Ayak yaralarından korunmak için 6 öneri! Diyabet hastaları dikkat
Ayak yaralarından korunmak için 6 öneri! Diyabet hastaları dikkat Farklı sebeplerle oluşabilen ayak yaraları pratik tedavilerle iyileştirilebilirken, kişinin diyabet veya damar sertliği gibi altta yatan hastalıklarının bulunması, bu tedavi sürecini daha karmaşık hale getirebiliyor. Bu hastalarda iyileşme süreci zor, uzun ve zahmetli bir şekilde ilerlerken, bazı durumlarda ayak yarası uzuv kaybına da neden olabiliyor. Ayak yaralarının zamanında teşhis ve tedavi edilmesi uzuv kaybının önlenmesi açısından büyük önem taşıyor. Teşhis ve tedavi ise Kalp ve Damar Cerrahisi, Plastik Cerrahi, Ortopedi, Endokrinoloji, Enfeksiyon Hastalıkları ve Dermatoloji gibi farklı bölümlerin ortak ekip çalışması ile gerçekleştiriliyor. Hayati risk yaratabilecek durumlarla karşılaşmamak için ayak yara bakımının ciddiye alınması ve tedavinin aksatılmaması gerekiyor. Memorial Ankara Memorial Ankara Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nden Op. Dr. Fatih Tanzer Serter, ayak yara bakım ünitesinde uygulanan ayak yara tedavileri ile ilgili bilgi verdi.
23.03.2022 Sağlık
Diyabetliler yeni ayakkabıyı 2 saatten fazla giymemeli
Diyabetliler yeni ayakkabıyı 2 saatten fazla giymemeli Türkiye'de milyonlarca diyabet hastası var. Her 4 diyabetliden biri en az bir kez diyabetik ayak yarası ile karşılaşabiliyor. Bu durum önce ayak parmağı sonra ayak ve bacak kaybı, hatta yaşam kaybına kadar giden bir tablo ile sonuçlanabiliyor.
18.07.2020 Sağlık
Ayağınızdaki yarayı küçümsemeyin tehlikenin habercisi olabilir!
Ayağınızdaki yarayı küçümsemeyin tehlikenin habercisi olabilir! Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Demir, "Ayaktaki yara basite alınmamalı, parmak kaybı, ayak kaybı, uzuv kaybı hatta ölümle sonuçlanabilecek ciddi sonuçların ortaya çıkabileceği bir sorun olarak değerlendirilmeli" dedi.
4.01.2020 Sağlık