Balık Ölümleri

Balık Ölümleri

Son dakika balık ölümleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan balık ölümleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını balık ölümleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Balık Ölümleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan balık ölümleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 154 balık ölümleri haberi bulunmuştur. Tüm balık ölümleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
İsrail sazanları karaya vurdu! Nereden nasıl geldiği bilinmiyor
İsrail sazanları karaya vurdu! Nereden nasıl geldiği bilinmiyor Elazığ'da Keban Baraj Gölü'nde artan balık ölümleriyle ilgili başlatılan incelemede, balık türlerinin diğer balık türlerinin yumurtalarını yiyerek çoğalan İsrail sazanı olduğu tespit edildi. Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç yaptığı açıklamada, kıyıya vuran balıkların kendileri için ortamda olmaması gereken bir balık türü olduğunun altını çizdi.
11.10.2023 Gündem
"Ocak ayı uydu görüntüsü felaket manzarası içeriyor"
"Ocak ayı uydu görüntüsü felaket manzarası içeriyor"  Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş, Van Gölü Havzası ve çevresini gösteren son 4 yılın ocak ayına ait Landsat uydu görüntülerini paylaşarak kuraklığa dikkat çekti. Dr. Akkuş, "Artık göllerin çekilmeye başlandığını, hatta kuruduğunu akarsuların yaz aylarında tamamen kuruduğunu görüyoruz. 2020'den günümüze kadar olan ocak ayı uydu görüntülerine baktığımızda 2023'ün görüntüsü adeta bir felaket manzarası içeriyor " dedi.
23.01.2023 Gündem
Küçükçekmece gölü'nün MR'i çekildi! '1. derece sit alanı ilan edilmeli'
Küçükçekmece gölü'nün MR'i çekildi! '1. derece sit alanı ilan edilmeli' Küçükçekmece ile Avcılar ilçeleri arasında yer alan Küçükçekmece Gölü'nün eski sağlığına kavuşması için proje başlatıldı. 
3.01.2023 Yaşam
Endişe veren toplu balık ölümü
Endişe veren toplu balık ölümü İzmir'in Dikili ilçesinde bulunan Bakırçay'da binlerce ölü balık kıyıya vurdu. Toplu balık ölümleri yöre halkında büyük endişe uyandırdı.
25.09.2022 Gündem
Obruk Gölü’nde yüzlerce balık öldü
Obruk Gölü’nde yüzlerce balık öldü Kırşehir'in Mucur ilçesi Obruk Gölü'nde, hava sıcaklıkları nedeniyle suyun çekilmesiyle yüzlerce balık öldü. Su Ürünleri Mühendisi Aydın Fidan, "Oradaki suyun çekilmesiyle birlikte oksijensiz kalan balıklar maalesef ölüyor. Havalarında aşırı sıcak gitmesinden kaynaklı suların ısınmasıyla yavrulayamayan balıklar ölümle sonuçlanıyor" dedi.
11.09.2022 Yaşam
Gölette su seviyesi azaldı, balıklar öldü
Gölette su seviyesi azaldı, balıklar öldü Aksaray'da tarımsal sulama ile birlikte su seviyesi ciddi oranda düşen Helvadere Göleti'nde balık ölümleri yaşandı.
27.07.2022 Yaşam
Harşit Çayı'nda toplu balık ölümlerine inceleme
Harşit Çayı'nda toplu balık ölümlerine inceleme Gümüşhane'de Vauk Dağı'ndan başlayıp, Giresun'un Tirebolu ilçesinden Karadeniz'e dökülen Harşit Çayı'nda toplu balık ölümleri yaşandı. Tedirginlik yaratan ölümlerle ilgili inceleme başlatıldı.
13.07.2022 Yaşam
Silivri'de balık ölümlerine inceleme
Silivri'de balık ölümlerine inceleme SİLİVRİ'de bulunan Boğluca Deresi'nde toplu balık ölümleri yaşanıyor. Balıkların yanı sıra deredeki diğer canlıların da öldüğü belirtiliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerinin sudan aldığı numunelerin incelemesi sürerken, bölge sakinleri balık ölümlerinin derenin uzun yıllardır temizlenmemesinden kaynaklandığını öne sürdü.
