Balkanlar

Balkanlar

Son dakika balkanlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan balkanlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını balkanlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Balkanlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan balkanlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.194 balkanlar haberi bulunmuştur. Tüm balkanlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
MHP lideri Bahçeli: İktidar olduk diyenler hayal aleminde
MHP lideri Bahçeli: İktidar olduk diyenler hayal aleminde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonrası partisinin ilk grup toplantısında konuşma yapıyor.
16.04.2024 Gündem
İnci Taneleri Makedonya'da başlıyor
İnci Taneleri Makedonya'da başlıyor Yılmaz Erdoğan’ın kaleminden çıkan ve başrolünü oynadığı İnci Taneleri’nin Kanal D ekranındaki başarısı Balkanlar’a ulaştı. Yayına başladığı günden bu yana reyting listeleri ve sosyal medyada zirvede yer alan dizi, çok yakında Makedonya’da yayına başlayacak.
12.04.2024 Magazin
Balkanlar'da İnci Taneleri rüzgarı
Balkanlar'da İnci Taneleri rüzgarı Yılmaz Erdoğan’ın kaleminden çıkan ve başrolünü oynadığı İnci Taneleri’nin Kanal D ekranındaki başarısı sınırları aştı, Balkanlar’a ulaştı. Yayına başladığı günden bu yana reyting listeleri ve sosyal medyada zirvede yer alan dizi, çok yakında Makedonya’da yayına başlayacak.
12.04.2024 Magazin
Dünyanın tohum merkezine yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu ihracatı
Dünyanın tohum merkezine yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu ihracatı Trakya tarlalarında üretilen yerli ve milli 20 ton hibrit ayçiceği tohumu, Tekirdağ'dan Rusya'ya ihraç edilmek üzere TIR'larla yola çıkarıldı.
28.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına düzenleme sinyali: Temmuz ayında masaya yatıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına düzenleme sinyali: Temmuz ayında masaya yatıracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli ve Bursa mitinglerinde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz ne yaptıysak CHP'nin sabotaj siyasetine rağmen yaptık. Ne yaptıysak bu zihniyete rağmen yaptık. Engelleri tek tek aşarak bugünlere kadar geldik" ifadelerini kullanırken, "Avrupa'sından, ABD'sine herkesin kontrol altına almaya çalıştığı enflasyonla biz de mücadele ediyoruz. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini artırdık. Ayrıca 5 bin lira ödemede bulunduk. Temmuzda yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını masaya yatıracağız. Memurlara ek gösterge uygulamasını genişleterek düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı. Küçük esnafların prim gün sayısı için de çalışıyoruz." dedi.
28.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz enflasyonu düşürmek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz enflasyonu düşürmek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Aksaray mitinginde halka hitap etti. Öncelikli hedefin enflasyonu düşürmek olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bunu başaracak programa ve kararlılığa sahibiz. Hep birlikte biraz daha sabredeceğiz." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaray'ın ardından Yozgat'ta önemli açıklamalarda bulundu.
26.03.2024 Gündem
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbulumuzun fetret devrini bitireceğiz
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbulumuzun fetret devrini bitireceğiz İstanbul AK Parti İl Başkanlığı'nda sahur programında gençlerle bir araya gelen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'daki deprem riskinin ortadan kaldırılması bizim milli güvenlik meselemiz, beka meselemiz. O yüzden bu çalışmaları yapmak zorundayız. Geleceğimize, çocuklarımıza bu kutlu şehri emanet etmek durumundayız dedi. Kurum, "Sadece İstanbul diyerek İstanbul'un sorunlarına odaklanıyor ve bunları çözmek için 5 yıldaki fetret dönemini bitirecek adımları atmak istiyoruz. İnşallah 9 gün sonra İstanbul'un bu kötü gidişatına son vereceğimiz bir seçime gidiyoruz" ifadelerini kullandı.
