Bel Ağrısı Nasıl Geçer? Bel Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bel Ağrısı Nasıl Geçer? Bel Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bel ağrısı oldukça zorlu sağlık problemlerinden biridir. Kişilerin hem sosyal hem de iş ve okul hayatlarını olumsuz olarak etkilemektedir. Bel ağrıları sıklıkla hamilelik döneminde, sürekli oturarak ya da ağır beden işi yapmakla meydana gelebilir. Ancak belirli egzersiz ve yöntemler ile bel ağrısı kısa süre içerisinde geçebilir.
28.12.2023 Sağlık
Bel ve sırt ağrılarını için yapabileceğiniz egzersizler!
Bel ve sırt ağrılarını için yapabileceğiniz egzersizler! Pandemi sürecinde pek çok kişi evde hareketsiz kaldı. Uzun süre hareketsizlik de çoğu kişide bel ve sırt ağrıları neden oluyor. Sırt ve belde oluşan ağrıyı azaltmak ve beldeki kasları güçlendirmek için egzersiz şart. Bel ağrısı nasıl geçer? Sırt ağrısına ne iyi gelir? Bel ve sırt ağrılarında hangi egzersizler yapılmalı? Uzman Fizyoterapist Onur Salman Körtelli, bel ve sırt ağrılarına yönelik önemli tavsiyeler verdi.
23.01.2021 Sağlık
Nedensiz bel ağrısı daha riskli!
Nedensiz bel ağrısı daha riskli! Bel ağrısı çoğu zaman, ani hareketler veya ağır nesneleri kaldırırken zayıf vücut mekaniği nedeniyle oluşan kas burkulmaları veya gerilmeleri gibi bir yaralanmanın sonucu oluşur. Bel ağrıları bir aktivite ya da travma sonrası başlayabileceği gibi belirgin bir neden olmadan da ortaya çıkabilir. Uzmanlar ani ve şiddetli olarak başlayan bel ağrıları konusunda uyarıyor. Peki, Bel ağrısı nasıl geçer? Geçmeyen bel ağrısı hangi hastalıkların habercisi? Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Kader Keskinbora bel ağrısı nedenleri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
30.08.2020 Sağlık