Bulgur

Bulgur

Son dakika bulgur haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bulgur ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bulgur haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bulgur

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bulgur gelişmeleri de dahil olmak üzere 865 bulgur haberi bulunmuştur. Tüm bulgur haberleri aşağıda listelenmiştir.
10 dakikada salata oluyor; Ne bulgur ne pirinç bu kadar faydalı, etkisi 5 kat fazla
10 dakikada salata oluyor; Ne bulgur ne pirinç bu kadar faydalı, etkisi 5 kat fazla Bir kez yenildiğinde vücudu ele geçiren ve vitaminlerle saran yeşil mercimek salatası diyet yapanların da favori yiyeceği.
28.03.2024 Yaşam
Gluten İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Gluten Barındıran Gıdalar Listesi...
Gluten İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Gluten Barındıran Gıdalar Listesi... Glüten, bir tür protein grubudur ve genellikle çavdar, buğday ve arpa gibi tahıllarda yer alır. İnsan vücudu tarafından sindirilmesi zor bir besin olan glüten bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara ve semptomlara neden olabilir.
25.01.2024 Sağlık
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi...
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi... Sorunsuz ve sağlıklı bir yaşam için vitaminlerin ve minerallerin vücutta yeteri kadar olması gerekir. Çinko dışarıdan karşılanması gereken bir mineraldir ve bağışıklık sistemi üzerinde de oldukça etkilidir.
24.01.2024 Sağlık
Rüyada Bulgur Pilavı Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Bulgur Pilavı Yemek Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Bulgur Pilavı Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Bulgur Pilavı Yemek Nasıl Yorumlanır? Rüyada çeşitli yiyeceklerin görülmesi de mümkün olabilmektedir. Rüyada görülen yiyeceklerden biriside bulgur pilavı olarak ifade edilebilmektedir. Kişinin rüyasında bulgur pilavı görmesi durumunda rüyayı gören kişinin zenginlik elde edeceğine dair yorumlanmaktadır. Elde edilecek başarıya ve güzel arkadaşlıklara dair de yorumlanabilecek bir rüya olduğunun söylenmesi mümkün olmaktadır. 
9.01.2024 Eğitim
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi...
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi... Vitamin, vücuda bağışıklık kazandırır ve gıdalardan alınması gerekir. Kan hücrelerinin yapımından cilt hastalıklarının giderilmesine kadar vücudun büyük işleyişinde vitaminler yer alır. 
3.01.2024 Sağlık
Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları
Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları Yeni yılı karşıladığımız ilk saatlerde mide ağrısı, şişkinlik, hazımsızlık, baş ağrısı gibi problemleri yaşamamak için dikkatli beslenmekte fayda olduğunun altını çizen diyetisyen Berna Arslan, “Yemeklerinizin pişirme yönteminde kızartma yerine fırınlama, soteleme veya ızgara seçeneklerini seçmenizi öneririm. Hafif başlangıçları tercih ederek ana yemekten önce salata, ızgara sebze, zeytinyağlı meze varsa tüketilebilir" dedi.
27.12.2023 Vitrin
Mercimek Köftesi Kaç Kalori? Mercimek Köftesi Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Mercimek Köftesi Kaç Kalori? Mercimek Köftesi Besin Değerleri Ve Kalorisi... Mercimek köftesinin 100 gramında ortalama 130 kalori bulunur. 1 porsiyon mercimek köftesi ortalama 225 grama denk geldiğinden 291 kalori olur.
18.12.2023 Sağlık
İçli Köfte Kaç Kalori? İçli Köfte Besin Değerleri Ve Kalorisi...
İçli Köfte Kaç Kalori? İçli Köfte Besin Değerleri Ve Kalorisi... İçli köfte, temelde kıyma ve bulgurdan oluşan oldukça lezzetli bir yemektir. Orta Doğu mutfağına ait olan bu tarif Türk mutfağında da sıklıkla görülür. İçli köfte iki ayrı şekilde hazırlanır; Kızartma ve haşlama. Kızartma olarak tercih edilen içli köfte haşlamaya oranla daha yüksek kalorili ve yağlıdır. İç dolgusunda da kıyma yerine patates tercih edilebilir. Yine patatesli olan içli köfte kıymalı içe göre daha düşük kalorilidir.
