Askeri Uçak

Askeri Uçak

Son dakika askeri uçak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan askeri uçak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını askeri uçak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Askeri Uçak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan askeri uçak gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.662 askeri uçak haberi bulunmuştur. Tüm askeri uçak haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye’nin ilk askeri uçak motoru ateşlendi!
Türkiye’nin ilk askeri uçak motoru ateşlendi! TUSAŞ Motor Sanayii (TEI) tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk askeri turbofan motoru TEI-TF6000 başarıyla ateşlendi. TEI Eskişehir tesislerinde TEI-TF6000 motorunun tamamlanmış hali ilk kez tanıtıldı, geliştirilmeye devam ediliyor.
21.03.2024 Gündem
MSB duyurdu: Eğitim için kalkan C-160 uçağımız acil iniş yaptı
MSB duyurdu: Eğitim için kalkan C-160 uçağımız acil iniş yaptı MİLLİ Savunma Bakanlığı, Kayseri 12’nci Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı'ndan eğitim için kalkan C-160 uçağın teknik arıza nedeniyle acil iniş yaptığını, uçakta hafif hasar oluştuğunu duyurdu.
25.01.2024 Gündem
ABD'ye ait askeri uçak okyanusa düştü
ABD'ye ait askeri uçak okyanusa düştü Japon medyasının Japonya sahil güvenliğine dayandırdığı habere göre, ABD askeri Osprey uçağı Çarşamba günü Japonya'nın Yakushima adası yakınında okyanusa düştü.
29.11.2023 Dünya
Türkiye’nin Gazze’deki Filistinliler için gönderdiği yardımlar Mısır’a ulaştı
Türkiye’nin Gazze’deki Filistinliler için gönderdiği yardımlar Mısır’a ulaştı Sağlık Bakanlığı tarafından Gazze Şeridi’ndeki sivillere yönelik sağlık hizmeti sunmak için personel ve tıbbi malzeme taşıyan uçak, Mısır’ın El-Ariş Havalimanı’na ulaştı.
15.11.2023 Gündem
Pençe Kilit şehitlerine acı veda... Gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandılar
Pençe Kilit şehitlerine acı veda... Gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandılar Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit operasyon bölgesinde PKK’lı teröristlerin taciz ateşinde 6 asker şehit olmuştu. Şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ (24), Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş (27), Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir'in (30) son yolculuklarına uğurlandı. Şehit olan Piyade Uzman Çavuş Özkan Lale'nin (27) cenazesi memleketi Sivas'a, Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer’in cenazesi memleketi Zonguldak'a, İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek’in (26) cenazesi Denizli'ye getirildi.
11.08.2023 Gündem
Yunanistan'da göçmen teknesi faciası: 59 ölü
Yunanistan'da göçmen teknesi faciası: 59 ölü Yunanistan 59 kişinin öldüğünü ve 100 kadar kişinin sağ salim kurtarıldığını dünyaya duyurdu. Yerel medya, yüzlerce kayıp olmasından korkulduğunu bildiriyor.
14.06.2023 Dünya
Binali Yıldırım'dan Batı'nın 14 Mayıs ilgisine tepki: İçişlerimize neden karışıyorlar, kim bu hakkı veriyor?
Binali Yıldırım'dan Batı'nın 14 Mayıs ilgisine tepki: İçişlerimize neden karışıyorlar, kim bu hakkı veriyor? AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, CNN Türk'te yayınlanan ve moderatörlüğünü Fulya Kalfa'nın yaptığı CNN Türk Masası programında gündeme ilişkin önemli konularla ilgili açıklamalarda bulundu. "Batı'nın 14 Mayıs ilgisinin sebebi çok açık" diyen Yıldırım "Onlara göre 14 Mayıs köprüden önce son çıkış. Erdoğan düşerse biz Ortadoğu'yu, Balkanları, Kafkasya'yı, Afrika'yı tekrar kuşatırız dolayısıyla da Türkiye bizim güdümümüze girer ve buradaki menfaatlerimize zarar gelmez. Batı bizim içişlerimize neden karışıyor? Kim bunlara o hakkı veriyor? Avucunu yalasınlar" ifadelerini kullandı.
6.05.2023 Gündem
Sudan'dan ikinci Türk kafilesi geldi
Sudan'dan ikinci Türk kafilesi geldi Sudan'daki 301 Türk vatandaşını tahliye eden ikinci uçak İstanbul'a iniş yaptı.