12.06.2022 Gündem
İznik Gölü, alg patlaması nedeniyle yeşile büründü
İznik Gölü, alg patlaması nedeniyle yeşile büründü Türkiye’nin 5’inci, Marmara Bölgesi’nin en büyük gölü olan İznik Gölü, alg patlamasıyla yeşile döndü. 'Siyanobakteri' adı da verilen alg patlamasının göl yüzeyini ve sahil şeridini kaplaması nedeniyle göle girmek geçici süre ile yasaklandı. Göl kıyısının köpükle kaplandığı anlar, çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
7.06.2022 Yaşam
Prof. Dr. Meriç Albay: Küçükçekmece Gölü'nün ciddi bir restorasyona ihtiyacı var
Prof. Dr. Meriç Albay: Küçükçekmece Gölü'nün ciddi bir restorasyona ihtiyacı var İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meriç Albay, yıllarca atıkların bırakılması nedeniyle Küçükçekmece Gölü'nün ciddi bir restorasyona ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, "Küçükçekmece Lagünü, yaklaşık 20 metre derinliği, 10 kilometre uzunluğu olan şehir içerisinde müthiş bir alan. 1950'li yıllarda 15 bin ton balık avlanıyormuş, tür çeşitliliği varmış. Şu anda sadece birkaç tür var. Geçenlerde yolunu şaşıran mersin balığı burada ölmüştü" dedi. 
23.03.2022 Yaşam
Marmara Denizi öldü! Hastalıklı balıklar istavrit, lüfer, palamut...
Marmara Denizi öldü! Hastalıklı balıklar istavrit, lüfer, palamut... Marmara Denizi ile ilgili son dakika açıklaması! Hastalıklı balıkları açıkladı. Marmara Denizi’nde müsilaj sonrası artan yengeç, balık ölümlerine bir de kırmızı yosun eklendi! "Marmara Denizi öldü! İstavrit, lüfer, palamut hasta" diyen Hidrobiyolog M. Levent Artüz, korkutan açıklamalarda bulundu.
14.12.2021 Yaşam
Menderes Nehri'nde korkutan görüntü! Eko sistem çökebilir!
Menderes Nehri'nde korkutan görüntü! Eko sistem çökebilir! Aylardır kuraklıkla mücadele veren Büyük Menderes Nehri, yağışlarla birlikte bu defa da kirlilikle mücadele vermeye başladı. Büyük Menderes Nehri’ndeki kirliliğe dikkat çeken Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, balık ölümlerinin nehirdeki kirlilikten kaynaklandığını, nehrin temizlenmemesi halinde bölgedeki eko sistemin çökeceğini ileri sürdü.
3.12.2021 Yaşam
Uzungöl'de balık ölümleri tedirginliği
Uzungöl'de balık ölümleri tedirginliği Trabzon'un turizm merkezi Uzungöl'de, nesli tükenme tehdidi altındaki kırmızı benekli alabalıklar dahil balık ölümleri başladı. Göl yüzeyinde görülen ölü balıklarla ilgili inceleme başlatıldı. Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş, "Endişelendiren balık ölümlerinin kaynağının araştırılarak önlem alınmasını istiyoruz" dedi.
11.11.2021 Yaşam
Yeşılırmak’ta büyük tehlike! 'Zehir saçan yeşillik'
Yeşılırmak’ta büyük tehlike! 'Zehir saçan yeşillik' Türkiye Marmara Denizi’ndeki müsilaj felaketini yeni atlatırken, tatlı su kaynaklarından üzen bir haber geldi. TTKD bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, Yeşilırmak'ta aşırı kirlilik ve su seviyesindeki ciddi düşüşle birlikte zehir etkili mavi-yeşil alglerde de ciddi artış olduğunu belirterek, “Bir zamanlar toprak rengi akan Yeşilırmak, şimdi yeşil akıyor. Ama bu yemyeşil görüntü çok tehlikeli" dedi.
28.10.2021 Gündem
Yüzlerce balık ölmüştü! Nedeni şok etti
Yüzlerce balık ölmüştü! Nedeni şok etti Van’daki Sarımehmet Baraj Gölü'nde son günlerde yaşanan balık ölümlerinin nedeni ortaya çıktı. Yüzlerce balığın öldüğü bölgede incelemede bulunan ve numune alan ekipler, şok bir gerçekle karşılaştı.
14.09.2021 Gündem
Büyük Menderes eski yatağında binlerce balık telef oldu
Büyük Menderes eski yatağında binlerce balık telef oldu Aydın'ın Koçarlı ilçesinde Büyük Menderes Nehri’nin eski yatağında suların aşırı çekilmesi sonucu oksijensiz kalan binlerce balık telef oldu. Balık ölümleri üzüntü yaratırken, çok sayıda kuş su üzerindeki ölü balıkları yemek için bölgeye akın etti.