17.12.2023 Sağlık
Dürüm Çiğköfte Kaç Kalori? Dürüm Çiğköfte Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Dürüm Çiğköfte Kaç Kalori? Dürüm Çiğköfte Besin Değerleri Ve Kalorisi... Dürüm çiğköfte çok fazla kişinin severek tükettiği besinlerden biridir. Dürüm çiğköftenin kalorisi de en merak edilen konular arasındadır. 100 gr dürüm çiğköfte içerisinde 240 kalori yer alır. Bu kalori oranı ise 1 porsiyona denk gelmektedir. Sağlıklı beslenen kişiler çiğköftenin kalori oranını da merak etmekte ve ona göre tüketim gerçekleştirmektedir. Çiğköfte lavaş ile beraber servis edildiği zaman 100 gramında 240 kalori bulunmaktadır. İçerisinde lif ve karbonhidrat da yer alan çiğköfte sindirim sistemini çalıştıran en temel besinler arasında olduğu bilinir.
16.12.2023 Eğitim
Mutfağı bu ay tıka basa doldurun! Tarım Kredi'de yüzde 50'lik ürünler raflarda... 23 Ekim-2 Kasım katalog yayınlandı
Mutfağı bu ay tıka basa doldurun! Tarım Kredi'de yüzde 50'lik ürünler raflarda... 23 Ekim-2 Kasım katalog yayınlandı Tarım Kredi Kooperatif'te indirim rüzgar esiyor. 23 Ekim - 2 Kasım Tarım Market katalogda yüzde 50 indirimli ürünler yer aldı. Geçtiğimiz günlerde pek çok üründe yapılacak indirimler açıklanmıştı. Mutfak ürünlerinin tamamında yapılan fiyat indirimleri bu ay sonuna kadar raflarda kalacak. Salam, sucuk, bulgur, pirinç ve bebek bezi fiyatları yarı yarıya indi. İşte 23 Ekim - 2 Kasım Tarım Market katalog 2023...
23.10.2023 Ekonomi
Sıkıcık Çorbası nerenin yemeği? MasterChef All Star'da Sıkıcık Çorbası tarifi verildi!
Sıkıcık Çorbası nerenin yemeği? MasterChef All Star'da Sıkıcık Çorbası tarifi verildi! Sıkıcık Çorbası tarifi MasterChef All Star'da verildi. Kütahya'nın yöresel yemeklerinden olan Sıkıcık Çorbası bulgur ile yapılıyor. Elde sıkılarak yapıldığı için bu isimle anılan Sıkıcık Çorbası nasıl yapılır?
17.10.2023 Gündem
'Sürdürülebilir gıda için sofralarda bakliyata daha fazla yer verilmeli'
'Sürdürülebilir gıda için sofralarda bakliyata daha fazla yer verilmeli' Bakliyat ürünlerinin gıda sektörünün geleceğine yön vereceğinin altını çizen Duru Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Emin Duru, “Küresel ısınma ve iklim değişikliği tehlikesi göz önünde bulundurulduğunda, bakliyatın sürdürülebilir gıda sistemleri açısından önemi çok büyüktür. Bu konudaki farkındalığın artması için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
26.09.2023 Sağlık
Anadolu’nun 4 bin yıllık lezzeti Avrupa’da dönere rakip oluyor!
