Bakanlıklar

Bakanlıklar

Son dakika bakanlıklar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bakanlıklar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bakanlıklar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bakanlıklar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bakanlıklar gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.423 bakanlıklar haberi bulunmuştur. Tüm bakanlıklar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Karşımızda bir matruşka ittifakı var
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Karşımızda bir matruşka ittifakı var Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Başkent Millet Bahçesi'ndeki "Büyük Ankara Mitingi"nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'deki para sayma görüntüleriyle ilgili, "Ortaya birde deste deste dolarlar, avrolar çıktı. Şimdi mahkemelerde hesap veriyorlar. Para kulelerinin doğru düzgün izahını yapamadılar. Türk siyaseti çok yüzsüzlük gördü ama böylesiyle ilk defa karşılaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, Moskova'da gerçekleştirilen terör saldırıyla ilgili, "Terör kimden gelirse gelsin, faili kim olursa olsun kabul edilemez. Terörün kanlı yüzünü çok iyi bilen bir ülke olarak Rus halkının acısını milletçe devletçe paylaşıyoruz. İnsanlığın ortak düşmanı olan teröre karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
23.03.2024 Gündem
Törenle ruhsatlarını aldılar: Avukatlığa ilk adımı attılar
Törenle ruhsatlarını aldılar: Avukatlığa ilk adımı attılar Adana Barosu’nda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan 25 stajyer avukat, Adliye Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle ruhsatlarını aldılar.
1.03.2024 Adana
Bakan Şimşek’ten valilere ‘tasarruf’ uyarısı! Togg alın
Bakan Şimşek’ten valilere ‘tasarruf’ uyarısı! Togg alın Valilerden, “kamuda tasarruf tedbirleri”ne hassasiyetle uymalarını isteyen Bakan Şimşek, “Harcadığımız para babamızın parası değil, milletin parası. Gösterişten uzak, mütevazi bir kamu anlayışına mecburuz” dedi.
16.01.2024 Gündem
Bakan Yumaklı'dan flaş açıklama: Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir
Bakan Yumaklı'dan flaş açıklama: Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, zaman zaman 'bakanlık yapay ete izin verdi' gibi bazı haberler, paylaşımlar yapıldığını belirterek, "Yapay et bakanlığımızın hiçbir zaman gündeminde olmamıştır, olmayacaktır. Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir" dedi.
10.01.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu açıkladı! Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 2'nci pisti açılıyor
Bakan Uraloğlu açıkladı! Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 2'nci pisti açılıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pistinin, pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açılacağını duyurdu
22.12.2023 Ekonomi
Bakan Tunç'tan sporda şiddet açıklaması!
Bakan Tunç'tan sporda şiddet açıklaması! 'Yedinci Yılında İstinaf Kanun Yolu Değerlendirme Toplantısı'na katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Türkiye yüzyılında, herkes için daha güven veren, herkes için daha erişilebilir olan güçlü bir adalet sistemini hayata geçireceğiz“ ifadelerine yer verdi.
14.12.2023 Gündem
Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu ile yaptığı gizli protokolü yayımladı!
Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu ile yaptığı gizli protokolü yayımladı! Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile imzaladığı gizli protokolü sosyal medya hesabından paylaştı. 6'lı masa ortakları, seçim sonrası gizli protokolden haberlerinin olmadığını söyleyerek Kılıçdaroğlu'nu hedef almışlardı. Ayrıca Özdağ, protokolden rahatsız olduğunu açıklayan Özgür Özel'e de sert sözlerle yüklendi.
23.11.2023 Gündem
Afet bölgesi ilan edilirse ne olur? Afet bölgesi ne demek, bir yer afet bölgesi ilan edilince ne oluyor?
Afet bölgesi ilan edilirse ne olur? Afet bölgesi ne demek, bir yer afet bölgesi ilan edilince ne oluyor? Afet bölgesi ilan edilirse ne olur? İçişleri Bakanı Yerlikaya, heyelan ve selden etkilenen Karadeniz Ereğli ilçesinin bugün itibarıyla Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edildiğini açıkladı. Peki, Afet bölgesi ne demek, Afet bölgesi ilan edilince ne oluyor?
22.11.2023 Gündem
Cevdet Yılmaz: Memuru, işçiyi, emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğiz
Cevdet Yılmaz: Memuru, işçiyi, emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi Basın Bilgilendirme Toplantısı'na katılıyor. Yılmaz "Enflasyonla mücadelemizi sürdürürken, hayat pahalılığının yol açtığı zorlukları telafi edecek gerekli politikaları da uygulamaktan vazgeçmiyoruz. Daha önce de başardığımız gibi, güven ve istikrar ortamında, akılcı adımlarla enflasyonu yeniden tek haneye indirecek ve halkımızın alım gücünü artıracağız" dedi.