23.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Nevruz Bayramı' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Nevruz Bayramı' mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Milletimizin ve nevruz sevincini yaşayan coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin Nevruz Bayramı’nı tebrik ediyorum' dedi.
21.03.2024 Gündem
Bayram tatili turizm bölgelerini hareketlendirdi
Bayram tatili turizm bölgelerini hareketlendirdi Ramazan bayramı tatilinin 9 gün olmasının ardından vatandaşlar bayramı ara tatil ile birleştirirken turizm bölgelerinde de hareketlilik başladı.
21.03.2024 Ekonomi
Bahar müjdesi Nevruz Bayramı'nın en yeni mesajları: Kır çiçekli, yazılı ve resimli Nevruz mesajları
Bahar müjdesi Nevruz Bayramı'nın en yeni mesajları: Kır çiçekli, yazılı ve resimli Nevruz mesajları Nevruz, Orta Asya'dan Balkanlar'a kadar kutlanılan ve çeşitlü kültürlerde farklı ritüellerle karşılanan bir müjdedir. Doğanın canlanması ve yenilenmesi anlamına gelir. Günlerin uzamasıyla birlikte baharı karşılamak isteyenler etkinlikler düzenler. Coşkulu bir hava vardır. Nevruz Bayramı'nda insanlar, sevdiklerinin bayramlarını kutlamak için mesajlar yayınlar. Biz de kır çiçekleriyle dolu, yazılı ve resimli 2024 Nevruz mesajlarını derledik.
21.03.2024 Gündem
21 Mart Nevruz Bayramı resmi tatil mi? Nevruz neden 21 Mart'ta kutlanır?
21 Mart Nevruz Bayramı resmi tatil mi? Nevruz neden 21 Mart'ta kutlanır? İlkbaharın gelişini temsil eden Nevruz Balkanlar ile Orta Asya arasındaki coğrafyada her yıl 21 Mart’ta kutlanır. Bahar ekinoksunun yaşandığı bugünde gündüz ve gece süreleri birbirine eşit olur. Nevruz'dan sonra gündüzler, gecelerden uzun olmaya başlar. Peki,  21 Mart Nevruz Bayramı resmi tatil mi? Nevruz neden 21 Mart'ta kutlanır?
19.03.2024 Gündem
Mukabele saatleri ve kanalları 2024! Mukabele hangi kanalda, saat kaçta 2024? Diyanet TV mukabele saatleri 2024
Mukabele saatleri ve kanalları 2024! Mukabele hangi kanalda, saat kaçta 2024? Diyanet TV mukabele saatleri 2024 Diyanet TV'de mukabele saat kaçta başlıyor? Mukabele saatleri ve kanalları 2024 ile ilgili aramalar arttı. Ramazan ayıyla Diyanet TV’deki okunan Kur’an-ı Kerim’i kendisi de takip etmek isteyenler Ramazan ayı mukabelesi saatlerini merak ediliyor. Peki, Mukabele hangi kanalda, saat kaçta 2024? İşte Mukabele saatleri ve kanalları 2024…
13.03.2024 Gündem
Bayraktar TB2 Avrupa semalarında! Haluk Bayraktar paylaştı: Tarihi bir gün
Bayraktar TB2 Avrupa semalarında! Haluk Bayraktar paylaştı: Tarihi bir gün Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Bayraktar TB2 SİHA'larına yönelik önemli bir açıklama yaptı. Bayraktar, "İlk kez NATO standartlarında bir hava aracı katılmış oldu" dedi.
4.03.2024 Gündem
Baharın gelişinin müjdeleyicisi 'Baba Marta' etkinliği Edirne'de düzenlendi
Baharın gelişinin müjdeleyicisi 'Baba Marta' etkinliği Edirne'de düzenlendi Edirne'de baharın gelişinin müjdeleyicisi olduğuna inanılan ve her yıl 1 Mart'ta tüm Balkanlar'da kutlanılan 'Baba Marta' etkinliği yapıldı.
