Avrupa Uzay Ajansı

Avrupa Uzay Ajansı

Son dakika avrupa uzay ajansı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan avrupa uzay ajansı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını avrupa uzay ajansı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Avrupa Uzay Ajansı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan avrupa uzay ajansı gelişmeleri de dahil olmak üzere 396 avrupa uzay ajansı haberi bulunmuştur. Tüm avrupa uzay ajansı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tarihi adım! Bakan Kacır: Yerli uzay aracı yapıp uzay limanı kuracağız
Tarihi adım! Bakan Kacır: Yerli uzay aracı yapıp uzay limanı kuracağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "Gelecekte yerli uzay aracımızla insansız ay misyonunu da gerçekleştireceğiz. Milli roket sistemlerimizle uzaya erişim kabiliyetimizi artıracak, kendimize ait bir uzay limanı kuracağız. Konumlama ve zamanlama sistemi oluşturan uydu takımlarını yerli üreteceğiz. Kalkınma yarışında asla yeniden geri düşmeyecek, Milli Teknoloji Hamlesi’ni gerçekleştirmekten vazgeçmeyeceğiz" dedi.
18.01.2024 Gündem
Tuva Cihangir Atasever kimdir? Tuva isminin anlamı ne demek, uzay yolculuğundan Tuva Cihangir Atasever neden ayrıldı?
Tuva Cihangir Atasever kimdir? Tuva isminin anlamı ne demek, uzay yolculuğundan Tuva Cihangir Atasever neden ayrıldı? Türkiye’nin ilk uzay yolcuları Alper Gezeravcı ile beraber yedek olarak Tuva Cihangir Atasever’in uzay yolculuğunda olup olmayacağı merak ediliyor. SpaceX Falcon 9 roketi, Ax-3 mürettebatını SpaceX Dragon uzay aracıyla NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan ISS'ye bu gece saat 01.11'de fırlatılacak. Axiom Space'in ISS'ye göndereceği "Ax-3" görevi için 4 kişilik mürettebat arasında Gezeravcı'nın yanı sıra 3 kişi daha yer alacak. Yedek olarak seçilen Cihangir Atasever’in ekipteki akıbeti sorgulanıyor. Peki, Tuva Cihangir Atasever uzay yolculuğunda olacak mı, neden ayrıldı? Yedek seçilen Tuva Cihangir Atasever kimdir?
17.01.2024 Gündem
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu başlıyor!
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu başlıyor! Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasına saatler kaldı. Bu gece saat 01.11'de gerçekleşecek fırlatma, İstanbul ve Ankara’daki meydanlardan ve bilim merkezlerinden takip edilebilecek. Gezeravcı'nın ailesi, CNN TÜRK Editörü Gülşen Coşkun'a açıklamalarda bulundu. Alper Gazeravcı'nın annesi Sıddıka Gezeravcı, "İlk duyduğumda korktum, endişelendim" derken baba Ali Baba Gezeravcı ise, "Göreve çıkmadan önce şunu dedi, 'Baba, hiçbir şeye endişe etmeyin. Mutlu olun o bana yeter' dedi" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğu öncesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde hazırlanan uzay hatıra bileti, Türkiye Uzay Ajansı’nın (TUA) internet sitesinde yayımlandı.
17.01.2024 Gündem
Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğu başlıyor: Nefesler tutuldu!
Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğu başlıyor: Nefesler tutuldu! Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasına saatler kaldı. 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece 01.11’de (TSİ) ilk kez bir Türk astronot uzaya fırlatılacak. Fırlatma töreni nedeniyle nefeslerin tutulacağı o anlar, İstanbul ve Ankara’daki meydanlardan da takip edilebilecek.
16.01.2024 Ekonomi
Öklid Teleskopu: Evrenin karanlık tarafını aydınlatma görevi başladı
Öklid Teleskopu: Evrenin karanlık tarafını aydınlatma görevi başladı Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından geliştirilen ve evrenin büyük bir bölümünü kapladığına inanılan ‘karanlık maddeyi ve karanlık enerjiyi’ araştıracak Öklid teleskopu, dün Elon Musk’ın sahip olduğu SpaceX tarafından uzayın derinliklerine fırlatıldı.
2.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Tembel hayvan Jerry, JUICE Jüpiter misyonunun yıldızı oldu
Tembel hayvan Jerry, JUICE Jüpiter misyonunun yıldızı oldu Avrupa Uzay Ajansı’nın (ESA), Jüpiter misyonu başladı. ESA’nın, Fransız Guyanası’ndan devasa Ariane 5’i fırlatmaya hazırlandığı sıralarda, sevimli küçük bir yaratık roketten çok uzak olmayan bir yerde güneşin tadını çıkarıyordu.
18.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Dev asteroit Dünya ile Ay arasından geçecek
Dev asteroit Dünya ile Ay arasından geçecek Çarpması halinde bir şehri yok edebilecek dev bir asteroit hafta sonu zararsız bir şekilde Dünya ile Ay'ın yörüngeleri arasından geçip gidecek. Bilim insanları bu sırada asteroidi yakından inceleme olanağı bulacak.
