Av Sezonu

Av Sezonu

Son dakika av sezonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan av sezonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını av sezonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Av Sezonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan av sezonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 176 av sezonu haberi bulunmuştur. Tüm av sezonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Balık sezonu yarın kapanıyor
Balık sezonu yarın kapanıyor Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı “2023-2024 balıkçılık av sezonu başta hamsi olmak üzere birçok türün avcılığı açısından bereketli geçti” dedi. 2023-2024 balıkçılık av sezonu ise 15 Nisan’da kapanacak" dedi.
14.04.2024 Ekonomi
Av yasağına sayılı günler kala balık tezgâhları şenlendi
Av yasağına sayılı günler kala balık tezgâhları şenlendi Zonguldak’ta av yasağına sayılı günler kala tezgahlar hamsi, istavrit ve mezgit ile şenlendi. Vatandaşlar, iftar sofraları için balık satın aldı.
25.03.2024 Ekonomi
Marmara Denizi'nde 12 ton kolyoz yakalandı, tezgahlarda kilosu 100 ile 150 lira arasında satışa sunuldu
Marmara Denizi'nde 12 ton kolyoz yakalandı, tezgahlarda kilosu 100 ile 150 lira arasında satışa sunuldu Tekirdağlı balıkçılar, Marmara Denizi'nde 12 ton kolyoz yakaladı. Kolyozlar, tezgahlarda kilosu 100 ile 150 lira arasında satışa sunuldu.
28.11.2023 Gündem
Akdeniz balıkçıları, yeni sezona hazır! Balık popülasyonu düştü
Akdeniz balıkçıları, yeni sezona hazır! Balık popülasyonu düştü Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle kötü bir sezon geçiren Hataylı balıkçılar, Akdeniz'de yarın başlayacak olan avlanma döneminden umutlu. Hatay Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkanı Celal Bilen, av sezonu hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, "Balıkçılarımız 'Vira bismillah' diyerek denize çıkacaklar" dedi. Antalya'daki balıkçılar ise sezon hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, istilacı balık türlerinin hem balık popülasyonuna hem de ağlarına zarar verdiğini ifade ederek, endişelerini dile getirdi.
14.09.2023 Yaşam
Yasak bitti! 'Bu sene halkımız balığa doyacak'
Yasak bitti! 'Bu sene halkımız balığa doyacak' Denizlerde 15 Nisan'da başlayan av yasağı 1 Eylül itibarıyla sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı av sezonu açılış programı sonrası balıkçılar 'Vira Bismillah' diyerek denize açıldı. 4 buçuk ay süren av yasağı sonrasında atılan ilk ağlar balıkla doldu. Balıkçıların avdan dönüşüyle Gürpınar Balık Hali'nde hareketlilik yaşandı. Kasalara alınan balıklar mezat usulü satışa çıkarıldı.
1.09.2023 Gündem
Balıkçılar 'vira bismillah' dedi
Balıkçılar 'vira bismillah' dedi Türkiye genelinde denizlerdeki av yasağının sona ermesiyle balıkçılar ‘Vira Bismillah' diyerek denize açıldı. Samsun'da renkli görüntülere sahne olan sezon açılış töreninde Samsun Valisi Orhan Tavlı ve protokol üyeleri horon tepti.
31.08.2023 Gündem
Balıkçıların yüzü sezonda palamut ile güldü
Balıkçıların yüzü sezonda palamut ile güldü Denizlerde av sezonunun bitmesi ile Ordulu balıkçılar tekneleri limana çekerken, palamut balığı ile bereketli bir sezon geçirdiklerini söylediler.
25.04.2023 Gündem
Denizlerde av yasağına son 6 gün! Ucuz balık için son fırsat
Denizlerde av yasağına son 6 gün! Ucuz balık için son fırsat Balıkta av sezonunun bitmesine 6 gün kaldı. Kocaeli'de balıkçılar, yasak başladıktan sonra tezgahlarda yine balık satılacağını söyledi.
9.04.2023 Ekonomi
Karadeniz’de istavrit tezgahlara geri döndü! Kilo fiyatı şaşırttı
Karadeniz’de istavrit tezgahlara geri döndü! Kilo fiyatı şaşırttı Karadeniz'de, denize açılan balıkçıların ağları, palamut ve hamsinin ardından yeniden istavritle doluyor. Rize’de tezgahlardaki yerini alan istavritin kilosu 50 TL’den satılıyor.
