Boşanma Davası

Boşanma Davası

Son dakika boşanma davası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan boşanma davası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını boşanma davası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Boşanma Davası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan boşanma davası gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.354 boşanma davası haberi bulunmuştur. Tüm boşanma davası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'de 20 yılda arttı! İki milyon kişi yollarını ayırdı
Türkiye'de 20 yılda arttı! İki milyon kişi yollarını ayırdı Türkiye'de son 20 yılda evlenme oranı düşerken, boşanma oranı yükseldi. 2004'te 615 bin 557 olan evlenen çift sayısı, 2023'te 565 bin 435'e geriledi. 91 bin 22 olan boşanma sayısı da 171 bin 881'e yükseldi. Boşananların sayısının yüzde 89 arttığı son 20 yılda; 11 milyon 800 bin 266 çift evlendi, 2 milyon 559 bin 910 çift yollarını ayırdığı açıklandı.
22.04.2024 Gündem
Boşanmayla ilgili yeni karar! Artık değişti, iptal edildi
Boşanmayla ilgili yeni karar! Artık değişti, iptal edildi Boşanmak isteyen çiftleri yakından ilgilendiriyor. AYM, boşanma davası reddedilen çiftlerin “evlilik birliğinin temelden sarsıldığı” gerekçesiyle yeniden dava açmaları için 3 yıl beklemesini öngören kuralı iptal etti. Kararda 3 yıllık bekleme süresinin makul olmadığı, taraflara katlanamayacakları külfet yüklediği vurgulandı İşte detaylar...
20.04.2024 Gündem
Burak Sergen'den olaylı şekilde boşanan Nihan Ünsal nişanlandı
Burak Sergen'den olaylı şekilde boşanan Nihan Ünsal nişanlandı Oyuncu Burak Sergen ile olaylı boşanma davası geçtiğimiz ocak ayında sonuçlanan Nihan Ünsal, yapımcı Ali Balkan Avcı ile evlilik yolunda ilk adımı attı. Nihan Ünsal, nişanlısı ile çekilen pozunu sosyal medyada paylaşmayı ihmal etmedi.
9.04.2024 Magazin
Özer Hurmacı ile Mihriban Dinçer çocukları için bir araya geldi
Özer Hurmacı ile Mihriban Dinçer çocukları için bir araya geldi Boşanma sürecinde şiddet ve ihanet haberleriyle gündeme gelen Özer Hurmacı ile Mihriban Dinçer geçen hafta sonu çocukları için bir araya geldi.
26.02.2024 Magazin
Yargıtay’dan boşanma davalarında emsal karar!
Yargıtay’dan boşanma davalarında emsal karar! Yargıtay’dan boşanma davalarında emsal olacak bir karar çıktı. Buna göre eşlerin birbirlerine “Alo” demesi boşanma sebebi sayılabilecek. Kararı değerlendiren Av. Fatih Karamercan, “Şaka amaçlı ‘Alo’ demenin boşanma sebebi olacağını düşünmüyorum. Bunun bir süreklilik arz etmesi ve üçüncü şahısların da bunu duyup eşin buna karşı küçük düşürülmesi gerekiyor” dedi. Kararı şaşkınlıkla karşılayan bir vatandaş ise, “Graham Bell bunu duysa icattan vazgeçerdi” şeklinde ilginç bir tepki verdi.
22.02.2024 Gündem
Kocaeli'nde boşanma aşamasındaki eşi ile kayınpederine kurşun yağdırdı! Sanık için istenen ceza belli oldu
Kocaeli'nde boşanma aşamasındaki eşi ile kayınpederine kurşun yağdırdı! Sanık için istenen ceza belli oldu Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Beyza Sorguç (23) ile kayınpederi Şahin Kılıç'ı (56) öldüren Ömer Sorguç (31), 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
7.02.2024 Gündem
Alman kadının, uğruna eşinden boşandığı sevgilisine açtığı dolandırıcılık davasında karar çıktı
Alman kadının, uğruna eşinden boşandığı sevgilisine açtığı dolandırıcılık davasında karar çıktı Antalya'da tatil yaparken tanıştığı M.A. (49) ile kiraladığı evde yeni yaşama başlayıp eşinden boşanan Alman uyruklu Simone Sobczynski (65) adlı kadın, evlenmeyi düşündüğü ve sonra kendisini terk eden eski sevgilisi için 20 bin euro masraf yaptığını söyleyip dolandırıldığı iddiasıyla mahkemeye başvurdu. Mahkeme, suçun yasal unsurları oluşmadığından M.A. hakkında beraat kararı verdi.
