Bmc

Bmc

Son dakika bmc haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bmc ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bmc haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bmc

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bmc gelişmeleri de dahil olmak üzere 327 bmc haberi bulunmuştur. Tüm bmc haberleri aşağıda listelenmiştir.
Demir Kubbe nedir? İsrail Demir Kubbe Sistemi nasıl çalışıyor, kaç tane var? Özellikleri ve maliyeti
Demir Kubbe nedir? İsrail Demir Kubbe Sistemi nasıl çalışıyor, kaç tane var? Özellikleri ve maliyeti İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah Hareketi'ne ait hedeflere yönelik hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Hizbullah da İsrail'in sınırdaki hava savunma sistemi demir kubbeye ve Golan Tepelerinde yer alan Keyla askeri üssündeki hava ve füze savunma karargahının vurulduğunu açıkladı. Peki, Demir Kubbe nedir, Demir Kubbe’nin özellikleri neler?
14.04.2024 Gündem
Robotaksi Yarışması için başvurular başladı
Robotaksi Yarışması için başvurular başladı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında Bilişim Vadisi, BMC ve TÜBİTAK yürütücülüğünde geleceğin otonom sürüş algoritmalarının geliştirilmesi için düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması için başvurular başladı. Başvuru için son tarih 20 Şubat 2024.
12.01.2024 Bilim ve Teknoloji
'Kolombiya iddiası yalan çıkınca anlıyoruz ki asıl ihale piyangosu Karabat'a vurmuş'
'Kolombiya iddiası yalan çıkınca anlıyoruz ki asıl ihale piyangosu Karabat'a vurmuş' CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Milli Piyango’nun yılbaşı ikramiyesinin Kolombiya’ya çıktığını iddia etmiş ve bu gerçek dışı açıklama yalanlanmıştı. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Karabat'ın aldığı aldığı iddia edilen ihaleleri köşesine taşıdı.
6.01.2024 Gündem
Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg vites büyüttü, teslimatlar hızlanıyor
Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg vites büyüttü, teslimatlar hızlanıyor Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu (Togg) vites büyüttü. Kuruluşundan bu yana tek vardiya olarak üretim yapan Gemlik'teki fabrikada üretim çift vardiya olarak yapılmaya başlandı. Seri üretime geçilmesiyle birlikte günlük 160 araç olan üretim sayısının da Ekim ayı ile birlikte 280 araç olarak gerçekleşmesi hedefleniyor.
20.09.2023 Ekonomi
Yeni Altay tankı TSK'ya teslim edildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimizi tam bağımsız savunma sanayii olarak belirledik
Yeni Altay tankı TSK'ya teslim edildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimizi tam bağımsız savunma sanayii olarak belirledik Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'nın Arifiye ilçesinde, Yeni Altay Tankının testleri için TSK'ya Teslimi Töreni'nde açıklamalarda bulundu. "Hedefimizi tam bağımsız savunma sanayii olarak belirledik" diyen Erdoğan, konuşmasında "Diğer savunma projeleri gibi pek çok zorlukla karşılaştık. Projemiz engellenmeye çalışıldı. Maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen pes etmedik. Daha iyisini için canla başla çalıştık. Yerli ve milli alt sistemler tasarladılar. Birçok yeni sistemi tankımıza entegre ettiler. Ortaya yeni Altay çıktı. Ordumuz tarafında testleri tamamlandıktan hemen sonra seri üretime başlayacağız." ifadelerini kullandı.
23.04.2023 Gündem
Bakan Varank: Togg’u Avrupa’nın caddelerinde de görmeye başlayacağız
Bakan Varank: Togg’u Avrupa’nın caddelerinde de görmeye başlayacağız Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg’u aynı zamanda Türk Devletleri Teşkilatı Dönem Başkanı olan Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’e Togg heyeti ile birlikte teslim eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Özbek öğrencilerle buluştu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Taşkent’teki Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) kampüsünü ziyaret eden Bakan Varank, “Türkiye’nin kabiliyetlerini tüm dünyaya yansıtan bir proje. Togg’u Avrupa’nın caddelerinde de görmeye başlayacağız” dedi.
13.04.2023 Ekonomi
Togg Türk dünyasının kalbinde! Yurt dışındaki ikinci durağı Özbekistan oldu
Togg Türk dünyasının kalbinde! Yurt dışındaki ikinci durağı Özbekistan oldu Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg, Azerbeycan’ın ardından Türk dünyasının kalbi Özbekistan’da… İlk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a teslim edilen Türkiye’nin doğuştan elektrikli ilk otomobili Togg, Azerbaycan’dan sonra Özbekistan’a ulaştı.
12.04.2023 Ekonomi
Türkiye başardı! Altay tankı ilk kez görücüye çıktı, işte teslim tarihi
Türkiye başardı! Altay tankı ilk kez görücüye çıktı, işte teslim tarihi Yeni Altay tankı, ilk kez görücüye çıktı. Yerli mühendis grubu ve işçileri ile geliştirilen, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine girmesi için üretilen ALTAY Tankı, basın mensuplarına tanıtıldı. Altay Ana Muharebe Tankı’nın TSK’ya teslim edileceğini tarih açıklandı. İşte detaylar...