1.01.2023 Gündem
Hamsi ve balık ile ilgili yasak çağrısı: Stoklar çökecek
Hamsi ve balık ile ilgili yasak çağrısı: Stoklar çökecek Hamsi ve balık ile ilgili korkutan açıklama! Denizlerde hamsi stoklarının tükenme aşamasına geldiğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Aydın, "Stoklarımız küçük yaş gruplarında ve küçük boylardaki hamsiler. Bundan dolayı mutlak suretle bu stoku avlamamamız gerekmektedir, kesinlikle av yasağının getirilmesi gereklidir" dedi.
14.12.2022 Ekonomi
Palamut yerini hamsiye bıraktı! İşte balık fiyatları...
Palamut yerini hamsiye bıraktı! İşte balık fiyatları... Eskişehir’de balık tezgâhlarında azalan palamut, yerini yavaş yavaş hamsiye bırakırken bollaşan hamsiye vatandaşın ilgisi yoğun oldu.
22.11.2022 Ekonomi
Palamuttan sonra hamsi de tezgahlara düştü! İşte balık fiyatları...
Palamuttan sonra hamsi de tezgahlara düştü! İşte balık fiyatları... Karadeniz'deki palamut bolluğu dolayısıyla fiyatı 110 liraya kadar çıkan hamsi, bugünlerde hem vatandaşların hem de balıkçıların yüzünü güldürüyor. Düzce'de kilosu 25 liradan alıcı bulan hamsi, tezgahları süslüyor.
18.11.2022 Ekonomi
Hamsinin fiyatı yüzde 50 düştü! Bugün itibarıyla değişti
Hamsinin fiyatı yüzde 50 düştü! Bugün itibarıyla değişti Trabzon'da bir hafta önce kilosu 65-70 TL’den satılan hamsi denizde bollaşınca bugün itibariyle kilosu 35-50 TL arasında satılmaya başlandı. Palamut fiyatları ise ikiye katlandı.
14.11.2022 Ekonomi
Balıkçılar lakerda yapımına başladı! 2 kilosu 350 lira
Balıkçılar lakerda yapımına başladı! 2 kilosu 350 lira Karadeniz’de torik ve palamudun dilim dilim kesilerek salamura edilmesiyle hazırlanan lakerda, 2 kilogramlık bidonlarda 350 TL'den satışa çıkarıldı.
12.11.2022 Ekonomi
Balık fiyatlarında flaş gelişme! Kilosu 320 lira
Balık fiyatlarında flaş gelişme! Kilosu 320 lira Çanakkale’de 1 Eylül’de av yasağının sona ermesinin ardından olta ile tutulan denizlerin prensi lüfer kilosu 320 liradan balıkçı tezgahlarında yerini almaya başladı.
12.10.2022 Ekonomi
Av sezonu başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk mesaj: Vira Bismillah’ deyip inşallah yeni sezonu başlatalım
Av sezonu başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk mesaj: Vira Bismillah’ deyip inşallah yeni sezonu başlatalım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Töreni’ne telefonla bağlanarak, “Vira Bismillah’ deyip inşallah yeni sezonu başlatalım” dedi. Öte yandan Sarıyer-Kireçburnu Balıkçı Barınağı'ndaki 2022-2023 Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Töreni, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta, bakanlık tarafından üretilen kalkan, levrek ve mersin balığı yavruları denize bırakıldı, törene katılanlara balık dağıtıldı.
31.08.2022 Gündem
AK Partili Turan'dan, Ahmet Şık'a tepki
AK Partili Turan'dan, Ahmet Şık'a tepki AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık'ın AK Parti'ye yönelik sözlerine tepki gösterdi. Turan, "'AK Parti kapatılacak, AK Partililer yargılanacak' demiş. Son sözü baştan söyleyeyim; kapatmazsanız adam değilsiniz, yargılamazsanız adam değilsiniz." dedi.
31.08.2022 Siyaset
Yasak 1 Eylül'de kalkıyor! Ülke genelinde bu gece başlayacak, son hazırlıklar da yapıldı...
Yasak 1 Eylül'de kalkıyor! Ülke genelinde bu gece başlayacak, son hazırlıklar da yapıldı... Ülke genelinde denizlerde av yasağının 1 Eylül’de kalkacak olmasının ardından bu gece denize açılacak olan tekneler son hazırlıklarını yaptı. Balıkçı tekneleri 1 Eylül’de başlayacak yeni av sezonu için bu gece ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açılacak ve sezona palamut avı ile başlayacaklar.
31.08.2022 Ekonomi
Av yasağı ne zaman bitiyor? Av sezonu ne zaman açılıyor? Balık fiyatları ne kadar olur?