Anadolu’nun 4 bin yıllık lezzeti Avrupa’da dönere rakip oluyor! Türk dönerine Avrupa'da rakip olarak Anadolu'nun eşsiz lezzeti çıktı. 4 bin yıllık Anadolu lezzeti çiğ köftenin Avrupa’da revaçta olduğunu söyleyen Mevlüt Ceyhun Tekdemir, “Son yıllarda Avrupa’da hem lezzetli hem de sağlıklı bir besin olması dolaysıyla çiğ köfte oldukça popüler, dönere rakip oluyor. Çiğ köftenin lezzetli, yeşillikli, sağlıklı ve vegan bir ürün olması tüketici tercihinde büyük rol oynuyor. Başta Türkler olmak üzere Avrupalı birçok girişimci çiğ köfte işletmesi açmak için bize talepte bulunuyor” dedi.
25.09.2023 Ekonomi
Çiğ köfte neden buzla yoğrulur? MasterChef All Star'da çiğ köfte yapıldı!
Çiğ köfte neden buzla yoğrulur? MasterChef All Star'da çiğ köfte yapıldı! Çiğ köfte neden buzla yoğrulur sorusunun yanıtı merak ediliyor. MasterChef All Star'da çiğ köfte yapıldı. Takım kaptanlarının belli olduğu yarışmada şef adayları çiğ köfte yapmaya çalıştı. Peki çiğ köfte neden buzla yoğrulur?
18.09.2023 Televizyon
Bulgur pilavında bu yöntem işe yaradı! Bir yudum ekleyince lezzet tavan yapıyor!
Bulgur pilavında bu yöntem işe yaradı! Bir yudum ekleyince lezzet tavan yapıyor! Bulgur pilavını yaparken yapacağınız tek bir dokunuş lezzet şöleni yaşatıyor. Her yörenin kendine has bir pişirme usülü olan bulgur pilavını pişirirken bu yöntemi uyguladığınızda pilavın tadı damakta kalıyor.
6.08.2023 Gündem
Kısır Kaç Kalori? Kısır Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Kısır Kaç Kalori? Kısır Besin Değerleri Ve Kalorisi... Ana bileşenleri içerisinde bulgur, salça, domates ve maydanoz ile sarımsak gibi besin kaynaklarının bulunduğu lezzet kısır olarak ifade edilmektedir. Aynı zamanda bir meze türü olmasının yanı sıra, nar ekşisi üzerinden yapılan yöresel yerler de bulunur. Herkesin ortak şekilde sevdiği en lezzetli yemek kültürleri içerisinde yer aldığını söylemek mümkün. Diğer yandan bir porsiyon kısır 60 gram gelirken 110 kalori olarak öne çıkmaktadır. Bu gramaj üzerinden ele almak suretiyle kısırın ne kadar tüketilmesi gerektiği konusunda bilgi alma şansı elde edebilir.
9.07.2023 Sağlık
Makarna Kaç Kalori? Makarna Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Makarna Kaç Kalori? Makarna Besin Değerleri Ve Kalorisi... İtalyan mutfağının baş tacı yiyeceklerinden bir tanesi olan makarna tüm dünya mutfağında da severek tüketilen bir besin çeşididir. Makarna hamurunun yoğrulması, biçimlendirilmesi ve ardından kurutulması halinde üç farklı aşamadan geçerek makarna elde edilir. Özellikle karbonhidrat bakımından zengin bir besin olan makarna kilo almaya neden olabilecek yiyeceklerin başında gelir.
6.07.2023 Sağlık
Bulgur Pilavı Kaç Kalori? Bulgur Pilavı Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Bulgur Pilavı Kaç Kalori? Bulgur Pilavı Besin Değerleri Ve Kalorisi... Bulgur pilavı sofraların vazgeçilmezi olan en önemli karbonhidrat yiyecekleri içerisinde yer alır. Hem lezzeti hem de doğallığı ile birlikte pek çok sulu yemeğin yanında tercih edilen bir yiyecek türüdür. Tabii diğer yandan belirli oranda bir kaloriye sahip olduğunu da eklemek gerekir.