31.01.2024 Gündem
Boşanma aşamasındaki eşi evi sattı; ikizleriyle sokakta kaldı
Boşanma aşamasındaki eşi evi sattı; ikizleriyle sokakta kaldı Antalya'da boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından oturduğu ev satılan ve ikiz kızları ile tahliye edilen Hanna Y. (43), gözyaşı döküp, yardım istedi. Üzerlerindeki pijamalarla sokağa atılan eşyaların yanında bekleyen ikizlerden H.Y., "Babamı aradım, yalvardım. 'Yapma' dedim. Ancak o bana 'Sokakta kalın bana ne' dedi" dedi.
29.01.2024 Gündem
Tazminat kararı! Duş almayan koca 500 bin TL ödeyecek
Tazminat kararı! Duş almayan koca 500 bin TL ödeyecek  Ankara'da A.Y., eşi C.Y.'nin duş almayıp, haftada sadece bir iki kez dişlerini fırçalaması ve kişisel temizliğine dikkat etmemesi gerekçesiyle boşanma davası açtı. Mahkeme, davalı koca C.Y.'yi tam kusurlu bularak boşanmalarına karar verdi ve 500 bin lira tazminata hükmetti.
28.01.2024 Gündem
Yargıtay'dan evli çiftleri ilgilendiren emsal araba kararı! Bunu yapan tazminat ödeyecek
Yargıtay'dan evli çiftleri ilgilendiren emsal araba kararı! Bunu yapan tazminat ödeyecek Yargıtay, evlilik birliği içerisinde eşinin görüşünü almadan arabayı satan kocayı kusurlu bularak boşanma sebebi saydı. Hukukçular, bir erkeğin, eşine haber vermeden arabayı satmasının ‘ekonomik şiddet’ kapsamına girdiğini ve kadını yok sayarak kişilik haklarına saldırı teşkil ettiğini belirtti.
26.01.2024 Gündem
Eşinin öldürdüğü Ezgi'nin annesi: Katilin yakalanması için yaşıyorum
Eşinin öldürdüğü Ezgi'nin annesi: Katilin yakalanması için yaşıyorum İzmir'in Konak ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Ezgi Zerkin'i (31) tabanca ile öldürüp kaçan Deniz Özarslan (36), 513 gündür yakalanamadı. Ezgi'nin annesi Ziynet Zerkin (60), "Ateş düştüğü yeri yakıyor. Kızımın katilinin son nefesime kadar peşinde olacağım ve yakalanması için yaşıyorum. Öfkeliyim, öfkem dağlardan büyük" dedi.
6.01.2024 Gündem
Vekaletname verirken yapılan en büyük 3 hata: Paranızı, yaşamınızı, tüm haklarınızı etkiliyor!
Vekaletname verirken yapılan en büyük 3 hata: Paranızı, yaşamınızı, tüm haklarınızı etkiliyor! Vekalet vermek, vekaletname imzalamak... Eğer veraset ve intikal işlemleri, boşanma davası, tapu işlemleri nedeniyle yolunuz bir şekilde notere düştüyse vekaletname hakkında az çok bilgi sahibisiniz demektir. Borçlar Kanunu'a göre vekalet iki taraflı bir sözleşmedir ve genellikle bir kimseyi belirli durumlarda yetkilendirmek için kullanılır. Ancak vekalet verecek kişinin bu sözleşme hakkında tam bir hakimiyet kurması gerekir. Peki vekaletname verirken nelere dikkat etmek gerekir? İşte vekaletname kullanırken yapılan en büyük 8 hata...
4.01.2024 Gündem
Gizlice doğum kontrol hapı kullanma tartışması! Yargıtay'dan emsal karar
Gizlice doğum kontrol hapı kullanma tartışması! Yargıtay'dan emsal karar Yargıtay evlilik birliği içerisinde kocasının haberi olmadan gizlice doğum kontrol hapı kullanan kadını kusurlu buldu.