25.03.2023 Dünya
Antakya'nın deprem öncesi ve sonrası uydu fotoğrafları
Antakya'nın deprem öncesi ve sonrası uydu fotoğrafları İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) iklim bilimci Doç. Dr. Barış Önol'un paylaştığı, deprem öncesi ve sonrasına ait uydu fotoğraflarında Antakya'nın büyük bölümünün yıkıldığı görüldü. 
10.02.2023 Gündem
Fransızları çıldırtan fotoğraf ortaya çıktı! Ülke yanarken Macron'un keyfi yerinde...
Fransızları çıldırtan fotoğraf ortaya çıktı! Ülke yanarken Macron'un keyfi yerinde... Rusya'nın vanaları kısmasıyla enerji kriziyle karşı karşıya olan Avrupa orman yangınlarıyla boğuşuyor. Devasa orman yangını ülkeyi cehenneme çevirirken, Fransa lideri Macron ise özellikle jetskili fotoğraflarıyla gündeme oturdu.
12.08.2022 Dünya
James Webb Teleskobu Cartwheel Galaksisi’ni görüntüledi
James Webb Teleskobu Cartwheel Galaksisi’ni görüntüledi ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA), James Webb Uzay Teleskobu'nun Cartwheel adlı Galaksiyi görüntülediğini açıkladı.
2.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Nasa’nın uzay teleskobu hangisi? James Webb teleskobu nedir? James Webb teleskobunun görevi ne?
Nasa’nın uzay teleskobu hangisi? James Webb teleskobu nedir? James Webb teleskobunun görevi ne? Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi’nin (NASA) şimdiye kadarki uzaya fırlatılan en büyük ve en güçlü teleskop olan James Webb Teleskobu KPSS’de sınav sorusu oldu. Adaylar sınavın ardından NASA’nın uzay teleskobu James Webb hakkında bilgileri araştırıyor. Peki, Nasa’nın uzay teleskobu hangisi? Uzaya fırlatılan en büyük ve en güçlü teleskop hangisi? James Webb teleskobu nedir? James Webb teleskobunun görevi ne? James Webb teleskobu ne zaman fırlatıldı? James Webb teleskobu fotoğraflarına nerden bakılır? İşte bilmeniz gereken her şey…
31.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Rusya, uzay istasyonundan ayrılma kararı verdiğini açıkladı
Rusya, uzay istasyonundan ayrılma kararı verdiğini açıkladı Rusya Federasyonu’nun uzay görevlerinden sorumlu devlet ajansı Roscosmos’un yeni Genel Müdürü Yuri Borisov, bugün 2024 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) ayrılama kararı verdiklerini açıkladı.
26.07.2022 Dünya
James Webb Uzay Teleskobu nedir, nerede, özellikleri neler, görevi ne? James Webb Uzay teleskobu Google'da Doodle oldu!
James Webb Uzay Teleskobu nedir, nerede, özellikleri neler, görevi ne? James Webb Uzay teleskobu Google'da Doodle oldu! NASA tarafından geliştirilen ve 25 Aralık 2021 yılında uzaya fırlatılan James Webb Uzay Teleskobu evrenin en net ve renkli fotoğrafını çekti. James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen fotoğrafların yayınlanmasının ardından James Webb Uzay Teleskobu hakkında araştırmalar arttı. Merak edilen James Webb Uzay Teleskobu hakkında detaylı bilgiler…
13.07.2022 Bilim ve Teknoloji
James Webb Uzay Teleskobu’ndan evrenin en derin ve detaylı fotoğrafı
James Webb Uzay Teleskobu’ndan evrenin en derin ve detaylı fotoğrafı Dünyanın en büyük ve en güçlü uzay teleskobu James Webb’in çektiği ilk tamamen renkli fotoğraf paylaşıldı. Fotoğrafın, evrenin bugüne kadar çekilmiş en derin ve en detaylı fotoğrafı olduğu belirtildi.
12.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Uydu görüntülerinde ortaya çıktı! Tedirgin eden gelişme, İstanbul'a kadar ulaştı
Uydu görüntülerinde ortaya çıktı! Tedirgin eden gelişme, İstanbul'a kadar ulaştı Uydu görüntülerinde ortaya çıktı. Tedirgin eden gelişme. Avrupa Uzay Ajansı'na ait 'Sentinel-3' uydusunun çektiği İzmit Körfezi'nin yer aldığı görüntüler şaşkına çevirdi. Görüntülerde İzmit Körfezi'nin turkuaz renge büründüğü görüldü. Denizde meydana gelen renk değişimi nedeniyle TÜBİTAK harekete geçti. TÜBİTAK ekipleri İzmit Körfezi'nden numune aldı. Öte yandan denizdeki turkuaz renk, İstanbul'un Pendik ilçesi açıklarına kadar ulaştı. İşte son dakika haberinin detayları...