17.10.2023 Ekonomi
Emekli zammında hesaplar değişti! Yeni formül ortaya çıktı, ek artış + kök ücret detayı
Emekli zammında hesaplar değişti! Yeni formül ortaya çıktı, ek artış + kök ücret detayı Milyonlarca emekli bekliyor. Emekli aylıklarına yapılacak zamda sistem değişiyor. Şu ana kadar var olan enflasyon verilerine göre zam alan emekli vatandaşların, artık bir sonraki yılda oluşması öngörülen enflasyon rakamlarına göre zam alması gündemde. Böylece maaşların enflasyon karşısında erimesinin de önüne geçilmiş olacak. Emekli maaş zammı için bakanlıklar bu hafta kritik bir toplantı gerçekleştirecek. Emekli maaşı ek zam için formülü ise Cevdet Yılmaz duyurdu. Zam haberi ile ilgili son dakika gelişmelerinin ayrıntıları...
27.09.2023 Emekli
Tan Sağtürk Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü oldu!
Tan Sağtürk Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü oldu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanın Resmi Gazete’de yer alan atama kararlarına göre, oyuncu ve balet Bedri Tan Sağtürk, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak atandı.
15.09.2023 Magazin
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Vergi yapılandırmasında ilk ödeme için son gün
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Vergi yapılandırmasında ilk ödeme için son gün Borcu olan herkesi yakından ilgilendiriyor. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasında birinci ve ikinci taksit ödemeleri bugün sona eriyor. Yine motorlu taşıtlar ve gelir vergisinin ikinci taksit ödemelerinin de bugün son günü.
31.07.2023 Ekonomi
Enflasyonun düşürülmesi için yeni plan! Bakanlıklar harekete geçti
Enflasyonun düşürülmesi için yeni plan! Bakanlıklar harekete geçti Enflasyonun tek haneye düşürülmesi için yeni plan devreye alınacak. Eylülde açıklanması beklenen Orta Vadeli Program’da öncelikli hedef, enflasyonun tek haneye düşürülmesi olacak. Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda tasarruf özelinde yapılan çalışmalara göre ise mesleki eğitim merkezlerindeki bazı projelerin birleştirilmesiyle 20 milyar lira tasarruf sağlanması bekleniyor.
31.07.2023 Ekonomi
CHP'de ortalık karıştı! Kılıçdaroğlu'na çok sert "troll akıl" tepkisi
CHP'de ortalık karıştı! Kılıçdaroğlu'na çok sert "troll akıl" tepkisi CHP'de tartışmalar sürüyor. CHP'de en kritik Parti Meclisi toplantısı sert tartışmalara, sert eleştirilere sahne oldu. Saatler süren toplantının perde arkasında yaşananlar, içeride söylenenler sızmaya devam ediyor. Peki o tartışılan Zoom toplantısı ile ilgili Kılıçdaroğlu mu eleştirildi, yoksa Kılıçdaroğlu mu eleştirdi? İşte detaylar...
24.07.2023 Gündem
Ekmeğe zam mı geldi? Yetkili isim açıkladı
Ekmeğe zam mı geldi? Yetkili isim açıkladı Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, İzmit'te düzenlediği basın toplantısında ekmeğe zam geleceğine yönelik iddiaların doğru olmadığını belirtti. Balcı, "Hatırlayacak olursanız 2022 yılının Mart ayında, ekmeğin 7,5 lira olacağını, 2022 yılının Aralık ayında da 10 lira olacağını ifade ettiler. O zaman da söylemiştik. Bugün 2023 yılının temmuz ayındayız. Ekmeğin 210 gramı 7,5 lira, 200 gramı 7 lira" dedi.
21.07.2023 Ekonomi
Ümit Özdağ gizli mutabakatı açıkladı: Kemal Kılıçdaroğlu 3 bakanlık ile MİT Başkanlığı’nı verecekti
Ümit Özdağ gizli mutabakatı açıkladı: Kemal Kılıçdaroğlu 3 bakanlık ile MİT Başkanlığı’nı verecekti 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı sonuçlarının ardından Ümit Özdağ, ikinci tur için Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklamıştı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu ile kurduğu ittifak hakkında aylar sonra önemli açıklamalarda bulundu. Özdağ, "Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilâtı konusunda Kemal Bey'le mutabık kaldık." dedi.
17.07.2023 Gündem
Bakan Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi
Bakan Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi Bakan Mehmet Şimşek'in imzasıyla bugün kamu kurumlarına gönderilen genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiği belirtilerek tasarruf takibinin tavizsiz sağlanacağını bildirdi
17.07.2023 Ekonomi
Mit müsteşarı nedir, müsteşar ne demek? Mit müsteşarı nasıl olunur, MİT müsteşarının sorumlu olduğu tek merci hangisidir?
Mit müsteşarı nedir, müsteşar ne demek? Mit müsteşarı nasıl olunur, MİT müsteşarının sorumlu olduğu tek merci hangisidir? Hakan Fidan’ın Dışişleri Bakanı olmasının ardından yeni MİT müsteşarı tartışmaları gündeme geldi. Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı atamasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Peki, Mit müsteşarı nedir, müsteşar ne demek? Mit müsteşarı nasıl olunur, MİT müsteşarının sorumlu olduğu tek merci hangisidir?