4.01.2024 Gündem
2 çocuk sahibi evli adamla kayıplara karıştı! Anneyi çıldırtan sözler:  O boşanıyor, ben evleniyorum, anında İzmit'teyim
2 çocuk sahibi evli adamla kayıplara karıştı! Anneyi çıldırtan sözler: O boşanıyor, ben evleniyorum, anında İzmit'teyim 18 yaşındaki kız, evli ve 2 çocuk sahibi adamla kayıplara karıştı. Kocaeli'nin İzmit ilçesinde evli ve 2 çocuk babası komşusu M.K. ile kayıplara karışan 18 yaşındaki M.Ö.S., annesiyle iletişime geçti. Kızından, "Beni görmek istiyorsun ya, o Büşra'ya söyleyeceksin bize dediği gibi anlaşmalı boşanma davası açacak. O boşanıyor, ben evleniyorum, anında İzmit'teyim" cevabını alan anne Emine Soylu neye uğradığını şaşırdı. M.K. ise kendisi hakkında asılsız iddialarda bulunduğu gerekçesiyle eşinden şikayetçi olduğunu ifade etti.
25.12.2023 Gündem
Eşi ve 3 yakınını öldüren koca: Minibüsün camlarını yumruklayınca ateş ettim
Eşi ve 3 yakınını öldüren koca: Minibüsün camlarını yumruklayınca ateş ettim Afyonkarahisar'da boşanma aşamasında olduğu Hava Nur Şenol Taşkın (24) ile eşinin babası, annesi ve anneannesini pompalı tüfekle ateş edip öldüren Mert Muharrem Taşkın'ın (25) ifadesi ortaya çıktı. Taşkın, konuşmaya gittiği evde, eşinin ailesinin aracının camlarını yumruklaması üzerine pompalı tüfekle ateş açtığını söyledi.
22.12.2023 Gündem
'Osman cehenneme kadar yolun var, boşanıyoruz' yazılı aracıyla boşanma davasına gitti
'Osman cehenneme kadar yolun var, boşanıyoruz' yazılı aracıyla boşanma davasına gitti Bursa'da Gülşah A.(29), boşanma davasına gelin arabası gibi süslediği ve üzerine 'Osman, cehenneme kadar yolun var' ile 'Boşanıyoruz', yazdırdığı aracıyla geldi. Cadde ve sokaklarda tur atan Gülşah A., "Yol boyunca insanlar korna çaldı, video çekti, alkışladı, tebrik etti ve konvoy oluşturduk. İnsanlar çok pozitifti. Bu kadar büyüyeceğini düşünmemiştim" dedi.
14.12.2023 Gündem
Okul müdürünün aşk zinciri başını yaktı! Soruşturma başlatıldı
Okul müdürünün aşk zinciri başını yaktı! Soruşturma başlatıldı Antalya'da 2016 yılında Aksu ilçesi Pınarlı Cumhuriyet Ortaokulu'nda müdür olan, aynı okuldaki bir kadın öğretmenle ilişki yaşadığı iddialarıyla açılan soruşturma neticesinde görevinden alınarak, başka bir okula öğretmen olarak gönderilen S.Ö., Korkuteli'de bir öğrencinin velisiyle aşk yaşadığı iddialarıyla gündeme geldi.
12.12.2023 Gündem
Ünlü oyuncu dibe vurdu! Kirasını ödeyemiyor, yiyecek alamıyor
Ünlü oyuncu dibe vurdu! Kirasını ödeyemiyor, yiyecek alamıyor Ünlü oyuncu Ioan Gruffudd ile 2007'de dünyaevine giren Alice Evans, 2021'de eşinin kendisine boşanma davası açtığını gazetelerden öğrendiğini açıklamış; ikilinin çekişmeli başlayan davası sona erse de velayet ve nafaka davaları devam ediyor. Evans'ın, bu süreçte bütün parasını avukatlara harcayarak mali olarak 'dibe vurduğu' öne sürüldü.
2.12.2023 Magazin
Bülent Emrah Parlak'la görüntülenmişti Elit Andaç Çam ile Aziz Caner İnan boşandı!
Bülent Emrah Parlak'la görüntülenmişti Elit Andaç Çam ile Aziz Caner İnan boşandı! Oyuncu çift Elit Andaç Çam ile Aziz Caner İnan’ın 4 yıllık evlilikleri sona erdi. 'Leyla ile Mecnun Değil' adlı tiyatro oyununda rol alan Elit Andaç Çam ile Bülent Emrah Parlak'ın, Beyoğlu'nda sarmaş dolaş görüntüleri çok konuşulmuştu.
