12.2023 Ekonomi
Merkez Bankası PPK toplantı özeti yayımlandı
Merkez Bankası PPK toplantı özeti yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti'nde, "Yumuşak bir geçiş süreci için sadeleşme politikasının kademeli olmasına karar verilmiştir" denildi.
3.07.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş açıklama geldi!
Merkez Bankası'ndan flaş açıklama geldi! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), cari işlemler hesabının eylülde 2 milyar 966 milyon dolar açık kaydettiğini duyurdu.
11.11.2022 Ekonomi
Bakan Nebati, 'Revize ediyoruz' dedi ve duyurdu
Bakan Nebati, 'Revize ediyoruz' dedi ve duyurdu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada, "Turizm tahminlerimizi yukarı yönlü revize ediyoruz. 2022'de turizmde 44 milyar dolar gelir hedefliyoruz" diye konuştu.
2.11.2022 Ekonomi
Petrol fiyatları 2 yılda yüzde 350 arttı
Petrol fiyatları 2 yılda yüzde 350 arttı 2021’de yaşamın normalleşmeye başlamasıyla birlikte enerji tüketimi pandemi öncesi dönemin üzerine çıktı. Uzmanlar, dünyanın 1970’lerden beri gözlenen en büyük enerji kriziyle karşı karşıya olduğunu dile getiriyor. Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi, deneyimli ekonomist Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, küresel enerji görünümünü değerlendirdi.
16.09.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan cari açık mesajı: 3 milyar 458 milyon dolar oldu
Merkez Bankası'ndan cari açık mesajı: 3 milyar 458 milyon dolar oldu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) haziran ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini açıkladı. Cari işlemler açığı, 2 milyar 269 milyon dolar artarak 3 milyar 458 milyon dolar olarak gerçekleşti. 12 aylık cari işlemler açığı, 32 milyar 667 milyon dolar oldu.
11.08.2022 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: OECD içinde akaryakıttan en az vergi alan ülkeyiz
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: OECD içinde akaryakıttan en az vergi alan ülkeyiz  Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Yüz Yüze 100 Gün programı çerçevesinde ‘Buluşma ve İstişare Toplantısı’na katıldı. Programda konuşan Bakan Nebati, “Son iki ayda dünyada petrol fiyatları yükselirken ana haberlerin manşetleriydi. Benzine, motorine zam sabah akşam manşetti. Dünyadaki fiyatlar arttı. OECD içinde akaryakıttan en az vergi alan ülkeyiz. Biz yüzde 24’lerde vergi alıyoruz.“ dedi
10.08.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Çözüm adresi biz olacağız
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Çözüm adresi biz olacağız Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonla mücadele konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Enflasyon sorununu çözmek amacıyla gereken adımları tek tek attıklarının altını çizen Bakan Nebati "Bugün AK Parti iktidarı nasıl milletin sorunlarını çözüm adresi olarak gördüyse enflasyon sorununu da kesinlikle çözmek istisna değildir. Bu sorunun çözüm adresi biz olacağız" dedi.
10.08.2022 Ekonomi
Cari açık verileri açıklandı
Cari açık verileri açıklandı Cari işlemler açığı, mayısta 3 milyar 151 milyon dolar artarak 6 milyar 468 milyon dolar olarak gerçekleşti. 12 aylık cari işlemler açığı, 29 milyar 444 milyon dolar oldu.
8.07.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den önemli açıklamalar: Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı
Bakan Nebati'den önemli açıklamalar: Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Meclis'teki ek bütçe görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati 'Kamu maliyemiz dünyada yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen ekonomimizin en güçlü taraflarından biri olmaya devam ediyor.' ifadelerini kullandı. Nebati, "2022 yılı Mayıs ayında ihracatımız yıllık 242,6 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmıştır." dedi.
28.06.2022 Siyaset
Bakan Nebati: Azalan dış finansman ihtiyacı ile birlikte enflasyon üzerindeki kur baskıları düşecektir
Bakan Nebati: Azalan dış finansman ihtiyacı ile birlikte enflasyon üzerindeki kur baskıları düşecektir Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2022 yılı Mayıs ayında ihracatın yıllık 242,6 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığını belirterek, azalan dış finansman ihtiyacı ile birlikte enflasyon üzerindeki kur baskılarının düşeceğini söyledi.
23.06.2022 Ekonomi
Merkez Bankası yıl sonu dolar tahmini 2022! Yıl sonu Merkez Bankası dolar tahmini yükseldi mi?
Merkez Bankası yıl sonu dolar tahmini 2022! Yıl sonu Merkez Bankası dolar tahmini yükseldi mi? Merkez Bankası tarafından açıklanan Piyasa Katılımcıları Anketinde yıl sonu için TÜFE beklentisi bir önceki anket dönemine göre yaklaşık 6,5 puanlık artışla yüzde 64,59'a yükseldi. Dolar/TL için ise yıl sonu beklentileri de arttı. İşte Merkez Bankası yıl sonu dolar tahmini 2022…
17.06.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan son dakika dolar açıklaması!
