Beyaz Yakalı

Beyaz Yakalı

Son dakika Beyaz yakalı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Beyaz yakalı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Beyaz yakalı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Beyaz Yakalı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan beyaz yakalı gelişmeleri de dahil olmak üzere 237 beyaz yakalı haberi bulunmuştur. Tüm beyaz yakalı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çalışma yaşamında büyük değişiklik! İşverenin tercihi 50 yaş üstünden yana
Çalışma yaşamında büyük değişiklik! İşverenin tercihi 50 yaş üstünden yana Çalışma yaşamında işverenlerin tercihi artık 50 yaşın üstünden yana oluyor. Yapılan son araştırmalarda gençlere oranla orta yaşlı çalışanların bağ kurma becerilerinin daha güçlü olduğu gözlenirken; orta yaşlı çalışanlar bilgi birikimi ile iş hayatına katkı sunmaya devam ediyor.
22.03.2024 Çalışma Hayatı
Firmalar harekete geçti! 'Al-Sat' işi yapanlar kara listeye alınıyor, tek tek tespit ediliyor
Firmalar harekete geçti! 'Al-Sat' işi yapanlar kara listeye alınıyor, tek tek tespit ediliyor Otomobil piyasasında ‘Al-Sat’çılara engel olmak için oluşturulan kara liste her geçen gün büyüyor. Firmalar kara listede adı bulunanlara otomobil satılmasını önlemek için harekete geçti.
12.06.2023 Ekonomi
Dev banka açıkladı! Yapay zeka 300 milyon tam zamanlı işi yapabilir
Dev banka açıkladı! Yapay zeka 300 milyon tam zamanlı işi yapabilir Goldman Sachs ekonomistleri, ChatGPT ve benzeri platformlar ile yapay zeka teknolojisinin gelişmesiyle birlikte, dünya genelinde 300 milyon işin insanlar tarafından yapılmasına gerek kalmayacağını tahmin etti. Bu durumun özellikle avukatlar, gazeteciler ve memurlar gibi beyaz yakalı çalışanlar için daha fazla risk oluşturabileceği belirtildi. Bununla birlikte, uzmanlar yapay zeka teknolojisinin işgücü verimliliğini artırarak küresel GSYİH'yi arttıracağını açıkladı.
30.03.2023 Ekonomi
İş hayatında 'altın yaka' dönemi! Tüm çalışanları ilgilendiriyor
İş hayatında 'altın yaka' dönemi! Tüm çalışanları ilgilendiriyor Çalışma hayatında pandeminin etkisi ile büyük değişiklik yaşandı. Artık ofis odaklı çalışma şekli yerini daha çok uzaktan çalışmaya bırakırken, işverenlerin çalışanlardan beklentileri de değişti. İş hayatında ‘altın yakalı’ dönemi başldı. Peki kimdir bu ‘altın yakalı’lar? İşte çalışanları ve iş hayatına yeni adım atacak tüm gençleri ilgilendiren konunun detayları...
3.01.2023 Çalışma Hayatı
Çalışanlar ve işveren için önemli süre detayı! Kıdem tazminatı ödenmez, haklıyken haksız duruma düşebilirsiniz...
Çalışanlar ve işveren için önemli süre detayı! Kıdem tazminatı ödenmez, haklıyken haksız duruma düşebilirsiniz... İşçi ve işveren milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. 6 günlük süreye dikkat edilmesi gerekiyor. Haklı iken haksız duruma düşebilirsiniz. İşveren ya da işçi, ahlâk ve iyi niyet kurallarına uymayan durumlarda iş sözleşmesini derhal feshedebilir. Sözleşmeyi feshetmek için ihbar süresini beklemeye de gerek duyulmuyor. Ancak derhal fesihte 6 günlük hak düşürücü süreye dikkat edilmesi gerekiyor. Süreyi kaçırdıktan sonra fesih yapanlar haksız duruma düşebilir, tazminat da ödenmez. Fesih yetkisinin, karşı tarafın öğrendiği günden başlayarak 6 iş günü içinde kullanılması gerekiyor. İşçi ve işveren açısından derhal fesih sebepleri tek tek açıklandı.
17.08.2022 Çalışan Hakları
Kıdem ve ihbar tazminatı kararı! Bunu yapan çalışanlara kötü haber, hiçbir ücret ödenmeyecek...
