Borç Krizi

Borç Krizi

Son dakika borç krizi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan borç krizi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını borç krizi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Borç Krizi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan borç krizi gelişmeleri de dahil olmak üzere 727 borç krizi haberi bulunmuştur. Tüm borç krizi haberleri aşağıda listelenmiştir.
G20 Liderler Zirvesi başladı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler
G20 Liderler Zirvesi başladı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler Dünyanın en büyük ekonomilerini bir araya getiren G20 zirvesi bugün Hindistan‘ın başkenti Yeni Delhi'de başladı. Sabah zirvenin ilk oturumuna katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugünkü ikili görüşmelerine BAE Devlet Başkanı El Nahyan ile başladı. Erdoğan daha sonra Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ile ile bir araya geldi. Öte yandan G20 Liderler Zirvesinde yayımlanan sonuç bildirgesinde, Karadeniz tahıl anlaşması sürecinde Türkiye ve BM’nin çabalarına teşekkür edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, "Gıda kriziyle mücadelede yapıcı katkılarda bulunabiliriz" ifadelerini kullandı.
9.09.2023 Gündem
Fitch'ten ABD'ye 'negatif' uyarı! Borç krizinde son tarih yaklaştı...
Fitch'ten ABD'ye 'negatif' uyarı! Borç krizinde son tarih yaklaştı... Fitch, ABD'ye sert bir uyarıda bulunarak ülkenin temerrüde düşmenin eşiğine geldiğini söyledi. Çıkmaza girmiş bir Kongre'nin ABD'nin mükemmel kredi notunu tehlikeye atabileceğini belirten derecelendirme kuruluşu, dünyanın en büyük ekonomisini 'negatif' izlemeye aldığını açıkladı.
25.05.2023 Ekonomi
Petrol fiyatları ile ilgili flaş gelişme! İbre aşağıya döndü, önümüzdeki aylarda...
Petrol fiyatları ile ilgili flaş gelişme! İbre aşağıya döndü, önümüzdeki aylarda... Petrol fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Fiayatlar geriliyor. Küresel piyasalarda petrol fiyatları son üç haftada geriledi. 124 dolarla dönemsel zirveyi gören petrolün varil fiyatı 110 dolara doğru inişe geçti. Önümüzdeki aylarda fiyatların yönünü ekonomik büyüme tayin edecek
26.06.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den flaş GES, kredi ve destek açıklaması
Bakan Nebati'den flaş GES, kredi ve destek açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kredi Garanti Fonu (KGF) aracılığıyla 2022 yılının başından bu yana 60 milyar lira kefalet limitiyle 3 farklı KGF paketini yürürlüğe koyduklarını söyleyerek, “Yakın zamanda selektif kredi politikamıza yeni bir enstrüman daha ekleyerek ihracatçılara ve turizm sektöründe faaliyet gösteren girişimcilere uygun faizli ve uzun vadeli TL cinsinden kredi imkânı sunuyoruz. Bu kapsamda toplam büyüklüğü 150 milyar liraya ulaşan, 2 yıla kadar geri ödemesiz olmak üzere 3 ila 10 yıl arası vadelerde krediler veriyoruz. Bu kredi için başvurular Kalkınma ve Yatırım Bankası tarafından alınıyor." dedi.
17.06.2022 Ekonomi
Dolara karşı yeni hamle! Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni adımları açıkladı! GES devreye alındı...
Dolara karşı yeni hamle! Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni adımları açıkladı! GES devreye alındı... Hazine ve Maliye Bakanlığı dolara karşı yeni adımı açıkladı. Gelir endeksli devlet iç borçlanma senedi devreye alındı. Yeni karara göre GES'ler talep toplama işlemleri yoluyla ihraç edilecek.
9.06.2022 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklama: Yeni adımlar bu akşam açıklanacak!
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklama: Yeni adımlar bu akşam açıklanacak! Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye ekonomi modeli çerçevesinde atılacak yeni adımlar silsilesi bu akşamdan itibaren kamuoyu ile paylaşılacaktır." açıklamasında bulundu. Açıklamada atılacak adımların 'çözüm odaklı' olacağı vurgusu yapıldı.
