Beyin Gelişimi

Beyin Gelişimi

Son dakika beyin gelişimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan beyin gelişimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını beyin gelişimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Beyin Gelişimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan beyin gelişimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 329 beyin gelişimi haberi bulunmuştur. Tüm beyin gelişimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi...
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi... Mineral, vücudun aldığı besinlerin yakılmasından sonra vücutta kalan inorganik maddelerdir. Vücutta kalan mineraller besinlerin içerisinde kendiliğinden de bulunur.
1.02.2024 Yaşam
'Haşhaşlı gevrek', kadınlar tarafından turizme kazandırılıyor
'Haşhaşlı gevrek', kadınlar tarafından turizme kazandırılıyor Isparta’nın unutulan yöresel lezzeti 'haşhaşlı gevrek', Senirkentli kadınlar tarafından gastronomi turizmine kazandırılıyor. Haşhaşlı cips olarak da bilinen gevreğin 100 gramı 25 TL’den satılıyor.
7.10.2022 Ekonomi
Bebek ve çocuklarda bu vitaminlerin eksikliğine dikkat
Bebek ve çocuklarda bu vitaminlerin eksikliğine dikkat Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevil Elçin Kızılok, çocuklarda vitamin eksikliğinin en önemli belirtisinin büyüme ve gelişme geriliği olduğunu belirterek, “Vitamin alımı özellikle hızlı büyüme dönemlerinde önemlidir. 0-3 yaş, 5 yaş, 10 yaş, yani ergenlik çağı başlangıcı olan bu dönemlerde yakın kontrol yapılmalıdır” dedi.
25.04.2022 Sağlık
Çocukların dil, konuşma ve beyin gelişimlerini olumsuz etkiliyor!
Çocukların dil, konuşma ve beyin gelişimlerini olumsuz etkiliyor! İşitme sistemini oluşturan dış kulak, orta kulak, iç kulak ve işitme sinirlerinde ortaya çıkabilecek bir aksaklık işitme kaybına sebep olabiliyor. Kişinin normal bir işitmeye sahip olmasına rağmen konuşmaların anlaşılmasında sorun yaşadığında işitsel işlemleme bozukluğu meydana gelebildiğini hatırlatan Odyoloji Doktoru Bahtiyar Çelikgün, “Özellikle dil gelişiminin kritik olduğu dönemlerde veya okul dönemlerinde ortaya çıkabilecek çok hafif dereceli bir işitme kaybı bile çocukların dil, konuşma ve beyin gelişimini olumsuz etkileyebiliyor” açıklamasında bulundu.
28.03.2022 Sağlık
Çocuklarımızın odaklanma becerisinin gelişmesine nasıl yardımcı oluruz?
Çocuklarımızın odaklanma becerisinin gelişmesine nasıl yardımcı oluruz? Eğitim Uzmanı Abdulkadir Özbek, ebeveynler için çocukların odaklanma becerisinin gelişmesine yardımcı olacak önerilerde bulundu.
4.03.2022 Sağlık
Hamilelikte bu besinlerin tüketimine dikkat!
Hamilelikte bu besinlerin tüketimine dikkat! Bebeğin oluşması ve gelişmesi için gebelerin düzenli, yeterli ve dengeli bir şekilde beslenmeleri gerekiyor. Gebelik sürecinde sıvı ihtiyacının da arttığını belirten uzmanlar, bu sebeple su, ayran, meyve suyu gibi sıvı içecekler tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Uzmanlar; gebelikte tüketilen yeşil yapraklı sebzelerin, portakal suyu, fındık ve fasulye gibi folik asitten zengin besinlerin tüketilmesinin artan gereksinimi karşılamaya yetmediğini ifade ederek ilk 3 ayda folik asit ve 12’nci haftadan itibaren ise D vitamini desteğine başlanmasını öneriyor. Uzmanlar ayrıca pastorize edilmemiş süt ve süt ürünleri, çiğ ya da az pişmiş yumurta ve işlenmiş et ürünleri gibi besinlerin gebelik süresince tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekiyor.