5.06.2023 Gündem
Kaç bakanlık var, isimleri ne? Türkiye’de kaç tane bakanlık var? Türkiye’deki bakanlık sayısı ve isimleri
Kaç bakanlık var, isimleri ne? Türkiye’de kaç tane bakanlık var? Türkiye’deki bakanlık sayısı ve isimleri Kaç tane bakanlık var, Türkiye'de kaç bakanlık var? 28 Mayıs seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı oldu. İşte Türkiye’deki bakanlıkların listesi…
3.06.2023 Gündem
30 yıldır siyasete damga vuruyor: Her seçimi kazandı!
30 yıldır siyasete damga vuruyor: Her seçimi kazandı! Asıl hedefi yeşil sahaların fatihi olmaktı. Ancak babası istemeyince lise yıllarından beri meraklı olduğu politikaya yöneldi. Milli Selamet Partisi saflarında başladığı siyasi hayatında ilk büyük başarıyı 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kazandı. Yaklaşık 30 yıldır da yenilgiyi hiç tatmadı.
29.05.2023 Gündem
İş arayan milyonlara müjdeli haber! Kamu ve özel sektör için alımlar açıklandı: İşte kalem kalem alınacak personel sayısı
İş arayan milyonlara müjdeli haber! Kamu ve özel sektör için alımlar açıklandı: İşte kalem kalem alınacak personel sayısı İş arayan milyonlarca vatandaşa müjdeli haber geldi. Kamu ve özel sektör binlerce işçi alımı yapacak. Memur alımı yapacak bakanlıklar tek tek açıklandı, şartlar belli oldu. İŞKUR, nisan ayında işverenlerden gelen yeni talebi de açıkladı. Buna göre işverenler 127 bin eleman arıyor. Peki hangi kurum ne kadar işçi alacak? İşte detaylar...
27.04.2023 Personel Alımı
Cevdet Yılmaz: Hedefimiz yüksek gelirli ülkeler ligine çıkmak
Cevdet Yılmaz: Hedefimiz yüksek gelirli ülkeler ligine çıkmak AK Parti Bingöl Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, CNN Türk ekranlarında soruları yanıtladı. Yılmaz "Türkiye kalkınmakta olan ve gelişmiş olma ülke iddiasını ortaya koymuş durumda. Alt gelirden üst orta ligine yükseldi Türkiye. Katma değeri yüksek sektörlerde atılım yaparak ihracatı köklü şekilde değiştirerek, kişi başına geliri 13 bin doların üzerine çıkarınca gelişmiş, yüksek gelirli ülkeler ligine atlamış oluyorsunuz" dedi.
18.04.2023 Gündem
Bakan Nebati ve Bakan Kurum kentsel dönüşüm için Yeni Finansman Modeli'ni açıkladı
Bakan Nebati ve Bakan Kurum kentsel dönüşüm için Yeni Finansman Modeli'ni açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile birlikte Kentsel Dönüşümü desteklemek amacıyla hayata geçirilecek olan Yeni Finansman Modelleri üzerine bilgilendirmede bulundu. Bakan Nebati, çok uygun koşullarda kredi kullandırarak kentsel dönüşümü teşvik edeceklerini söyledi.
11.03.2023 Ekonomi
Kayseri deprem bölgesi ilan edildi mi? Kayseri afet bölgesi mi, Kayseri afet bölgesi ilan edilmedi mi? Afet bölgesi ilan edilirse ne olur?
Kayseri deprem bölgesi ilan edildi mi? Kayseri afet bölgesi mi, Kayseri afet bölgesi ilan edilmedi mi? Afet bölgesi ilan edilirse ne olur? Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 4.8 şiddetindeki depremin merkez üssü olan Hacılar ilçesine bağlı Karpuzsekisi Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Başkan Büyükkılıç, Kayseri'nin afet bölgesi ilan edilmesiyle ilgili olarak, "Depremlerin aralıklı olarak devam ettiğini, bundan da huzursuz olunduğunu ilettik" dedi. Peki, Kayseri afet bölgesi ilan edildi mi, edilmedi mi? Kayseri afet bölgesi mi?
11.03.2023 Gündem
Hac kuraları açıklandı
Hac kuraları açıklandı Hac kura sonuçları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından e-Devlet sistemi üzerinden açıklandı. Kaydı yenilenen ve ön kayıt yaptıran 2 milyon 391 bin 671 kişinin katıldığı hac kuraları çekildi. Sonuçlar, saat 22.00'den itibaren e-Devlet üzerinden görüntülenebiliyor. Türkiye'de 2 milyon 426 bin 114 hacı adayı kutsal topraklara gidecek.
8.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bakanlıklar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bakanlıklar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.