9.06.2022 Ekonomi
Merkez Barkası Başkanı Kavcıoğlu açıklayacak! Tüm gözler orada
Merkez Barkası Başkanı Kavcıoğlu açıklayacak! Tüm gözler orada Küresel piyasalarda, geçen hafta dalgalı bir seyir izlenmesinin ardından, bugün yurt içinde ağustos ayı ödemeler dengesi ve işsizlik verilerinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapacağı sunum takip edilecek.
11.10.2021 Ekonomi
Amerika tarım dışı istihdam verileri açıklandı mı? ABD tarım dışı istihdam verisi Eylül 2021!
Amerika tarım dışı istihdam verileri açıklandı mı? ABD tarım dışı istihdam verisi Eylül 2021! ABD tarım dışı istihdam verisi açıklandı mı, ne zaman, saat kaçta açıklanacak? sorularına yanıt aranmaya başlandı. Piyasaların odaklandığı tarım dışı istihdam verisinin açıklanmasından hemen önce altın fiyatları 500 TL civarında yatay bir seyir izliyor. ABD tarım dışı istihdam verisi Eylül 2021 detayları…
8.10.2021 Gündem
Küresel Sağlık Zirvesi sona erdi! Flaş aşı açıklaması
Küresel Sağlık Zirvesi sona erdi! Flaş aşı açıklaması Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, aşı üretim kapasitesini artırmak istedikleri Afrika'da söz konusu alanda üretim yapacak fabrikalara ihtiyaç olduğunu söyledi.
21.05.2021 Dünya
Yunanistan'da 11.5 milyar euroluk borç krizi
Yunanistan'da 11.5 milyar euroluk borç krizi Ekonomik dar boğazda olmasına rağmen silahlananan Yunanistan’ın Dünya Bankası ve Avrupalı kreditörlerle imzaladığı ilk mutabakat muhtırasından geri kalan 11,5 milyar eurokluk borcun, bu yılki ödemesi Atina Yönetimi'ni kara kara düşündürüyor.
4.01.2021 Dünya
Yıldırım Demirören ve yönetiminin Türk futboluna kazandırdıkları
Yıldırım Demirören ve yönetiminin Türk futboluna kazandırdıkları 26 Şubat 2012'den beri sürdürmekte olduğu Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'ndan; İDDAA ihalesi ve Misli.com'un Demirören Holding bünyesine katılımı ve bu sözleşmelerin devri yasal olarak tamamlandığından dolayı istifa eden Yıldırım Demirören, Türk futboluna büyük hizmetler yaptı.
28.02.2019 Futbol
Türk futbolu için tarihi adım! TFF ve TBB başlattı...
Türk futbolu için tarihi adım! TFF ve TBB başlattı... Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Bankalar Birliği (TBB) borç krizi içindeki kulüpler için el ele verdi. TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile TBB Başkanı Hüseyin Aydın uzun yıllardır borç yükünü çevirmeye çalışan ancak finansal sıkıntıların ağırlığını her geçen gün daha fazla hisseden kulüpleri düzlüğe çıkarmak adına dev bir proje geliştirdi.
27.12.2018 Futbol
Zambiya’dan ABD’nin “Çin” iddialarına yalanlama
Zambiya’dan ABD’nin “Çin” iddialarına yalanlama Zambiya, borçları karşılığında devlete ait elektrik şirketini Çin’e devredeceği iddialarını reddetti.
17.12.2018 Dünya
'Trump'ın baskısına boyun eğmeyeceğiz'
'Trump'ın baskısına boyun eğmeyeceğiz' İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran hükümetinin ABD'nin ekonomik baskılarına dayanabileceğini ve baskılar karşısında teslim olmayacağını söyledi.
26.06.2018 Dünya
Sigara paketlerine 'tek tip' uygulaması başlıyor!
