Bab

Bab

Son dakika bab haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bab ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bab haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bab

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bab gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.872 bab haberi bulunmuştur. Tüm bab haberleri aşağıda listelenmiştir.
Beyoğlu’nda 40 yıldır sahaflık yapan İşli: İyi bir kitap okuru olmak gerekiyor
Beyoğlu’nda 40 yıldır sahaflık yapan İşli: İyi bir kitap okuru olmak gerekiyor Beyoğlu’nun kıdemli sahaflarından Emin Nedret İşli, sahaflık mesleğine olan ilgisinin 1970’li yıllarda başladığını ve kitaba olan sevgisinin hiç bitmediğini ifade ederek iyi bir sahaf olmanın kurallarını anlattı. Hiç kitap okumadan ve kitaba ilgi duymadan iyi bir sahaf olmanın mümkün olmadığını söyleyen İşli, “Dükkanı kapattıktan sonra kitapla ilgisini kesmek dükkanı açtığı zaman ise kitapla ilgili olmak çok yanlış ve sizi mesleki açıdan kötüye götüren bir durum. Sahafın sabrı, zamanı ve deposu olacak. Çünkü kitap daima çoğalan bir şey” dedi.
22.02.2024 Gündem
Petrolde 3 ay sonra yeni zirve! Gözler kritik toplantıya çevrildi
Petrolde 3 ay sonra yeni zirve! Gözler kritik toplantıya çevrildi Kızıldeniz'deki gerilim Husilerin yeni bir saldırısıyla tırmanırken petrol fiyatları son üç ayın en yüksek seviyesi yakınında sabit kaldı. Ham petrol, zayıf talep ve jeopolitik gerilimler gibi çelişkili faktörler nedeniyle dar bir aralıkta işlem görüyor. Yatırımcılar için bir sonraki odak noktası, üretim kesintilerini görüşmek üzere Mart ayında yapılacak OPEC+ toplantısı.
20.02.2024 Ekonomi
İngiltere ve ABD, Yemen'deki Husi hedeflerini vurdu!
İngiltere ve ABD, Yemen'deki Husi hedeflerini vurdu! ABD ve İngiliz savaş uçaklarının Yemen'de Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerindeki bazı noktalara yönelik hava saldırısı düzenlediği bildirildi. ABD Başkanı Joe Biden, saldırılar sonrası yaptığı açıklamada meydan okurken İngiltere Başbakanı Rishi Sunak Husilere Kızıldeniz'deki gemileri hedef alan saldırılarını durdurma ve tansiyonu düşürme çağrısı yaptı.Yemen'de Husilere bağlı Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin el-İzzi ise "İngiltere ve ABD bu aleni saldırının bedelini ödeyecek" dedi.
12.01.2024 Dünya
Kızıldeniz gerginliği petrol fiyatlarını yükseltti
Kızıldeniz gerginliği petrol fiyatlarını yükseltti Kızıldeniz'deki artan gerginlik petrol fiyatlarına da yansıdı. İran'ın bölgeye savaş gemisi gönderme kararı ardından brent petrolün varil fiyatı 78 doları aştı.
2.01.2024 Gündem
MİT, terör örgütü DEAŞ'ın sözde sorumlusunu Halep'te yakaladı
MİT, terör örgütü DEAŞ'ın sözde sorumlusunu Halep'te yakaladı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekat alanındaki Türk güvenlik güçlerine karşı eylem hazırlığında olan terör örgütü DEAŞ'ın sözde sorumlusu Abdullah El Cündi'yi Suriye'nin Halep kentinde yakaladı.
1.01.2024 Gündem
Irak'ın kuzeyinde 6 asker şehit oldu
Irak'ın kuzeyinde 6 asker şehit oldu MSB, Irak'ın kuzeyinde yaşanan saldırı ve sonrasında sağlanan çatışmada 6 askerin şehit olduğunu, 1 askerin ise yaralandığını açıkladı.
23.12.2023 Gündem
Posta Gazetesi başyazarı Rauf Tamer toprağa verildi
Posta Gazetesi başyazarı Rauf Tamer toprağa verildi Beşiktaş’ta evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 86 yaşında hayatını kaybeden Posta Gazetesi başyazarı Rauf Tamer için Zincirlikuyu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Rauf Tamer'in cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazeye siyaset, basın, iş ve sanat dünyasından pek çok isim katıldı.
22.10.2023 Gündem
ABD'li dergiden skandal Türkiye çağrısı: Karantinaya alın!