27.10.2021 Sağlık
Bu balıklardan uzak durun! Müsilaj sonrası kritik uyarı
Bu balıklardan uzak durun! Müsilaj sonrası kritik uyarı İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Bilimleri Fakültesi Balıkçılık ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Bölümü Gıda Güvenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuray Erkan ve ekibi, yürüttükleri TÜBİTAK projesi kapsamında müsilajın Marmara Denizi'ndeki su ürünlerinin insan sağlığına etkilerini araştırıyor. Yaklaşık 9 ay sürecek araştırmanın ilk verilerine göre, patojen bakteri çeşitliliğin arttığı, başta et verimi ve besin kompozisyonun zayıfladığı belirlendi. Hamsi, istavrit gibi dolaşan balıkların müsilajdan biraz daha az etkilendiğini belirten uzmanlar, haftada 2-3 defa hamsi ve istavrit yemekte hiçbir sakınca yokken, dil balığı, mezgit, karides, barbun gibi dip canlılarının daha tüketilmesini tavsiye ediyor.
8.10.2021 Gündem
Zengin uyaranlı ortamlar çocuklarda öğrenmeyi etkiliyor!
Zengin uyaranlı ortamlar çocuklarda öğrenmeyi etkiliyor! Okul öncesi sunulan eğitim kalitesinin çocuk gelişimine katkı sunmada önemli rol oynadığını belirten uzmanlar, gelişim açısından okul öncesi eğitime başlamada 3 yaşın ideal olduğunu vurguluyor. Uzmanlar, okul öncesi eğitime giden ve gitmeyen çocuklar arasında gelişimsel açıdan gidenler lehine olumlu farklılıklar olduğuna dikkat çekiyor. Ülkemizde çocuğun zorunlu öğrenime başlamadan önceki en az bir yıllık eğitiminin okul öncesi eğitim kapsamına alındığını hatırlatan Prof. Dr. Nurper Ülküer, 2023 Eğitim Vizyonu ve stratejilerine göre 5 yaşın zorunlu eğitim sistemine alınacağına dikkat çekti.
27.09.2021 Sağlık
Beyin gelişimi ve görme bozukluğuna omega önerisi
Beyin gelişimi ve görme bozukluğuna omega önerisi Omega yağ asitlerinin beyin gelişimi ve görme bozukluklarına çeşitli faydaları olduğunu söyleyen Dr. Beria Aksu Selman, “Omeganın içerisinde bulunan EPA ve DHA yağ asitlerinin faydaları oldukça fazladır. Omega 3-6-9 yağ asitlerinin beyin gelişimi, göz sağlığı, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, koroner kalp hastalıklarının önlenmesi gibi çok önemli fonksiyonları vardır” dedi.
21.09.2021 Sağlık
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Kullanımı tamamen sona erdi, artık...
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Kullanımı tamamen sona erdi, artık... Tüm araba sahiplerini çok yakından ilgilendiriyor. Açıklama geldi. Çok önemli gelişme duyuruldu. Tamamen sona erdi.
31.08.2021 Ekonomi
Emzirme döneminde uzak durulması gereken besinler!
Emzirme döneminde uzak durulması gereken besinler! Emzirme, annelerin bebeklerine yaşamın ilk aylarında ihtiyaç duydukları tüm besin ve gıdaları sağlamalarının doğal bir yoludur. Uzmanlar bir bebeğin hayatının ilk altı ayında sadece anne sütü ile beslenmesini öneriyor. Diyetisyen ve Yaşam Koçu Tuğba Yaprak emzirme döneminde annelerin dikkat etmesi gerekenleri ve uzak durulması gereken besinleri anlattı.
21.08.2021 Sağlık
Gebelikte tiroid bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkileyebilir
Gebelikte tiroid bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkileyebilir Gebelik döneminde yaşanan biz dizi fizyolojik ve hormonal değişikliklerin tiroid hormonlarını da etkilediğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Melis Koçer Yazıcı, “Gebelikte yaşanan tiroid hastalıklarının hem annenin hem de bebeğin sağlığı açısından yakından takip edilmesi gerekiyor” dedi. Tedavi edilmeyen şiddetli hipotroidin bebeğin beyin gelişimini de etkileyebildiğini söyleyen Yazıcı, konjenital hipotiroidizmin de hemen fark edilmez ve tedavi edilmezse çocukta ciddi bilişsel ve gelişimsel anormalliklere neden olabileceğini kaydetti.
