Baltık Ülkeleri

Baltık Ülkeleri

Son dakika baltık ülkeleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan baltık ülkeleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını baltık ülkeleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Baltık Ülkeleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan baltık ülkeleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 151 baltık ülkeleri haberi bulunmuştur. Tüm baltık ülkeleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD basını Erdoğan'ı yazdı: Bu bir zafer, jetler lütfen
ABD basını Erdoğan'ı yazdı: Bu bir zafer, jetler lütfen ABD merkezli Politico, Türkiye'nin dış politikasına dair geniş çaplı bir analiz yayınladı. Söz konusu analizde F-16 satışına dair dikkat çeken ifadeler kullanıldı.
15.07.2023 Dünya
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Erdoğan'la görüşmek için Türkiye'ye gelecek
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Erdoğan'la görüşmek için Türkiye'ye gelecek NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yakın gelecekte Ankara’yı ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsveç’in NATO üyeliği konusunda görüşme gerçekleştireceğini belirtti.
1.06.2023 Dünya
Marttan sonra büyük savaş riski var
Marttan sonra büyük savaş riski var Rusya’nın Ukrayna’yı işgali birinci yılına yaklaşırken Almanya ve ABD’nin Kiev yönetimine tank sevkiyatı uzmanları endişelendirdi. 150 tankla savaşın kaderinin değişmeyeceğini belirten uzmanlar “Ancak Polonya ve Baltık ülkeleri üzerinden dünya savaşına evirilebilir” uyarısı yaptı.
29.01.2023 Gündem
Rusya’ya çok ağır petrol darbesi!
Rusya’ya çok ağır petrol darbesi! Avrupa Birliği, G7 ülkeleri ve Avustralya, Rus petrolüne tavan fiyat uygulanması konusunda uzlaştı. Pazartesi itibarıyla Rus petrolüne karşı 60 dolar tavan fiyat uygulanacak.
4.12.2022 Dünya
Polonya'nın Ukrayna sınırındaki köye füze düştü
Polonya'nın Ukrayna sınırındaki köye füze düştü Polonya’nın Ukrayna sınırındaki köye düşen füze nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti. Letonya Dışişleri Bakanı, köyü Rus füzelerinin vurduğunu öne sürdü. Letonya ve Estonya'dan destek mesajları geldi. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, ABD'nin "NATO topraklarının her karışını savunacağını" vurguladı. Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki'nin çağrısıyla düzenlenen Ulusal Güvenlik ve Savunma Komitesi'nin toplantısı sona erdi. Toplantının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Piotr Müller askeri birlikler başta olmak üzere güvenlik güçlerinin muharebe hazırlıklarını arttırma kararı aldıklarını söyledi.
15.11.2022 Dünya
Çekya, 25 Ekim’den itibaren Rusya vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayacak
Çekya, 25 Ekim’den itibaren Rusya vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayacak Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky, 25 Ekim’den itibaren, Avrupa Birliği'nin herhangi bir üye ülkesi tarafından verilmiş geçerli bir Schengen vizesine sahip olan Rusya vatandaşlarının ülkeye girişine izin verilmeyeceğini açıkladı.
12.10.2022 Dünya
Polonya ve Baltık devletleri, Rus turistlere sınırlarını kapatıyor
Polonya ve Baltık devletleri, Rus turistlere sınırlarını kapatıyor Polonya'nın Baltık ülkeleri ile müştereken alınan karar uyarınca 19 Eylül tarihinden itibaren Rus vatandaşları için vize işlemlerini durduracağı açıklandı.
8.09.2022 Dünya
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov: AB'nin, Schengen kısıtlamasına karşılık vereceğiz
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov: AB'nin, Schengen kısıtlamasına karşılık vereceğiz Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bazı AB ülkelerinin Rus vatandaşlarına Schengen vizesi verilmesinin önüne geçmek için sundukları teklife itiraz ederek, "AB'nin, Schengen kısıtlamasına karşılık vereceğiz" dedi.
30.08.2022 Dünya
9 Mayıs ne günü, 9 Mayıs Zafer Günü nedir? 9 Mayıs Rusya için neden önemi?
9 Mayıs ne günü, 9 Mayıs Zafer Günü nedir? 9 Mayıs Rusya için neden önemi? Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Putin'in eski Sovyet ülkeleri liderlerine 9 Mayıs Zafer Günü nedeniyle tebrik mesajı gönderdiğini duyurdu. Putin'in Gürcistan ve Ukrayna halklarını kutladığı belirtildi. Peki, 9 Mayıs ne günü, 9 Mayıs Zafer Günü nedir? 9 Mayıs Rusya için neden önemi?
9.05.2022 Dünya
Ukrayna’ya topyekûn yığınak! ABD'den dev yardım paketi, İngiltere'den 8 bin asker, Polonya'dan 200 tank...
