Arkeolojik Kazı

Arkeolojik Kazı

Son dakika arkeolojik kazı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan arkeolojik kazı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını arkeolojik kazı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Arkeolojik Kazı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan arkeolojik kazı gelişmeleri de dahil olmak üzere 386 arkeolojik kazı haberi bulunmuştur. Tüm arkeolojik kazı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bozcaada Kalesi’ndeki kazılar, Geç Tunç Çağı'nda yerleşim bulgusunu ortaya çıkardı
Bozcaada Kalesi’ndeki kazılar, Geç Tunç Çağı'nda yerleşim bulgusunu ortaya çıkardı Çanakkale’nin Bozcaada ilçesi Bozcaada Kalesi’ndeki arkeolojik kazılarda, kültürel katmanlaşmayla ilgili önemli bilgilere ulaşıldı. Kalenin ilk yapımı öncesi Bizans ve Roma dönemlerinde de iskan gördüğü ve hatta Geç Tunç Çağı sırasında da yerleşildiğine dair bulgular ortaya çıktığı bildirildi.
25.11.2023 Gündem
Kayseri'de bulundu! Tam 7 bin yıllık, 'Hyakinthos' ismi ortaya çıktı
Kayseri'de bulundu! Tam 7 bin yıllık, 'Hyakinthos' ismi ortaya çıktı Kayseri'nin İncesu ilçesine bağlı Örenşehir Mahallesi’nde devam eden ve İç Anadolu’nun en büyük mozaik yapısına ulaşılan arkeolojik kazı çalışmalarında sezon sonuna gelindi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, "Binaya baktığınız zaman taban mozaiklerinin gerçekten işçilik olarak çok kaliteli ve nitelikli olması, buranın döneminde çok önemli bir villa olarak kullanıldığını düşündürüyor" dedi.
11.11.2023 Yaşam
Bakan Mehmet Nuri Ersoy: Tarihi dokuya zarar veren 500'ün üzerinde kaçak yapı yıkıldı
Bakan Mehmet Nuri Ersoy: Tarihi dokuya zarar veren 500'ün üzerinde kaçak yapı yıkıldı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Kapadokya Alan Başkanlığı hayata geçtiği andan itibaren, tarihi ve kültürel dokuya zarar veren 500'ün üzerinde kaçak yapı yıkıldı. Hem altyapı sorunlarıyla ilgili hem de kamusal ihtiyaca çözüm getirmek üzere 3 bin 700'den fazla konu karara bağlandı ve bağlanmaya da devam ediyor" dedi.
12.08.2023 Gündem
Sahte tarihi eser skandalı! 'Bu vatana ihanettir' diyerek ayrıntıları anlattı
Sahte tarihi eser skandalı! 'Bu vatana ihanettir' diyerek ayrıntıları anlattı Tarihi eser kaçakçılarının akılalmaz oyunu ortaya çıktı! Define avcıları tarihi eser bulamayınca taklit eser üretmeye başladı. Konuya ilişkin detayları aktaran Uluslararası Strateji Kalkındırma Araştırma Derneği Genel Başkanı ve Koruma ve Restorasyon Uzmanı Cemil Karabayram, tarihi eser kaçakçılığını vatana büyük bir ihanet olarak değerlendirdiğini söyledi.
2.08.2023 Yaşam
Nysa'da Milliyet Arkeoloji buluşması... Roma kentinde Anadolu tarihine yolculuk
Nysa'da Milliyet Arkeoloji buluşması... Roma kentinde Anadolu tarihine yolculuk Milliyet Arkeoloji ve İş Sanat Kültürel Miras Buluşmaları'nın son durağı Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde bulunan Nysa Antik Kenti oldu. Gezi, İş Sanat Antik Sahne kapsamında Nysa tiyatrosunda sahnelenen "Ben Anadolu" oyunu ile taçlandı.