Merkez Bankası'ndan son dakika dolar açıklaması! Merkez Bankası'ndan son dakika dolar açıklaması Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Nisan ayı Ödemeler Dengesi Gelişmeleri’ni paylaştı. Cari işlemler hesabı nisanda 2 milyar 737 milyon dolar açık verirken, 12 aylık cari işlemler açığı 25 milyar 710 milyon dolar oldu.
13.06.2022 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıkladı. Kurul, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi.
14.04.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan son dakika dolar ve altın açıklaması!
Merkez Bankası'ndan son dakika dolar ve altın açıklaması! Merkez Bankası'ndan son dakika açıklaması! Merkez Bankası toplam rezervleri 18 Şubat ile biten haftada 837 milyon dolar azaldı. Öte yandan Merkez Bankası PPK özet metninde “Enflasyonda yakın dönemde gözlenen yükselişte; ekonomik temellerden uzak fiyatlama oluşumları, küresel enerji, gıda ve tarımsal emtia fiyatlarındaki artışlar ile tedarik süreçlerindeki aksaklıklar gibi arz yönlü unsurlar ve talep gelişmeleri etkili olmaktadır” denildi.
24.02.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması: Yükselişte küresel artışlar etkili oldu
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması: Yükselişte küresel artışlar etkili oldu Merkez Bankası son dakika enflasyon açıklaması! Merkez Bankası PPK özet metninde “Enflasyonda yakın dönemde gözlenen yükselişte; ekonomik temellerden uzak fiyatlama oluşumları, küresel enerji, gıda ve tarımsal emtia fiyatlarındaki artışlar ile tedarik süreçlerindeki aksaklıklar gibi arz yönlü unsurlar ve talep gelişmeleri etkili olmaktadır” denildi.
24.02.2022 Ekonomi
Cari işlemler açığı belli oldu
Cari işlemler açığı belli oldu Cari işlemler açığı, 2020 yılının Aralık ayına göre 401 milyon ABD doları artarak 3 milyar 841 milyon ABD doları oldu.
11.02.2022 Ekonomi
Özhaseki: Hızlı tren sözleşmesi haftaya imzalanacak
Özhaseki: Hızlı tren sözleşmesi haftaya imzalanacak AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, düzenlenen 2021 yılı değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, 2022’nin Kayseri’de daha fazla hizmetin sunulacağı bir yıl olacağını söyleyerek, ““Hızlı tren sözleşmesi haftaya imzalanacak” dedi.
2.01.2022 Siyaset
Sanayi üretim rakamları belli oldu! Çarklar dönüyor
Sanayi üretim rakamları belli oldu! Çarklar dönüyor Sanayi üretimi yıllık %8,5 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2021 yılı Ekim ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %9,2, imalat sanayi sektörü endeksi %9,2 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %3,5 arttı. Öte yandan cari işlemler hesabı ekimde 3,16 milyar dolar fazla verdi.
13.12.2021 Ekonomi
Bakan Nebati'den asgari ücret açıklaması: Beklentiyi karşılayacak bir artış planlıyoruz
Bakan Nebati'den asgari ücret açıklaması: Beklentiyi karşılayacak bir artış planlıyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, “2022 yılında da Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü ile işçilerimizin, Toplu Sözleşme uyarınca da memurlarımızın maaşlarında artışlar yapılacağı unutulmamalıdır. Asgari ücrete ilişkin de görüşmeler devam etmekte olup 2022 yılı için asgari ücrette herkesin beklentilerini karşılayacak bir artış yapmayı planlıyoruz” dedi.
10.12.2021 Gündem
Merkez Bankası açıkladı! 12 aylık veri...
Merkez Bankası açıkladı! 12 aylık veri... Merkez Bankası duyurdu! Flaş açıklama geldi. Cari işlemler hesabı eylülde 1 milyar 652 milyon dolar fazla verirken, 12 aylık cari işlemler açığı 18 milyar 444 milyon dolar oldu.
11.11.2021 Ekonomi
Cari işlemler ağustosta fazla verdi
Cari işlemler ağustosta fazla verdi Cari işlemler hesabı ağustosta 528 milyon dolar fazla verirken, 12 aylık cari işlemler açığı 23 milyar 33 milyon dolar oldu.
11.10.2021 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan kritik faiz hamlesi!
Merkez Bankası'ndan kritik faiz hamlesi! Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu faiz kararını bugün açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini değiştirmeyerek yüzde 19'da sabit tutmuştu.
23.09.2021 Gündem
Merkez Bankası'ndan flaş faiz kararı! Perşembe günü...
Merkez Bankası'ndan flaş faiz kararı! Perşembe günü... Merkez Bankası'ndan flaş faiz kararı! Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu faiz kararını perşembe günü açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini değiştirmeyerek yüzde 19'da sabit tutmuştu.
20.09.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Cari İşlemler Açığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cari işlemler açığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.