ABD'li dergiden skandal Türkiye çağrısı: Karantinaya alın! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York'taki diplomatik temasları hız kesmeden devam ederken ABD'li dergiden skandal Türkiye çağrısı geldi. Dünya bu zirveden gelecek haberleri merakla beklerken daha önce pek çok provokasyona imza atan Michael Rubin imzalı yazıda 'Türkiye'yi karantinaya alın' çağrısına yer verildi.
19.09.2023 Dünya
Topkapı Sarayı'nın içindeki tarihi restoranda yangın
Topkapı Sarayı'nın içindeki tarihi restoranda yangın Topkapı Sarayı'nın avlusunda bulunan tarihi restoranın çatısında yangın çıktı. Çatının tamamına yayılan yangına birçok ilçeden itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin uzun süren çalışmalarının ardından söndürüldü. Öte yandan Milli Saraylar Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, "Müzecilik ve ziyaret faaliyetleri herhangi bir aksama olmadan saat 9.00 itibariyle normal şekilde devam edecektir" ifadeleri yer aldı.
9.07.2023 Gündem
Bursa'da minibüs, midibüse ve bariyerlere çarpıp devrildi
Bursa'da minibüs, midibüse ve bariyerlere çarpıp devrildi Bursa'da, minibüs önce işçi taşıyan midibüse ardından da bariyerlere çarpıp devrildi. Metrelerce sürüklenen minibüsün sürücüsü yaralandı.
29.05.2023 Gündem
İçişleri Bakanı Soylu: Suriye’nin kuzeyinde 240 bin konutu en geç 3 yıllık süreç içinde tamamlayacağız
İçişleri Bakanı Soylu: Suriye’nin kuzeyinde 240 bin konutu en geç 3 yıllık süreç içinde tamamlayacağız İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye’nin kuzeyinde ilk 5 binlik konutun bugün temelinin atıldığını belirterek, "6 ay içerisinde 5 bin konut bitecek. 2 ay içerisinde 28 bin konut daha başlayacak ve 240 bin konutu inşallah 2,5 yıl, en geç 3 yıllık bir süreç içerisinde tamamlayacağız” dedi.
24.05.2023 Gündem
İsveç Konsolosluğu üzerinden yapılan yardımı açıkladı! Bakan Soylu: Benim seçimimle ne ilginiz var?
İsveç Konsolosluğu üzerinden yapılan yardımı açıkladı! Bakan Soylu: Benim seçimimle ne ilginiz var? 14 Mayıs seçimleriyle ilgili konuşan Bakan Soylu, 'Oy ve Ötesi' derneğinin sandıklarda anarşizme yol açtığını belirterek İsveç Konsolosluğu üzerinden yapılan yardımı açıkladı.
19.05.2023 Gündem
Yusuf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Ramazan ayında Yusuf Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Yusuf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Ramazan ayında Yusuf Suresi okumanın yararları ve faziletleri Yusuf Suresi genel olarak Hz. Yusuf'un hayatını konu alan Kuran'ın 12'inci suresidir. 111 ayetten oluşan bu surenin ilk 3 ayeti Medine'de ve geri kalanı ise Mekke'de indirilmiştir. Sure adını o zamanlar peygamber olan Yusuf'tan almıştır. Onun hayatı boyunca karşı karşıya kaldığı sıkıntılar ve bunlara ne denli sabrettiği asıl anlatılmak istenen konu, alınması gereken bir öğüt niteliğindedir. Mekke döneminde inmiştir. 111 âyettir. Bu sûrede Yûsuf Peygamberin hayatta karşılaştığı sıkıntılar ve bunlara sabrederek nasıl başarıya ulaştığı anlatılmakta ve inananlar için faydalı öğütler, önemli mesajlar verilmektedir. Kur’an’da baştan sona kadar bir tek konuyu anlatan tek sûre budur. Peki, Ramazan ayında Yusuf Suresi okumanın yararları ve faziletleri nelerdir? Yusuf Suresi kaç ayet, kaç sayfa? Yusuf Suresi meali nedir? İşte Yusuf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne?
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Medine döneminde inen Maide Suresi, 120 âyettir. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. Peki, Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Maide suresi ne anlatıyor? Maide ne demek? Maide Sûresi kaç âyet? İşte Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Bakan Soylu: 88 terörist kaldı, hepsi o kadar bitireceğiz
Bakan Soylu: 88 terörist kaldı, hepsi o kadar bitireceğiz AK Parti Şişli İlçe teşkilatını ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, " Biz 29 Ekim 2023'te Cumhuriyetin 100. yılının şanına, Türkiye'nin dağlarında terörist bırakmayacağız. 88 terörist kaldı, hepsi o kadar bitireceğiz. Ya teslim olacaklar ya da gereğini yerine getireceğiz" dedi.
