Besin Alerjisi

Besin Alerjisi

Son dakika besin alerjisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan besin alerjisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını besin alerjisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Besin Alerjisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan besin alerjisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 97 besin alerjisi haberi bulunmuştur. Tüm besin alerjisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
İnek sütü, yumurta ve buğday... Çocuklardaki 'gıda alerjisi haritası'
İnek sütü, yumurta ve buğday... Çocuklardaki 'gıda alerjisi haritası' Türkiye genelinde 26 üniversite ve eğitim araştırma hastanesinde 1248 çocuğun dahil edildiği bir çalışmayla çocuklardaki gıda alerjisi haritası belirlendi. Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Besin Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Ayşen Bingöl, 2 yıl süren araştırma sonuçlarını değerlendirdi. Prof. Dr. Ayşen Bingöl, "İnek sütü, yumurta ve buğday alerjisi çocuklarımızda en sık görülen besin alerjileri. İnek sütü alerjisi oranı 0-2 yaş grubunda çok daha yüksek. Çocuk büyüdükçe bu alerjiler iyileşme gösteriyor" dedi.
2.04.2022 Sağlık
Evcil hayvan alerjisi riskini azaltıyor!
Evcil hayvan alerjisi riskini azaltıyor! Evcil hayvan alerjisi ile ilgili açıklama yapan Alerji Uzmanı ve Alerji, Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay; ‘Evde erken yaşta kedi ve köpek beslemek, alerji riskini azaltıyor’ dedi.
24.02.2022 Sağlık
Ekzema okulda akran zorbalığı yaşatıyor!
Ekzema okulda akran zorbalığı yaşatıyor! Kaşıntılı ve kronik bir hastalık olan, en sık bebeklik ve çocukluk döneminde ortaya çıkmakla birlikte erişkin dönemde de görülebilen atopik dermatit (ekzema), çoğu zaman genetik yatkınlığı olan bireylerde gözlemleniyor. Dermatoimmünoloji ve Alerji Derneği Başkan Yardımcısı, Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Başak Yalçın, “14 Eylül Atopik Dermatit Farkındalık Günü” vesilesiyle önemli bilgiler paylaştı. “Atopik dermatit asla bulaşıcı bir hastalık değildir” diyen Prof. Yalçın, orta ve şiddetli hastalarda gelişmiş tedavi seçeneklerinin kullanılmaya başlandığını, bu şekilde hastalığın daha etkin ve güvenli olarak tedavi edilebilir hale geldiğini belirtiyor.
9.10.2021 Sağlık
Anne sütünün mucizevi 10 etkisi
Anne sütünün mucizevi 10 etkisi Anne sütünün yeni doğan bebekler için en mucizevi besin olduğu biliniyor. Anne sütü bebeklik döneminde yeterli ve dengeli beslenme, sağlıklı büyüme ve gelişme için esaslar arasında yer alıyor. Uzmanlar anne sütünün önemini her ne kadar vurgulasa da Türkiye’de bebeklerin ilk ayda sadece anne sütü ile beslenme oranı maalesef %14 oranında kalıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Mehmet Güneş, yeni doğan bebekler için anne sütünün önemi hakkında bilgi verdi.
12.06.2021 Sağlık
“Yeni nesil testlerle 300’e yakın alerjik madde saptanabilir”
“Yeni nesil testlerle 300’e yakın alerjik madde saptanabilir” Hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görülebilen alerjiler, yaz aylarında güneş, çimen, polen, küf mantarı ve arı sokması gibi sebeplerle daha da arttı. Dr. Fedakar Günsili konuyla ilgili, “Kandaki yaklaşık 300 alerjik madde ve bileşene bakılan moleküler alerji testi, standart testlerden farklı olarak yalancı reaksiyonları ortadan kaldırarak gerçek alerjileri saptıyor” dedi.
9.06.2021 Sağlık
“Bebeğinize sürdüğünüz krem besin alerjisi yapabilir”
“Bebeğinize sürdüğünüz krem besin alerjisi yapabilir” Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Deniz Kulak Gedik, “Bebek vücuduna meyve özlü kremlerden ya da gıda özlü yağlardan sürmek deri yoluyla alerjen alımına bağlı olarak besin alerjisi gelişimine neden olabilir” dedi.
17.05.2021 Sağlık
Alerjik hastalığı olanlar hangi aşıyı olmalı? Biontech mi, Çin aşısı mı?
Alerjik hastalığı olanlar hangi aşıyı olmalı? Biontech mi, Çin aşısı mı? Biontech aşısının uygulanmaya başlamasının ardından pek çok kişi hangi aşıyı yaptırması gerektiği konusunda kafa karşıklığı yaşıyor. Özellikle aşılara karşı gelişen ciddi alerjik reaksiyon ve bununla ilgili vakaların bildirilmesi ile birlikte alerjik hastalığı olanlar oldukça endişeli. Peki, Alerjik hastalığı olanlar hangi aşıyı olmalı? Pfizer Biontech aşısı mı, Çin Coranavac aşısı mı tercih edilmeli? Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay alerjisi olanların hangi aşıyı tercih etmesi gerektiği konusunda bilgi verdi.