Kıdem ve ihbar tazminatı kararı! Bunu yapan çalışanlara kötü haber, hiçbir ücret ödenmeyecek... Kıdem ve ihbar tazminatı kararı! Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiriyor. Hiçbir ücret ödenmeyecek. İzin günleri ve fazla mesai ücretlerini alamadığını öne süren işçi istifa ettikten sonra başka bir fabrikada işe başladı. Çalışan, önceki iş yerinden alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle İş Mahkemesi'ne başvurdu. Kararı her iki taraf avukatı da temyiz edince devreye Yargıtay 9. Hukuk Dairesi girdi. Kendi isteğiyle istifa eden işçiye kıdem ve ihbar tazminatı ödenmemesi gerektiğine hükmedildi. Milyonlarca kişiyi kapsayan kararın detayları...
16.08.2022 Çalışan Hakları
O paralar gelecek yıl iade edilecek! Mavi ve beyaz yakalı tüm çalışanları kapsıyor! Yıllık asgari ücret tutarına kadar...
O paralar gelecek yıl iade edilecek! Mavi ve beyaz yakalı tüm çalışanları kapsıyor! Yıllık asgari ücret tutarına kadar... Mavi ve beyaz yakalı tüm çalışanları kapsıyor. Borç sürprizi ile de karşılaşılabilir, para iadesi de alabilirsiniz. Ücret geliri elde eden çalışanların kazançları ceplerine girmeden vergiye tabi tutuluyor. Ücret gelirlerinin vergisi, işverence kesilerek vergi dairesine yatırılıyor ve çoğu çalışan ne kadar vergi ödediğini bilmiyor. Ancak bazı çalışanlar belirtilen durumlarda ertesi yıl vergi borcu ile karşılaşabilir. Yıl içinde işyeri değiştiren veya aynı işverene bağlı bir şirketten başka şirkete geçiş yapanların kazançları yeni işe girişte sıfırdan başlatıldığı için beyanname doldurulması gerekiyor. Beyanname doldurmak bazen avantajlı sonuçlar da doğurabiliyor, para iadesi yapılıyor. İşte vergi ile ilgili tüm detaylar...
15.08.2022 Çalışan Hakları
Şirketler ABD kararı sonrası harekete geçti! Türkiye'de yüzlerce ev ve ofis alacaklar...
Şirketler ABD kararı sonrası harekete geçti! Türkiye'de yüzlerce ev ve ofis alacaklar... Putin'in emriyle 24 Şubat'ta Ukrayna'ya savaş başlatması nedeniyle başta ABD olmak üzere birçok ülke tarafından yaptırımlara maruz kalan Rusya'da bazı şirketler, Türkiye'de fabrika açmak için harekete geçti.
22.07.2022 Ekonomi
Maaşlar resmen uçtu! Yeni başlayanlar yılda 2 milyon 726 bin lira kazanıyor
Maaşlar resmen uçtu! Yeni başlayanlar yılda 2 milyon 726 bin lira kazanıyor Maaşlar adeta fırladı. Bu sektörde personel bulunamıyor. Bu yüzden yeni başlayanlar bile çok yüksek ücretler alıyor. Birleşik Krallık'taki birçok sektörde personel sıkıntısı yaşanıyor. İngiltere'nin önde gelen bazı hukuk firmalarında, personel bulunamaması yüzünden, yeni başlayanlara yılda brüt 150 bin sterlin (yaklaşık 2 milyon 726 bin lira) gibi çok yüksek ücretler teklif edildiği açıklandı.
13.01.2022 Ekonomi
Çalışanlara güzel haber! Karar verildi, geçersiz...
Çalışanlara güzel haber! Karar verildi, geçersiz... Milyonlarca işçi ve işvereni yakından ilgilendiriyor. Önemli bir karara imza atıldı ve geçersiz olduğuna karar verildi. İşe girişlerde imzalanan sözleşmelere işçinin belli bir süreden önce işten ayrılması halinde tazminat ödeyeceğine ilişkin cezai şart konuluyor. Sözleşmenin süresinden önce feshi koşuluna bağlı olan cezai şartın geçerli olabilmesi için sözleşmenin “belirli süreli” olması gerekir.
18.08.2021 Çalışan Hakları
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Belli oldu, mesai, yemek arası ve...
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Belli oldu, mesai, yemek arası ve... Koronavirüs salgını sonrası pek çok sektör uzaktan çalışma sistemine geçti. Birçok çalışan bu yeni modeli öncelikle olumlu karşılarken ilerleyen süreçle birlikte bazı sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Uzmanlar evden çalışan kişiler için önemli uyarılarda bulundu.
