Ayin

Ayin

Son dakika ayin haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ayin ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ayin haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ayin

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ayin gelişmeleri de dahil olmak üzere 8.348 ayin haberi bulunmuştur. Tüm ayin haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kurban Bayramı bu yıl ne zaman, Kurban Bayramı tatili ayın kaçında? İşte Diyanet takvimi
Kurban Bayramı bu yıl ne zaman, Kurban Bayramı tatili ayın kaçında? İşte Diyanet takvimi Kurban Bayramı bu yıl Haziran ayına denk geliyor. Tatilini yıllık izniyle birleştirmek isteyenler Kurban bayramı tatilinin hangi günler arasında idrak edileceğini sorgulamaya başladı. Peki, Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihte idrak edilecek? İşte Diyanet ile 2024 Kurban Bayramı tarihleri…
27.04.2024 Yaşam
Anzaklar, Gelibolu Yarımadası'nda Ayin yaptı! Çanakkale'de hayatını kaybedenler anıldı
Anzaklar, Gelibolu Yarımadası'nda Ayin yaptı! Çanakkale'de hayatını kaybedenler anıldı Çanakkale Kara Savaşları'nın 109'uncu yıl dönümünde Yeni Zelanda ve Avustralya Kolordusu Anzakların anısına 'Şafak Ayini Anma Töreni', Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Arıburnu önünde bulunan Anzak Koyu'nda düzenlendi. Yeni Zelanda ve Avustralya'dan gelen binlerce kişi, 109 yıl önce savaşta hayatını kaybeden atalarını törenle andı.
25.04.2024 Gündem
Mayıs ayı aile destek parası ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi mayıs ayı ne zaman hesaplara yatacak?
Mayıs ayı aile destek parası ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi mayıs ayı ne zaman hesaplara yatacak? Nisan ayı Aile Destek Programı ödemeleri Ramazan Bayramı’ndan önce hesaplara yatırıldı. Mayıs ayının gelmesine az bir süre kala, ödemelerden faydalanan vatandaşlar mayıs ayı aile destek ödemelerine çevrildi. Peki, mayıs ayı Aile Destek Ödemesi ne zaman yatacak, mayıs ayı aile destek parası mayıs ayının kaçında hesaplara yatacak?
23.04.2024 Ekonomi
Kurban Bayramı ayın kaçında 2024, bu sene ne zaman idrak edilecek? Kurban bayramına kaç gün kaldı 2024? Kurban Bayramı tatili takvimi
Kurban Bayramı ayın kaçında 2024, bu sene ne zaman idrak edilecek? Kurban bayramına kaç gün kaldı 2024? Kurban Bayramı tatili takvimi Kurban Bayramı’nın bu ay ne zaman, hangi ayda ve ayın kaçında idrak edileceğine dair ayrıntılar vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Ramazan Bayramı geride kalırken ikinci dini bayram olan Kurban Bayramı tarihi ile ilgili ayrıntılar araştırılıyor. Kurban Bayramı dört gün sürüyor. Peki, Kurban Bayramı ayın kaçında 2024, Kurban bayramına kaç gün kaldı 2024, Kurban Bayramı 2024 ne zaman?
23.04.2024 Yaşam
23 Nisan PTT açık mı? PTT bugün çalışıyor mu, kapalı mı, 23 nisan ptt tatil mı?
23 Nisan PTT açık mı? PTT bugün çalışıyor mu, kapalı mı, 23 nisan ptt tatil mı? 23 Nisan'da PTT açık mı, PTT kargo 23 Nisan kapalı mı, tatil mi? Soruları para ve alım satım işlemleri yapacaklar ya da kargo gönderecekler vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşlemlerini halletmek isteyenler arama motorlarına yöneldi.
23.04.2024 Yaşam
SGK duyurdu: Şubat dönemi prim borcu ödeme tarihi uzatıldı
SGK duyurdu: Şubat dönemi prim borcu ödeme tarihi uzatıldı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2024 yılı şubat dönemi SGK prim borçlarının KDV iadeleri ile 26 Nisan 2024 tarihine kadar ödenebileceğini açıkladı.
18.04.2024 Ekonomi
'Kredi kartına taksit sınırı gelecek' açıklaması alışverişleri ikiye katladı
'Kredi kartına taksit sınırı gelecek' açıklaması alışverişleri ikiye katladı Nisandaki son kredi kartı faiz artışı öncesi perakende satışlarda yaşanan hareket dikkat çekti. TÜİK verilerine göre, perakende satışlar şubatta son bir yılın en yüksek aylık artışını gördü. Bilgisayar satışları son 11 ayın; tekstil, giyim ve ayakkabı son 18 ayın en hızlı yükselişini kaydetti. TESİD Başkanı Yaman Tunaoğlu’na göre artışın nedeni ‘kredi kartına taksit sınırlaması gelecek’ beklentisinin talebi öne çekmesi. TGSD Başkanı Ramazan Kaya ise sezon indirimlerinin yanı sıra seçim sonrası ‘zam’ endişesinin satışlarda etkili olduğunu söyledi.