Av yasağı ne zaman bitiyor? Av sezonu ne zaman açılıyor? Balık fiyatları ne kadar olur? Yeni av sezonuna sayılı günler kaldı. Ege, Marmara ve Karadeniz’deki av yasağının bitmesine sayılı saatler kala hem balıkçılar hem de tüketiciler balık mevsiminin başlaması için gün sayıyor. Peki, Av yasağı ne zaman bitiyor? Av sezonu ne zaman açılıyor? 2022 ve 2023 av sezonu ne zaman açılıyor? Balık yasağı ne zaman kalkıyor? İşte detaylar…
30.08.2022 Ekonomi
Hamsi severlere kötü haber geldi
Hamsi severlere kötü haber geldi Küresel ısınma ile denizlerde balıkların kışlama göçüne değinen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç, "Karadeniz sularının ısınmasıyla balıklar, kışlama göçü ihtiyacı duymayabilir. Göç olmayınca daha az miktarda hamsinin kuzeybatı kıyılarından Türkiye kıyılarına doğru inebileceğini öngörüyoruz. Bu durum da balıkçılarımızı olumsuz yönde etkileyebilir" dedi.
30.08.2022 Ekonomi
Balık fiyatları ile ilgili flaş açıklama: ‘Yüzde 30 düşme olur’
Balık fiyatları ile ilgili flaş açıklama: ‘Yüzde 30 düşme olur’ Yeni balık av sezonu Akdeniz’de 15 Eylül, diğer tüm denizlerde ise 1 Eylül’de başlayacak. Denizlerdeki av yasağının bitmesine sayılı günler kala açıklamalarda bulunan Balıkçılık Teknolojisi ve Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Saadet Karakulak hem balıkçıların hem de tüketicilerin bilinçli olması gerektiği uyarısında bulunarak balık boyutlarına dikkat edilmesi yönünde çağrıda bulundu. Karakulak, “Hamsi 9, sardalya 1, istavrit 13, palamut ise 25 santim ve üstündeyse satın alınmalıdır. Bu sayede yasa dışı avcılık önlenebilir” dedi.
29.08.2022 Ekonomi
Palamut, sardalya ve istavrit ucuzlayacak deyip duyurdu: 1 Eylül itibarıyla başlıyor
Palamut, sardalya ve istavrit ucuzlayacak deyip duyurdu: 1 Eylül itibarıyla başlıyor Ucuza balık ile ilgili flaş açıklama! 1 Eylül itibariyle açılacak av sezonu öncesi son hazırlıklarını yapan Yalovalı balıkçılar, palamut beklentisi nedeniyle sezona umutla giriyor.
26.08.2022 Ekonomi
Av sezonu ne zaman açılıyor? Av yasağı ne zaman kalkıyor? Balık sezonu başladı mı? Balık fiyatları düşecek mi? İşte denizlerde avlanma yasağının kalkacağı tarih!
Av sezonu ne zaman açılıyor? Av yasağı ne zaman kalkıyor? Balık sezonu başladı mı? Balık fiyatları düşecek mi? İşte denizlerde avlanma yasağının kalkacağı tarih! Denizlerde avlanma yasağının kalkmasına kısa süre kaldı. Yaz aylarının sonuna gelirken yeni sezonu bekleyen balıkçılar denizlere açılacak. Balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek sezonun ilk balıklarını tezgahlara taşıyacak. Peki, Av sezonu ne zaman açılıyor? Av yasağı ne zaman kalkıyor? Balık sezonu başladı mı? Balık fiyatları düşer mi? İşte denizlerde avlanma yasağının kalkacağı tarih!
25.08.2022 Ekonomi
Balıkçılık av sezonu öncesi Marmara için uyarı
Balıkçılık av sezonu öncesi Marmara için uyarı Denizlerde avlanma yasağının kalkmasına günler kala Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Başkanı, İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Öztürk, Marmara için uyarıda bulundu.
25.08.2022 Yaşam
Av sezonunun başlaması öncesi balık fiyatlarıyla ilgili açıklama!
Av sezonunun başlaması öncesi balık fiyatlarıyla ilgili açıklama! İzmir'de balıkçılar, 'vira bismillah' demek için 1 Eylül'de başlayacak balık av sezonu öncesi ağlarını ve teknelerini tamir etmeye başladı. İzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan, "Bereketli bir sezon olacağına inanıyorum. 1 Eylül'den itibaren av sezonunun başlamasıyla tezgahlardaki fiyatlar yarı yarıya düşer. Vatandaşlarımız bol miktarda ucuz balık tüketecektir" dedi.
23.08.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Av Sezonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki av sezonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.