14.07.2023 Kültür Sanat
Türkiye’nin tarihi zenginlikleri gün yüzüne çıkartılıyor
Türkiye’nin tarihi zenginlikleri gün yüzüne çıkartılıyor “Türkiye’de Bu Yıl Gerçekleştirilecek Arkeolojik Kazı ve Araştırmaların Sayısı Yıl Sonunda 750’ye Ulaşacak"“Türkiye’de Bu Yıl Gerçekleştirilecek Arkeolojik Kazı ve Araştırmaların Sayısı Yıl Sonunda 750’ye Ulaşacak"
8.07.2023 Kültür Sanat
Ankara-Sivas arası 2 saate düşüyor! Bakan Karaismailoğlu CNN Türk'te açıkladı
Ankara-Sivas arası 2 saate düşüyor! Bakan Karaismailoğlu CNN Türk'te açıkladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Ankara-Sivas arasının 2 saate düşeceğini belirten Bakan Karaismailoğlu, hattın 26 Nisan'da açılacağını duyurdu. Bakan Karaismailoğlu Ankara-İstanbul arasında süper hızlı tren hattı projesiyle ilgili de "Kadıköy'den Kızılay'a 80 dakika sürecek" dedi.
15.04.2023 Ekonomi
Bakan Ersoy: En çok turist ağırlayan 3'üncü ülke olmayı başardık
Bakan Ersoy: En çok turist ağırlayan 3'üncü ülke olmayı başardık Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı EMITT'in açılış programına katıldı. Bakan Ersoy, “Biz en çok turist ağırlayan 3'üncü ülke olmayı başardık.  Hem krizi çok iyi yönettik hem de kriz sonrasında en iyi performans gösteren ülke olduk. Paylaştığımız rakamlar Türkiye’nin turizmde süper lige yükseldiğini gösteriyor. 2028 hedefimizi de 90 milyon turist ve 100 milyar dolar gelir olarak duyurduk. İnşallah bu hedefleri birer birer tutturacağız" dedi.  
12.04.2023 Ekonomi
Meclis deprem gündemi ile açılıyor
Meclis deprem gündemi ile açılıyor Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 3 haftadır ara verilen Türkiye Büyük Millet Meclisi, çalışmalarına 28 Şubat'ta başlayacak. Peki gündemde hangi başlıklar var? Mecliste tüm partilerin ortak imzası ile deprem komisyonu kurulacak.
27.02.2023 Gündem
Tunç Çağı batığında 3 bin 600 yıllık kurşun ağırlıklar bulundu
Tunç Çağı batığında 3 bin 600 yıllık kurşun ağırlıklar bulundu Kazı başkanlığını Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Sualtı Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Öniz'in yaptığı Tunç Çağı batığı çalışmalarında, Akdeniz'de su altında en eski kurşun ağırlıklar bulundu. Biri 22 gram diğeri ise 44 gram olan kurşun ağırlıkların 3 bin 600 yıllık old Ramazanuğu belirtildi.
27.11.2022 Yaşam
Bakan Ersoy: Turizm geliri 35 milyar doları aştı
Bakan Ersoy: Turizm geliri 35 milyar doları aştı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "2022 yılı Ocak-Eylül döneminde turizm geliri, 35 milyar doları aştı. Ülkemize gelen toplam ziyaretçi sayısı 40 milyon 25 bin kişi oldu. 2022 sonunda 50 milyondan fazla turist ağırlayıp, 44 milyar dolarlık rekor gelir düzeyine ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
17.11.2022 Ekonomi
Tel Aviv nerede, Tel Aviv hangi ülkede? Haritadaki konumu
Tel Aviv nerede, Tel Aviv hangi ülkede? Haritadaki konumu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail ile Türkiye arasında büyükelçi atama kararı alındığını duyurdu. Peki, Tel Aviv nerede, İsrail Tel Aviv’in haritadaki konumu ne?
17.08.2022 Gündem
Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ilde sözleşmeli restoratör alımı yapacak! İşte başvuru şartları!
Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ilde sözleşmeli restoratör alımı yapacak! İşte başvuru şartları! Kültür ve Turizm Bakanlığı duyurdu! 30 sözleşmeli restoratör alınacak! Yayımlanan ilana göre, Bakanlık, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Nevşehir, Trabzon illerinde istihdam edilmek üzere 50 restoratör alacak. Başvurular 10 Ağustos 2022’de başlayacak. Peki, Kültür ve Turizm Bakanlığı restoratör alımı başvurusu nasıl yapılır? Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı şartları!