Ukrayna’ya topyekûn yığınak! ABD'den dev yardım paketi, İngiltere'den 8 bin asker, Polonya'dan 200 tank... Ukrayna ile Rusya savaşı tüm şiddetiyle devam ederken, Batı’nın askeri yardımları artık ağır silahları da kapsayacak şekilde hızla artıyor. ABD, Kongre’den 20 milyarı askeri olmak üzere 33 milyar dolarlık bütçe istedi. Ukrayna’nın Donbas bölgesine Rus hava saldırılarına karşı ilk kez S-300 savunma sistemi yerleştirildi.
30.04.2022 Dünya
Otellerde yeni dönem! Hepsi değişiyor, temmuz sonuna kadar...
Otellerde yeni dönem! Hepsi değişiyor, temmuz sonuna kadar... Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2634 sayılı yasadaki değişiklikler kapsamında temmuz ayı sonuna kadar bütün otellerin bakanlık belgeli olmasını sağlayacaklarını, Güvenli Turizm Sertifikasyonu'nun da yıl sonuna kadar Yeşil Turizm Sertifikası'na dönüştürülmüş olacağını açıkladı.
8.04.2022 Ekonomi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin çıldırdı! Ukrayna savaşını kazanırsa sıra bu 3 ülkede olacak...
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin çıldırdı! Ukrayna savaşını kazanırsa sıra bu 3 ülkede olacak... Urakyan-Rusya savaşı tüm şiddetiyle devam ederken Rus oligark Mikhail Khodorkovsky'den çarpıcı açıklamalar geldi. Khodorkovsky, Putin'in aslında Ukrayna ile değil, ABD ve NATO ile savaşta olduğunu belirterek Rusya'nın bir sonraki hedefinin Baltık ülkeleri olacağını duyurdu. Estonya, Letonya ve Litvanya'nın işgal edilebileceğini iddia eden Khodorkovsky Rus oligarklara 'Putin'e karşı birleşme' çağrısı yaptı.
4.04.2022 Dünya
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Güvenliğimiz konusunda yeni bir gerçeklikle karşı karşıyayız
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Güvenliğimiz konusunda yeni bir gerçeklikle karşı karşıyayız NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yarın yapılacak liderler zirvesi öncesinde basın toplantısı düzenledi. Stoltenberg, Ukrayna’nın kendini savunma hakkı olduğunu vurgulayarak, “Yarın müttefiklerin Ukrayna’ya ek destek için anlaşma sağlamasını bekliyorum. Ukrayna'yı desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyız” dedi.
23.03.2022 Dünya
Kuzey Avrupa ve Baltık ülkelerinde Rusya paniği! 'Bu durum yeni bir dünya savaşı anlamına gelir...'
Kuzey Avrupa ve Baltık ülkelerinde Rusya paniği! 'Bu durum yeni bir dünya savaşı anlamına gelir...' Rusya-Ukrayna savaşı Kuzey Avrupa ve Baltık ülkelerinde son dönemde büyük bir tedirginliğe neden oldu. Peki Ukrayna işgalinden sonra Rusya'nın Baltık ve Kuzey Avrupa coğrafyasını hedef alması yakın bir gelecekte söz konusu olabilir mi? Uzmanlar, "Bu durum yeni bir dünya savaşı anlamına gelir" diyerek çarpıcı yorumlarda bulundu.
19.03.2022 Dünya
Açıklamalar peş peşe geldi! Yasaklandı
Açıklamalar peş peşe geldi! Yasaklandı Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı üzerine, birçok ülke hava sahasını Rus uçaklarına kapatıyor. Bulgaristan ve Moldova'nın ardından Almanya, İtalya, Belçika, Danimarka, Avusturya ve Finlandiya da Rusya'ya hava sahasını kapattı.
27.02.2022 Dünya
Avrupa Rusya'yı böyle vuracak! Karar verildi!
Avrupa Rusya'yı böyle vuracak! Karar verildi! Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasıyla birçok ülke Rusya’ya yaptırım uygulamaya başladı. Avrupa Birliği de Rus ekonomisine orta vadede ciddi zararlar verecek yaptırımlar konusunda uzlaştı. Yaptırımlarda öncelik finans sistemine verilirken, Rus havacılığının sekteye uğratılması, ihtiyaç duyulan teknolojik ürünlere sınırlandırma getirilmesi, vize uygulamalarının sertleştirilmesi gibi maddeler de yer alıyor. AB, enerji konusunda ise çok fazla adım atma taraftarı değil.