5.04.2021 Sağlık
BioNTech aşısında alerji gösterene ikinci doz yapılmayacak!
BioNTech aşısında alerji gösterene ikinci doz yapılmayacak! Sağlık Bakanlığı, uygulanmaya başlanan BioNTech aşısıyla ilgili olarak bir kılavuz hazırladı. Kılavuzda, ilk doz aşıda alerjik reaksiyon gösterenlere ikinci doz aşının yapılmayacağı belirtildi. Peki, BioNTech aşısı kaç doz yapılacak? BioNTech aşısı kimlere yapılacak? BioNTech aşısı kimlere yapılmayacak? İşte detaylar
4.04.2021 Sağlık
Bebeklerde de görülüyor; kıyafet seçimine dikkat
Bebeklerde de görülüyor; kıyafet seçimine dikkat Atopik egzamanın bebeklerde de çok sık görüldüğüne dikkat çeken Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bölümünden Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, ailelere uyarılarda bulundu. Nacaroğlu, “Pamuklu ve yumuşak dokulu giysiler tercih edilmelidir. Atopik dermatitin alevlenmesine neden olan besin ve solunum yolu alerjenleri belirlenmeli, bu faktörlerle temastan kaçınılmalıdır” dedi.
13.03.2021 Sağlık
“Çocuklarda besin alerjileri 3 kat arttı”
“Çocuklarda besin alerjileri 3 kat arttı” Çocuklarda besin alerjilerinin son 20 yılda 3 kat arttığını söyleyen Dr. Serdar Nepesov, “Bu durumun daha anne karnından itibaren insanın hayatını etkilediğini biliyoruz. Besin alerijisinin yetersiz ve dengesiz beslenmeye yol açmaması için de ayrıca dikkatli olunması gerekiyor” dedi.
20.01.2021 Sağlık
Çin Coronavac aşısının yan etkileri nelerdir?
Çin Coronavac aşısının yan etkileri nelerdir? Türkiye'de aşılama çalışmaları geçen hafta başladı. Aşılamanın 1. aşamasında Çin’den ithal edilen Coronavac aşısı sağlık çalışanlarına uygulanıyor. Aşılama ile birlikte aşının yan etkileri, alerji riski ve etkinliği pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Çin Coronavac aşısının alerji riski var mı? Çin aşısı olan Coronavac aşısının yan etkileri nelerdir? Alerji ve Astım Derneği Başkanı Çocuk Alerji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay Coronavac aşısı ile ilgili merak edilenleri anlattı.
20.01.2021 Sağlık
Bebeklikte antibiyotik kullanımı çocuklukta hastalıklara yol açıyor
Bebeklikte antibiyotik kullanımı çocuklukta hastalıklara yol açıyor ABD'de yapılan bir araştırmada, çocuklarda 2 yaşından önce antibiyotik kullanımının birçok hastalığa yol açtığı belirlendi.
16.11.2020 Sağlık
Besin alerjisi olan çocuklar için okullarda alınabilecek önlemler
Besin alerjisi olan çocuklar için okullarda alınabilecek önlemler Besin alerjisi çocuklarda % 6 oranında görülen sağlık sorunudur. Besin alerjisi olan çocuklar için pandemi döneminde okullarda bazı önlemler alınması faydalı olacaktır. Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay ve Dernek üyesi Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan Besin Alerjisi olan çocuklar için okullarda alınabilecek önlemleri anlattı.
9.11.2020 Sağlık
“Besin alerjisi öksürük ataklarına neden olabilir”
“Besin alerjisi öksürük ataklarına neden olabilir” ÇOCUKLARDA alerjik hastalıklar yenidoğan döneminden itibaren başlayarak, süt çocukluğu döneminde devam edebilmektedir. Çocuk büyüdükçe alerjiye yol açan maddeler ve ortaya çıkardığı sorunlar değişmekle birlikte alerjinin varlığını sürdürdüğünü söyleyen Çocuk İmmunoloji ve Alerji Hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Mehmet Yaşar Özkars, atopik dermatit, alerjik rinit veya astım olarak görülebildiğini ifade etti.
29.10.2020 Sağlık
Çocuklarda mercimek alerjisine dikkat!
Çocuklarda mercimek alerjisine dikkat! Çocuklarda Türkiye’de 6’ncı sırada görülen besin alerjeninin mercimek olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, “Ülkemizde yapılan çalışmalarda mercimek alerjisi olan Türk çocuklarının yüzde 83’ünde başta nohut olmak üzere diğer baklagillere de alerjisi olduğu saptanmıştı. Örneğin mercimek alerjisi olan çocuklarda nohut, bezelye, yer fıstığı ve soya gibi diğer baklagiller ile de alerji görülebilmektedir” dedi.
28.09.2020 Sağlık
Çocuklarda astım hastalığının belirtileri neler?