1.12.2023 Magazin
Yargıtay’dan dikkat çeken boşanma kararı! Bu kusur evliliği bitiriyor
Yargıtay’dan dikkat çeken boşanma kararı! Bu kusur evliliği bitiriyor Evli çiftler, ilk başlarda işler iyi ilerlese de sonrasında birbirlerine olan tahammüllerini kaybedebiliyor. Çok ufak tartışmalar, zaman geçtikçe fiziksel şiddete kadar uzanabiliyor, evliliklerin sonunu getirebiliyor. Bu boşanmalara, son yıllarda fiziksel ve psikolojik şiddet dışında cimrilik, ter kokma, ağız kokusu da eklendi.
24.11.2023 Gündem
Ebru Şallı eşinden boşandı mı? Ebru Şallı ile Uğur Akkuş ayrıldı mı, Uğur Akkuş kimdir?
Ebru Şallı eşinden boşandı mı? Ebru Şallı ile Uğur Akkuş ayrıldı mı, Uğur Akkuş kimdir? Kripto para dolandırıcılığı yaptığı iddiasıyla hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Ebru Şallı’nın eşi Uğur Akkuş’un davasının görülmesine başlandı. İlk duruşmaya katılmayan sanık Akkuş hakkında mahkeme yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti. Söz konusu gelişmenin ardından vatandaşlar Ebru Şallı Uğur Akkuş ayrıldı mı, Ebru Şallı eşinden boşandı mı? Uğur Akkuş kimdir, kiminle evli? Sorularına yanıt aramaya başladı.
21.11.2023 Magazin
Evli çiftler dikkat! Eşten izin almak şart, hepsi iptal ediliyor
Evli çiftler dikkat! Eşten izin almak şart, hepsi iptal ediliyor Boşanma davalarında 'eşten mal kaçırma' sık karşılaşılan bir durum. Evlilik sırasında sahip olunan mal varlığının eşlerden birinin rızası olmaksızın satıması, düşük bedellerle farklı kişilerin üzerine geçirilmesi 'mal kaçırma' davalarına konu oluyor. Boşanma öncesi ya da sonrasında açılabilen davalar ile yapılan satışlar iptal edilebiliyor.
18.11.2023 Gündem
Tuba Ünsal'ın eski sevgilisine eşinden zina davası!
Tuba Ünsal'ın eski sevgilisine eşinden zina davası! Elisabeth Mas Vall ile evli olan Caner Karaloğlu ile aşk yaşaması bir dönem gündem olurken model ve oyuncu Tuba Ünsal, son olarak ile evli Serdar Turan'la aşk yaşamaya başladı. Serdar Turan, 4 senelik eşi Çılga Turan’a boşanma davası açtı. Çılga Turan’dan karşı hamle gecikmedi.
7.11.2023 Magazin
Tekirdağ’da benzerine az rastlanacak dava! 20 yıllık evlilik iptal edildi, gerekçesi şaşırttı...
Tekirdağ’da benzerine az rastlanacak dava! 20 yıllık evlilik iptal edildi, gerekçesi şaşırttı... Eşine az rastlanır olay Tekirdağ'da yaşandı. Kapaklı ilçesinde yaşayan çift, boşanmak için Çerkezköy 2. Aile Mahkemesine başvurdu. G.A. isimli kadının eşi U.A.’dan boşanmak istemesi üzerine U.A. da evliliğin geçerli olmadığını belirtip, nikah merasimi sırasında orada olmadığını ve imzayı da kendisinin atmadığını belirterek evliliğin iptali davası açtı. Mahkeme, dosyaları inceleyerek, ‘evliliğin yokluğu’ hükmüne karar verdi.
1.11.2023 Gündem
Başka erkeğe mesaj atarken eşi yakaladı! Mahkemede neye uğradığını şaşırdı
Başka erkeğe mesaj atarken eşi yakaladı! Mahkemede neye uğradığını şaşırdı Bir boşanma davasının temyiz müracatını değerlendiren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşini aldatan koca ile başka erkeğe mesaj atan kadını eşit kusurlu saydı. Yüksek Mahkeme, Bölge Adliye Mahkemesi'nin kadın yararına verdiği nafaka kararının da yasaya aykırı olduğuna hükmetti.
14.10.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Boşanma Davası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki boşanma davası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.