17.04.2024 Ekonomi
Kurban Bayramı ne zaman 2024? Bu yıl Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında?
Kurban Bayramı ne zaman 2024? Bu yıl Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında? Kurban Bayramı tarihleri Ramazan Bayramı'ndan sonra gündeme geldi. Diyanet takvimine göre, yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı bu yıl haziran ayı içerisinde kutlanacak. İşte 2024 Kurban Bayramı tarihi:
14.04.2024 Yaşam
Mazbatasını 6 gün önce alan beledİye başkanı 3’üncü vaadini gerçekleştiriyor
Mazbatasını 6 gün önce alan beledİye başkanı 3’üncü vaadini gerçekleştiriyor Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, büyük bir köyden büyük bir kent olma hedefiyle seçim sürecinde verdiği sözlerden 3’üncü sözünü tutarak, belediye binasını başka bir alana taşıyıp, yerine Büyük Ceyhan Oteli’ni kurmak için çalışma başlattı. Yapımı 9 ay sonra tamamlanacak otelin konaklama ücreti öğretmenevini geçmeyecek, şehit ve gazi yakınlarına yüzde 75, cenaze ve düğün için ilçeye gelecek olanlara ise yüzde 50 indirim sağlanacak.
12.04.2024 Adana
İzmirliler bayram namazında tarihi Hisar Camii'ne akın etti
İzmirliler bayram namazında tarihi Hisar Camii'ne akın etti İzmirli vatandaşlar, on bir ayın sultanı Ramazan’ın bitmesinin ardından bayram namazı için tarihi Hisar Camii'ne akın etti.
10.04.2024 Gündem
Bakan Yerlikaya'dan Ramazan Bayramı mesajı!
Bakan Yerlikaya'dan Ramazan Bayramı mesajı! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Yerlikaya, 'Ramazan boyunca olduğu gibi Ramazan Bayramında da kalbimiz başta Filistin olmak üzere tüm mazlumlarla birlikte atacak. Ramazan Bayramımız ülkemize, Milletimize ve tüm İslam alemine barış, huzur ve mutluluklar getirsin.' dedi.
9.04.2024 Gündem
Hızır Aleyhisselam'ın Arefe günü duası: Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah... Arefe günü okunacak dualar, ibadetler hangileri?
Hızır Aleyhisselam'ın Arefe günü duası: Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah... Arefe günü okunacak dualar, ibadetler hangileri? 2024 Ramazan bitiyor. 9 Nisan arefe günüyle birlikte on bir ayın sultanı Ramazan ayını uğurluyoruz. Müslümanlar arefe gününde neler yapılması gerektiği konusunda internette araştırmalarına devam ediyor. Bugün yani 9 Nisan Salı günü arefe günü olarak idrak ediliyor. Arefe gününde Hızır Aleyhisselam'ın duası da dillerden düşmüyor. Arefe günü okunacak dua ve zikirler arasında Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah ile başlayan dua en çok okunanlar arasında yer alıyor. İşte Hızır'ın arefe günü duası...
9.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı: Enflasyon ve hayat pahalılığı sorununu çözeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı: Enflasyon ve hayat pahalılığı sorununu çözeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan yayınladığı Ramazan Bayramı mesajında, Gazze, deprem bölgesi, ekonomi, terörle mücadele ve 31 Mart seçimlerine ilişkin dikkat çeken ifadelere yer verdi.
9.04.2024 Gündem
Bayram namazı saatleri (10 Nisan 2024) Ramazan Bayramı namazı saat kaçta? İL İL Bayram Namazı saatleri
Bayram namazı saatleri (10 Nisan 2024) Ramazan Bayramı namazı saat kaçta? İL İL Bayram Namazı saatleri Ramazan Bayramı 10 Nisan Çarşamba günü kutlanacak. Bayram namazı saatleri de bugünden itibaren araştırılmaya başlandı. Arefe gününün tamamlanmasıyla milyonlarca müslüman Ramazan ayına veda edecek. Bayram namazı için camilere akın edecek olan vatandaşlar, İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere 81 ilin bayram namazı saatlerini Diyanet'in imsakiyelerine göre öğrenecek. Mübarek ayın başlangıcında Ramazan Bayram namazı saatleri de belirlenmişti. Tüm imsakilerde yerini almıştı. Programa göre bayram namazı Ankara'da 06.49, İstanbul'da 07.04, İzmir'de 07.13, Çanakkale'de 07.15, Iğdır'da 06.04'te kılınacak. İşte il il bayram namazı saatleri...
