Birleşmiş Milletler Genel Kurulu

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu

Son dakika Birleşmiş Milletler Genel Kurulu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Birleşmiş Milletler Genel Kurulu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan birleşmiş milletler genel kurulu gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.099 birleşmiş milletler genel kurulu haberi bulunmuştur. Tüm birleşmiş milletler genel kurulu haberleri aşağıda listelenmiştir.
BM, İsrail'in Gazze'deki varlığına son verilmesi kararını kabul etti
BM, İsrail'in Gazze'deki varlığına son verilmesi kararını kabul ettiBMGK, ABD'nin New York kentinde düzenlenen oturumda Filistin tarafından sunulan ve İsrail'in bölgedeki varlığına 12 ay içinde son verilmesi çağrısında bulunan karar tasarısını onayladı.
18.09.2024Dünya
ABD: BM Güvenlik Konseyi'nde vetoyu çıkarlarımızı gözetmek için kullanıyoruz
ABD: BM Güvenlik Konseyi'nde vetoyu çıkarlarımızı gözetmek için kullanıyoruzABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, ülkesinin BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) veto hakkını ABD'nin çıkarlarını gözetmek için kullandıklarını, bunun için mazeret beyan etmeyeceğini bildirdi.
17.09.2024Dünya
'Gönül Elçisi' projesi, New York'ta anlatılacak
'Gönül Elçisi' projesi, New York'ta anlatılacakCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde hayata geçirilen 'Gönül Elçisi' projesi, New York'ta, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kapsamında düzenlenecek üst düzey yan etkinlikle tüm dünyaya anlatılacak.
15.09.2024Gündem
UNRWA nedir (açılımı)? İsrail UNRWA’yı terör örgütü mü ilan etti?
UNRWA nedir (açılımı)? İsrail UNRWA’yı terör örgütü mü ilan etti?İsrail'de, UNRWA'yı "terör örgütü" ilan eden, ülkedeki çalışmalarını yasaklayan ve çalışanlarının dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören 3 yasa tasarısı, meclisteki ilk oylamadan geçti. Peki, UNRWA nedir (açılımı), UNRWA ne demek?
24.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO zirvesi sonrası Suriye mesajı: Farkında ve hazırlıklıyız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO zirvesi sonrası Suriye mesajı: Farkında ve hazırlıklıyızCumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de düzenlenen NATO’nun 75. kuruluş yıl dönümü törenleri dönüşü uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. ABD'de ile yapılan F-16 savaş uçağı anlaşmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Erdoğan, "Bizim burada önceliğimiz F-16 talebimizin karşılanması. Parasal ilişkileri pek gündeme almak istemiyoruz. Çünkü biz F-35 üzerinden zaten ödememizi yaptık. Son görüşmede ABD Başkanı Biden “3-4 hafta içerisinde F-16 sorununu çözeceğim” dedi." ifadelerini kullandı. Suriye ile ilişkiler ve Esed ile görüşme konusunda da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dışişleri Bakanım şu anda muhataplarıyla görüşmek suretiyle işin bütün yol haritasını belirleyecekler. Şu ana kadar bu süreç olumlu istikamette gelişti. Suriye’de inşa edilecek hakkaniyetli bir barış, en çok bize fayda sağlayacak. Temenni ediyorum ki yakın bir zamanda somut adımları da atarız." diye konuştu. Terörle mücadeleye ilişkin de mesajlar veren Erdoğan, "Irak ziyaretimizden sonra Irak yönetiminde ilk defa PKK ile mücadele konusunda sahada çok somut adımlar atıldığını gördük. Erbil yönetiminin iş birliği memnuniyet verici. Irak’ta Süleymaniye yönetimi ile Erbil yönetimi arasındaki gerilim de devam ediyor. Süleymaniye yönetimi PKK ile aralarına mesafe koymadıkça bizim Süleymaniye'ye karşı tavrımızda bir değişiklik olmayacak. Hava sahasına yönelik ambargo devam edecek." dedi
12.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Srebrenitsa'yı unutmayacağız ve unutturmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Srebrenitsa'yı unutmayacağız ve unutturmayacağızCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Srebrenitsa soykırımının insanlık tarihine kapkara bir leke olarak geçtiğini vurgulayarak, "Benzer bir mezalimin dünyanın hiçbir yerinde tekrar yaşanmaması için Srebrenitsa'yı unutmayacağız ve unutturmayacağız." dedi.