9.08.2021 Sağlık
Çocukların yaz tatillerindeki aktiviteleri, okuldaki ve sosyal yaşamdaki başarılarını etkiliyor!
Çocukların yaz tatillerindeki aktiviteleri, okuldaki ve sosyal yaşamdaki başarılarını etkiliyor! Çocukların okulda başarılı olması için, okulların açılmasını beklemek sıkça yapılan bir hata. Yaz aylarında spor, sanat ve kültür aktivitelerini içeren yaz kampları ile, çocukların gelişimine destek olmak mümkün.
7.08.2021 Eğitim
Annedeki B12 eksikliği bebek beynini olumsuz etkileyebilir
Annedeki B12 eksikliği bebek beynini olumsuz etkileyebilir Çocuklarda beyin gelişimi için dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Çocuk Nörolojisi Uzmanı Uzm. Dr. Tülün Savaş Gürses, “Özellikle annedeki tiroit hormonu sorunları; iyot, folik asit, vitamin B12, esansiyel yağ asitleri ve protein eksiklikleri doğacak bebeklerin beyin gelişimini olumsuz etkileyebilir” dedi.
19.06.2021 Sağlık
LGS’den önce ne yenmeli? İşte hafızayı güçlendiren besinler
LGS’den önce ne yenmeli? İşte hafızayı güçlendiren besinler 1 milyon öğrencinin katılacağı LGS sınavına sayılı günler kaldı. LGS için heyecanlı bekleyiş sürerken LGS öncesi ve sınav sabahında dikkat edilmesi gerekenler yüz binlerce aday ve aileleri de merak ediyor. Uzmanlar, sınav günü adayların doğru gıdaları tüketmeleri konusunda uyarıyor. Peki, Sınav öncesinde beslenme neden önemli? LGS’den önce ne yenmeli? LGS sabahı yapılması gerekenler neler? Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkcü, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesinde beslenmeye ilişkin önerilerde bulundu.
3.06.2021 Sağlık
Çocuklarda büyüme ve gelişme ile ilgili doğru bilinen yanlışlar!
Çocuklarda büyüme ve gelişme ile ilgili doğru bilinen yanlışlar! Çocukları dünyaya geldiği andan itibaren tüm ebeveynler yetiştirme süreciyle ilgili doğruları yapmak konusunda endişe duyar. Üstelik bu dönemde babaanneler, anneanneler, komşular hatta tanıdıklar çocuk yetiştirme konusunda kendi deneyimlerini paylaşıp tavsiyelerde bulunur. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Meltem Uğraş, çocuk gelişiminde elbette deneyimlerin önemli olduğunu ancak her çocuğun farklı olduğunu unutmamak gerektiğini hatırlattı. Tüm edinilen bilgilerle birlikte gelen yanlış bazı bilgilerin de olabildiğini belirterek, çocuk gelişimiyle ilgili doğru zannedilen bilgileri anlattı
6.05.2021 Sağlık
Kolik bebeği olan anneler için 11 besin önerisi
Kolik bebeği olan anneler için 11 besin önerisi Emziren annelerin beslenmesiyle kolik bebekler arasında bir ilişki olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşegül Parlak, “Bebeklerin yüzde 75 ila 80’nin de gaz problemi görülüyor. Özellikle kolik bebekleri olan anneler ne yiyeceğini şaşıyor. Anneler bu konuda beslenmelerinde 11 öneriye dikkat etmeli” dedi.
16.03.2021 Sağlık
Hazır gıdalardaki gizli tehlike!
Hazır gıdalardaki gizli tehlike! Çin tuzu, bağımlılık yapıcı özelliğinin yanı sıra vücuda verdiği ciddi zararlardan dolayı sağlık uzmanlarınca tehdit olarak görülen maddeler arasında yer alıyor. Yapılan araştırmalarda, yemeklere lezzet vermek ve gıdaların raf ömrünü uzatmak için sıkça kullanılan ve Çin tuzu olarak bilinen monosodyum glutamatın (MSG) sinir sistemini bozduğu ve vücutta iltihabi reaksiyonlara neden olduğu ortaya çıktı.