Çocuklarda astım hastalığının belirtileri neler? Çocuklarda en sık görülen kronik hastalığın astım olduğuna dikkat çeken Çocuk İmmünoloji ve Alerji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Yaşar Özkars, çocuklarda astım ataklarını bebeklik döneminde besin alerjisinin de başlatabileceğini belirterek, “Ciltlerinde kızarıklık olan bebeklerde öksürük ve hırıltı atakları da varsa, mutlaka besin alerjisi ve çocukluk astımı açısından değerlendirilmesi gerekiyor” dedi.
23.09.2020 Sağlık
Anne ya da babasında alerji olan çocuklar risk altında
Anne ya da babasında alerji olan çocuklar risk altında Her geçen gün sıklığı artan alerji türlerinden biri de besin alerjisi. Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Çocuk Alerji Uzmanı Prof. Dr. Hülya Ercan Sarıçoban, günümüzde her 17 bebekten 1’inde besin alerjisi görüldüğünü belirtti.
8.07.2020 Sağlık
Bebeklerde egzama, astım habercisi olabilir
Bebeklerde egzama, astım habercisi olabilir Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Şekerel, bebeklik çağında görülen egzamanın, tedavi edilmemesi durumunda ileride astıma neden olduğunu belirtti. Prof. Dr. Şekerel, "Egzaması olan bebeklerin yüzde 30'u ileride astım hastası olabilir. Bu bebeklerde ileride astım veya besin alerjisi gelişebileceğini biliyoruz. Genellikle astımın ilk belirtisi egzama oluyor" dedi.
24.06.2020 Sağlık
Alerjisi ya da astımı olanlara Covıd-19 tavsiyeleri
Alerjisi ya da astımı olanlara Covıd-19 tavsiyeleri Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aydanur Mihmanlı, yılın bu döneminde polen alerjileri ya da kronik astım hastalarının, bazı belirtilerden ötürü Covid-19 kaygısı taşıdığına dikkat çekerek, ''Hastalar için ekstra risk yok ancak, çok yanlış bilgilendirmeler var'' sözleriyle, bazı tavsiyelerde bulundu.
12.06.2020 Sağlık
Alerjiye en çok neden olan besinler
Alerjiye en çok neden olan besinler Doç.Dr. Sakine Işık, alerjiye neden olan besinler hakkında bilgi verdi.
28.04.2020 Sağlık
Çocuklarda besin alerjisine dikkat
Çocuklarda besin alerjisine dikkat Her besinin alerjiye neden olabileceği uyarısında bulunan Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, "Son yıllarda çocuklarda besin alerjisi görülme sıklığı arttı. Vücutta bağışıklık sisteminin besin proteinini 'tehlikeli' olarak algılaması ve tepki vermesi sonucu oluşan besin alerjilerinin tedavisinde reaksiyona neden olan alerjenden uzak durulmalı" dedi.
23.12.2019 Sağlık
Yüksek ev ısısı ve nem oranı alerjenleri artırıyor
Yüksek ev ısısı ve nem oranı alerjenleri artırıyor Dr. Hüseyin Avni Solgun, Kış aylarında özellikle çocuklar için yaşanılan evin yaşı ve tipi, nasıl ısıtıldığı, nemlendirici ve hava filtrasyonunun kullanımı, evin nem durumu araştırılması gerektiğini belirterek, "Yüksek ev ısısı ve nem oranı ev tozu akarları ve mantar gibi alerjenleri artırabilir. Son derece masum görünen bir halı ise aslında akarlar için depo olabilir." dedi.
6.12.2019 Sağlık
Alerjisi bulunan çocuklar için "okullara" uyarı
Alerjisi bulunan çocuklar için "okullara" uyarı Uzmanlara göre, sonbaharda atak riski arttığı için eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla okulların, alerjisi bulunan çocuklar için acil müdahale kitleri ve astım krizinde kullanılan ürünleri bulundurması büyük önem taşıyor.
2.09.2019 Sağlık
"Yeni gelişmeler umut vadediyor"
"Yeni gelişmeler umut vadediyor" Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Şekerel, "Gelecekte besin alerjili çocuklar hayatlarını, yanlışlıkla alerjik bir yiyecek veya alerjik bir maddeye maruz kalma korkusuyla geçirmek durumunda kalmayacaklar." dedi.
21.06.2019 Sağlık
Bu besinler sizin için tehdit olabilir
Bu besinler sizin için tehdit olabilir Söz konusu yiyecekler olduğunda taviz vermek, uzaklaşmak ve yasaklı listesine koymak her zaman zor olur. Ancak bazı durumlarda vücudunuz çok sevdiğiniz besinlere karşı bir savunma mekanizması geliştirebilir. Bu bazen her gün tükettiğiniz süt veya ekmek bile olabilir. Besin alerjisi olarak adlandırılan bu durumu Dahiliye Uzmanı Dr. Sedat Işık, anlatıyor.
22.05.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Besin Alerjisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki besin alerjisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.