26.08.2021 Gündem
Sazlıdere Barajı'nın rengi yeşile döndü! Tedirgin eden görüntü
Sazlıdere Barajı'nın rengi yeşile döndü! Tedirgin eden görüntü Sazlıdere Barajı'nın rengi yeşile büründü. İSKİ ekipleri barajdaki renk değişimini araştırmak için sudan numune aldı. Ortaya çıkan yeşil görüntü ise piknik yapmak için göl kenarına gelen vatandaşları tedirgin etti.
31.07.2021 Gündem
Bursa'da derede balık ölümleri endişelendiriyor
Bursa'da derede balık ölümleri endişelendiriyor Bursa'nın İnegöl ilçesi Bedre Deresi'nde balık ölümleri yaşandı. İnegöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, balık ölümleriyle ilgili inceleme başlatırken, mahalle halkı tedirgin olduklarını belirterek, önlem alınmasını istedi.
28.07.2021 Yaşam
Alibeyköy Barajı'nda korkutan balık ölümleri
Alibeyköy Barajı'nda korkutan balık ölümleri İstanbul'un en önemli su kaynaklarından Alibeyköy Barajı'nda onlarca ölü balık kıyıya vurdu.
24.07.2021 Yaşam
Nehrin üzerini kapladı! Tedirgin eden görüntü
Nehrin üzerini kapladı! Tedirgin eden görüntü Muş'ta şehir merkezi ve köylerden geçen Karasu Nehri'nde balık ölümleri başladı. Hayvanların serinleme ve su ihtiyacını giderdiği, tarım arazilerinin sulandığı Karasu Nehri'nin üzerini kaplayan ve kıyıya vuran ölü balıklar, yöre halkını tedirgin etti. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, suda yapılan incelemelerde oksijen ve sıcaklık değerleri ile pH ölçümlerinin uygun olduğunu belirtti.
22.06.2021 Yaşam
Kılıçdaroğlu: Toplum adalete susadı
Kılıçdaroğlu: Toplum adalete susadı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 yıl önce Ankara'dan İstanbul'a gerçekleştirdiği yürüyüşe ilişkin, "Bizler beraber yürüdük. 83 milyon adına yürüdük. Bu toplum adalete susadı. Adalet istiyoruz. Eğer bir ülkenin hapishaneleri tıka basa doluysa, 10 kişilik koğuşlarda 25-30 kişi kalıyorsa bir sorun var demektir" dedi.
15.06.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan akademisyenlerle 'müsilaj' toplantısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan akademisyenlerle 'müsilaj' toplantısı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği müsilaj sorununun çözümüne ilişkin bilim insanlarının katılımıyla düzenlenen Külliye'deki özel toplantı sona erdi. Yayınlanan sonuç bildirgesinde alınması gereken acil önlemler sıralandı.
10.06.2021 Gündem
'Marmara Denizi artık bu kirlilik yükünü taşıyamıyor'
'Marmara Denizi artık bu kirlilik yükünü taşıyamıyor' Prof. Dr. Mustafa Sarı, "Marmara Denizi'nin 1 litre atığı bile kaldırmaya gücü kalmadı. Marmara Denizi'ne verilen atığı bugün kessek denizin kendisini yeniden toparlaması bir yılı bulur." dedi.
3.06.2021 Bilim ve Teknoloji
İçme suyunda büyük tehlike! Kozmetik ürünler kirletiyor
İçme suyunda büyük tehlike! Kozmetik ürünler kirletiyor Fondöten, far, saç boyası gibi kozmetik ürünlerin masamıza kadar gelen içme sularını kirlettiği ortaya çıktı.
29.04.2021 Yaşam
Düden Çayı için harekete geçildi! Faaliyetleri durduruldu
Düden Çayı için harekete geçildi! Faaliyetleri durduruldu Antalya'nın dünyaca ünlü iki düden şelalesini içine alan Düden Çayı'nda üç haftayı aşkın süre önce ortaya çıkan köpüklenme ve kötü kokuyla birlikte balık ölümleri de devam ediyor. Kentteki sivil toplum örgütü ve meslek odaları ile birçok çevre gönüllüsü derneğin katılımıyla 'Düden Şelalesi ve Çayı Su Kirliliği Önleme ve Koruma Komitesi' oluşturuldu.
7.02.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Balık Ölümleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki balık ölümleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.