Çalışma Bakanlığı

Çalışma Bakanlığı

Son dakika çalışma bakanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çalışma bakanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çalışma bakanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çalışma Bakanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çalışma bakanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 14.242 çalışma bakanlığı haberi bulunmuştur. Tüm çalışma bakanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerimizle ilgili çalışma var
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerimizle ilgili çalışma var Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir televizyon kanalında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. "2013'te IMF ile noktayı koyduk. IMF ile masaya oturulması kesinlikle söz konusu değil." diyen Yılmaz, "Enflasyonu düşürmeye kararlıyız, geçmişte de bunu yapabilmiş bir kadroyuz. Bu bir süreç. Haziran, Temmuz ve Ağustos'ta enflasyon düşecek." dedi.
19.04.2024 Gündem
ABD Mart ayı enflasyon verisi açıklandı! Altın fiyatları tepki verdi
ABD Mart ayı enflasyon verisi açıklandı! Altın fiyatları tepki verdi Yıllık enflasyonun Mart ayında yükselmesi ve temel fiyat baskılarının inatçı bir şekilde güçlü kalmaya devam etmesi, Fed'in bu yıl faiz oranlarını ne kadar düşürebileceğine dair soru işaretlerini arttırdı.
10.04.2024 Ekonomi
Fed yetkililerinden faiz indirimi mesajı
Fed yetkililerinden faiz indirimi mesajı Boston Fed Başkanı Collins, "beklentiler karşılanır ise" bu yıl içinde faiz oranları düşürülebileceğini söyledi. Richmond Fed Başkanı Barkin, "Faiz indirimleri konusunda sabırlı olmak mantıklı" dedi. Fed Yönetim Kurulu üyesi Kugler ise "Şu andan itibaren yıl sonuna kadar ve ileriye dönük her toplantı canlı olacak" dedi.
8.02.2024 Ekonomi
Emekli ve çalışan milyonları ilgilendiriyor! Düzenleme yapılması bekleniyor, uzman isim tek tek açıkladı
Emekli ve çalışan milyonları ilgilendiriyor! Düzenleme yapılması bekleniyor, uzman isim tek tek açıkladı 2024 yerel seçimlerine doğru yaklaşırken, sosyal güvenlik alanında yapılması beklenen önemli düzenlemeler, siyasi tartışmaların odağında yer alıyor. SGK Uzmanı Dilek Ete Çalışma Bakanlığı'nın üzerine eğilmesi gereken konuların altını çizerek milyonlarca vatandaşın düzenleme beklediğinin altını çizdi.
8.02.2024 Çalışma Hayatı
Emekliye refah payı müjdesi! Hesaba yatıyor, tarih verildi
Emekliye refah payı müjdesi! Hesaba yatıyor, tarih verildi Emekliye refah payı için düğmeye basıldı. Yüzde 37,57 SSK ve Bağ-Kur emekli zammı için iyileştirme yapılacak. 7500 TL olarak uygulanan en düşük emekli maaşı da 2024 yılı için yeniden belirlenecek. Hazine ve Maliye ile Çalışma Bakanlığı bürokratları emekliye zam düzenlemeleri için teknik ve bütçe çalışmayı tamamladı. Emekliye ek zam için 3 formül masada.
9.01.2024 Çalışma Hayatı
Asgari ücret zammı belli oldu! Uzmanlardan ilk yorum geldi
Asgari ücret zammı belli oldu! Uzmanlardan ilk yorum geldi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. 1 Ocak 2024'ten itibaren asgari ücret yüzde 49 zamla 17 bin 2 liraya çıkacak. Peki yeni zam oranı için uzman isimler ne dedi? İşte detaylar...