9.04.2024 Gündem
Arefe günü mezar ziyareti neden yapılır? Ölüye bir faydası var mı? İslam'da mezar ziyareti var mı?
Arefe günü mezar ziyareti neden yapılır? Ölüye bir faydası var mı? İslam'da mezar ziyareti var mı? 9 Nisan Salı günü idrak edilecek arefe günü mezar ziyaretleri de yapılıyor. On Bir Ayın Sultanı Ramazan'ın bitişi haber veren arefe gününde müslümanlar, ölmüş yakınlarının mezarlarını ziyaret ederek onları hatırlıyor. Bu dünyadan göçen sevdikleri ya da büyüklerinin anılarını tazelemek isteyenler, onların da bayramlarını kutlamak için mezar ziyaretleri yapıyor. Peki İslam'da mezar ziyareti var mı? arefe günü mezar ziyareti neden yapılır?
9.04.2024 Gündem
Elveda Ya Şehri Ramazan mesajları 2024: Ramazan ayına veda eden en duygusal, anlamlı resimli veda sözleri
Elveda Ya Şehri Ramazan mesajları 2024: Ramazan ayına veda eden en duygusal, anlamlı resimli veda sözleri İslam alemi Ramazan ayına veda ediyor. 11 Mart günü başlayan on bir ayın sultanı Ramazan bugün sona eriyor. Milyonlarca müslüman elveda ya Şehri Ramazan diyerek bir sonraki seneye uğurlayacak. 10 Nisan 2024 Çarşamba günü Ramazan bayramı kutlanacak. Ramazan ayına veda edecekler için en duygusal veda mesajları ve Elvede Ya Şehri Ramazan sözleri...
9.04.2024 Gündem
Adanalı Örümcek Adam davul çalarak vatandaşları sahura kaldırdı! Gören şaşkına döndü
Adanalı Örümcek Adam davul çalarak vatandaşları sahura kaldırdı! Gören şaşkına döndü Adana'da 'Örümcek Adam' kostümü giyen bir kişi davul çalarak sahurda vatandaşları kaldırdı. Sahurda davul sesine uyanıp Örümcek Adam'ı gören vatandaşlar şaşkınlık yaşadı.
9.04.2024 Adana
Arefe günü oruç tutulur mu, oruç ne zaman bitiyor 2024? Orucun son günü ne zaman, ramazan ayı orucunun bitmesine kaç gün kaldı?
Arefe günü oruç tutulur mu, oruç ne zaman bitiyor 2024? Orucun son günü ne zaman, ramazan ayı orucunun bitmesine kaç gün kaldı? Orucun son günü ne zaman, arefe günü oruç tutulur mu? Bayramın bir gün öncesi olan Arefe günü oruç tutulup tutulmadığı merak ediliyor. Arefe günü Ramazan ayının son gününe denk geliyor ve Ramazan’ın içine dahil olduğu için Arefe günü oruç tutulur mu, sorusuna yanıt aranıyor.
6.04.2024 Yaşam
Ramazan'ın son gününde bu vakite dikkat! Hiçbir dua geri çevrilmiyor
Ramazan'ın son gününde bu vakite dikkat! Hiçbir dua geri çevrilmiyor Ramazan ayının son gününde ikindi ve akşam ezanı arasında yapılacak o dua geri çevrilmiyor. İşte Arefe gününde okunacak o dua...
6.04.2024 Gündem
Kadir Gecesi Kadir Suresi kaç kere okunmalı? Kadir Suresi okunuşu, anlamı, tefsiri! Kadir Suresinden sonra Asr Suresi okunur mu, kadir suresinden sonra gelen sure hangisi, İhlas mı?
Kadir Gecesi Kadir Suresi kaç kere okunmalı? Kadir Suresi okunuşu, anlamı, tefsiri! Kadir Suresinden sonra Asr Suresi okunur mu, kadir suresinden sonra gelen sure hangisi, İhlas mı? Kadir Suresi okunuşu, anlamı, tefsiri, bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesini içinde barındırdığı için sorgulanıyor. Kadir Gecesi Kadir Suresi okumanın fazileti araştırılıyor. Kadir gecesinin içinde barındıran 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif son cuması idrak edilirken, Kadir Gecesinin faziletinden, Kur’ân-ı Kerîm’in o gecede inzâle(inmeye) başlanmasından ve o gece tüm kâinatı saran selâmet ve esenlikten bahsedilen Kadir Suresi günün en çok arananları arasında girdi. Peki, Kadir Suresinin anlamı nedir, Kadir Gecesi Kadir Suresi kaç kare okunmalı? Kadir suresinde ne anlatılıyor? İşte kadir suresi okunuşu, anlamı, Türkçesi ve Arapçası…
5.04.2024 Yaşam
Maaşlar ne zaman yatacak, bayram öncesi yatar mı? 2024 Nisan maaşları erken yatacak mı 2024, bayramdan önce ödenecek mi?
