Artaş

Artaş

Son dakika Artaş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Artaş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Artaş haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Artaş

haberleri sayfasında son dakika yaşanan artaş gelişmeleri de dahil olmak üzere 253 artaş haberi bulunmuştur. Tüm artaş haberleri aşağıda listelenmiştir.
SPK bir şirketin daha halka arzına onay verdi
SPK bir şirketin daha halka arzına onay verdi Sermaye Piyasası Kurulu, Avrupakent GYO'nun halka arzını onayladı.
8.12.2023 Corona Virüsü
Türkiye Tek Yürek oldu! Rekor bağışlar 115 milyar 146 milyon 528 bin TL'ye ulaştı
Türkiye Tek Yürek oldu! Rekor bağışlar 115 milyar 146 milyon 528 bin TL'ye ulaştı Türkiye’nin yüreğinde derin yaralar açan, son yüzyılın en büyük deprem felaketinin yaşandığı günlerde, televizyon kanalları yardım için ortak yayında bir araya geldi. Sekiz kanalın katıldığı yayında 115 milyar 146 milyon 528 bin lirayı aşan nakdi yardım toplanırken, 9 milyonu aşan SMS gönderildi.
16.02.2023 Gündem
Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri sahiplerini buldu
Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri sahiplerini buldu Teknoloji ile spor, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor ödüllerinde buluştu. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, spor teknolojilerinde yenilikçiliğin önemine dikkat çekerek “Her alanda olduğu gibi sporda da teknoloji tabanlı girişimlerimize, yerli ve milli üretimimize özel bir ehemmiyet atfetmeliyiz” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da TÜBİTAK BİGG Spor kapsamında yakında spor teknolojileriyle ilgili yeni bir çağrıya çıkacaklarının müjdesini verdi.
25.01.2023 Diğer Sporlar
Bireysel Genç Girişimci Spor ödülleri sahiplerini buluyor
Bireysel Genç Girişimci Spor ödülleri sahiplerini buluyor Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor ödülleri, 24 Ocak Salı akşamı sahiplerini bulacak. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da farklı kategorilerde ürünler geliştiren işletmelere ödüllerini verecek.
23.01.2023 Diğer Sporlar
Kira ve ev fiyatlarıyla ilgili hükümetten yeni hamle! Ve tarih verildi
Kira ve ev fiyatlarıyla ilgili hükümetten yeni hamle! Ve tarih verildi Kira ve ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi Kira ve ev fiyatlarını düşürmek için hükümetten yeni hamle geldi. Kira zam oranlarına getirilen yüzde 25 sınırı ardından eylül ayında dev bir sosyal konut hamlesi açıklanması beklenirken, kısa vadede konut arzını artırmak için de ‘ofis’ hamlesi yapıldı. Buna göre, ‘ticaret+konut’ parsellerinde yer alan iskan almış veya henüz inşa aşamasında olan ofis kullanımlı bağımsız bölümlerin, parseldeki toplam konut kullanımı yüzde 80’i geçmeyecek şekilde 1 Temmuz 2023 tarihine kadar konuta dönüşebilmesine imkan sağlanıyor. Ofis geliştiriciler tarafından da daha önce gündeme getirilen yeni düzenleme ile örneğin 100 ofisin 80’i konuta çevrilebilecek. Bu sayede kısa vadede konut sorununa çözüm üretilmiş olacak. İşte ev kiralamak isteyen veya ev satın almak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiren tüm detaylar...
19.08.2022 Ekonomi
Konut satışları ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 31.4...
Konut satışları ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 31.4... TÜİK rakamları bir defa daha gösterdi ki, vatandaşlar en güvenli yatırım olarak konutu görüyor. verilere göre yılın ilk altı ayında konut satışları bir önceki yıla göre yüzde 31,4 oranında artış gösterdi. Bu dönemde 726 bin 398 konut satıldı. Sektör temsilcileri tüketicilerin konut sektörüne güvendiğini belirterek rekor gelebileceğini belirtiyor.