23.03.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 yılı müjdelerde dolu bir sene olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 yılı müjdelerde dolu bir sene olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında savunma sanayisinde birçok projenin hayata geçirileceğini belirterek, "2023 yılı inşallah 7'den 70'e herkesi gururlandıracak, çok mühim gelişmelerin yaşandığı müjdelerle dolu bir sene olacak" dedi.
9.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına sert tepki: Zor sabrediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına sert tepki: Zor sabrediyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'da Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları 9'uncu Zirvesi'ne katıldı. Burada devlet liderleriyle önemli temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı takdim edildi. Kritik zirve sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddiaları ile ilgili olarak 'zor sabrediyoruz' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan 'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddiaları ile ilgili olarak 'Hadi çık ispat et. Var mı elinde bir delilin? Neye göre bunu söylüyorsun? Ya sen bu ülkenin evladı değil misin? Bu ülkenin evladı olarak bu ülkenin yönetimi, devleti nasıl olur da uyuşturucu işi yapar diyebilirsin. Bir belge varsa çıkar belgeni göster' ifadelerini kullandı.
12.11.2022 Siyaset
Türkiye Yüzyılı'nın ilk eseri Togg! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ön satışı şubatta, ilk siparişi ben veriyorum
Türkiye Yüzyılı'nın ilk eseri Togg! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ön satışı şubatta, ilk siparişi ben veriyorum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Togg Gemlik Kampüsü Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.Cumhurbaşkanı Erdoğan togg için ön siparişlerin Şubat ayında başlayacağını duyururken otomobilin fiyatına ilişkin ise "Önümüzdeki senenin mart ayı sonunda pazara çıkacak ürünün fiyatının bugünden ilanı hem doğru hem de mümkün değildir. Ön satışın başlayacağı Şubat ayında Togg’un fiyatı da açıklanacaktır. Telaşa gerek yok" ifadelerini kullandı.
29.10.2022 Gündem
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Devletimle gurur duyuyorum
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Devletimle gurur duyuyorum TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Dün üretemezsin diyenler, bunu dünyaya satamazsın diyorlar. Sayın Cumhurbaşkanım sizin huzurunuzda milletimizin şahitliğinde bir söz daha veriyoruz. Önce Avrupa’ya sonra tüm dünyaya Türkiye’nin otomobilini satacağız” dedi.
29.10.2022 Ekonomi
Togg’un ortaklık yapısı nasıl? Togg’un ortakları kim, hisse oranları ne? Togg yönetim kurulu üyeleri ve ortak şirketleri!
Togg’un ortaklık yapısı nasıl? Togg’un ortakları kim, hisse oranları ne? Togg yönetim kurulu üyeleri ve ortak şirketleri! Türkiye’nin vizyon projesi Togg, ilk aracını banttan indirecek. Yüzde 51 yerlilik oranıyla dikkat çeken, 2025’e kadar yüzde 65 yerlilik oranına ulaşacak Togg seri üretime başlayacağı Gemlik Fabrikasını açıyor. Tasarımı, renkleri ve logosuna kadar her detayın anlamı Türkiye’yi yansıtıyor. Yerli şirketlerin ortaklığı ile Cumhuriyet’in 90’ıncı yılına armağan olarak sunulan Togg’da başta yönetim kurulu olmak üzere ortak şirketler ve hisse oranları merak ediliyor. Peki, Togg’un ortaklık yapısı nasıl? Togg’un ortakları kim, hisse oranları ne? Togg yönetim kurulu üyeleri ve ortak şirketleri!
29.10.2022 Ekonomi
Nefesler tutuldu! Türkiye'nin gurur günü: TOGG seri üretime başlıyor
Nefesler tutuldu! Türkiye'nin gurur günü: TOGG seri üretime başlıyor Türkiye'nin vizyon projesi olan TOGG, Cumhuriyetin 99. yılının kutlandığı bugün banttan iniyor. 8 yılda 1 milyon aracın üretilmesi hedefleniyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG'un üretim tesisinin açılışını yapacak.
29.10.2022 Ekonomi
TOGG Gemlik Kampüsü nerede, TOGG fabrikası nerede? TOGG seri üretime geçiyor!
TOGG Gemlik Kampüsü nerede, TOGG fabrikası nerede? TOGG seri üretime geçiyor! Türkiye'nin yerli ve milli otomobili projesi Togg'un seri üretiminin gerçekleştirileceği Gemlik Kampüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yarın resmi olarak açılacak. Peki, TOGG Gemlik Kampüsü nerede?
28.10.2022 Bilim ve Teknoloji
TOGG'un fabrika açılışına sayılı günler kaldı! Tesisin son hali böyle görüntülendi
TOGG'un fabrika açılışına sayılı günler kaldı! Tesisin son hali böyle görüntülendi Bursa’nın Gemlik ilçesinde inşa edilen Togg’un üretim tesisinin açılışı 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. Tesisin son hali ise dronla havadan görüntülendi.