Maaşlar ne zaman yatacak, bayram öncesi yatar mı? 2024 Nisan maaşları erken yatacak mı 2024, bayramdan önce ödenecek mi? Ramazan Bayramı yaklaşırken, maaşların erken yatıp yatmayacağı konusu gündeme geldi. Ramazan Bayramı 10 Nisan’da başlıyor. Kamu çalışanları, memurlar ve emekliler maaşlarının ödeme tarihine ilişkin araştırmalarını hızlandırdı. Kamu kurumlarında çalışan memurların aylıkları normal şartlarda her ayın 15’inden itibaren yatırılırken emeklilerin ödemeleri ise tahsis numarasına göre yapılıyor. Geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı öncesinde SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı maaşları bayramdan önce hesaplara yatırıldı. Peki, bu yıl maaşlar erken yatacak mı, memur maaşları bayramdan önce ödenecek mi? Maaşlar ne zaman yatacak?
4.04.2024 Ekonomi
İlk üç ayın e-ihracat şampiyonu tekstil ürünleri ve mutfak eşyaları oldu
İlk üç ayın e-ihracat şampiyonu tekstil ürünleri ve mutfak eşyaları oldu Bir e-ticaret platformunun açıkladığı verilere göre 2024’ün ilk çeyreğinde Türk üreticiler en çok Suudi Arabistan, Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satış yaptı. En çok ihracat gerçekleştiren iller İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra; Bursa, Adana, Gaziantep, Denizli ve Mersin oldu. Tekstil ve mutfak eşyaları ise, ihracatı en fazla yapılan ürün grupları olarak dikkat çekti.
4.04.2024 Ekonomi
Otogarda bayram öncesi hareketlilik başladı, Merdiven altı bilet satışlarına dikkat!
Otogarda bayram öncesi hareketlilik başladı, Merdiven altı bilet satışlarına dikkat! Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda hareketlilik başladı. Türkiye Otobüsler Federasyonu yönetim kurulu üyesi Musa Çaktır, "Bayram biletleri için ayın dördünden sonra bir yoğunluk başladı. Araçlarımızda doluluk oranları şu an yüzde 90 civarında. Ek servisler için hazırlıklar yapıyoruz" dedi. Bilet alacaklara uyarıda da bulunan Çaktır, "Bayram öncesi bilet alırken merdiven altı satışlara dikkat etsinler. Bilet acentesi olmayan yerlerden de bilet almasınlar. Bilet alırken normal, belgeli acentelerimizden bilet aldıklarında herhangi bir sorun yaşamayacaklardır" diye konuştu.
4.04.2024 Gündem
Bugün kandil mi? Kadir Gecesi ne zaman, ayın kaçında? Bu gece Kadir Gecesi mi? 2024 Kadir Gecesi günü
Bugün kandil mi? Kadir Gecesi ne zaman, ayın kaçında? Bu gece Kadir Gecesi mi? 2024 Kadir Gecesi günü Kadir Gecesi, Ramazan ayının son 10 günü içerisinde aranması gereken önemli bir gündür. İslam alemi ve müslümanlar için bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilir. Kuran-ı Kerim'in indirilmeye başladığı gece olarak bilinir. Ramazan ayının manevi olarak en güçlü gecesi olan Kadir Gecesi'nin son 10 günde tek gecelerde aranması gerektiği Hz. Muhammed (s.a.s) tarafından bildirilmiştir. Peki Bugün kandil mi? Kadir Gecesi bu gece mi ayın kaçında? İşte detaylar...
4.04.2024 Gündem
Bayramdan önce evde bakım maaşları yatacak mı, engelli maaşları ne zaman verilecek 2024? Nisan ayı engelli maaşı ve evde bakım aylığı ödeme takvimi
Bayramdan önce evde bakım maaşları yatacak mı, engelli maaşları ne zaman verilecek 2024? Nisan ayı engelli maaşı ve evde bakım aylığı ödeme takvimi Ramazan Bayramı heyecanı ülkeyi sardı. 11 ayın sultanı Ramazan ayını uğurlarken, bayram için alışveriş yapacaklar, 9 gün tatili değerlendirecek olan vatandaşlar maaşlarının bayram öncesi yatırılıp yatırılmayacağı sorgulanmaya başlandı. Peki, evde bakım maaşı ile engelli maaşları bayramdan önce yatacak mı, engelli maaşları ne zaman verilecek?
3.04.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ayin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ayin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.