26.02.2022 Dünya
Putin'in yatı Alman sularını terk etti! Yaptırım sinyalini alınca demir aldı
Putin'in yatı Alman sularını terk etti! Yaptırım sinyalini alınca demir aldı Rusya Devlet Başkanı Vladrimir Putin’e ait olduğu belirtilen 82 metre uzunluğundaki lüks yatın, Batı’nın Moskova’ya yaptırım uygulayabileceği endişesiyle, demir attığı Hamburg limanından acil bir şekilde ayrıldığı yazıldı.
10.02.2022 Dünya
Bakan Ersoy: Turizmde 35 milyar dolar gelir hedefi ulaşılabilir
Bakan Ersoy: Turizmde 35 milyar dolar gelir hedefi ulaşılabilir Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı – EMITT, 25’inci kez kapılarını açtı. Fuarın açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “İleriye dönük erken rezervasyon oranları da geçen seneye göre artmış durumda. Bütün bunlar bize 2022 için belirlediğimiz 35 milyar dolar gelir hedefinin ne kadar ulaşılabilir olduğunu gösteriyor. Biz bu hedefleri sektör olarak yeterli görmemeliyiz ve daha yukarılara taşımak için çalışmalıyız. Bu adını koyduğumuz bir rakam. El birliğiyle geçen seneki gibi gayret ederek bunu daha yukarılara taşıyacağız” dedi.
9.02.2022 Ekonomi
THY ve Finnair ortak uçuşlara başlıyor
THY ve Finnair ortak uçuşlara başlıyor Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları (THY), Finlandiya'nın bayrak taşıyıcı şirketi Finnair ile ortak uçuşlara (codeshare) başlıyor. İki havayolu şirketinin ilk etapta başlayacak ilk ortak uçuşu İstanbul-Helsinki olacak.
23.09.2021 Ekonomi
ABD'de savunma bütçesi yasalaştı! Dikkat çeken Türkiye detayı
ABD'de savunma bütçesi yasalaştı! Dikkat çeken Türkiye detayı ABD Başkanı Donald Trump'ın daha önce veto ettiği 2021 savunma bütçesi, Temsilciler Meclisi'nin ardından Senato'da da 3'te 2'nin üzerinde oyla kabul edilerek yasalaştı. Söz konusu bütçe tasarısı, 4 yıllık görev süreci içinde Trump'ın veto yetkisini aşarak yasalaşan ilk tasarı olarak kayıtlara geçti.
1.01.2021 Dünya
ABD Başkanı Trump, 2021 Savunma Bütçe Tasarısı'nı veto etti
ABD Başkanı Trump, 2021 Savunma Bütçe Tasarısı'nı veto etti ABD Başkanı Donald Trump, daha önce "veto edeceğini" açıkladığı, savunma bütçesine 740 milyar dolar ayıran Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) Tasarısı'nı veto etti.
23.12.2020 Dünya
Türkiye'yi ilgilendiren skandal tasarı ABD Senatosu'nda kabul edildi
Türkiye'yi ilgilendiren skandal tasarı ABD Senatosu'nda kabul edildi ABD Senatosu, savunma bütçesine 740 milyar dolar ayıran ve Başkan Donald Trump'ın "veto edeceğini" söylediği Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) Tasarısı'nı kabul etti. Savunma bütçesi tasarısında Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını öngören bir bölüm de yer alıyor.
11.12.2020 Dünya
Letonya ve Estonya da Lukaşenko'nun ülkeye girişini yasakladı
Letonya ve Estonya da Lukaşenko'nun ülkeye girişini yasakladı Litvanya'dan sonra Letonya ve Estonya'da Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun ülkeye girişini yasakladı.
31.08.2020 Dünya
NATO Londra deklarasyonu yayımlandı: Çin tehdit oluşturuyor
NATO Londra deklarasyonu yayımlandı: Çin tehdit oluşturuyor NATO Londra deklarasyonu yayımlandı.Deklarasyonda "Terörizm bütün türleri ve tezahürleriyle hepimiz için tehdit olmaya devam ediyor.ABD dışındaki müttefiklerin savunma harcamaları 5 yıldır artıyor. Savunmaya 130 milyar dolardan fazla yatırım yapıldı. Çin'in artan nüfuzu ve uluslararası politikalarının ortaya çıkardığı fırsat ve sınamaları ittifak olarak birlikte ele almalıyız. NATO liderleri 2021'de tekrar bir araya gelecek" denildi. ABD Başkanı Donald Trump, zirveden sonra Türkiye'nin NATO üyesi olarak harika işler yaptığını söyledi. Zirvede açıklama yapan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Türkiye'deki NATO füze savunma misyonundaki varlığını sürdürmeye devam edeceklerini duyurdu.
4.12.2019 Dünya
NATO'dan YPG açıklaması!
NATO'dan YPG açıklaması! NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Baltık Savunma Planı'na YPG şartına ilişkin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştum, çalışıyoruz" dedi.
4.12.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Baltık Ülkeleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki baltık ülkeleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.