26.04.2023 Gündem
İtalya'da iki askeri uçak havada çarpıştı
İtalya'da iki askeri uçak havada çarpıştı İtalyan Hava Kuvvetleri'ne ait iki uçak, Roma yakınlarında çarpıştı. Kazada iki pilot da hayatını kaybetti.
7.03.2023 Gündem
Asbestli gemi ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Kurum duyurdu: Kara sularımıza girmeyecek
Asbestli gemi ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Kurum duyurdu: Kara sularımıza girmeyecek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, NAE Sao Paulo gemisinin Türk karasularına girmesine izin verilmeyeceğini duyurdu.
26.08.2022 Gündem
Rusya, Ukrayna'ya ait askeri kargo uçağını düşürdü! Çok sayıda ölü var
Rusya, Ukrayna'ya ait askeri kargo uçağını düşürdü! Çok sayıda ölü var Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından son dakika haberleri art arda gelmeye devam ediyor. Son olarak Ukrayna'ya ait askeri kargo uçağının düşürüldüğü ve 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
24.02.2022 Dünya
Ukrayna Devlet Acil Servisi: Ukrayna uçağı düşürüldü, 5 kişi hayatını kaybetti.
Ukrayna Devlet Acil Servisi: Ukrayna uçağı düşürüldü, 5 kişi hayatını kaybetti. Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait, 14 kişinin içinde bulunduğu askeri uçak başkent Kievin güneyinde düştü.
24.02.2022 Dünya
Savaş başladı! Rusya harekete geçti, son dakika gelişmesi, kentler bombalanıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var...
Savaş başladı! Rusya harekete geçti, son dakika gelişmesi, kentler bombalanıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var... Dünyada korkulan oldu. Ukrayna'da savaş başladı. Kentler havadan ve karadan vuruluyor. Rusya Devlet Başkanı Putin, sabah saatlerinde Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Rus güçleri doğuda Donbas, kuzeyde Belarus ve güneyde Kırım'dan Ukrayna'ya girdi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna yönelik saldırılarının ilk gününde 137 kişinin hayatını kaybettiğini, 300’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. Kiev yakınlarındaki havaalanı ve Çernobil'in Rus güçlerince ele geçirildi. Putin akşam saatlerinde yaptığı açıklamada "Parçası olduğumuz küresel ekonomik sisteme zarar vermeyeceğiz" mesajı verdi. İngiltere Başbakanı Johnson Rusya'yı İngiltere finansal sisteminin dışında bırakacak yeni yaptırımları duyurdu. ABD lideri Biden da Rusya'ya küresel ekonomik darbe vuracaklarını açıklayarak, çok ağır yaptırımlarda bulunacaklarını söyledi. Öte yandan Ukrayna'da genel seferberlik ilan edildi. İşte son dakika haberinin detayları...
24.02.2022 Dünya
Afganistan'ın başkenti Kabil'de ölüm kalım mücadelesi! Almanya dev askeri uçakla sadece 7 kişiyi tahliye etti...
Afganistan'ın başkenti Kabil'de ölüm kalım mücadelesi! Almanya dev askeri uçakla sadece 7 kişiyi tahliye etti... Son dakika haberi... Almanya'nın, Afganistan'ın başkenti Kabil'e gönderdiği A400 tipi askeri kargo uçağına sadece 7 kişiyi almasına sosyal medyada büyük tepki gösterildi.
17.08.2021 Dünya
Filipinler'de askeri uçak düştü! 85 kişiyi...
Filipinler'de askeri uçak düştü! 85 kişiyi... Son dakika haberi... Filipinler'in güneyindeki Sulu eyaletinde 85 kişiyi taşıyan askeri uçak düştü. Kazada 40 kişinin kurtarıldığı, en az 17 kişinin ise öldüğünü açıklandı.
4.07.2021 Dünya
Myanmar'da askeri uçak çelik fabrikasının üzerine düştü: 13 ölü, 16  yaralı
Myanmar'da askeri uçak çelik fabrikasının üzerine düştü: 13 ölü, 16 yaralı Myanmar'da askeri uçağın düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre 13 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı.
10.06.2021 Dünya
ABD'de askeri uçak düştü: 1 ölü
ABD'de askeri uçak düştü: 1 ölü ABD’nin Nevada eyaletinde bulunan Nellis Hava Kuvvetleri üssünden kalkış yapan askeri uçak, henüz bilinmeyen bir nedenle düştü. Kazada pilotun hayatını kaybettiği belirtildi.