24.07.2022 Ekonomi
Kredilerle ilgili flaş açıklama! Alt ve orta gelirliye müjde gibi haber
Kredilerle ilgili flaş açıklama! Alt ve orta gelirliye müjde gibi haber Kredilerle ilgili son dakika açıklaması. BDDK'nın kredilerle ilgili kararı sonrası önemli değişlikler gerçekleşti. Kredi çekip ev almak isteyen vatandaşlı ilgilendiren açıklama geldi. Konut satışları açısından 2022 yılı hareketli geçiyor. Bu yılın ilk beş ayında konut satışları 2021’in ayını dönemine göre yüzde 37.7 oranında artarak 575 bin 889 olarak gerçekleşti Yıl sonunda satış adetlerinin geçen yılın üstüne çıkarak 1.5 milyon adete ulaşması bekleniyor. Sektörde satış hareketliliği sürerken, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından konut kredilerine yönelik kısıtlama devreye alındı. Yeni uygulama kapsamında fiyatı 10 milyon TL'nin üstünde olan konutlara kredi verilmezken, fiyatı 5 ila 10 milyon TL olan A enerji sınıfı yeni konutlarda 3.5 milyon lira, ikinci el konutlara ise 2.5 milyon TL kredi imkanı sağlanacağı belirtildi. Düzenlemede fiyatı 2 milyon TL’nin altında kalan yeni konutlara verilen destek ise artırıldı. Birinci el konutlarda verilen kredi desteğinin yüzde 90’a çıkarılmasıyla sektörde ikinci yarıdan itibaren üretimin alt ve orta gelire yönelik projelere kayabileceği ifade ediliyor.
30.06.2022 Ekonomi
Ev fiyatlarıyla flaş açıklama! Ev alacaklara kötü haber
Ev fiyatlarıyla flaş açıklama! Ev alacaklara kötü haber Ev almak isteyenlere kötü haber geldi. Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Konut Gelişticileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, 3 yıldır temkinli olan birçok firmanın bu yıl üretime geçeceğini söyledi. Arz eksikliğini gören sektör oyuncularının yatırım için istekli olduğunu, ancak finansa erişim sorunu yaşandığını belirten Elmas, “Yeni konut üretimini desteklemek ve konut arzını bir miktar arttırmak için KGF destekli üretim kredilerine ihtiyaç var. Konuyu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile de görüştük” dedi. Maliyet artışlarına dikkat çeken Elmas, “2021’in ilk yarısında Dolar bazında maliyet 2 kat arttı, ekim itibarıyla dolar kaynaklı yüzde 400’e varan artış oldu. Dolayısıyla üretim arttı diye konutta fiyat düşmez. Sıfır konut fiyatı artarken 2. elde de gerilemez” dedi. Konut üretiminin ortalama 2 yıl olduğunu hatırlatan Elmas, arz sorununun çözümü için zaman gerektiğini söyledi.
16.01.2022 Ekonomi
Yeni 'kaçak'lara imar affı yok
Yeni 'kaçak'lara imar affı yok Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “31 Aralık 2017’den önce yapılmış kaçak yapılar İmar Barışı’ndan faydalanacak. Bu tarihten sonra yapılan kaçak yapılara ise af yok” dedi.
7.11.2018 Ekonomi
‘Kurum’sal sevinç
‘Kurum’sal sevinç Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum’un Çevre ve Şehircilik Bakanı olması konut sektöründe heyecan yarattı. Gayrimenkulde tecrübesi olan Kurum’un şimdi sektör için yeni bir yol haritası hazırlaması bekleniyor.
10.07.2018 Ekonomi
Konutta fiyatların düştüğü 150 proje açıklandı
Konutta fiyatların düştüğü 150 proje açıklandı Gayrimenkul firmaları, konut sektörünü canlandırmak için yapılan faiz indirimine yüzde 20 indirimle destek verdi. İndirim kanpanyası 41 firmanın yaklaşık 150 projesi için geçerli Peki bu projeler hangileri?
16.05.2018 Ekonomi
Bir jest de müteahhitten
Bir jest de müteahhitten Konutta KDV, tapu harcı ve konut kredisi faiz oranlarındaki indirimden sonra, üreticiler de fiyatlarında iskonto yapıyor. 41 firma 30 Haziran’a kadar fiyatı yüzde 20 indirecek, peşinatını da yüzde 5’e çekecek.
15.05.2018 Ekonomi
Son dakika: Konut fiyatlarında büyük indirim!
Son dakika: Konut fiyatlarında büyük indirim! Konut piyasasını canlandırmak için kamu bankalarının faizi yüzde 0.98'e indirmesinin ardından bir hamle de gayrimenkul sektörünün önde gelen kuruluşlarından geldi. GYODER, İNDER ve KONUTDER konut fiyatlarının yüzde 20 düşürüldüğünü açıkladı.
15.05.2018 Ekonomi
Kanala ne Katar’sınız?
Kanala ne Katar’sınız? Katar’da düzenlenen Expo Turkey by Qatar’da Kanal İstanbul heyecanı yaşandı. Emlak Konut GYO, Katarlı gayrimenkul şirketleriyle Kanal İstanbul’un çevresindeki 4.6 milyon metrekarelik arsa portföyünü nasıl değerlendireceklerini görüştü.