28.07.2022 Personel Alımı
Bakan Ersoy İstanbul Arkeoloji Müzeleri Yeni Sergiler açılışına katıldı
Bakan Ersoy İstanbul Arkeoloji Müzeleri Yeni Sergiler açılışına katıldı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, saat 20.00'de düzenlenen İstanbul Arkeoloji Müzeleri Yeni Sergiler açılış programına katıldı.
22.07.2022 Siyaset
71 yıl sonra yeniden başlıyor! 'Büyük ölçüde hala gizemini koruyor'
71 yıl sonra yeniden başlıyor! 'Büyük ölçüde hala gizemini koruyor' Eskişehir'in Han ilçesinde Yazılıkaya Midas Vadisi'ndeki Midas Kale'de arkeolojik kazı çalışmaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi tarafından 71 yıl sonra yeniden başlayacak.
22.07.2022 Kültür Sanat
Bakan Karaismailoğlu: 20 yıldır ülkemizin kaderini birilerinin eline bırakmadık
Bakan Karaismailoğlu: 20 yıldır ülkemizin kaderini birilerinin eline bırakmadık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haydarpaşa Garı Arkeolojik ve Endüstriyel Miras Parkı'nda incelemelerde bulundu. Bakan Karaismailoğlu, "Haydarpaşa Gar Sahasına 3 hatlı giriş, 4 adet peron hattı ve 210 metre uzunluğunda 3 adet yolcu peronu, kuşak hattı, liman bağlantı hattı ve liman bölgesinde oluşturulacak gara hat imalatı yapacağız. Nasıl ki 20 yıldır ülkemizin kaderini birilerinin eline bırakmadıysak, 20 yılda asırlık hizmeti ortaya koyduysak. Ortaya koyduğumuz projelerimizi hayata geçirirken de sadece ve sadece vatandaşlarımızı düşündüğümüzü bilmenizi istiyorum" dedi. 
25.06.2022 Ekonomi
Makedon Kulesi, Galata Kulesi gibi olacak
Makedon Kulesi, Galata Kulesi gibi olacak Edirne'de, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca restorasyona alınan, 1500 yıllık Makedon Kulesi'ndeki kazı çalışmalarında, Bizans dönemine ait duvar taşlarına ulaşıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Makedon Kulesi'nin müze olacağını belirterek, "Galata Kulesi'ndeki gibi yerli ve yabancı ziyaretçiler, kulenin en uç noktasına çıkıp, 360 derece şehri seyredecek" dedi.
20.05.2022 Kültür Sanat
Kazılarda bulundu! 1500 yıl öncesine ait, 3 kadının müzik eşliğinde dans ettiği...
Kazılarda bulundu! 1500 yıl öncesine ait, 3 kadının müzik eşliğinde dans ettiği... Kahramanmaraş'taki Germanicia Antik Kenti'nde yapılan kazılarda, 1500 yıl öncesine ait 3 kadının müzik eşliğinde dans ettiği bir açık hava şölenini anlatan 50 metrekarelik mozaik bulundu. Kazı başkanlığını da yapan Kahramanmaraş Müze Müdürü Safinaz Acıpayam, muhteşem bir mozaik bulduklarını belirterek "Mozaiğin, muhtemelen av öncesi bir açık hava ziyafet şöleni olduğunu düşünüyoruz" dedi.
31.01.2022 Kültür Sanat
Muğla Yatağan'da müthiş keşif!  2 bin 200 yıllık 'hazine' bulundu...
Muğla Yatağan'da müthiş keşif!  2 bin 200 yıllık 'hazine' bulundu... Muğla'nın Yatağan ilçesinde yürütülen kazılarda 2 bin 200 yıllık olduğu tahmin edilen, mermer bloklara işlenmiş 61 mitolojik mask bulundu. Heyecan yaratan keşif hakkında konuşan Prof. Dr. Bilal Söğüt, bulunanların Türkiye için büyük bir şans olduğu görüşünde.