1.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'dan dünyaya seslendi: Doğru bildiğimizi söyleyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'dan dünyaya seslendi: Doğru bildiğimizi söyleyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözler eylemle desteklenmedikçe ne Filistin'deki zulmü durdurmanın, ne de uluslararası sisteme güveni yeniden inşa etmenin mümkün olmadığını belirterek, "Uluslararası toplum Filistin halkına borcunu ancak Filistin Devleti'nin kurulmasıyla ödeyebilir. Bunun için 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğü haiz Filistin Devleti'nin teşekkülü sağlanmalı. Bu maksatla garantörlüğü de içerecek şekilde sorumluluk almaya Türkiye olarak hazır olduğumuzu belirttik" dedi.
1.03.2024 Gündem
Marteniçka dileği nasıl dilenir? Marteniçka dilekleri neler, Marteniçka dilek bilekliği ne zaman çıkarılır?
Marteniçka dileği nasıl dilenir? Marteniçka dilekleri neler, Marteniçka dilek bilekliği ne zaman çıkarılır? Marteniçka, özellikle Balkanlar'da ve bazı Doğu Avrupa ülkelerinde kutlanan geleneksel bir festival ve ritüeldir. Bu gelenek özellikle Mart ayının ilk günü olan Mart Baba gününde kutlanır. Mart Baba, baharın ve bereketin tanrısı olarak kabul edilir. Peki, Marteniçka dileği nasıl dilenir? Marteniçka dilekleri neler, Marteniçka dilek bilekliği ne zaman çıkarılır?
1.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya ve Ukrayna'ya çağrı: Diplomasiye şans verin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya ve Ukrayna'ya çağrı: Diplomasiye şans verin Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna-Güney Doğu Avrupa Zirvesi'ne video mesaj gönderdi. Erdoğan Rusya-Ukrayna savaşına dair "Savaşın adil ve kalıcı bir barışla sona erdirilmesi için diplomasiye ve diyaloğa şans verilmesi gerektiğine dair görüşümü muhafaza ediyorum" ifadelerini kullandı.
28.02.2024 Gündem
Arnavutluk'la anlaşmalar imzalandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arnavutluk'un FETÖ ile mücadelesini biliyoruz
Arnavutluk'la anlaşmalar imzalandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arnavutluk'un FETÖ ile mücadelesini biliyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "Sayın Başbakanın FETÖ konusundaki hassasiyetine biliyor ve samimiyetine inanıyoruz. Karşılıklı anlayış çerçevesinde örgütle mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
20.02.2024 Gündem
Reval Görüşmeleri Nedir, Özellikleri Nelerdir? Reval Görüşmelerinin Önemi Ve Özellikleri...
Reval Görüşmeleri Nedir, Özellikleri Nelerdir? Reval Görüşmelerinin Önemi Ve Özellikleri... Reval görüşmeleri 9 Haziran 1908 tarihinde Estonya'nın Tallinn kentinde Rus Çarı ile İngiltere Kralı arasında gerçekleştirilmiş olan bir görüşmedir. Reval görüşmelerinin Rusya ve İngiltere açısından birçok farklı nedeni vardır.
10.02.2024 Yaşam
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Derdimiz de davamız da işimiz de İstanbul
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Derdimiz de davamız da işimiz de İstanbul AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Küçükçekmece’deki Caferi Derneği’ni ziyaret etti.
24.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim mesajı: Sandığa gölge düşürülmesine izin vermeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim mesajı: Sandığa gölge düşürülmesine izin vermeyiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Valiler Buluşması'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son günlerde karşımıza çıkan 28 Şubatvari müsamerelerin gerisindeki güçleri de hevesi de gayet iyi biliyoruz. Bu bayat oyunların gayesi bizim asıl vizyonumuzdan uzaklaştırmaktır. Bugüne kadar başaramadılar, bundan sonra da başaramayacaklar" dedi.