11.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyonla mücadele mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyonla mücadele mesajı!Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya-İtalya dönüşü gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyon hedefleriyle ilgili konuşarak, "Yılın son çeyreğini bekleyeceğiz. Yılın son çeyreğinde inşallah bunlar tam manasıyla görünecek. Şu anda işi sıkı tutuyoruz. Ama bütün mesele yine geliyor, faiz olayına dayanıyor. İnşallah faizde atacağımız adımlarla enflasyonu son çeyrekte çok daha olumlu bir konuma taşımış olacağız. Nitekim ekonomide dengelenmeye yönelik politikalar meyvelerini veriyor. Cari işlemler açığı önemli ölçüde azaldı. Mayıs itibarıyla yıllık ihracatımız 260 milyar doları aştı. İthalatımızdaki düşüş aynı şekilde sürüyor." dedi.
15.06.2024Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş, parlamenter diplomasiyi Gazze için yoğunlaştırdı
TBMM Başkanı Kurtulmuş, parlamenter diplomasiyi Gazze için yoğunlaştırdıTürkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliam boyutlarını aşan soykırımının durdurulması, “insanlık cephesi”nin desteklenmesi ve uluslararası camianın Siyonist rejime karşı harekete geçirilmesi için parlamenter diplomasi faaliyetleri kapsamında yoğun çaba sarf etti.
11.06.2024Gündem
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Gazze açıklaması
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Gazze açıklamasıAK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kızılcahamam'da gerçekleştirilen AK Parti kampının 1. gündeminin Gazze'deki katliam olduğunu söyledi.
1.06.2024Gündem
BM'nin kararı sonrası Dünya Futbol Günü'ne ilk kutlama D-Smart'tan!
BM'nin kararı sonrası Dünya Futbol Günü'ne ilk kutlama D-Smart'tan!Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, bu yıl aldığı kararla futbolun bazı diğer spor dalları gibi dünya barışına, kalkınmaya katkı yaptığı bu nedenle de özel bir günle kutlanması gerektiği belirtildi ve 25 Mayıs'ın "Dünya Futbol Günü" olarak kutlanmasına oy birliğiyle karar verildi.
25.05.2024Futbol
Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürcistan lideriyle görüştü: Ticaret hacmi 3 milyar dolara ulaştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürcistan lideriyle görüştü: Ticaret hacmi 3 milyar dolara ulaştıCumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi.
16.05.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin'i bütün ülkeler tanımalı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin'i bütün ülkeler tanımalıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan, "Gazze'de yaşananları dünyaya duyurmaya çalışan 150 gazeteci İsrail güçleri tarafından öldürüldü. Birleşmiş Milletler personeli ve insani yardım görevlileri kurşunların hedefi oldu. İnsanı, insanlığından utandıracak ne kadar işkence, canilik ve ahlaksızlık varsa geride bıraktığımız 219 gün içerisinde Gazze'de ve işgal altındaki Filistin topraklarında işlenmiştir. Dahası bunlar öyle gizli saklı yapılmamış. Tüm dünyaya canlı yayınlarla izlettirilmiştir" dedi.
12.05.2024Gündem
AK Parti'den İsrail'in BM temsilcisine tepki: Hukuku tanımadığını bir kere daha gösterdi
AK Parti'den İsrail'in BM temsilcisine tepki: Hukuku tanımadığını bir kere daha gösterdiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Filistin tasarısının BM'de kabul edilmesine tepki gösteren İsrailli diplomat için 'İsrail'in BM Büyükelçisinin, Filistin kararı sonrası kürsüde kağıt öğütücü makinesiyle BM Anlaşması'nı parçalaması İsrail’in uluslararası hukuku tanımadığını bir kere daha göstermiştir' dedi.
11.05.2024Gündem
Filistin tasarısı Birleşmiş Milletler’de onaylandı: Üyelik BM Güvenlik Konseyi'ne sunulacak
Filistin tasarısı Birleşmiş Milletler’de onaylandı: Üyelik BM Güvenlik Konseyi'ne sunulacakFilistin’in üyelik tasarısı BM Genel Kurulu'nda onaylandı. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edilen üyelik tasarısı BM Güvenlik Konseyi'nde de oylanacak.
