Okul döneminde kahvaltıyı ihmal etmeyin!
Okul döneminde kahvaltıyı ihmal etmeyin! Eğitim ve öğretim hayatlarına yüz yüze devam edecek olan öğrencilerin bu dönemde eğitimleri kadar evlerinde sağlıklı beslenmeleri de büyük önem taşıyor. Kış aylarında zayıflayan bağışıklık sistemi için sabah kahvaltısının önemini vurgulayan uzmanlar, çocukların dinç bir şekilde çalışabilmesi ve bağışıklıklarını güçlendirmeleri için kahvaltılarında, ara öğünlerinde kalsiyum ve mineral açısından zengin olan sütün eksik olmaması gerektiğinin altını çiziyor.
7.09.2021 Sağlık
Kış mevsiminde mutlaka tüketilmesi gereken 10 besin!
Kış mevsiminde mutlaka tüketilmesi gereken 10 besin! Soğuk havaların kendini iyice hissettirdiği bugünlerde özellikle vücudunuzun soğuk algınlığı ve griple savaşmak için ihtiyaç duyduğu tüm besinleri aldığından emin olmanız gerekiyor. Sağlığınızı zirvede tutmak için yapmanız gerekenlerin başında da bağışıklık istemini güçlendirmek geliyor. Diyetisyen Ege Ramadanoğlu, kış mevsiminde bağışıklığı güçlendirmek için yapılması gerekenleri anlattı.
26.12.2020 Sağlık
Corona virüse karşı çocuklarınızın bağışıklık sistemi ne kadar güçlü?
Corona virüse karşı çocuklarınızın bağışıklık sistemi ne kadar güçlü? Yediğimiz ve içtiğimiz her şey, vücudumuzun virüs enfeksiyonlarını önleme, savaşma ve iyileşme yeteneğini etkileyebilir. Bağışıklığı desteklemek ve arttırmak özellikle çocuklarının bağışıklık sistemlerini virüse karşı güçlü tutmak isteyen birçok ebeveyni ilgilendiriyor. Çocuklarda bağışıklık sisteminin daha hassas olması nedeniyle mutlaka ebeveynlerin müdahalesi gereklidir. Peki, Corona virüse karşı çocuklarınızın bağışıklık sistemi ne kadar güçlü? Çocuklarda bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ersin Sarı çocuklarda bağışıklığı güçlendirmenin yollarını anlattı.
29.06.2020 Sağlık