27.12.2023 Ekonomi
Asgari ücret zammı ile ilgili çarpıcı gelişme! Toplantı sona erdi, olası ilk rakamlar verildi, tek tek hesaplandı
Asgari ücret zammı ile ilgili çarpıcı gelişme! Toplantı sona erdi, olası ilk rakamlar verildi, tek tek hesaplandı Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı sona erdi. 'Asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak' sorusu en çok merak edilenler arasına girdi. Kritik toplantı öncesi AK Parti'den asgari ücret mesajı geldi. Asgari ücret 2024 için başta 6 aylık enflasyon beklentisi olmak üzere memur zammı, Çalışma Bakanlığı'nın verileri ile işçi ve işverenlerin raporları masaya geldi. TÜRK-İş ve TİSK ne talep ediyor? İşte rakamların dilinden yeni asgari ücret ve son durum...
18.12.2023 Ekonomi
Asgari ücret zammı ile ile ilgili çarpıcı gelişme! İlk rakamlar verildi, tek tek hesaplandı
Asgari ücret zammı ile ile ilgili çarpıcı gelişme! İlk rakamlar verildi, tek tek hesaplandı Asgari ücret zammında ilk rakamlar ortaya çıktı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı başladı. Yeni asgari ücret için başta 6 aylık enflasyon beklentisi olmak üzere memur zam oranı, Çalışma Bakanlığı'nın verileri ile işçi ve işverenlerin raporları masaya gelecek. İlk rakam teklifinin TİSK'ten gelmesi bekleniyor. Peki 'Tek zam' ile 2024 asgari ücret ne kadar olacak?
18.12.2023 Ekonomi
Asgari ücrette gözler ilk toplantıda! 2024 Asgari Ücret ne kadar olacak, kaç TL?
Asgari ücrette gözler ilk toplantıda! 2024 Asgari Ücret ne kadar olacak, kaç TL? Asgari ücret ne zaman belli olacak soruları son dakika yanıt arıyor. Aralık ayına giriş yapılmasıyla birlikte, 2024 Ocak ayında verilecek olan asgari ücret ne kadar olacak sorusunun yanıtı 11 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı sonrasında netleşecek. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret görüşmelerinde ilk toplantı pazartesi günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak.
9.12.2023 Ekonomi
Türkiye ile Katar arasında 12 anlaşma imzalandı
Türkiye ile Katar arasında 12 anlaşma imzalandı Türkiye ve Katar arasında çeşitli alanlarda 12 iş birliği anlaşması ile Yüksek Stratejik Komite’nin 9’uncu toplantısına ilişkin ortak bildiri imzalandı.
4.12.2023 Ekonomi
Emekli aylığında her ay 15 liralık düşüşe sebep oluyor! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren 'asgari ücret' ayrıntısı
Emekli aylığında her ay 15 liralık düşüşe sebep oluyor! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren 'asgari ücret' ayrıntısı Emekli aylıklarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Emekli maaşının nasıl hesaplandığıyla ilgili merak edilen ayrıntıları SGK Uzmanı Dilek Ete anlattı. Ete ayrıca emekli aylıklarının hakkettiği seviyeye nasıl geleceğiyle ilgili öneride bulundu.
24.10.2023 Emekli
Erdoğan’dan emeklilerin beklediği mesaj: Fazla uzamaz, en kısa zamanda!
Erdoğan’dan emeklilerin beklediği mesaj: Fazla uzamaz, en kısa zamanda! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta düzenlenen 78'inci Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sonrası Türkevi'nde gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin ücretlerinde ne zaman artış olacağıyla ilgili olarak, "Fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda. Uyguladığımız Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla birlikte oluşacak refah artışında toplumun tüm kesimleri gibi tabii ki emeklilerimiz de payını alacaktır" ifadelerini kullandı.
21.09.2023 Gündem
Beştepe'de ekonomi zirvesi! Yeni eylem planı geliyor
Beştepe'de ekonomi zirvesi! Yeni eylem planı geliyor Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yatırım Ortamını İyileştirme Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, eylül ayını işaret ederek 'Yeni eylem planı ortaya koyacağız' dedi. Yılmaz, ayrıca enflasyon, büyüme ile yeni ekonomik adımlarla ilgili bilgi verdi.