22.02.2021 Sağlık
Bebek mamasındaki büyük tehlike! Beyin gelişimine zarar veriyor!
Bebek mamasındaki büyük tehlike! Beyin gelişimine zarar veriyor! Yapılan bir araştırmada, organik etiketliler dahil olmak üzere birçok bebek mamasında beyin gelişimine zarar verebilecek arsenik, kurşun gibi kimyasal metaller bulundu.
5.02.2021 Sağlık
Çocukların ekran kullanımında içerikler kontrol edilmeli
Çocukların ekran kullanımında içerikler kontrol edilmeli Koronavirüs döneminde eğitimin uzaktan yapılması nedeniyle çocuklar günlerinin büyük bir çoğunluğunu ekran başında geçirmeye başladı. Uzmanlar özellikle tatil döneminde çocukların teknoloji kullanımı konusunda aileleri uyarıyor. Uzmanlar, 2 yaşından önce çocukların ekran kullamını önermiyor ve "Süre sınırlandırılmalı ve içerikler kontrol edilmeli" diyor.
2.02.2021 Sağlık
Çocuğun beyin gelişimini destekliyor!
Çocuğun beyin gelişimini destekliyor! Uzmanlar, ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte daha bebeklikten başlayıp ilkokul yıllarına kadar okumalarını tavsiye ediyor. Çocuğun gelişim sürecinde özellikle kitapların önemli katkısı olduğunu belirten uzmanlar kitap okumanın özgüvenini yüksek, iyi iletişim becerilerine sahip çocukların yetiştirilmesini ve özellikle de beyin gelişimini destekleyeceğini belirtiyor. Peki, Çocuklarda beyin gelişimi için neler yapılımalı? Çocuklar için kitap seçiminde nelere dikkat edilmeli? Çocuk gelişimi bölümü öğretim görevlisi Elif Konar Özkan çocuklar için kitap seçimi ve dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
31.01.2021 Sağlık
Bu besinler unutkanlığa iyi geliyor!
Bu besinler unutkanlığa iyi geliyor! İnsanların günlük yaşamında veya iş hayatında olumsuzluklara sebep olan unutkanlığın, modern yaşamın getirdiği stres, hareketsizlik, asosyal yaşam ve kötü beslenme gibi nedenlerle ortaya çıkabildiğini söyleyen Arş. Görevlisi Eda Balcı, “Bazı durumlarda şeker hastalığı, beyin hasarı ve epilepsi gibi daha ciddi sağlık sorunları tarafından tetiklenebilir. Balık, ceviz, yumurta gibi besinler unutkanlığa iyi geliyor" dedi.
19.01.2021 Sağlık
Ailelere 'ekran sürelerine dikkat edin' uyarısı
Ailelere 'ekran sürelerine dikkat edin' uyarısı Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Özlem Sürücü, "Her yaş grubu için ders harici vakitlerde ekran önünde geçirilen 7-8 saat gibi süreler söz konusu ve bu ciddi gelişimsel sorunlara sebebiyet verebiliyor" dedi.
31.12.2020 Sağlık
Akraba evliliklerine bağlı hastalıklarda '21 aday gen' keşfedildi
Akraba evliliklerine bağlı hastalıklarda '21 aday gen' keşfedildi Akraba evliliği yapan 200 aileyi genetik taramadan geçiren Türk bilim insanları, zeka ve kas yapısını etkileyen çocukluk çağı nörolojik hastalıklarla ilişkili 21 yeni aday gen tespit etti.
28.11.2020 Bilim ve Teknoloji
'Gebelikte bebeğinizi ultrason ile koruyun'
'Gebelikte bebeğinizi ultrason ile koruyun' Gebelikte bebeklerin ultrason ile korunabileceğini söyleyen Perinatoloji uzmanı Prof. Dr. Gülseren Yücesoy, “Gebelik sırasında iki kez ultrasonografi yapılmalı. Trimester kombine testi yani ikili test ihmal edilmemesi gereken bir testtir. Bu testin Down sendromu tanısında güvenilirliği yüzde 85’tir” dedi.
4.11.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Beyin Gelişimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki beyin gelişimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.