26.10.2022 Ekonomi
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir kimdir, nereli, kaç yaşında? Rektör Nedim Sözbir’in biyografisi ve aldığı görevler…
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir kimdir, nereli, kaç yaşında? Rektör Nedim Sözbir’in biyografisi ve aldığı görevler… Düzce Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Nedim Sözbir atanmıştır. Peki, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?
4.08.2022 Gündem
Lityumdan aküye dönüşüyor
Lityumdan aküye dönüşüyor Enerjinin depolanmasını ve motora aktarımı sağladıkları için elektrikli otomobillerin kalbi olarak görülen piller en verimli şekilde enerji akışı sağlamak için farklı modüller halinde gruplandırılmış hücrelerden oluşuyor.
18.07.2022 Otomobil
Togg, girişimcileri sahneye çıkardı!
Togg, girişimcileri sahneye çıkardı! Yerli otomobili geliştirme çalışmalarını sürdüren Togg ile Bilişim Vadisi’nin ortaklaşa hazırladığı Mobilite Hızlandırma Programı’nı tamamlayan 10 girişimci, yatırımcıların karşısına çıktı. Bilişim Vadisi’nde gerçekleşen Demo Günü’nde, girişimciler yatırım alma fırsatlarını değerlendirmeye çalıştılar. Programın, Türkiye’de geleceğin mobilite ekosistemini şekillendirecek girişimcilere mentörlük, finansal ve hukuki danışmanlık, proje takip desteği ve Ar-Ge teşvikleri gibi konularda yol göstermek amacıyla düzenlendiği açıklandı.
14.06.2022 Bilim ve Teknoloji
TIR, kırmızı ışıkta bekleyen 2 otomobile çarptı; 3 yaralı
TIR, kırmızı ışıkta bekleyen 2 otomobile çarptı; 3 yaralı Bursa'da sürücüsünün kontrolden çıkan TIR, kırmızı ışıkta bekleyen 2 otomobile çarptı. Kazada 3 kişi yaralandı.
5.04.2022 Yaşam
METİ faaliyete başladı! Araç dışına çıkmadan tehlikeyi savuşturacak
METİ faaliyete başladı! Araç dışına çıkmadan tehlikeyi savuşturacak Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, araç dışına çıkmadan el yapımı patlayıcılara yönelik keşif, tespit, teşhis ve kısmi müdahale yapabilmek amacıyla üretilen Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Tespit İmha Aracı'nın (METİ), Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girdiğini açıkladı.
11.12.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz kuru ve faizlerle ilgili son dakika açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz kuru ve faizlerle ilgili son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında, Türkiye’nin bölgesel ve küresel konumu, kurucu denge gücü, ekonomideki gelişmeler ve güncel konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan istihdam konusunda yeni destek paketleri hazırladıklarını belirterek, "Biri ilave istihdama destek paketidir, diğeri de imalata dayalı ithal ikamesi destek paketidir. Amacımız 50 bin yeni istihdamın önünü açmak. Bu paketle de uzun vadeli kredi imkanı oluşturarak üretime ve ihracata öncelik veren yatırımları destekliyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, düşük faizle yeni yatırımları destekleyeceklerini belirterek, "Türkiye'ye uzun vadeli yatırım yapanlar her zaman kazanmıştır, bundan sonra da kazanacaktır" dedi.
30.11.2021 Siyaset
Savunmanın 5 kat büyüyen SAHA'sı kapılarını dünyaya açıyor
Savunmanın 5 kat büyüyen SAHA'sı kapılarını dünyaya açıyor SAHA EXPO ilk kez düzenlendiği 2018’e göre 5 kat daha büyük alanda gerçekleştirilecek, 30 ülkeden 600’ün üzerinde katılımcı ürün ve kabiliyetlerini sergileyecek.
15.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin yeni zırhlı aracı Altuğ 8x8 göreve hazırlanıyor
Türkiye'nin yeni zırhlı aracı Altuğ 8x8 göreve hazırlanıyor Altuğ 8x8 Zırhlı Muharebe Aracı ve Zırhlı Personel Taşıyıcı, en güncel kullanıcı gereksinimleri, görev konseptleri, tehditler, teknoloji ve trendler ile mevcut yerli ve yabancı araçların kabiliyetleri değerlendirilerek geliştirildi.
16.09.2021 Bilim ve Teknoloji
MKE yarının teknolojisini geliştirmeye yönelik adımlar atıyor
MKE yarının teknolojisini geliştirmeye yönelik adımlar atıyor Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) AŞ, yeni ülkelerde imzaladığı ihracat sözleşmeleriyle ekonomiye, geliştirdiği yeni silah sistemleriyle de Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) güç verecek. Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ Genel Müdürü Yasin Akdere yaptığı açıklamada, yarının teknolojisini geliştirmeye yönelik kendilerine verilen görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.
4.09.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Bmc ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bmc haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.