4.07.2023 Sağlık
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! İnsülin direnci ile ilgili dikkat çeken uyarı
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! İnsülin direnci ile ilgili dikkat çeken uyarı İnsülin direnci, şekerli ve karbonhidratı bol gıdaların beslenme alışkanlığı haline dönüştürülmesiyle gelişen bir hastalıktır. İnsülin direncinin kanser, obezite, tansiyon, diyabet gibi pek çok ciddi hastalığa davetiye çıkarabileceğine dikkat çeken uzmanlar, önemli tavsiyelerde bulundu.
3.06.2023 Sağlık
"Çiriş Otu” deyip geçmeyin! Sağlığa büyük faydası var
"Çiriş Otu” deyip geçmeyin! Sağlığa büyük faydası var Ülkemizde on bine yakın bitki türü doğal olarak yetişmesine rağmen, bunlardan yeterince yararlanılmadığı ifade ediliyor.
15.05.2023 Gündem
İkiye bölünen dev kayanın sırrını kimse çözemiyor!
İkiye bölünen dev kayanın sırrını kimse çözemiyor! Depremde ikiye bölünüp bir evin üstüne devrilen dev kaya günlerdir bir köyün kâbusu oldu. Sırrını kimse çözemiyor, geçmişi ile ilgili ise çeşitli rivayetler dolaşıyor. Şimdi herkes bu kaya nasıl tehlikesiz hale getirilecek diye merakla bekliyor. Köylülerden parçalansın diyen de var, kimyasal ile eritelim diyen de…
19.03.2023 Gündem
Uzmanından Ramazan'da beslenme uyarısı
Uzmanından Ramazan'da beslenme uyarısı Ramazan ayının başlamasıyla birlikte oruç ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar iftar ve sahurda nasıl beslenilmesi gerektiği sorularının yanıtlarını aramaya başladı. Vatandaşlar 'sahurda ne yenir, tok tutan yiyecekler nelerdir? Hangi yiyecekler susatmaz, sahurda ne yenirse acıktırmaz?' sorularının cevabını aradı. Uzmanı ise Ramazan Ayı'nda aşırı yağlı yemekler ve hamur işlerinden uzak durulmasının altını çizdi.
16.03.2023 Sağlık
Kahta Kalesi depremde hasar gördü
Kahta Kalesi depremde hasar gördü Hititler döneminden kaldığı değerlendirilen Adıyaman'daki Kahta Kalesi de depremlerde hasar gördü. Kale üzerindeki bazı taşların yıkıldığı görüldü.  
15.02.2023 Gündem
Tarım Kooperatif Market 1-14 Şubat katalogu yayınlandı! İndirimli ürünler listesi... 830 gr salça 34 TL, ayçiçek yağı, tuvalet kağıdı
Tarım Kooperatif Market 1-14 Şubat katalogu yayınlandı! İndirimli ürünler listesi... 830 gr salça 34 TL, ayçiçek yağı, tuvalet kağıdı Tarım Kredi Marketleri, 1-14 Şubat indirimli ürünler katalogu yayınlandı. 14 Şubat'a kadar raflarda kalacak indirimli ürünler arasında 830 gr saçla 34 TL'ye, 1 KG nohut 28 TL'ye düştü. Onlarca ürün arasında zeytinyağı, tuvalet kağıdır, pilavlık bulgur ve sucuk var. İşte 1-14 Şubat Tarım Kredi Kooperatif Marketleri indirimli ürünler kataloğu...
13.02.2023 Ekonomi
İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düşürüyor! Diyabet ve kalp hastaları için şifa
İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düşürüyor! Diyabet ve kalp hastaları için şifa İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düzenliyor. Kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyor, tip 2 diyabet ile savaşıyor. Lif açısından zengindir, diyabetlilere şifa oluyor. Kan şekerinin uzun süre yüksek olması pek çok organ ve doku için tehlikelidir. Tedavi edilmeyen hiperglisemi uzun vadede şu komplikasyonlara neden olabilir. İşte kan şekerini düşürüp, insülin duyarlılığını artıran besinler...
25.01.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bulgur ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bulgur haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.