6.05.2022 Gündem
Araçların üzerinde dikkat çeken görüntü! Türkiye’ye giriş yaptı...
Araçların üzerinde dikkat çeken görüntü! Türkiye’ye giriş yaptı... Afrika üzerinden Türkiye’ye giriş yapan toz bulutları, Akdeniz havzasını da etkisi altına alarak Mersin’e ulaştı, araçların üzeri dikkat çekti.
18.04.2022 Yaşam
Meteoroloji son dakika açıkladı! Tüm Türkiye'yi esir alacak, kuvvetli geliyor! Hava durumu değişiyor, İstanbul, Ankara ve birçok ilde...
Meteoroloji son dakika açıkladı! Tüm Türkiye'yi esir alacak, kuvvetli geliyor! Hava durumu değişiyor, İstanbul, Ankara ve birçok ilde... Meteoroloji son dakika açıkladı. Günlerce etkili olacak. Hava durumu değişiyor. Sıcaklıklar düşecek. Yeni tarih belli oldu. Birçok vatandaş 'yarın hava nasıl olacak? Hafta sonu hava durumu nasıl? sorularının yanıtı merak ediyor. MGM haritayı paylaşarak duyurdu. İstanbul, Ankara ve İzmir dahil birçok şehirde sıcaklıklar değişiyor. Yağmur ve karla karışık yağmur etkili olacak. Öte yandan Avrupa Uzay Ajansı, Türkiye'ye dev toz bulutu kütlesinin yaklaştığını belirterek kritik uyarıda bulundu. Peki hava önümüzdeki günlerde nasıl olacak? Kar yağışı bitti mi? Hafta sonu hava nasıl? Yağmur yağacak mı? İşte MGM'den son dakika hava durumu tahminleri...
15.04.2022 Gündem
Rusya'dan yeni karar! Uluslararası Uzay İstasyonunda iş birliği sonlandırılacak
Rusya'dan yeni karar! Uluslararası Uzay İstasyonunda iş birliği sonlandırılacak Rusya, Ukrayna işgali nedeniyle uygulanan yaptırımlar kaldırılıncaya kadar Uluslararası Uzay İstasyonundaki (ISS) iş birliğini sonlandıracağını duyurdu.
4.04.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşı 'uzaya' da sıçradı! Kararı resmen açıkladılar
Rusya-Ukrayna savaşı 'uzaya' da sıçradı! Kararı resmen açıkladılar Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) ile arasındaki ortak Mars görevi olan ExoMars programını Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları nedeniyle askıya aldığını duyurdu.
17.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşı uzaya da sıçradı! Askıya alındı
Rusya-Ukrayna savaşı uzaya da sıçradı! Askıya alındı Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) ile arasındaki ortak Mars görevi olan ExoMars programını Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları nedeniyle askıya aldığını duyurdu.
17.03.2022 Dünya
Ve Akdeniz'e ulaştı! Dev toz bulutu Türkiye'ye geliyor
Ve Akdeniz'e ulaştı! Dev toz bulutu Türkiye'ye geliyor Sahra Çölü’nden gelerek Akdeniz’e ulaşan dev toz bulutu, Türkiye’ye doğru yaklaşıyor.
19.02.2022 Gündem
Deniz dolgusundaki çökme, uydudan tespit edildi
Deniz dolgusundaki çökme, uydudan tespit edildi Trabzon’da, stadyum ve şehir hastanesi inşaatının yer adlığı deniz dolgusu üzerine araştırmalar yürüten Prof. Dr. Ertan Gökalp ile öğretim üyesi Fırat Altıntaş'ın uluslararası dergide yayımlanan bilimsel makalesinde, Avrupa Uzay Ajansı’na ait ‘Sentinel-1’ uydusundan elde edilen 3 yıllık verilere göre, dolgunun yılda 9,7 milimetre çöktüğü, bazı alanların ise yılda 3,9 milimetreye kadar yükseldiğine yer verildi.
16.02.2022 Gündem
Rasputitsa nedir? Rusya-Ukrayna krizinde Rasputitsa detayı!
Rasputitsa nedir? Rusya-Ukrayna krizinde Rasputitsa detayı! Rusya-Ukrayna krizinde gerilim devam ederken, iki ülke tarafından takip edilen ve değerlendirilen birçok faktör var. Hava durumu da 'Rasputitsa'nın erken gelme ihtimali nedeniyle iki ülkenin takip ettiği konuların başında yer alıyor. Peki, Rasputitsa nedir?
9.02.2022 Dünya
James Webb Uzay Teleskobu hedefi L2 noktasına ulaştı
James Webb Uzay Teleskobu hedefi L2 noktasına ulaştı Fransız Guyanası’ndaki Avrupa Uzay Limanı’ndan 25 Aralık 2021’de Ariane 5 roketiyle fırlatılan ve uzaya fırlatılan en güçlü teleskop olduğu belirtilen James Webb Uzay Teleskobu hedefi ikinci Lagrange noktasına (L2) ulaştı.
25.01.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Avrupa Uzay Ajansı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki avrupa uzay ajansı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.