Buz Kütlesi

Buz Kütlesi

Son dakika buz kütlesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan buz kütlesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını buz kütlesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Buz Kütlesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan buz kütlesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 67 buz kütlesi haberi bulunmuştur. Tüm buz kütlesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Zorlu şartlarda vatan savunması! Sis, pus, dağlar Mehmetçiği durdurmuyor
Zorlu şartlarda vatan savunması! Sis, pus, dağlar Mehmetçiği durdurmuyor CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk geçtiğimiz yıl Irak sınırında terör örgütlerine göz açtırmayan Türk askerlerini görüntülemişti.
24.12.2023 Gündem
Balkondan düşerek ölmüştü! Eşinden şikayetçi olduğu ortaya çıktı
Balkondan düşerek ölmüştü! Eşinden şikayetçi olduğu ortaya çıktı İstanbul Ümraniye'de dün gece balkondan düşerek hayatını kaybeden ev hanımı Ece Kılıçaslan Acar'ın (28) ölümüne ilişkin gözaltına alınan eşi E. Acar (33) adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüpheli eş E. Acar'ın geçtiğimiz yıl "Silahıma deterjan bulaştırdın" diyerek Ece Kılıçaslan Acar'ı tehdit ettiği, kadının şikayetçi olduğu ve şüpheli eş hakkında 2 ay süreyle uzaklaştırma kararı çıkarıldığı da ortaya çıktı.
18.03.2022 Yaşam
Başına buz kütlesi düştü! 1 haftadır yoğun bakımda
Başına buz kütlesi düştü! 1 haftadır yoğun bakımda Konya'da, aracını kardan temizleyen Şeref Kalfaoğlu'nun (67) başına, çatıdan buz kütlesi düştü. Hastaneye kaldırılan Kalfaoğlu'nun yoğun bakımdaki tedavisi, 6 gündür sürüyor. 
18.03.2022 Yaşam
Muş'ta ilginç görüntü! 'Buz dağı' oluştu
Muş'ta ilginç görüntü! 'Buz dağı' oluştu Muş'un Malazgirt ilçesinde soğuk sebebiyle patlayan borudan fışkıran su 'buz dağı' oluşturdu. Apartman boyuna yaklaşan buz kütlesi ilgi çekti.
20.01.2022 Yaşam
Buz sarkıtlarının boyu 3 metreye ulaştı! Hatıra fotoğrafı çektirdiler
Buz sarkıtlarının boyu 3 metreye ulaştı! Hatıra fotoğrafı çektirdiler Türkiye'nin en soğuk illerinden Erzurum'da, kar yağışının ardından etkili olan soğuk havayla birlikte çatılarda oluşan buz sarkıtlarının boyu 3 metreye ulaştı. Kent merkezindeki binaların yanı sıra deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken Kayak Merkezi'nin eteklerinde bulunan otellerin çatılarında oluşan sarkıtlar, ilgi çekti.
29.12.2021 Yaşam
Meteoroloji'den son dakika açıklaması! Böylesi görülmedi, son 7 yılın...
Meteoroloji'den son dakika açıklaması! Böylesi görülmedi, son 7 yılın... Dünya Meteoroloji Örgütü'nden kritik açıklama. Böylesi görülmedi. Dünyada "kayıtlardaki en sıcak 7 yıl" olacağı öngörülen son 7 yılda deniz seviyesi de zirveye çıktı.
31.10.2021 Dünya
Kanada ve ABD'de  cehennem sıcağına bir milyar kurban! Canlı canlı piştiler
Kanada ve ABD'de cehennem sıcağına bir milyar kurban! Canlı canlı piştiler Cehennem sıcakları ABD ve Kanada'da hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Önceki ay Kanada’nın batısında 84 yılın en yüksek sıcaklığına, ABD’nin ise yüzde 15’inde rekor sıcaklığa neden olan Kuzeybatı Pasifik ısı dalgası, bir milyardan fazla deniz canlısının ölümüne yol açtı
4.08.2021 Dünya
Dünya tarihinde bir ilk! Binlerce yıllık buzun içinde keşfedildi
Dünya tarihinde bir ilk! Binlerce yıllık buzun içinde keşfedildi Buzullar üzerinde araştırma yapan bir grup bilim insanı yaklaşık 15 bin yıllık iki buz kütlesinde 28 yeni virüs keşfetti.
24.07.2021 Dünya
Antartika'da dev buz kütlesi buz sahanlığından koptu
Antartika'da dev buz kütlesi buz sahanlığından koptu Antartika'nın batısındaki Brunt Buz Sahanlığı'ndan, 1270 kilometrekarelik bir buz kütlesinin koparak ayrıldığı bildirildi.
27.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Buzun sanata dönüştüğü müze! Türkiye'de tek...
Buzun sanata dönüştüğü müze! Türkiye'de tek... Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Heykel Bölümü'nde açılan, Türkiye'nin ilk ve tek olma özelliğini taşıyan 'Ata Buz Müzesi'nde üretilen şeffaf buz kütleleri, yontu konusunda profesyonelleşmiş usta ellerde sanat eserine dönüşüyor. Atabuz Müzesi Proje Yöneticisi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat, "Pandemi dönemi sonrası Erzurum Atatürk Üniversitesi Atabuz Müzesi, dünyanın dört bir tarafından davetli olarak gelecek ünlü buz yontu sanatçılarının üretecekleri buz eserleriyle sanat arenasına dönüşecek" dedi.