15.08.2023 Ekonomi
ABD tarım dışı istihdam verisi ne zaman açıklanacak, ABD istihdam raporu saat kaçta açıklanacak? ABD tarım dışı istihdam verisi Ağustos 2023 açıklandı mı?
ABD tarım dışı istihdam verisi ne zaman açıklanacak, ABD istihdam raporu saat kaçta açıklanacak? ABD tarım dışı istihdam verisi Ağustos 2023 açıklandı mı? ABD istihdam verileri açıklandı mı, ABD tarım dışı istihdam verisi saat kaçta açıklanacak? Ekonomi piyasasının gözü kulağı bugün açıklanacak ABD’de tarım dışı istihdam verilerine çevrildi. ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi dün 4,2010 ile son 15 yılın zirvesine yaklaştı. Tarım dışı istihdam verisi altın ve gümüş için de kritik öneme sahip. Peki, ABD tarım dışı istihdam verisi ne zaman açıklanacak, ABD istihdam raporu saat kaçta açıklanacak?
4.08.2023 Ekonomi
Seyyanen zam farkı yatacak mı, memur maaş zam farkı ne zaman ödenecek? Seyyanen maaş ne zaman yatacak?
Seyyanen zam farkı yatacak mı, memur maaş zam farkı ne zaman ödenecek? Seyyanen maaş ne zaman yatacak? Memur ve emekli maaşı zam farkı ödeme tarihi için gözler Çalışma Bakanlığı’na çevrildi. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları sonrası emeklilerin zam oranı yüzde 25 olarak belirlenirken, en düşük memur maaşı da 22 bin TL’ye çıktı. Memurlara da yüzde 17,55 oranında enflasyon farkı zammı üstüne 8077 lira seyyanen zam verilecek. TBMM'de kabul edilen teklife eklenen bir başka maddeyle SSK ve Bağ-Kur ile emekli sandığı emeklilerine 6 aylık dilim için enflasyon farkı ile birlikte yüzde 25 zam yapılması öngörülüyor. Bu kapsamda enflasyon oranına refah payı ekleniyor.
11.07.2023 Memur
Asgari ücrette kritik gün yarın! İşte masadaki zam oranları
Asgari ücrette kritik gün yarın! İşte masadaki zam oranları Yeni asgari ücretin belirlenmesi için ilk toplantı 13 Haziran’da gerçekleştirildi. Çalışma Bakanlığı bünyesinde taraflar bir araya geldi. İkinci görüşme için ise kritik gün yarın. Peki masadaki zam oranları neler? İşte detaylar...
18.06.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan CNN TÜRK'te enflasyon ve asgari ücret açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan CNN TÜRK'te enflasyon ve asgari ücret açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN TÜRK ekranlarında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz Asgari ücrette ara zam konusuna değinerek "Enflasyona çalışanları ezdirmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
15.06.2023 Ekonomi
Asgari ücrette en düşük ve en yüksek zam oranı ortaya çıktı! 12 bin 334 lira...
Asgari ücrette en düşük ve en yüksek zam oranı ortaya çıktı! 12 bin 334 lira... Asgari ücret zammı ile ilgili flaş açıklama geldi. Mayıs ayı enflasyon oranının ortaya çıkmasıyla birlikte asgari ücrete gelebilecek zam oranları netleşme başladı. Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, asgari ücrete gelebilecek taban ve tavan zam oranlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte asgari ücret ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
7.06.2023 Ekonomi
Çalışma Bakanlığı'nda devir teslim töreni! Vedat Bilgin görevi Vedat Işıkhan'a devretti
Çalışma Bakanlığı'nda devir teslim töreni! Vedat Bilgin görevi Vedat Işıkhan'a devretti Çalışma Bakanlığı’nda devir teslim töreni gerçekleşti. Vedat Bilgin, görevi Vedat Işıkhan’a teslim etti. Vedat Işıkhan törende yaptığı konuşmada çalışma hayatına ilişkin önemli bilgiler verdi. Bakan Vedat Işıkhan "Çalışanlarımızın haklarını korumaya devam edeceğiz" dedi.