10.05.2024Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl sonra Irak'a tarihi bir ziyaret düzenledi. Resmi temaslarda bulunan Erdoğan, yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Erdoğan 'Öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız' dedi. DEM Parti'li belediyelerdeki olaylara tepki gösteren Erdoğan, "Anayasa'nın hükümlerini kimler çiğnemeye kalkıyorsa bedelini de ödemeye hazır olmalıdır." ifadelerini kullandı. İsrail'in Filistin'deki katliamına bir kez daha sert tepki gösteren Erdoğan, "Şunu bilelim ki, zamanın Hitler'i Netanyahu ve suç ortakları hesap vermekten kaçamayacak." dedi.
23.04.2024Gündem
Türkiye'den İsrail'e ihracat kısıtlaması! 54 ürün grubunu kapsıyor
Türkiye'den İsrail'e ihracat kısıtlaması! 54 ürün grubunu kapsıyorTicaret Bakanlığı, Türkiye'nin 54 ürün grubunda İsrail'e ihracat kısıtlaması kararı aldığını duyurdu.
9.04.2024Gündem
London Business School fırsat eşitliğinde örnek vakayı Türkiye’den seçti
London Business School fırsat eşitliğinde örnek vakayı Türkiye’den seçtiYıldız Holding Kadın Platformu çatısı altında fırsat eşitliğine yönelik yürütülen çalışmalar London Business School tarafından örnek vaka çalışması haline getirildi.
18.03.2024Vitrin
Numan Kurtulmuş'tan 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü' mesajı
Numan Kurtulmuş'tan 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü' mesajıTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü'nde İslam karşıtlığının dünya genelinde rahatsız edici tırmanışına tanıklık edildiğini söyledi.
15.03.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katile katil demekten bizi alıkoyamazlarCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Büyükelçiler İle İftar Programı'nda konuştu. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar. İsrailli yöneticiler, soykırım gerçeğini saklamaya çalışmak yerine Gazze'de ölen bebeklerin hesabını versin." ifadelerini kullandı.
12.03.2024Gündem
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız'dan İsrail açıklaması: Demografik yapıyı değiştiriyorlar
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız'dan İsrail açıklaması: Demografik yapıyı değiştiriyorlarUluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail’in Filistin’i işgalinin hukuki neticelerine ilişkin duruşmada Türkiye sunum yaptı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız "İsrail hesap vermeli" dedi.
26.02.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 31 Mart mesajı: Bazılarının siyaset sahnesinden tamamen silindiğini göreceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 31 Mart mesajı: Bazılarının siyaset sahnesinden tamamen silindiğini göreceğizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Muhalefet özellikle mülteci meselesini gündeme getiriyor. Bunların hiçbirinden onlara ekmek çıkmaz, boşuna uğraşıyorlar. 31 Mart kesinlikle bazılarının siyaset sahnesinden tamamen silindiğini göreceğimiz gün olacaktır.' dedi. Erzincan'daki heyelanla ilgili soruşturmaların sürdüğünü belirten Erdoğan, 'Bu aşamada önceliğimiz madencilerimize ulaşabilmek.' ifadelerini kullandı.
15.02.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmeliCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai’de düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan, 'İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmelidir. Filistinli kardeşlerimizi asla sahipsiz, çaresiz ve yalnız bırakmayacağız. Barış için garantörlüğe hazırız.' dedi.
13.02.2024Gündem
Emine Erdoğan'dan 'Dünya Sigarayı Bırakma Günü' mesajı: Tam 10 yıl gerekiyor
Emine Erdoğan'dan 'Dünya Sigarayı Bırakma Günü' mesajı: Tam 10 yıl gerekiyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü'nün, tütün bağımlılığıyla mücadelede milat olması dileğinde bulundu.
9.02.2024Gündem
İtalyan medyası İstanbul'daki görüşmenin perde arkasını yazdı! Erdoğan'dan yardım istedi
İtalyan medyası İstanbul'daki görüşmenin perde arkasını yazdı! Erdoğan'dan yardım istediİstanbul'da hafta sonu gerçekleşen Cumhurbaşkanı Erdoğan-Giorgia Meloni görüşmesinin detayları İtalya basınına yansıdı. Il Giornale gazetesi, Roma yönetiminin Ankara'dan istediği yardımı yazdı.
22.01.2024Gündem
Japonya’dan Hamas’ın 3 liderine yaptırım kararı
Japonya’dan Hamas’ın 3 liderine yaptırım kararıJaponya, bakanlar kurulu kararıyla Hamas’ın 3 üst düzey liderine yaptırım uyguladığını açıkladı.
26.12.2023Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki birleşmiş milletler genel kurulu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.