6.04.2021 Çalışma Hayatı
İstanbul kiralık daire fiyatları ne kadar arttı?  İstanbul'da hangi ilçeler değerli?
İstanbul kiralık daire fiyatları ne kadar arttı? İstanbul'da hangi ilçeler değerli? Son 1 yıl içerisinde İstanbul’un yatırım açısından değerlenen ilçelerini sıralandı. Aylık olarak en hızlı artışın yaşandığı ilçeleri de ortaya koyan araştırmada, kiralık konutlardaki aylık ve yıllık değişimi dikkat çekiyor. Peki, İstanbul'da hangi ilçeler değerli? İstanbul kiralık daire fiyatları ne kadar arttı? İstanbul satılık ev fiyatları ne kadar değerlendi? İşte İstanbul kiralık ev ve villa fiyatlarındaki artış ve İstanbul'un en değerli ilçeleri...
31.01.2021 Ekonomi
Pandemi sonrası, kalp yetmezliği vakalarında patlama yaşanabilir
Pandemi sonrası, kalp yetmezliği vakalarında patlama yaşanabilir Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, pandemi döneminde en çok ihmal edilen hastalıkların başında kalp damar şikayetleri olduğuna dikkat çekerek, Kovid olma korkusuyla hastaların ciddi şikayetlerini dahi evde geçirdiklerini ve bunun da pandemi sonrası dönemde kalp yetmezliği ve hatta kalp nakli vakalarında ciddi patlama yaşanmasına neden olabileceğini söyledi.
12.01.2021 Sağlık
Asgari ücretliye kötü haber! Maaşlarda büyük kesinti
Asgari ücretliye kötü haber! Maaşlarda büyük kesinti Asgari ücretle çalışan milyonlarca kişiye kötü haber geldi. Eylül ayında yüzde 20 gelir vergisi dilimine girecek. Bekar asgari ücretliler vergi dilimindeki artıştan etkilenmeyecekler. Eşi çalışmayan, çocuğu bulunan asgari ücretlilerin eline geçen net ücret ise bu aydan itibaren yıl sonuna kadar azalacak. Bazı işçilerde kayıp 400 liraya kadar çıkacak.
26.09.2020 Çalışma Hayatı
Evde çalışanların oranı yüzde 70'e ulaştı
Evde çalışanların oranı yüzde 70'e ulaştı Pandemi sonrası iş hayatın tamamen değişti, sınırlar kalktı. Esnek çalışma modelini uygulayan birçok iş yerinin yanı sıra uzaktan çalışma da yüzde 70 oranında arttı. Artık çalışanlar sosyalleşmek için işe gidecek.
13.09.2020 Ekonomi
Yapay zeka ekonomisi 2030'da 15,7 trilyon dolar olacak
Yapay zeka ekonomisi 2030'da 15,7 trilyon dolar olacak MÜSİAD Dijital Dönüşüm Komitesi Başkanı Oylum, "Sadece yapay zeka ekonomisinin 2030 yılına kadar oluşturacağı ekonominin boyutunun 15,7 trilyon dolar olacağı öngörülüyor." dedi.
31.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Tazminat alabilirsiniz...
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Tazminat alabilirsiniz... Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. İş yerlerinde bazı işçiler tam zamanlı çalışıp ücretlerini tam alırken bazı çalışanlar için ise kısa çalışma ve ücretsiz izin uygulamasına gidildi. Aynı iş yerinde iki durumun birden oluşması haksızlık yaratıyor. Çünkü tam çalıştıkları halde 1 ay çalışıp 15 günlük ücret alıyorlar. Peki işveren kısa uygulamasında eşit mi davranmak zorunda? Haksızlığa uğrayan işçi tarafından haklı fesih sebebi ortaya çıkar mı? İşçi haklı fesih sebebi gösterirse kıdem tazminatını alıp işten ayrılabilir mi? İşte tüm detaylar...
11.07.2020 Çalışan Hakları
Beyaz yakalının öze dönüşü: İstanbul'da bankacı, Gelibolu'da lavanta yetiştiricisi
Beyaz yakalının öze dönüşü: İstanbul'da bankacı, Gelibolu'da lavanta yetiştiricisi Gelibolu’nun tahıl ve ayçiçeği üreticileri birkaç yıl önce ilk kez tanıştıkları ve toprakla buluşturdukları lavantalar için hasat dönemine hazırlanıyor. Çiftçileri lavantayla tanıştıran ise bir finans kuruluşunda yönetici olarak çalışırken, köy hayatı ve tarım hayallerini gerçeğe dönüştüren Serkan Köse. Üç yıl önce 180 dönümlük araziye 350 bin kök lavanta diken Köse, hem yıllardır hayalini kurduğu doğal yaşama kavuştu hem de köylülere istihdam sağladı.