25.05.2021 Dünya
Nijerya Genelkurmay Başkanı'nın olduğu uçak düştü: 8 ölü
Nijerya Genelkurmay Başkanı'nın olduğu uçak düştü: 8 ölü Nijerya'nın Kaduna eyaletinde içinde Genelkurmay Başkanı İbrahim Attahiru'nun da bulunduğu bir askeri uçak düştü, Attahiru dahil 8 kişi hayatını kaybetti.
21.05.2021 Dünya
Denize düşen uçaktaki kurtaran balıkçılar konuştu!
Denize düşen uçaktaki kurtaran balıkçılar konuştu! İzmir'de eğitim uçuşu için havalanan askeri uçak Ege Denizi’ne düştü. Bölgeye sevk edilen ekipler tarafından sağ kurtarılan 2 pilot, hastanede tedaviye alındı. İki pilotun kurtarılmasına yardım eden balıkçılar, yaşadıklarını anlattı. Latif Beytorun, bir pilotun uçaktan paraşütle atladığını gördüklerini, daha sonra kendilerine doğru gelen uçağın suya düştüğüne şahit olduklarını dile getirdi. Beytorun ayrıca, "O sırada uçak batmaya başlamıştı. Komutanımız 4-5 yerden bağlıydı, nasıl yapacağımızı anlamadık. O, birkaç şey söyledi, öyle çıkardık." ifadelerini kullandı.
11.04.2021 Yaşam
İzmir Foça'da askeri eğitim uçağı düştü
İzmir Foça'da askeri eğitim uçağı düştü Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İzmir'de KT-1 tipi uçağın eğitim uçuşu sırasında Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğradığını ve 2 pilotun kurtarıldığını bildirdi.
9.04.2021 Gündem
Son dakika... Konya'da gösteri uçağı düştü!
Son dakika... Konya'da gösteri uçağı düştü! Konya'nın merkez Karatay ilçesinde gösteri uçağı düştü, olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Konya'da bir gösteri uçağımızın eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını ve pilotumuzun maalesef şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim. Şehidimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Milletimize başsağlığı diliyorum." dedi.
7.04.2021 Gündem
Nijerya'da Nnamdi Azikiwe Uluslararası Havaalanı yakınında askeri uçak düştü!
Nijerya'da Nnamdi Azikiwe Uluslararası Havaalanı yakınında askeri uçak düştü! Nijerya'da Nnamdi Azikiwe Uluslararası Havaalanı yakınında askeri uçak düştü!
21.02.2021 Dünya
Nijerya’da askeri uçak düştü!
Nijerya’da askeri uçak düştü! Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın başkenti Abuja'da, askerleri taşıyan uçak düştü, 6 asker hayatını kaybetti.
21.02.2021 Dünya
Türk asıllı elit subay Deniz Arda ülkeyi ayağa kaldırdı! Olay görüntüler ortaya çıktı...
Türk asıllı elit subay Deniz Arda ülkeyi ayağa kaldırdı! Olay görüntüler ortaya çıktı... Gelen son dakika haberlerine göre; Yaklaşık dört aydır kayıp olan İsveç ordusunun en önemli isimlerinden Deniz Arda'nın bir süpermarkette çekilmiş kaydı, medya tarafından manşetten verildi
12.02.2021 Dünya
Esad ile ilgili çarpıcı rapor! Hapise atıp mallarına el koyuyor!
Esad ile ilgili çarpıcı rapor! Hapise atıp mallarına el koyuyor! ABD’nin uyguladığı 'Sezar Yasası' yaptırımlarından dolayı parasal darboğaza giren Esad rejimi ülkenin en zengin iş adamlarından birinin mal varlıklarına el koymuştu. Parasal darboğaza giren Esad ile ilgili gündeme bomba gibi düşen bir rapor yayınlandı. Rapor, rejiminin rüşvet ve yolsuzluk düzeni ortaya koyuyor. ‘Sednaya Hapishanesi Tutuklular ve Kayıplar Derneği’ tarafından hazırlanan rapora göre Suriye’de tutuklu bulunanların aileleri, yetkililere büyük miktarda rüşvet vermeye zorlanıyor. Ayrıca Suriye’de halkın tutuklanması ve ailelerinden rüşvet alınması rejim için başlıca finansman kaynağı. 'Sezar Yasası' ismini "Sezar" kod adlı bir askeri fotoğrafçıdan alıyor. Bu fotoğrafçının, Suriye hapishanelerinde işkence ve ölümü belgeleyen 52 bini aşkın fotoğraf çektiği belirtiliyor.
5.01.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Askeri Uçak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki askeri uçak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.