Baluken

Baluken

Son dakika baluken haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan baluken ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını baluken haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Baluken

haberleri sayfasında son dakika yaşanan baluken gelişmeleri de dahil olmak üzere 506 baluken haberi bulunmuştur. Tüm baluken haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kandil karıştı! Karayılan'a bir şok daha...
Kandil karıştı! Karayılan'a bir şok daha... Operasyonlar ile terör örgütüne büyük darbe vuruluyor. Kandil karıştı. Yaz sonunda gerçekleştirilen operasyonlarla Hatay'ın Amanos Dağlarında 22 Ağustos’ta etkisiz hale getirilen ve İçişleri Bakanlığının ödülle aranan teröristler listesinde Gri kategoride oldukları belirlenen PKK’lı teröristlerden Şefik Körman, Cihan Erbaş ve Serhat Aykul adlı teröristlerden Erbaş ve Aykul’un hain örgütün elebaşı Murat Karayılan’ın yakın korumalığını yaptıkları ve bizzat onun talimatıyla bölgeye gönderildikleri ortaya çıktı.
7.10.2020 Gündem
HDP önündeki eylemde 90'ıncı gün
HDP önündeki eylemde 90'ıncı gün Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 57 aile, HDP il binası önündeki oturma eylemini 90'ıncı günde de sürdürüyor. Vatani görevi için usta birliğine giderken yol kesen PKK'lı teröristlerce kaçırılan yeğeni Emrah Avunan (24) için oturma eylemini sürdüren Muhittin Avunan, HDP'lilerin il binasını terk ederek, kaçıp gittiklerini söyledi.
1.12.2019 Gündem
HDP önündeki eylemde 55'inci gün
HDP önündeki eylemde 55'inci gün Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını belirttikleri çocuklarının bulunmasını isteyen 55 aile, HDP binası önündeki oturma eylemini 55'inci günde de sürdürdü.
27.10.2019 Gündem
Eski HDP'li vekil Baluken'in hapis cezası onandı
Eski HDP'li vekil Baluken'in hapis cezası onandı Yargıtay 16. Ceza Dairesi, eski HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'e yerel mahkemenin "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan verdiği 7 yıl 6 ay hapis cezasını onadı.
4.12.2018 Gündem
Baluken'in cezası onandı
Baluken'in cezası onandı Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi, HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'e yerel mahkemenin verdiği 16 yıl 8 ay hapis cezasını onadı.
23.05.2018 Gündem
İşte HDP'nin milletvekili adayları
İşte HDP'nin milletvekili adayları Halkların Demokratik Partisi (HDP), 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verdi.
21.05.2018 Siyaset
İdris Baluken'e 16 yıl 8 ay hapis cezası
İdris Baluken'e 16 yıl 8 ay hapis cezası HDP Milletvekili İdris Baluken, tutuklu yargılandığı davadan 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
4.01.2018 Siyaset
HDP Muş Milletvekili tutuklandı
HDP Muş Milletvekili tutuklandı HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan tutuklandı.
29.09.2021 Gündem
HDP'li 3 vekile hapis istemi
HDP'li 3 vekile hapis istemi Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, HDP Diyarbakır milletvekilleri Çağlar Demirel, İdris Baluken ve İmam Taşçıer hakkında 3 ayrı suçtan 10 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası istemiyle dava açıldı
29.09.2021 Gündem
İdris Baluken tutuklandı
İdris Baluken tutuklandı Diyarbakır'daki terör soruşturması kapsamında hakkında açılan davada verilen tahliye kararına itiraz edilen ve Ankara'da gözaltına alınan HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken tutuklandı.
21.02.2017 Siyaset
HDP, Demirtaş ve Yüksekdağ için AİHM'e başvurdu
HDP, Demirtaş ve Yüksekdağ için AİHM'e başvurdu Talepte, referandum sürecinde eş genel başkanların tutukluluk haline son verilmesi gerektiği öne sürüldü
20.02.2017 Siyaset
İdris Baluken hakkında yakalama kararı!
İdris Baluken hakkında yakalama kararı! HDP milletvekili İdris Baluken hakkında tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarıldı
17.02.2017 Siyaset
Merkel, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştü
Merkel, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştü Almanya Başbakanı Angela Merkel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.
2.02.2017 Siyaset
İdris Baluken tahliye edildi!
İdris Baluken tahliye edildi! BİNGÖL Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında açılan soruşturma kapsamında 4 Kasım'da tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, Diyarbakır'da yargılandığı ilk duruşmada tahliye oldu.
29.09.2021 Gündem
Nadir Yıldırım gözaltına alındı
Nadir Yıldırım gözaltına alındı Hakkında zorla getirilme kararı olan HDP Milletvekili Nadir Yıldırım, Diyarbakır Adliyesi'nde İdris Baluken'in davasını izlediği sırada gözaltına alındı. Yıldırım, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı
29.09.2021 Gündem
Terör örgütü PKK'ya bir ayda ağır darbe