26.06.2020 Ekonomi
Hareketsiz yaşam 'pıhtı'ya zemin hazırlıyor
Hareketsiz yaşam 'pıhtı'ya zemin hazırlıyor Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Murat Küsdül, bilgisayar veya masa başında, yolculuklarda hareketsiz geçirilen saatlerin 'pıhtı' sorununa zemin hazırladığını söyledi.
20.06.2020 Sağlık
İstanbul'u bırakıp, Kapadokya'da çiftlikte yaşıyorlar
İstanbul'u bırakıp, Kapadokya'da çiftlikte yaşıyorlar İSTANBUL'da yaşayan Gökhan Dinler (33) ve eşi Gözde Dinler (32), bulundukları stresli ortamdan kaçarak, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesine taşındı. Burada kendilerine çiftlik hayatı kuran genç çift, besledikleri hayvanlarla yaşıyor.
16.04.2020 Yaşam
Konut kredisi faizleri düşünce yeni projeler birbiri ardına geliyor
Konut kredisi faizleri düşünce yeni projeler birbiri ardına geliyor Konut kredisi faizlerinin düşmesi yeni emlak projelerini beraberinde getirirken, DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Son 10 yıla, hatta 20 yıla baktığınızda Türkiye’de gayrimenkulün kazandırdığını hiçbir yatırım kazandıramadı. Tüketicilerin bu dönemi iyi değerlendirmesi gerekiyor. Bundan daha uygun bir dönemin yaşanma şansı yok” dedi.
5.03.2020 Ekonomi
Yaşam koçu dehşeti! "Kötü enerjileri temizleyeceğim" deyip...
Yaşam koçu dehşeti! "Kötü enerjileri temizleyeceğim" deyip... İstanbul’da yaşayan ve iki çocuk annesi olan 49 yaşındaki A.S. de katıldığı bir kampta tanıştığı yaşam koçuna ‘Üzerindeki negatif enerjileri temizleme’ vaadiyle 6 bin dolar ödedi. Daha sonra ruh sağlığı gittikçe bozulan A.S. hastanede psikiyatrik tedavi görmek zorunda kaldı.
20.01.2020 Yaşam
Yeni dönem! Hazır arsalar...
Yeni dönem! Hazır arsalar... Yatırımcılar ya da şehrin merkezine uzakta yeni yaşam alanı kurmak isteyenler, arsa yatırımlarına hız verdi. ‘Güven’ sorununu aşmak isteyenler için artık ‘hazır arsa’ dönemi de başladı
2.01.2020 Ekonomi
Sünnet düğünündeki takılarla okul ve yurt yaptırdı!
Sünnet düğünündeki takılarla okul ve yurt yaptırdı! Karslı iş adamı Sezgin Baran Korkmaz, 4 yıl önce çocuğunun sünnet düğününde davetlilerden topladığı takılarla kente okul yaptırdı. Adının taşıyan vakfın yönetim kurulu başkanlığını yapan, bu okulun dışında başka okullar da yaptırıp, çok sayıda öğrenciye burs ve kıyafet yardımında bulunan Korkmaz, "Lüks otellerde yüz binlerce dolarlık kıyafeti giyerek 50'şer bin dolarlık çanta takarak dolaşma hikayesi değil benim hikayem. Bu davranışla örnek alsın istedim herkesin. Almışlardır kesin. Şimdi o okulda çocuklar kaloriferli sınıflarda akıllı malzemelerle öğretim görüyor" dedi.
15.12.2019 Yaşam
Sihirbazlar Çetesi filmi konusu nedir? Oyuncuları kimlerdir?
Sihirbazlar Çetesi filmi konusu nedir? Oyuncuları kimlerdir? Sihirbaz çetesi bu akşam TV ekranlarında olacak. TV ekranlarında izleyici karşısına çıkacak Sihirbazlar Çetesi şimdiden merak konusu oldu. İşte Sihirbazlar Çetesi filminin konusu...
11.12.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Beyaz Yakalı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki beyaz yakalı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.