22.01.2021 Yaşam
Marmolada buz kütlesi 15 yıl içinde yok olabilir
Marmolada buz kütlesi 15 yıl içinde yok olabilir Alp Dağlarının İtalya kısmında kalan ve "Marmolada" adıyla bilinen buzulun 15 yıl içinde küresel ısınma sebebiyle yok olabileceği belirtildi.
2.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Dünyanın en büyük buzdağı erime yolunda
Dünyanın en büyük buzdağı erime yolunda Antarktika'dan 2000 yılında kopan 11 bin kilometrekarelik buz kütlesinin sıcak denizlere doğru yol aldığı tespit edildi.
12.06.2018 Bilim ve Teknoloji
Kars buz kesti
Kars buz kesti Eksi 25 dereceyi gören kentte su borusu patladı 3 metrelik buz kütlesi oluştu
29.01.2018 Yaşam
Antarktika’da en büyük buzdağı koptu!
Antarktika’da en büyük buzdağı koptu! Antarktika’da dev buz kütlesinin kopmasının ardından kıta çevresindeki gemiler için tehlike uyarısı yapıldı.
12.07.2017 Dünya
Game of Thrones 7. sezon hangi tarihte başlayacak?
Game of Thrones 7. sezon hangi tarihte başlayacak? Game of Thrones hayranları 7. sezon için heyecanlı bekleyişini sürdürüyor. Dünyanın dört bir yanında milyonlarca izleyici kitlesine ulaşan Game of Thrones 7. sezon ne zaman başlayacak? İşte Game of Thrones ile ilgili tüm detaylar...
29.09.2021 Gündem
Ağrı buz tuttu
Ağrı buz tuttu Ağrı’da etkisini gösteren dondurucu soğuklar nedeniyle havalimanının duvarları bile buz tutarken, kimi vatandaş ise araçlarını battaniyeyle sararak korumaya çalışıyor.
30.01.2017 Yaşam
İstanbul’da akılalmaz olay, gökten buz kütlesi düştü
İstanbul’da akılalmaz olay, gökten buz kütlesi düştü İstanbul Sarıyer’de geçtiğimiz günlerde bir villanın bahçesine gökyüzünden kristalleşmiş buz kütlesi düştü. Uçaktan düştüğü tahmin edilen buz kütlesinin kış bahçesinin duvarını parçalamasıyla neye uğradığını şaşıran villa sahibi doktor çift, ölümden dakikalarla kurtuldu.
16.01.2017 Yaşam
Donan Porsuk Çayı'nda oyun ölüm getirdi
Donan Porsuk Çayı'nda oyun ölüm getirdi Eskişehir'de donan Porsuk Çayı'nda bisiklete binen 13 yaşındaki 2 çocuk, buzun kırılması sonucu suya düşerek boğuldu.
15.01.2017 Yaşam
Mars'ta ABD'nin en büyük gölü büyüklüğünde buz kütlesi
Mars'ta ABD'nin en büyük gölü büyüklüğünde buz kütlesi "Kızıl Gezegen"de Superior Gölü büyüklüğünde su barındıran buzul bulundu
17.06.2021 Dünya
İstanbul için kar uyarısı!
İstanbul için kar uyarısı! Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, İstanbul'da kar yağışı sadece çarşamba günü etkili olmayacak. Yarın kar yağışı aralıklarla akşama kadar devam edecek. Perşembe gününden itibaren 5 gün boyunca kar ve karla karışık yağmur olacak.
18.01.2016 Yaşam
Gökten düştü, çatıyı parçaladı!
Gökten düştü, çatıyı parçaladı! Antalya'nın Döşemaltı ilçesinde güneşli havada bir evin çatısına gökyüzünden düşen buz kütlesi çatıyı parçaladı. Buzun nereden geldiği anlaşılamadı ama geçmişte, uçakların donmuş tuvalet atıklarının bahçe ve çatılara düşerek maddi hasar verdiği olaylar olmuştu.
12.05.2015 Yaşam
Fışkırırken dondu...
Fışkırırken dondu... Gümüşhane kent merkezinde geceleri hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düşmesiyle, mezarlık içindeki su borularından biri patladı...
24.01.2015 Yaşam
Suyu patlayan mezarlık buz kesti!
Suyu patlayan mezarlık buz kesti! Gümüşhane kent merkezinin en büyük mezarlığı olan Emirler Mezarlığı'nda su borusu patlayınca havaya sıçrayan sulardan devasa buz kütleleri oluştu.
22.01.2015 Yaşam
Göktaşı, dünyaya teğet geçti
Göktaşı, dünyaya teğet geçti NASA, 2014 RC adlı göktaşının dünyaya teğet geçtiğini açıkladı
8.09.2014 Dünya
300 kiloluk buz kütlesi Ömer’in sonu oldu!
300 kiloluk buz kütlesi Ömer’in sonu oldu! Van’da depremden 1 yıl sonra yapılan Fevzi Çakmak İlkokulu öğrencisi 10 yaşındaki Ömer Ç...
3.01.2014 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Buz Kütlesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki buz kütlesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.