15.04.2023 Gündem
Suriyeli sığınmacılar Hatay sınırına akın etti
Suriyeli sığınmacılar Hatay sınırına akın etti Suriyeli sığınmacılar, deprem felaketinin ardından memleketlerinde yıkımdan etkilenen yakınlarını görmek için ülkelerine dönmek üzere Cilvegözü sınır kapısına akın etti.
17.02.2023 Gündem
Deprem felaketinde 5. gün! Son durum açıklandı
Deprem felaketinde 5. gün! Son durum açıklandı Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 17 bin 674’e yükseldi. Öte yandan deprem bölgelerindeki arama kurtarma çalışmalarından peş peşe mucize haberleri geliyor. İşte haberin detayları...
10.02.2023 Gündem
El Bab'da DEAŞ operasyonunda 15 tutuklama
El Bab'da DEAŞ operasyonunda 15 tutuklama Suriye'nin El Bab kentinde DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında örgütün sözde Kadı'sının da bulunduğu 16 şüpheliden 15'i tutuklandı.
26.01.2023 Gündem
İsmail Cem neden oldu? İsmail Cem kimdir, nereli, ölüm nedeni ne, Cem'in kurduğu parti ne?
İsmail Cem neden oldu? İsmail Cem kimdir, nereli, ölüm nedeni ne, Cem'in kurduğu parti ne? İsmail Cem kimdir, nereli, neden öldü? Sorularının yanıtı İsmail Cem’in ölüm yıldönümü nedeniyle merak ediliyor. Türkiye'de Geri Kalmışlığın Tarihi, Türkiye Üzerine, 12 Mart, TRT'de 500 Gün, Siyaset Yazıları, Gelecek İçin Denemeler ve Mevsim eserlerinin yazarı, aynı zamanda 55, 56 ve 57. Hükümetlerde Dışişleri Bakanlığı görevlerinde bulunan İsmail Cem 24 Ocak 2007’te hayatını kaybetti. İşte İsmail Cem hakkında merak edilenler…
24.01.2023 Gündem
BMGK, Türkiye üzerinden Suriye’nin kuzeyine yardımları temmuz ayına kadar uzattı
BMGK, Türkiye üzerinden Suriye’nin kuzeyine yardımları temmuz ayına kadar uzattı Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Türkiye üzerinden Suriye’nin kuzeyine yapılan yardımların devam etmesini sağlayan tasarının temmuz ayına kadar uzatılmasını oybirliğiyle kabul etti.
9.01.2023 Gündem
Cerablus ve El Bab bölgesinde 18 terörist yakalandı
Cerablus ve El Bab bölgesinde 18 terörist yakalandı İçişleri Bakanlığı, Suriye Cerablus ve El Bab bölgesinde, Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı takip ve koordinesinde 13 DEAŞ ve 5 PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütü mensubunun yakalandığını duyurdu.
4.12.2022 Gündem
İçişleri: Suriye'de yakalanan 9 DEAŞ mensubu tutuklandı
İçişleri: Suriye'de yakalanan 9 DEAŞ mensubu tutuklandı İçişleri Bakanlığı, Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde Suriye El-Bab bölgesinde düzenlenen operasyonda, Türkiye'ye yönelik eylem arayışı içerisinde olduğu belirlenen 9 DEAŞ mensubunun yakalanarak tutuklandığını açıkladı.
23.10.2022 Gündem
İçişleri: Suriye'de yakalanan 15 terörist tutuklandı
İçişleri: Suriye'de yakalanan 15 terörist tutuklandı İçişleri Bakanlığı, Suriye'de terör örgütlerince canlı bomba, sabotaj, saldırı eğitimi verilen ve yakın zamanda yasa dışı yollardan Türkiye'ye gireceği tespit edilen 11 DEAŞ'lı ile 4 PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü mensubunun tutuklandığını açıkladı.
2.10.2022 Gündem
Bakan Akar: Bunlar kundaktaki bebeklere dahi kurşun sıkmış alçaklardır
Bakan Akar: Bunlar kundaktaki bebeklere dahi kurşun sıkmış alçaklardır Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bunlar kundaktaki bebeklere dahi kurşun sıkmış alçaklardır” dedi.
24.08.2022 Gündem
Terör örgütü YPG/PKK’nın El Bab’daki saldırısında can kaybı 15’e yükseldi
Terör örgütü YPG/PKK’nın El Bab’daki saldırısında can kaybı 15’e yükseldi Terör ögütü YPG/PKK’nın Halep'in doğusundaki El Bab ilçesinde sivilleri hedef aldığı saldırıda can kaybı 15'e yükseldi.
19.08.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bab ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bab haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.