Terör örgütü PKK'ya bir ayda ağır darbe Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmak için gerçekleştirdiği saldırılarla çocukları dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü PKK'ya yönelik kasım ayında düzenlenen operasyonlarda 317 terörist etkisiz hale getirildi
29.09.2021 Gündem
Son Dakika - HDP Grup Başkan Vekile ağırlaştırılmış müebet hapis istemiyle dava açıldı
Son Dakika - HDP Grup Başkan Vekile ağırlaştırılmış müebet hapis istemiyle dava açıldı BİNGÖL Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında açılan soruşturma kapsamında son dakika haberi geldi. Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında açılan soruşturma kapsamında tutuklanan HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken hakkında ağırlaştırılmış müebet ve 15 yıla kadar hapis cezasıistemiyle dava açıldı. Mahkeme, suçların bir kısmının Diyarbakır'da işlenmiş olması ve burada da hakkında kamu kavası açılmış olması nedeniyle yetkisizlik kararı vererek dosyayı Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.
29.09.2021 Gündem
Olağanüstü Hal (OHAL) ne zaman sona erecek? Bakan'dan resmi açıklama geldi!
Olağanüstü Hal (OHAL) ne zaman sona erecek? Bakan'dan resmi açıklama geldi! 15 Temmuz sürecinin ardından ilan edilen OHAL hangi tarihte sona erecek? İlk etapta üç ay süreyle ilan edilen OHAL yaşanan gelişmelerin ardından uzatılmıştı. Bakan Bekir Bozdağ OHAL konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu...
29.09.2021 Gündem
Demirtaş, Tanrıkulu ve Baluken hakkında suç duyurusu
Demirtaş, Tanrıkulu ve Baluken hakkında suç duyurusu İçişleri Bakanlığı, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak il yöneticisi Hurşit Külter'in Şırnak'ta kaçırılarak gözaltında tutulduğu, işkence gördüğü ve infaz edilmek istendiği yönündeki iddiaları propaganda aracı olarak kullandığı iddiasıyla, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Külter'in avukatı Mesut Gerez hakkında suç duyurusunda bulundu İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bulunulan suç duyurusunda Demirtaş, Baluken, Tanrıkulu ile Gerez'in, Türk Ceza Kanunu'nun, "suç uydurma", "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs", "yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "suç işlemeye tahrik", "kanunlara uymamaya tahrik" ile "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçları ile Terörle Mücadele Kanununun ilgili maddeleri gereğince cezalandırılmaları istendi...
29.09.2021 Gündem
8 HDP'liden cezaevi mesajları
8 HDP'liden cezaevi mesajları HDP, haklarında yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklanan ve cezaevlerine konulan Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş, avukatı ile gönderdiği mesajda, "Bizi bu karanlıkta teslim alacağını sananlar, unutmasınlar ki tek bir kibrit çöpü, tek bir mum bu karanlığı aydınlatmaya yeterlidir" dedi.
29.09.2021 Gündem
HDP'li 11 milletvekili çağrı kağıdını kabul etmiş
HDP'li 11 milletvekili çağrı kağıdını kabul etmiş İfade vermeye gitmedikleri gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen HDP'li 15 milletvekilinden 11'inin çağrı kağıtlarını teslim aldıkları ortaya çıktı. Cumhuriyet başsavcılıkları, CMK'nın 146'ncı maddesi gereği ifadeye gelmeyen milletvekillerinin zorla getirilmelerine hükmetti
29.09.2021 Gündem
İşte HDP'li vekillerin gözaltılarının gerekçeleri
İşte HDP'li vekillerin gözaltılarının gerekçeleri Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda gözaltına alınan HDP'li milletvekillerinin terör suçlarıyla ilgili çok sayıda fezlekesi bulunuyor
29.09.2021 Gündem
HDP'ye terör operasyonu!
HDP'ye terör operasyonu! Diyarbakır, Hakkari, Van, Şırnak ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen terör soruşturmaları kapsamında HDP'li milletvekillerine yönelik operasyon başlatıldı. Son gelen bilgilere göre; HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Gülser Yıldırım, Selma Irmak, Leyla Birlik, HDP Şırnak Milletvekili Encu ve HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan tutuklandı. Ziya Pir, Sırrı Süreyya Önder ve İmam Taşçıer ise savcılık sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
29.09.2021 Gündem
HDP milletvekillerine flaş soruşturma!
HDP milletvekillerine flaş soruşturma! Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK'lı teröristin cenazesine katılan HDP milletvekilleri hakkında soruşturma başlattı.
29.09.2021 Gündem
Başkanlık sistemi Meclis’e geliyor
Başkanlık sistemi Meclis’e geliyor MHP liderinin grup toplantısında yaptığı ‘Yönetim muamması kalkmalı” sözlerinin ardından Başbakan Yıldırım, Bahçeli’ye teşekkür ederek, Başkanlık sistemi için “İster 367, ister 330 her iki onayı da halka sunacağız. Sistem değişikliği vazgeçilmez bir ihtiyaçtır” açıklaması yaptı.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Baluken ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki baluken haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.