18.01.2018 Ekonomi
Şanslı projeler
Şanslı projeler Kanal İstanbul’un net güzergahının açıklanmasıyla, şanslı konut projeleri de ortaya çıktı.
17.01.2018 Ekonomi
Bahçe ‘tema’sı da geldi
Bahçe ‘tema’sı da geldi Türkiye’nin en büyük özel karma projesi Tema İstanbul’da yeni bir konut etabı satışa sunuldu. 363 dairelik ‘Bahçe’ etabı, eğlence parkının arazideki yerinin değiştirilmesiyle ortaya çıktı
29.11.2017 Ekonomi
Ulaşılabilir lüks Vadi’ye indi
Ulaşılabilir lüks Vadi’ye indi Vadistanbul projesindeki AVM kapılarını açtı. 270 mağazası, orman manzarası ve yeme-içme alanlarıyla ulaşılabilir lüksü Ayazağa bölgesine taşıyan Vadistanbul AVM’de aylık 1.5 milyon ziyaretçi bekleniyor
23.10.2017 Ekonomi
Dubai’de tanıtılan Yamanevler satışta
Dubai’de tanıtılan Yamanevler satışta Artaş İnşaat, 1.2 milyar TL yatırım değerine sahip Avrupa Konutları Yamanevler projesinin lansmanını Dubai’de yaptı. Cityscape’teki tanıtımın ardından satışları başlayan projede yüzde 1 KDV avantajı bulunuyor, fiyatlar 484 bin liradan başlıyor
26.09.2017 Ekonomi
Neşet Ertaş kimdir?
Neşet Ertaş kimdir? Neşet Ertaş ölümünün 5. yıldönümünde anılıyor. Türk halk ozanı ve halk müziği şarkıcısı olan Neşet Ertaş'ın hayatı merak ediliyor ve gündemde araştırılıyor. İşte Usta sanatçı Türk halk ozanı ve halk müziği şarkıcısı olan Neşet Ertaş'ın kim olduğuna dair merak edilen soruların cevapları...
29.09.2021 Gündem
Ticarete atıldı
Ticarete atıldı ‘Söz’ dizisinin başarılı oyuncusu Görkem Sevindik, Artaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Çetinsaya ile birlikte Vadistanbul AVM’de görüntülendi.
24.09.2017 Magazin
Konut sektöründen Körfez çıkarması
Konut sektöründen Körfez çıkarması 300’ün üzerinde firmanın katıldığı Dubai Cityscape fuarı tamamlandı. Emlak Konut GYO’nun yanı sıra Artaş İnşaat ve Tahincioğlu gibi Türkiye’nin önde gelen inşaat firmalarının katıldığı fuara Türkler çıkarma yaptı, yatırımcıya Türkiye’nin potansiyelini anlattı
13.09.2017 Ekonomi
Körfez kozumuz vatandaşlık oldu
Körfez kozumuz vatandaşlık oldu Dubai’de düzenlenen gayrimenkul fuarı Cityscape Global’e katılan Türk firmaları vatandaşlık hakkı ve KDV muafiyeti kozunu kullandı. Fuara Türk firmaların katılımı düşerken yabancı ilgisinde azalma görülmedi.
11.09.2017 Ekonomi
1.2 milyar liralık ‘yaman’ yatırım
1.2 milyar liralık ‘yaman’ yatırım Artaş, Anadolu yakasındaki ilk konut projesi Avrupa Konutları Yamanevler’i satışa çıkardı. 1.2 milyar lira yatırımla inşa edilecek proje için 11 Eylül’de Dubai’de de lansman yapılacak. 1.672 konutluk projenin 600 dairesi satışta
8.08.2017 Ekonomi
Arıcılar % 60 payla ülkenin en değerlisi
Arıcılar % 60 payla ülkenin en değerlisi TOKİ’nin Arıcılar ihalesi gayrimenkulde yeni bir rekora sahne oldu. İdare tarihinde ilk kez yüzde 60 oranında arsa payı teklif edildi. Güney Gayrimenkul, Başyapı ve Elit Vizyon Yapı İş Ortaklığı, 527 milyon lira üzerinden yüzde 60 rekor pay ile 316.2 milyon lira taahhüt etti
21.07.2017 Ekonomi
Arıcılar’a 14 teklif
Arıcılar’a 14 teklif TOKİ’nin Kağıthane Arıcılar ihalesi yatırımcıdan büyük ilgi gördü. 14 firmanın rekabete girdiği ihalede en yüksek teklif, 500 milyon lira ile Özak GYO&İn-Ter Yapı’dan geldi
13.07.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Artaş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki artaş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.