Sigara paketlerine 'tek tip' uygulaması başlıyor! SAĞLIK Bakanı Ahmet Demircan, sigara paketlerinde 'tek tip' uygulamasına gidileceğini duyurarak, "Önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Paketler, reklam unsuru oluşturmamalı. Kolay ulaşılmamalı. İnsanlarda bu işi alma ihtiyacı doğuracak, kullananların aklına düşürmemeli. Bunun için her türlü tedbiri almalıyız" dedi.
9.02.2018 Gündem
Yunanistan'ı yıkan haber!
Yunanistan'ı yıkan haber! Yunanistan'ın borç rahatlatma umutları suya düştü. Anlaşma sağlanamadı. Son dakika açıklamasından "daha yüksek seviyede katılımlı bir toplantı yapılmalı" denildi.
18.05.2017 Dünya
AB, 60 yıl sonra 'bağlılık' yineledi, bildirgeyi imzaladı!
AB, 60 yıl sonra 'bağlılık' yineledi, bildirgeyi imzaladı! AB liderleri, antlaşmadan 60 yıl sonra 'Roma Bildirgesini' imzalayarak Avrupa'ya bağlılıklarını yineledi.
25.03.2017 Dünya
Başbakan Yardımcısı Şimşek işadamlarına seslendi
Başbakan Yardımcısı Şimşek işadamlarına seslendi Türkiye ekonomisinin en önemli pazarının Avrupa Birliği olduğunun kaydeden Başbakan Yardımcısı, işadamlarına seslenerek, “Kısa vadede iniş çıkışlar moralinizi bozmasın. Zorlu sürecin büyük bir kısmını geride bıraktık” dedi.
24.02.2017 Ekonomi
Kötümserliğe gerek yok, temeller sağlam
Kötümserliğe gerek yok, temeller sağlam Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin karşı karşıya kaldığı şoklara karşı büyük bir direnç gösterdiğini söyledi. Şimşek, “Bu direnç ancak temeller sağlamsa mümkündür. Kötümser olmayın temeller sağlam. İnşallah bunları hep birlikte aşacağız” dedi
6.01.2017 Ekonomi
Başbakan Yardımcısı Şimşek: En kötü dönem geride kaldı
Başbakan Yardımcısı Şimşek: En kötü dönem geride kaldı Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, para ve maliye politikasında rasyonel yoldan ilerleneceğini söyleyerek, "Türkiye ekonomisi şoklara karşı inanılmaz dirençlidir" dedi.
7.12.2016 Ekonomi
Telsim'de 10 yıl sonra borç krizi
Telsim'de 10 yıl sonra borç krizi 10 yıl önce TMSF'ye devredilen Telsim'e borcu olanlara icra takibi mektupları gelmeye başladı. Tüketici dernekleri isyan etti: “10 yıl geçti zamanaşımı var.”
17.11.2016 Ekonomi
Çin’in borcu ABD’deki gibi riskli değil!
Çin’in borcu ABD’deki gibi riskli değil! Uzmanlar tarafından sık sık 2008 finansal krizi öncesi ABD’ye benzetilen Çin’in borç yapısı yeni bir rapora göre endişe edildiği gibi bir kriz tetiklemeyecek.
30.08.2016 Ekonomi
Almanları en çok onlar korkutuyor!
Almanları en çok onlar korkutuyor! Göç, terör veya radikalleşme ... Almanları 2016 yılında en çok neler korkutuyor? İşte anket sonuçları:
12.07.2016 Dünya
Bild AB'den çıkmaya hazırlanan İngiltere'yle dalga geçti
Bild AB'den çıkmaya hazırlanan İngiltere'yle dalga geçti İngiltere’deki AB referandumu Alman basınında da ana gündem maddesi oldu. Önde gelen medya kuruluşlarından Bild, esprili bir dille İngiltere'nin AB'de kalması yönünde çağrı yaptı.
17.06.2021 Dünya
Çipras: Türkiye ile birlikte sorunu kontrol altına alırız
Çipras: Türkiye ile birlikte sorunu kontrol altına alırız Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, AB’nin Türkiye ile birlikte çalışması durumunda sığınmacı sorunun kontrol altına alınacağını söyledi.
5.03.2016 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Borç Krizi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki borç krizi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.