20.01.2022 Gündem
Tavşanlı Höyüğü'nde 'saray' niteliğinde anıtsal yapı tespit edildi
Tavşanlı Höyüğü'nde 'saray' niteliğinde anıtsal yapı tespit edildi Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, Batı Anadolu'nun en büyük Tunç Çağı höyüğünde jeoradar araştırması ile 'saray' olarak nitelendirilebilecek anıtsal yapı tespit edildi. Kazı Başkanı Doç. Dr. Erkan Fidan, "Kalın duvarları olan sarayı da ortaya çıkarmak için çalışmalara başladık" dedi.
17.12.2021 Yaşam
Türkiye ve Kırgızistan’daki bin yıllık mezarlıklarda aynı defin geleneği
Türkiye ve Kırgızistan’daki bin yıllık mezarlıklarda aynı defin geleneği Amasya'da Oluz Höyük ve Harşena Kalesi’nde 11 yıldır sürdürülen arkeolojik kazılarda elde edilen bulgular, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Kazı başkanı Prof. Dr. Şevket Dönmez, Oluz Höyük kazılarında bulunan bin yıllık Türk mezarlığı ile Kırgızistan’daki Suttuu-Bulak mezarlığında ölülerin aynı geleneklerle defnedildiğinin tespit edildiğini söyledi.
7.12.2021 Kültür Sanat
Trabzon'da sur kazılarında tarih fışkırıyor
Trabzon'da sur kazılarında tarih fışkırıyor Trabzon’un Zağnos Vadisi'nde, tarihi surların bulunduğu İç Kale ve Yukarıhisar'da, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destek verdiği arkeolojik kazıların ilk etabı tamamlandı. Kazılarda Roma, Bizans, Kommenos ve Osmanlı dönemine ait sikke, amfora, pitos, şamdan gibi çok sayıda tarihi eşya ve kalıntılara ulaşıldı. Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yavuz, “İlk sonuçlar beklentilerimizin gayet üzerinde, bol miktarda ve nitelikli malzemenin devamının geleceğini düşünüyoruz” dedi.
1.12.2021 Kültür Sanat
Marmaris'te MÖ. 6 yüzyıla dayanan tarih gün yüzüne çıkıyor
Marmaris'te MÖ. 6 yüzyıla dayanan tarih gün yüzüne çıkıyor Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Karia uygarlığının başkenti olarak bilinen M.Ö. 6'ncı yüzyıla dayanan Amos Antik şehrin gün yüzüne çıkarılması için sürdürülen arkeolojik kazı çalışmalarında tanrıça Athena'ya adanmış kutsal alanın ortaya çıkarılmaya çalışıldığı belirtildi. Proje Danışmanı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Gürbüzer, "Bu sene bu noktadaki çalışmalarımız kesin olarak milattan önce 6'ncı yüzyıla kadar giden bir tarih, yani kısacası 2 bin 600 yıllık geçmişi olan kentin izlerini bize sunuyor" dedi.
22.09.2021 Yaşam
Ani'deki kazılarda bulunan asırlık aslan kabartmalı taşlar ziyarete açıldı
Ani'deki kazılarda bulunan asırlık aslan kabartmalı taşlar ziyarete açıldı Kars merkeze bağlı Ocaklı Köyü sınırları içerisinde yer alan Ani Ören Yeri'ndeki kazılarda çıkarılan asırlık aslan kabartmalı taşlar, yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açıldı.
31.08.2021 Kültür Sanat
Batı Karadeniz'in en eski yerleşim yeri olduğu ortaya çıktı!
Batı Karadeniz'in en eski yerleşim yeri olduğu ortaya çıktı! Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bulunan İnönü Mağarası’nda gerçekleştirilen arkeolojik kazı çalışmalarında, Batı Karadeniz kıyısındaki en eski yerleşim yeri tespit edildi.
23.08.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Arkeolojik Kazı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki arkeolojik kazı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.