10.01.2024 Gündem
Kar yağışı İstanbul dahil onlarca kentte başladı! Yoğun yağış için yeni uyarı geldi, kar günlerce yerde kalacak
Kar yağışı İstanbul dahil onlarca kentte başladı! Yoğun yağış için yeni uyarı geldi, kar günlerce yerde kalacak Kar yağışı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Günlerdir beklenen kar yağışı başladı, İstanbul kara teslim oluyor. Birçok ilçede kar yağışı etkisini sürdürüyor. Sadece İstanbul değil onlarca kentte yoğun kar yağışı görülüyor. AKOM, İstanbul Valiliği ve Meteoroloji'den art arda son dakika uyarıları geliyor. Hava sıcaklıkları 10 derece düştü. Türkiye, yarından itibaren Balkanlar üzerinden gelecek yeni soğuk hava sisteminin etkisi altına giriyor. İlk kar tatili haberi de geldi.
9.01.2024 Gündem
Sistem değişti, İstanbul'a kar yağışı başladı! Hafta sonu tatili Cuma'dan başlayacak: Ankara, Bursa, Bolu, İstanbul'a tane tane yağacak!
Sistem değişti, İstanbul'a kar yağışı başladı! Hafta sonu tatili Cuma'dan başlayacak: Ankara, Bursa, Bolu, İstanbul'a tane tane yağacak! Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgası yurdumuza giriş yaptı. Beklenen kar yağışı Çanakkale, Bursa, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'da etkili olmaya başladı. Meteorolojik kaynaklar hava sıcaklıklarının 10 derece birden düşeceğini açıklamıştı. Bu sistemde İstanbul'un iç kesimlerinde kar yağışının görülmeyeceğini açıklayan uzmanlar, kuvvetli fırtınanın sürdüğü bazı ilçelerde Cuma gününden itibaren lapa lapa karın yağacağını açıkladı. Vatandaşların yürümekte zorlandığı 9 Ocak Salı sabahında başlayan çok soğuk hava Ocak ayı boyunca adım atmakta zorluk yaşatacak. Marmara Bölgesinde Bursa kar yağışı nedeniyle hafta sonu tatiline erken girebilir. Kar yağışı olan iller arasında Bolu, Ankara, Çanakkale, Çorlu ve Edirne yerini aldı. Peki hava böyle giderse 12 Ocak Cuma okullar tatil olur mu? Gelin Metoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'in hava tahminine birlikte bakalım.
9.01.2024 Gündem
Kar yağışı ile ilgili kritik uyarı yapıldı! Tarih verildi
Kar yağışı ile ilgili kritik uyarı yapıldı! Tarih verildi Kar yağışı ile ilgili son dakika gelişmesi! İstanbul dahil çok sayıda ilde alarm verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre bugünden itibaren kış kendini iyice hissettirecek. Zemheri soğukları geliyor. Türkiye, yarından itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava sisteminin etkisi altına giriyor. Meteoroloji'den alınan bilgiye göre çarşamba günü hava sıcaklığı 10 derece birden düşecek, yarın itibarıyla yurt genelinde yağış bekleniyor. Prof. Dr. Şen ise İstanbul'da beklenen hava durumu ile ilgili yaptığı açıklamada kar uyarısında bulundu.
8.01.2024 Gündem
Bu gece Trakya'dan giriş yapacak: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ buz kesecek. Salı sabahı İstanbul'u 10 derece birden vuracak!
Bu gece Trakya'dan giriş yapacak: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ buz kesecek. Salı sabahı İstanbul'u 10 derece birden vuracak! İstanbul'un beklediği soğuk hava Balkanlar'dan giriş yapacak. Trakya bölgesindeki şehirlerimiz Edirne, Kırklareli, Tekirdağ buz kesecek. 10 derece birden düşecek ani düşüş İstanbul'u keskin bir şekilde vuracak. 9 Ocak Salı sabahı kar yağışı yüksek kesimlerde kendini gösterecek.
8.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Balkanlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki balkanlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.