5.06.2023 Gündem
Almanya'da milyonların beklediği adım atıldı! Hükümet yabancı işçiler kararını verdi: Puan sistemi ve fırsat kartı...
Almanya'da milyonların beklediği adım atıldı! Hükümet yabancı işçiler kararını verdi: Puan sistemi ve fırsat kartı... Yabancı işçiler için beklenen kararlar Alman hükümeti tarafından açıklandı. Hükümet, ülkeyi nitelikli iş gücü için daha cazip hale getirmeyi hedefleyen yasa tasarısını onayladı. Puanlama sistemine dayalı Fırsat Kartı’yla Almanya’ya geldikten sonra da iş aranabilecek.
30.03.2023 Dünya
Çalışma Bakanlığı yeni tedbirleri açıkladı
Çalışma Bakanlığı yeni tedbirleri açıkladı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı deprem bölgesine ilişkin alınan yeni tedbirleri açıkladı.
8.02.2023 Gündem
İngiltere'de akılalmaz sahtekarlık! Bakanlığı Google haritalar uygulaması ile dolandırdılar
İngiltere'de akılalmaz sahtekarlık! Bakanlığı Google haritalar uygulaması ile dolandırdılar Dünyanın konuştuğu dolandırıcılık olayı İngiltere'de yaşandı. İngiltere Çalışma Bakanlığı'nı 8.5 milyar sterlin dolandıranların akılalmaz yöntemi bir uzmanın dikkati sayesinde ortaya çıktı.
31.01.2023 Dünya
EYT'de prim gün sayısı kaç olmalı? EYT Meclis'e geldi mi, ne zaman yasalaşacak?? İşte EYT'de 4 madde!
EYT'de prim gün sayısı kaç olmalı? EYT Meclis'e geldi mi, ne zaman yasalaşacak?? İşte EYT'de 4 madde! EYT'de prim gün sayısı kaç olmalı, EYT meclise geldi mi sorularının yanıtı merak ediliyor. Milyonlarca kişinin beklediği haber geldi ve EYT şartlarındaki detaylar belli oldu. AK Parti'den yapılan açıklamada EYT kanun teklifindeki detaylar belli oldu. Peki EYT prim şartı ne oldu? EYT 3600 günü kapsıyor mu? İşte EYT yasa teklifindeki 4 madde...
31.01.2023 Emekli
EYT'de son dakika gelişmesi! EYT Meclis'e geldi: 'Tarihi gün' dedi ve detayları açıkladı
EYT'de son dakika gelişmesi! EYT Meclis'e geldi: 'Tarihi gün' dedi ve detayları açıkladı Milyonların beklediği EYT düzenlemesi bugün Meclis Başkanlığı’na sunuldu. EYT şartlarındaki detaylarla ilgili açıklama AK Parti’den geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT'ye ilişkin kanun teklifindeki detayları aktardı. İşte 4 maddelik EYT teklifinin ayrıntıları...
30.01.2023 Emekli
AK Parti'li Akbaşoğlu: Şubatta EYT'nin yasalaşacağına tanık olacağız
AK Parti'li Akbaşoğlu: Şubatta EYT'nin yasalaşacağına tanık olacağız AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin "Milletvekillerimizle EYT'nin yasa teklifine dönüştürülmesi çalışmalarını başlattık. Şubat ayında EYT'nin yasalaşacağına tanık olacağız. Martta da EYT'li kardeşlerimizin emekli maaşlarını almalarına hep beraber şahit olacağız" dedi.
20.01.2023 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Çalışma Bakanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çalışma bakanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.